Merkatorovih minus 10%!

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Mahalac

#1 Merkatorovih minus 10%!

Post by Mahalac »

Fino i jasno u svim medijima pa i na ulazu u sam centar (kao mnogo puta dosada) -10% na SVE artikle kupljene u Merkatoru danas.
Onda obidjes fino kupis, namiris se i teta na kasi pocne odvajati robu koja nije ukljucena u ovih minus 10% a to su:Mlijeko, Secer, Ulje, Brasno, Pelene.... :shock: ...Dakle ako ste kupili Lososa danas u Merkatoru mogli ste ga dobiti po 10% nizoj cijeni, sve ostalo plati 100%...kasirka kaze onako nespretno nije do nije, ima dosta zloupotreba(privatnici kupuju naveliko :shock: ) zalite se ako hocete.
Pa da su bar poslije zalbi na one ulazne plakate napravili korekciju a i na kraju kakve to veze ima kolicina kupovine ako se vec odlucilo na taj marketinski potez.
Dobro su me iznervirali ne toliko zbog ocekivanih -10% na total iznosa nego na cinjenicu da ovdje u ovoj prokletoj drzavi svako moze sve ama bas sve da nam radi i pravi nas budalom. Prevara na ocigled svih nas..pitam se gdje su danas udruzenja za zastitu potrosaca...ne rade valjda Nedeljom.

U principu kupujem uglavnom iste stvari u svim centrima a najvise u Merkatoru zbog mnogih dobrih karakteristika i jednostavno me nije briga ko ce hajrovati na mojoj kupovini Selimovici, Todorici, Lagumdzije...jednostavno uzimam uglavnom domace proizvode ali od danas me Merkator vise zadugo nece vidjeti.
burekodsira

#2 Re: Merkatorovih minus 10%!

Post by burekodsira »

da imamo kakvu jako udruzenje za zastitu potrosaca pjevali bi oni sad borbene al ovako se mozemo samo poklopiti i mahati usima
Edin H.

#3 Re: Merkatorovih minus 10%!

Post by Edin H. »

Trebalo bi Merkator masno kazniti zbog dezinformisanja potrosaca, sto je uzgred na Zapadu uobicajena praksa. Zato tamo dobro paze na svaku rijec koju ce staviti na reklamu. Istina uvijek moras citati "small print".

Onda se vise ne bi ovakve gluposti desavale.
Op3r4t0r

#4 Re: Merkatorovih minus 10%!

Post by Op3r4t0r »

Edin H. wrote:Trebalo bi Merkator masno kazniti zbog dezinformisanja potrosaca, sto je uzgred na Zapadu uobicajena praksa. Zato tamo dobro paze na svaku rijec koju ce staviti na reklamu. Istina uvijek moras citati "small print".

Onda se vise ne bi ovakve gluposti desavale.
Ako ista na svijetu mrzim to je onda ovo boldano, cini mi se tad bi nekog mogao ubiti, sjecam se jedne prilike ovdje gdje zivim cijeli grad izlijepili reklamom kako nude bezicni internet sa NEOGRANICENIM downloadom za neke sitne pare, ovo NEOGRANICENO je bukvalno bilo napisano extra velikim slovima, na TV-u su tu rijec ponavljali po milion puta, odem ja da sebi to uzmem, i kontam sam u sebi toliko su puta ponovili da je neograniceno da ne moze da ne bude, ali opet neki crv mi nije dao i kad sam stigao u radnju pitam ja onako ko usput, tacnije manje-vise konstatujem, znaci ovo je neograniceno, da bi meni radnica rekla ma nije neograniceno, maximalno je 10 GB po mjesecu, kao pise to dole na dnu malim slovima, i onda me jos poce ubjedjivati kao to vam je isto jer kao ko ce svaki mjesec skinuti 10 GB, a ja mjesec prije toga skinuo oko 250 GB, kad je nisam poslao u 3 stvari materine.
mayab

#5 Re: Merkatorovih minus 10%!

Post by mayab »

Nisam znao da to rade, ali sam znao prije vidjati likove koji kupuju puna kolica mlijeka ili ulja itd.
Mislim da se samo bez veze blamiraju, jednostavno neka ograniče te artikle na po jedan paket(npr.12 mlijeka je 1 paket ) i mirna Bosna.
A sve preko toga da ide po redovnoj cijeni
karanana

#6 Re: Merkatorovih minus 10%!

Post by karanana »

nama nista nije po volji. mjesto da kazemo da je merkator koliko-toliko ispostovao dan potrosaca i jedini je trgovacki lanac koji je jucer dao bilo kakav popust na bilo sta, odmah idu napadi jer su ogranicili popuste na neke proizvode. razmislite malo. njihova tvrdnja ima logike i mislim da nije fer da se ovoliko napadaju, jer kao sto rekoh, oni su jedini bilo kakav popust i dali. ako ste toliko ljuti, sto ih niste bojkotovali i otisli u druge centre u blizini i platili punu cijenu?!
Zux

#7 Re: Merkatorovih minus 10%!

Post by Zux »

karanana wrote:nama nista nije po volji. mjesto da kazemo da je merkator koliko-toliko ispostovao dan potrosaca i jedini je trgovacki lanac koji je jucer dao bilo kakav popust na bilo sta, odmah idu napadi jer su ogranicili popuste na neke proizvode. razmislite malo. njihova tvrdnja ima logike i mislim da nije fer da se ovoliko napadaju, jer kao sto rekoh, oni su jedini bilo kakav popust i dali. ako ste toliko ljuti, sto ih niste bojkotovali i otisli u druge centre u blizini i platili punu cijenu?!
Upravo tako! Ne volim nesto bas Slovence, i nije bas fer sto su na sva zvona razglasili da su SVI proizvodi 10% jeftiniji, ali sto ti rece bar su nesto snizili i sjetili se, za razliku od ostalih.
Alhemicarkaa

#8 Re: Merkatorovih minus 10%!

Post by Alhemicarkaa »

mayab wrote:Nisam znao da to rade, ali sam znao prije vidjati likove koji kupuju puna kolica mlijeka ili ulja itd.
Mislim da se samo bez veze blamiraju, jednostavno neka ograniče te artikle na po jedan paket(npr.12 mlijeka je 1 paket ) i mirna Bosna.
A sve preko toga da ide po redovnoj cijeni
To i jeste tako ograniceno, ali ne mozes nikome zabraniti da dodje 10 puta danas, ode na razlicite kase, dvije smjene. Meni je ekstra bio onaj popust utorkom kupis za 50 km i dobijes popust od 10 % za petak, pogotovu sto sam nasla caku pa kupovala sa mamom, tako da sam utorkom morala potrositi 25 km. Kad sam ih pitala sto su ukinuli taj popust, naveli su bas te svercere, nikako nisu mogli izaci na kraj sa njima, cak su im i ta ogranicenja diskutabilna, jer oni su trzni centar i ne bi trebalo ogranicavati broj kupljenih proizvoda.
Ja nisam znala za taj popust u nedjelju, ali su u subotu davali trojne pike, pa sam se tad namirila, i onda vidim da je u nedjelju 10% i grizla sam se, ali sad mi i nije krivo, vise sam ovako na dobitku. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9 Re: Merkatorovih minus 10%!

Post by Truba »

bio sam dan prije i čuo reklamu

znao sam da ima neka kvaka nisam ni htio ici na dan jeftinoće :roll:
Better Man

#10 Re: Merkatorovih minus 10%!

Post by Better Man »

Merkator je najbolji i najpovoljniji market, a evo zašto. Prvo imate pika karticu na koju možete da skupljate bodove i nakon izvjesnog vremena i određenog broja bodova koje skupite račun vam se umanjuje za određeni iznos novca. Drugo često znaju davati dubpe pike, pa i trostruke, kao zadnju subotu. Tu su s vremena na vrijeme dobijete kupon kojim imate pravo na 10% popusta, nekad je to u Modiani ili intersportu, a nekad u marketu. Mi smo oko nove godine dva puta dobili kupon na 10& popusta u marketu na cjelokupan iznos računa i obzorim da smo imali jako puno bodova mi smo to iskoristili nakon nove godina na 2 puta i dobili smo namirnica u vrijednosti oko 250 KM poptpuno đaba. Ako 10% popusta u marketu ste ostvarili na osnovu kupona koji ste dobili za prethodni račun koji vam je bio minimalno 50 KM, onda vam se taj popust računa na svu robu koju kupite, jer se ukupan iznos računa umanji za 10%. Druga stvar je kad daju na određene artikle 10% popusta ko što je sad izgleda bilo.
Mahalac

#11 Re: Merkatorovih minus 10%!

Post by Mahalac »

Better Man wrote:Merkator je najbolji i najpovoljniji market, a evo zašto. Prvo imate pika karticu na koju možete da skupljate bodove i nakon izvjesnog vremena i određenog broja bodova koje skupite račun vam se umanjuje za određeni iznos novca. Drugo često znaju davati dubpe pike, pa i trostruke, kao zadnju subotu. Tu su s vremena na vrijeme dobijete kupon kojim imate pravo na 10% popusta, nekad je to u Modiani ili intersportu, a nekad u marketu. Mi smo oko nove godine dva puta dobili kupon na 10& popusta u marketu na cjelokupan iznos računa i obzorim da smo imali jako puno bodova mi smo to iskoristili nakon nove godina na 2 puta i dobili smo namirnica u vrijednosti oko 250 KM poptpuno đaba. Ako 10% popusta u marketu ste ostvarili na osnovu kupona koji ste dobili za prethodni račun koji vam je bio minimalno 50 KM, onda vam se taj popust računa na svu robu koju kupite, jer se ukupan iznos računa umanji za 10%. Druga stvar je kad daju na određene artikle 10% popusta ko što je sad izgleda bilo.
Poptuno se slazem sa svim navedenim, to i jos mnogo drugih prakticnih stvari(uredan parking, klimatiziran prostor, sirina i urednost asortimana/polica, paznja na rokove, vise manje usluzni radnici...) me navodi da kupujem u Merkatoru ali juce su jednostavno prevarili sve kupce koji su dosli da kupe robu 10% jeftinije gdje NEMA small print obavijesti nego obavjest da su SVI artikli -10%(kao mnogo puta dosada) i onda na kasi iznenadjenje...pa ni poslije zalbi vjerujem ne samo mene NISU prepravili bilbord na samom ulazu...a moglo se jel.
Inace opet da naglasim ako se vec odlucilo na potez -10%, ne bi trebalo biti bitno ko i koliko ce robe kupiti to je jednostavno odluka koja se mora ispostovati.
Post Reply