jao suncice, pa ocigledno je da nekome smeta... tebisuncica24 wrote:Ne mogu da vjerujem.
![]()
Nikom ne smeta sto se gradi poslovna zgrada usred parka na Cengic Vili.
Nikom ne smeta ruglo od zgrada na potezu Alipasino polje- Nedzarici. Posebno ona novonastala sa zelenim ospicama.![]()
Niko se nije bunio oko bezlicne staklene fasade Avazovog tornja (za arhitektu je najlakse da kao fasadu postavi staklenu jer ona ne trazi nimalo maste ni truda oko projektovanja i oblikovanja).![]()
Nikom ne smetaju bezlicne fasade austrougarskih objekata u centru grada, redom obojenih bijelo-svijetlo plavim nijansama, a na koje je prof.dr. Nedzad Kurto pred Olimpijadu potrosio godine da bi svakoj odredio boju i kontrast.![]()
Nikom ne smeta drecavilo zgrade Robota na Hrasnom. bezlicnost Vise i dosada Interexa.![]()
Nikom ne smeta bezbroj jedinstvenih u zvijetu tro-cetvero-petospratnih kuca bez fasada, sa balkonima iz meksickih sapunica, labudovima, patuljcima i ostalim gipsanim masama ispred.![]()
Nikom ne smeta bespravna gradnja i to, sto bi moj drug rekao, "ovo je jedini grad u kojem iz centra grada gledas selo".![]()
nikom ne smeta to sto cim se postave klupe, budu unistene, djeciji mobilijar, bude unisten, postavi cesta koja se za mjesec busi radi postavljanja ovih i onih cijevi...![]()
Nikom ne smeta to sto ovaj grad poslije rata nije dobio urbanisticki plan, pa gradi ko sta hoce i kako hoce.![]()
Nikom ne smeta nas sopstveni primitivizam.![]()
Ali tudji uspjeh...
Ne volim Golosa. Niti mi je Bosmal (izvana) nesto. ne svidja mi se ni njegov projekat Marijin Dvora. Al' je Merkur stvarno dobar.
U toj "kaki" boji. U tom dijelu grada. U savremenoj arhitekturi. Za tu funkciju.![]()
Nego, kome se ne svidja, nek' zazmiri. Kao sto ja uradim kad prodjem pored sklupture špred Avazom i "kucice na ospice".![]()
![]()
previse ti stvari smeta, draga suncice, da bi ista pozitivno smislila, a kamoli napravila...