Merkur - Otoka (boja)

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

jusuff

Post by jusuff »

suncica24 wrote:Ne mogu da vjerujem.
:?
Nikom ne smeta sto se gradi poslovna zgrada usred parka na Cengic Vili.
Nikom ne smeta ruglo od zgrada na potezu Alipasino polje- Nedzarici. Posebno ona novonastala sa zelenim ospicama. :x
Niko se nije bunio oko bezlicne staklene fasade Avazovog tornja (za arhitektu je najlakse da kao fasadu postavi staklenu jer ona ne trazi nimalo maste ni truda oko projektovanja i oblikovanja). :x
Nikom ne smetaju bezlicne fasade austrougarskih objekata u centru grada, redom obojenih bijelo-svijetlo plavim nijansama, a na koje je prof.dr. Nedzad Kurto pred Olimpijadu potrosio godine da bi svakoj odredio boju i kontrast. :x
Nikom ne smeta drecavilo zgrade Robota na Hrasnom. bezlicnost Vise i dosada Interexa. :x
Nikom ne smeta bezbroj jedinstvenih u zvijetu tro-cetvero-petospratnih kuca bez fasada, sa balkonima iz meksickih sapunica, labudovima, patuljcima i ostalim gipsanim masama ispred. :x
Nikom ne smeta bespravna gradnja i to, sto bi moj drug rekao, "ovo je jedini grad u kojem iz centra grada gledas selo". :x
nikom ne smeta to sto cim se postave klupe, budu unistene, djeciji mobilijar, bude unisten, postavi cesta koja se za mjesec busi radi postavljanja ovih i onih cijevi... :x
Nikom ne smeta to sto ovaj grad poslije rata nije dobio urbanisticki plan, pa gradi ko sta hoce i kako hoce. :x
Nikom ne smeta nas sopstveni primitivizam. :x

Ali tudji uspjeh...
Ne volim Golosa. Niti mi je Bosmal (izvana) nesto. ne svidja mi se ni njegov projekat Marijin Dvora. Al' je Merkur stvarno dobar.
U toj "kaki" boji. U tom dijelu grada. U savremenoj arhitekturi. Za tu funkciju. :P

Nego, kome se ne svidja, nek' zazmiri. Kao sto ja uradim kad prodjem pored sklupture špred Avazom i "kucice na ospice". :lol: :lol: :lol:
jao suncice, pa ocigledno je da nekome smeta... tebi
previse ti stvari smeta, draga suncice, da bi ista pozitivno smislila, a kamoli napravila...
Igman

Post by Igman »

Zgrada je definitivno SUPER i mogla bi komotno ponijeti titulu drugog objekta u Sarajevu, posle Avaza.
Dizajn je moderan, opremljena moderno, a boja je prava. Atipicna za Sarajevo, jer Sarajevo pati od nekih tamnih, sivih boja. Kamo srece da imamo vise ovakvih veselih i zivopisnih boja u gradu.
Post Reply