Merkator u Tuzli zatvara objekte i otpušta radnike
Moderator: anex
- starii
#1 Merkator u Tuzli zatvara objekte i otpušta radnike
TUZLARIJE - VIJESTI
06.01.2009.
Svjetska ekonomska kriza stigla je u Tuzlu. Naime, slovenački trgovački centri "Mercator" zatvoriće neke objekte na području TK, a to znači da će određeni broj radnika ostati bez posla. Da će biti otkaza potvrdili su u Mercatoru, a o kojem broju se radi, to nisu željeli precizirati.
Mercatorova trgovački centar na Sjenjaku u Tuzli je već zatvoren, a naredni objekti koji će biti zatvoreni su oni u Kalesiji, Živinicama i Lukavcu.
"Kada je riječ o trgovačkom centru na Sjenjaku, Mercator je odlučio raskinuti ugovor o najmu koji je sklopljen sa Općinom Tuzla, koja je vlasnik tog prostora. Zbog zatvaranja supermarketa na Sjenjaku, radnici Mercatora koji su u stalnom radnom odnosu biće preraspodijeljeni na druga radna mjesta, dok jednom broju radnika koji imaju ugovore na određeno, ti ugovori neće biti produženi", kazala je Sanela Tunović, PR manager Mercatora, ne želeći precizirati o kojem broju radnika se radi.
No, iako u Mercatoru nisu bili spremni više da govore o zatvaranju objekata i otpuštanju, zaposleni kažu da je stanje izuzetno teško. Određeni objekti loše posluju i zbog toga je njihov dalji rad suvišan.
(eKapija)
Priredio(la): S.M.
--------------------------------------------------------------------------------
http://www.tuzlarije.net
hocel i u sarajevu poceti zatvarati?
06.01.2009.
Svjetska ekonomska kriza stigla je u Tuzlu. Naime, slovenački trgovački centri "Mercator" zatvoriće neke objekte na području TK, a to znači da će određeni broj radnika ostati bez posla. Da će biti otkaza potvrdili su u Mercatoru, a o kojem broju se radi, to nisu željeli precizirati.
Mercatorova trgovački centar na Sjenjaku u Tuzli je već zatvoren, a naredni objekti koji će biti zatvoreni su oni u Kalesiji, Živinicama i Lukavcu.
"Kada je riječ o trgovačkom centru na Sjenjaku, Mercator je odlučio raskinuti ugovor o najmu koji je sklopljen sa Općinom Tuzla, koja je vlasnik tog prostora. Zbog zatvaranja supermarketa na Sjenjaku, radnici Mercatora koji su u stalnom radnom odnosu biće preraspodijeljeni na druga radna mjesta, dok jednom broju radnika koji imaju ugovore na određeno, ti ugovori neće biti produženi", kazala je Sanela Tunović, PR manager Mercatora, ne želeći precizirati o kojem broju radnika se radi.
No, iako u Mercatoru nisu bili spremni više da govore o zatvaranju objekata i otpuštanju, zaposleni kažu da je stanje izuzetno teško. Određeni objekti loše posluju i zbog toga je njihov dalji rad suvišan.
(eKapija)
Priredio(la): S.M.
--------------------------------------------------------------------------------
http://www.tuzlarije.net
hocel i u sarajevu poceti zatvarati?
- Alhemicarkaa
#2 Re: Merkator u Tuzli zatvara objekte i otpušta radnike
Mercator u Tuzli nikad nije ni imao dobar promet. U poredjenju sa ovim u Sa, slabo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Merkator u Tuzli zatvara objekte i otpušta radnike
sad svaki otkaz se pripisuje ekonomskoj krizi
kao da prije ove ekonomske kroze nije bilo otkaza
sve je bilo med i mlijeko

kao da prije ove ekonomske kroze nije bilo otkaza
sve je bilo med i mlijeko
- NIN
#4 Re: Merkator u Tuzli zatvara objekte i otpušta radnike
Ovaj o kojem je rijec, dakle, TC Mercator Sjenjak da, ali onaj blize centru, tacnije onaj veliki kod stare zeljeznicke, ne bih bas rekao da slabo posluje, naprotiv.Alhemicarkaa wrote:Mercator u Tuzli nikad nije ni imao dobar promet. U poredjenju sa ovim u Sa, slabo.
- bavi
#5 Re: Merkator u Tuzli zatvara objekte i otpušta radnike
Ma nije ni u Sarajevu ništa bolje. Prijateljica mi radi u merkatoru. Prije nekoliko dana mi je kazala da postoji mogucnost da zatvore onaj u c fazi.
-
sanasa
#6 Re: Merkator u Tuzli zatvara objekte i otpušta radnike
Ja sam nacula da bi Slovenci mozda prodali Mercator
...nekom iz Srbije..
-
d2
#7 Re: Merkator u Tuzli zatvara objekte i otpušta radnike
MERCATOR NASTAVLJA SA INVESTICIJAMA U BIH
00:04 / 08.01.2009.
Povodom pisanja nekih medija, a kako bi spriječili dalje špekulacije i eventualna nagađanja Mercator Supereta (manji supermarket) na Sjenjaku, površine 248 m2 jeste zatvorena, navodi se u saopćenju ...
... Mercatora BH.
Ovaj poslovni prostor je u vlasništvu Općine Tuzla, a Mercator je odlučio raskinuti ugovor o najmu.
Ostali objekti Mercatora u Bosni i Hercegovini rade uobičajeno.
Nakon zatvaranja Superete Sjenjak svi radnici su preraspodjeljeni na nova radna mjesta u drugim poslovnim jedinicma Mercatora.
Mercator BH kao trgovac koji investira u BiH, vrši stalnu analizu tržišta i svakako da reaguje na promjene koje se dešavaju na tržištu.
U novembru i decembru 2008. otvorena su dva velika Mercator centra i jedan supermarket.
Također, u prvom kvartalu 2009. Mercator planira otvaranje još dva objekta na području Kantona Sarajevo, a što jasno pokazuje da ova kompanija i dalje nastavlja sa investicijama.
(Biznis.ba/Onasa)
Povodom pisanja nekih medija, a kako bi spriječili dalje špekulacije i eventualna nagađanja Mercator Supereta (manji supermarket) na Sjenjaku, površine 248 m2 jeste zatvorena, navodi se u saopćenju ...
... Mercatora BH.
Ovaj poslovni prostor je u vlasništvu Općine Tuzla, a Mercator je odlučio raskinuti ugovor o najmu.
Nakon zatvaranja Superete Sjenjak svi radnici su preraspodjeljeni na nova radna mjesta u drugim poslovnim jedinicma Mercatora.
Mercator BH kao trgovac koji investira u BiH, vrši stalnu analizu tržišta i svakako da reaguje na promjene koje se dešavaju na tržištu.
U novembru i decembru 2008. otvorena su dva velika Mercator centra i jedan supermarket.
Također, u prvom kvartalu 2009. Mercator planira otvaranje još dva objekta na području Kantona Sarajevo, a što jasno pokazuje da ova kompanija i dalje nastavlja sa investicijama.
(Biznis.ba/Onasa)
-
Životinjić
#8 Re: Merkator u Tuzli zatvara objekte i otpušta radnike
Tuš im uzima veliki dio kolača.
- Skyfox
#9 Re: Merkator u Tuzli zatvara objekte i otpušta radnike
i ja isto...sanasa wrote:Ja sam nacula da bi Slovenci mozda prodali Mercator![]()
...nekom iz Srbije..
-
sarajevo63
- Alhemicarkaa
#11 Re: Merkator u Tuzli zatvara objekte i otpušta radnike
Ja ne znam kolika minimalna posjeta treba da se ostvari pa da se kaze da je profitabilan i da dobro posluje, ali laicki gledano, kad uporedis posjetu u Mercatoru u Sarajevu (bilo koji) i taj veliki u Tuzli, razlika je vidljiva. Posjeta u Mercatoru u Tuzli je negdje polovina Sarajevskog, i po parking mjestima i po guzvi u samom objektu.NIN wrote:Ovaj o kojem je rijec, dakle, TC Mercator Sjenjak da, ali onaj blize centru, tacnije onaj veliki kod stare zeljeznicke, ne bih bas rekao da slabo posluje, naprotiv.Alhemicarkaa wrote:Mercator u Tuzli nikad nije ni imao dobar promet. U poredjenju sa ovim u Sa, slabo.
- randooom
#12 Re: Merkator u Tuzli zatvara objekte i otpušta radnike
Neka vala i zatvore, zao mi ljudi sto ce izgubiti posao a Merkatora ni najmanje!!!
I onako su preskupi, u prosjeku skuplji su nkih 10-15% u odnosu na druge TC. Propast. Da je boze da proadnu skroz.
A kad su slovenci znali ista drugo osim skijanja... ebo ih onaj "Primož Djulaga"
I onako su preskupi, u prosjeku skuplji su nkih 10-15% u odnosu na druge TC. Propast. Da je boze da proadnu skroz.
A kad su slovenci znali ista drugo osim skijanja... ebo ih onaj "Primož Djulaga"
- Edinz
#13 Re: Merkator u Tuzli zatvara objekte i otpušta radnike
Volio bih da se svaki Merkator zatvori i nikad vise ne otvori, onim gadovima vec godinama nisam marke dao niti iko normalan.
-
d2
#14 Re: Merkator u Tuzli zatvara objekte i otpušta radnike
fakat, kreteni pravirandooom wrote:Neka vala i zatvore, zao mi ljudi sto ce izgubiti posao a Merkatora ni najmanje!!!
mi smo zakon i car, a oni su sranje
- burek_in_space
#15 Re: Merkator u Tuzli zatvara objekte i otpušta radnike
d2 wrote:fakat, kreteni pravirandooom wrote:Neka vala i zatvore, zao mi ljudi sto ce izgubiti posao a Merkatora ni najmanje!!!
mi smo zakon i car, a oni su sranje
-
zelenashica
#16 Re: Merkator u Tuzli zatvara objekte i otpušta radnike
Iz pouzdanih izvora znam da se zatvaranje nastavlja.....sljedeći na listi su supermarketi Mercatora u Lukavcu,Živinicama,Kalesiji.....navodno u Lukavcu otvaraju neki vid veleprodaje,što čisto sumnjamd2 wrote:MERCATOR NASTAVLJA SA INVESTICIJAMA U BIH
... Mercatora BH.
(Biznis.ba/Onasa)
- new_jazzWa
#17 Re: Merkator u Tuzli zatvara objekte i otpušta radnike
U Brckom skoro otvoren i vazda zjapi prazan...Cijene su strasno visoke.Ne znam ni sta su kontali kad imamo Bingo i Interex...Ne znam koliko Tus dobro radi,ili Maxi...A sto se tice prodaje nekom iz Srbije,samo mi jedno ime zvoni u usima,jer taj covjek pokupova boga-ocasanasa wrote:Ja sam nacula da bi Slovenci mozda prodali Mercator![]()
...nekom iz Srbije..
(Miskovic)