Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kazu da je Merkator tuzi neke svoje korisnike PIK-a kartica na Sudu, jer nisu par mjeseci uplacivali ratu?
Da li je to bas istina???
Ipak i ako neko kasni sa uplatama mozda bi trebalo sa kupcima traziti neki kompromis i dogovor.
Da li vi imate nekih iskustava vezano za ove PIK-a kartice? Kakve su to kartice i o cemu se tu ustvari radi?
Od cijih je para izgradjen ovaj objekat kao i svi ostali objekti u BiH? Da li od ukradenih ustedjevina BiH gradjana?
Da li je uopce moralno od Merkatora da tuzi BiH kupce, uzimajuci u obzir sve one silne milione koje je Slovenija bukvalno otela BiH gradjana i nikad ih nije vratila?
Mislim da je tema totalno besmislena.
Merkator tuzi kupce koji duguju kao i svaka druga kompanija. Mislim da nema mjesta uopste za raspravu zasto to rade... to je logican slijed koraka...
Ja licno ne volim Merkator, a ponajvise zbog odnosa prema uposlenim, i smeta mi milion stvari u poslovanju Merkatora, ali ne mogu reči da mi smeta to što tuže kupce koji nisu izmirili dugovanja...., a kompromis neću ni komentarisati... suvišan je.... Nije Merkator humanitarna organizacija...
S druge strane, možda bi bilo bolje postaviti istu temu samo sa aspekta zašto bosanci i hercegovci kupuju u Merkatoru? Zašto im daju više novaca nego što sebi mogu priuštiti? Zašto im daju prostor da ih "tuže"? Zašto... ????
Mislim da u ovom (i samo ovom) slučaju nije problem u Merkatoru nego u nama!
e moral mozes odma zaboravit i ne spominjati ga vise kada pricas o nekom ekonomskom gigantu kakav je merkator
a pika kartice su ti kartice na koje skupljas odredjene bodove, sto vise para trosis vise bodova dobijas, i onda kad skupis dovoljno mozes to iskoristiti i ostvariti odredjene popuste
recimo na 8 potrosenih KM dobijas 1 Pika bod
za 92 boda dobijas 21KM pupusta u bilo kojoj radnji
i tako ide isto i za vece iznose
nightmare wrote:
Mislim da u ovom (i samo ovom) slučaju nije problem u Merkatoru nego u nama!
Da, kao i u masi drugih stvari.
Zašto im daju više novaca nego što sebi mogu priuštiti?
Ovo je vec praksa i u "bogatim" zamljama, u kojima preko svojih mogucnosti zivi jedno 80% stanovnistva. Kreditne kartice, u banci kredit na kredit, i sl. Pa ko plati - plati.
istocnjak wrote:Kazu da je Merkator tuzi neke svoje korisnike PIK-a kartica na Sudu, jer nisu par mjeseci uplacivali ratu?
Da li je to bas istina???
Ipak i ako neko kasni sa uplatama mozda bi trebalo sa kupcima traziti neki kompromis i dogovor.
Da li vi imate nekih iskustava vezano za ove PIK-a kartice? Kakve su to kartice i o cemu se tu ustvari radi?
Od cijih je para izgradjen ovaj objekat kao i svi ostali objekti u BiH? Da li od ukradenih ustedjevina BiH gradjana?
Da li je uopce moralno od Merkatora da tuzi BiH kupce, uzimajuci u obzir sve one silne milione koje je Slovenija bukvalno otela BiH gradjana i nikad ih nije vratila?[/b]
Ako imaju osnovu da ih tuze, neka ih tuze. Ako nemaju, nece dobiti slucaj, pretpostavljam. Osim ako ne kupe nekog od inace nepotkupljivih BH sudija.
Inace, ova prica kako "glupi Bosanci pune djepove Slovencima", bezveze, naivna retorika onih koji pojma nemaju kako se stvari odvijaju na tom "trgovackom nebu". Ja evo iz prve ruke imam primjer covjeka, nas bosanac sarajlija, koji saradjuje i sa Selimovicima i sa Miskovicem dakle indirektno i sa Radoncicem, u sustini receno igra i za jednog i za drugog a obojica to znaju i svjesno su u dilu, a Radoncic i Selimovici kofol veliki protivnici i po medijima (koje su jelte zakonski kupili) pljuju jedan drugog bez pardona. A ovamo, saradjuju na veliko, i vrte se pare. A svi zajedno sa Slovencima na ti.
Dok naivni bosancerosi i dalje nasjedaju na jeftine patketine o "domacoj proizvodnji" i "kupujmo domace".
Ovako nekako ide cijela shema po kojoj Slovenci već godinama piju krv Bosancima:
Ljubljanska banka je izvukla pare od BH građana, i kao što je evidentno, nikada ih neće vratiti - i to iz razloga zato što su pare potrošene, i to baš ulagane u Merkatori, i to specifično na gradnju Merkarorovih centara po Bosni i Hercegovini.
To je bio samo prvi dio akcije, jer da bi dodatno izvukli pare, morali su natjerati BH potrošače da kupuju u Merkatoru. To je postignuto tako što je BH potrošačima svijest isprana i načinjena podložna sugestijama kroz razne supstance (nedozovljene u EU) koje je Fructal (naravno, samo za BH tržište) plasirao našim ljudima još od 80-ih, a toj podložnosti su doprinijele i subliminalne poruke u vidu slovenačke kulture koja je dovožena ovdje - mislite da je slučajno Laibach, koji je poznat po širenju razne propagande, čak 3 puta nastupao u Sarajevu zadnjih godina? Slučajno je sadašnji visoki predstavnik slovenačkog porijekla? Slučajno je naš glumac i reditelj Brakno Đurić vrbovan da sudjeluje na filmovima u kojima Slovenci imaju neko uglađeno, ljudsko lice ("Kajmak i marmelada", "Oda Prešernu")? Ako mislite da su sve to slučajnosti, stvarno ste naivni.
Dakle natjerali su već siromašne BH građane da se dalje zaduže i na kraju ih natjerali da ne vraćaju svoj dug, sve u finalnoj namjeri - da ih tuže, uzmu im sve što imaju i time ih dovedu u ropski položaj!
Ako ne uplaćuješ ratu: kao i kod npr. stambenih kredita: dobra volja potraživača te naplate: jeste da ti progleda kroz prste.
Za Ljubljansku banku i ostalo što si napisao: sve istina, samo nema to veze mnogo sa ovom temom.
Mercator najskuplji tržni centar: u kojem jednom ili dva puta u mjesec nešto radi ćeifa kupim: al' je činjenica i da najmanje lijepe markice o roku trajanja svojih proizvoda, jedne preko drugih.
Inače, sve se ostalo slažem s tobom: najbolje bi bilo: naši centri, naši proizvođači, naše jako carinjenje na granicama.
Tranquil, ne treba nas nitko dovoditi u ropski polozaj, jer smo u njemu odavno. A do toga su nas doveli oni za koje vecina naroda glasa. Slovenci samo uzimaju ono sto im nudimo. Sto se tice kartice, postoji plava i zelena PIK kartica. Plava je za skupljanje bonusa i dobitak nekog malog popusta a zelena je za odgodjeno placanje, ne znam u koliko rata. Da bi je dobio trebao ti je potpis od firme i odobrenje da ti se skida sa plate.
Ivo Lola wrote:e moral mozes odma zaboravit i ne spominjati ga vise kada pricas o nekom ekonomskom gigantu kakav je merkator
a pika kartice su ti kartice na koje skupljas odredjene bodove, sto vise para trosis vise bodova dobijas, i onda kad skupis dovoljno mozes to iskoristiti i ostvariti odredjene popuste
imas dvije vrste pika kartice
plave = samo skupljas bodove pa je 92 boda =21 KM
zelena = placanje na odgodu.... dakle kupis platis zelenom karticom, stave ti bodove na nju kao i na plavu... nakon odredjenog vremena dobijes racun kao za vodu struju telefon i slicne komunalije... racun platis na posti ...
tranquil wrote:Ovako nekako ide cijela shema po kojoj Slovenci već godinama piju krv Bosancima:
Ljubljanska banka je izvukla pare od BH građana, i kao što je evidentno, nikada ih neće vratiti - i to iz razloga zato što su pare potrošene, i to baš ulagane u Merkatori, i to specifično na gradnju Merkarorovih centara po Bosni i Hercegovini.
Cija je ovo verzija, bas me zanima, ko je ovo probubao narodu.
Moj daidza je u tom udruzenju deviznih stedisa, ostao je bez dosta novaca (zaradio po Iraku, Libiji, Zairu) i dobro je upucen, ako mi on kaze da je dobar dio novca vec vracen ali su negdje usput novci "dobili noge", ja nemam razloga da mu ne vjerujem.
Cuj pare ulozene u MErkator i time vas nasi mafijasi na vlasti truju, takvim dezinformacijama. Merkator je "stvorio" Jankovic, danasnji gradonacelnik Ljubljane, on sa deviznim ili bilo kakvim sredstvima drzave Slovenije ima veze koliko i sa rezervama iz Fort Knoxa.
Zbog ostatka tvog posta, pretpostavljam da si sarkastican, odnosno nadam se
tranquil wrote:Ovako nekako ide cijela shema po kojoj Slovenci već godinama piju krv Bosancima:
Cija je ovo verzija, bas me zanima, ko je ovo probubao narodu.
Moj daidza je u tom udruzenju deviznih stedisa, ostao je bez dosta novaca (zaradio po Iraku, Libiji, Zairu) i dobro je upucen, ako mi on kaze da je dobar dio novca vec vracen ali su negdje usput novci "dobili noge", ja nemam razloga da mu ne vjerujem.
Cuj pare ulozene u MErkator i time vas nasi mafijasi na vlasti truju, takvim dezinformacijama. Merkator je "stvorio" Jankovic, danasnji gradonacelnik Ljubljane, on sa deviznim ili bilo kakvim sredstvima drzave Slovenije ima veze koliko i sa rezervama iz Fort Knoxa.
Zbog ostatka tvog posta, pretpostavljam da si sarkastican, odnosno nadam se
Sve što imam reći u svoju odbranu je da sam se, pročitavši ovako ozbiljno sročen i upućen post kao što je početni u ovoj temi, osjetio obaveznim da napišem jedan jednako ozbiljan post.
Ko jos kupuje u Mercatoru??? Samo slijep covjek ne moze a da ne vidi da su debelo skuplji od konkurencije, a uz to neki zaboravljaju da su nas slovenci vec jednom oderali. Cudan smo mi narod.... cudan
hotazmaj wrote:Ko jos kupuje u Mercatoru??? Samo slijep covjek ne moze a da ne vidi da su debelo skuplji od konkurencije, a uz to neki zaboravljaju da su nas slovenci vec jednom oderali. Cudan smo mi narod.... cudan
Uvjerio se u Sa jedne prilike da su najskuplji...ne znam kakvi će biti u Ze, jer ih (nekim čudom) još nema kod nas (a bezbeli će biti, samo nam još oni fale).
Ha ha teme, majko moja...Prvo se cijela familija šminka,picani i oprema i u kompletu odlazi u šoping u Mercator kao da je to muzej nulte kategorije...Tamo se šetka, kupuje se izvan svojih mogućnosti, dječica se vozaju u kolicima specijalno pripremljenim za njih, potom se jede pizza i ispijaju tekućine, pa se lagano, ritualno silazi onim stepenicama i fino u garažu
po auto....a ne treba ni spominjati da se na kasi uzima na veresiju (jer gledajući istini u oči to je uzimanje na veresiju, kao što je to radila nekad sva mahalska sirotinja, šupljira se s karticama na kojima odavno nema pokrića). I onda kada pukne tužba jer nijedan trgovac neće da čeka dovijeka, vade se iz naftalina priče o ukradenim ušteđevinama, Slovencima koji su svi mali Adolfi i naughty by nature etc, etc.
Ma nemoj!!!
Za sve to vrijeme tačno preko puta nalazi se Interex, koji je dvostruko jeftiniji (čiji je on doduše ne znam ali slovenski nije), ali ko jebe njega, on nije na glasu kao mondensko okupljalište, džaba mu što su mu tjestenine, šamponi, tamponi i koješta drugo skoro pa badava.
Ivo Lola wrote:e moral mozes odma zaboravit i ne spominjati ga vise kada pricas o nekom ekonomskom gigantu kakav je merkator
to što si pojasnio/la jeste jedna od pika kartica,ali nidje veze zarad takve kartice da se kupci tuže,mislim u slučaju ove kartice bi bilo tuže se kupci što nisu iskoristili popust kartica o kojoj je riječ je pika odgodjeno plaćanje......u suštini neki vid kreditne kartice.......
Toffee karamela wrote:
Za sve to vrijeme tačno preko puta nalazi se Interex, koji je dvostruko jeftiniji (čiji je on doduše ne znam ali slovenski nije), ali ko jebe njega, on nije na glasu kao mondensko okupljalište, džaba mu što su mu tjestenine, šamponi, tamponi i koješta drugo skoro pa badava.
Francuski
Ne znam zašto al' meni Merkator vazda bio odvratan i odbojan! Na stranu razlike u cijeni... Ali kad uđem i vidim one njihove Limpi ovo, Limpi ono... Ne mogu svesku normalnu kupiti. Baš kao i Konzum... K ovo, K ono... Generalno, nemaju uvijek proizvode koje koristim i već godinama sam pa-pa iz Merkatora A o odnosu radnika/ca prema kupcima da ne govorim... Neki dan u Merkatoru na AP tražimo sladoled... Ne kupujem dole pa ne znam gdje se šta nalazi i pitamo neku tetu uljudno i fino gdje su sladoledi... A ona ko iz topa "pa u frižideru, (kao ja ne znam da su u nekom frižideru već u mikrovalnoj, ili treba 15 min da se šetam i tražim škrinju sa sladoledima) šta ma pitaš za sladoled, kao da ja nemam pametnija posla"
Zamolio bilo koga dobro upucenog da me uputi u kojoj to nasoj "domacoj" trgovini bih ja trebao kupovati.
Bolje reci koja je bitna razlika (osim u asortimanu proizvoda) u trgovackim lancima u BH, konkretno koji je to domaci trgovacki lanac.
Prije odgovora molim procitati gore pitanje bar 2 puta!
...o selekciji pri kupovini proizvoda u istim bi se dalo raspravljati.
To je bio samo prvi dio akcije, jer da bi dodatno izvukli pare, morali su natjerati BH potrošače da kupuju u Merkatoru. To je postignuto tako što je BH potrošačima svijest isprana i načinjena podložna sugestijama kroz razne supstance (nedozovljene u EU) koje je Fructal (naravno, samo za BH tržište) plasirao našim ljudima još od 80-ih, a toj podložnosti su doprinijele i subliminalne poruke u vidu slovenačke kulture koja je dovožena ovdje - mislite da je slučajno Laibach, koji je poznat po širenju razne propagande, čak 3 puta nastupao u Sarajevu zadnjih godina? Slučajno je sadašnji visoki predstavnik slovenačkog porijekla? Slučajno je naš glumac i reditelj Brakno Đurić vrbovan da sudjeluje na filmovima u kojima Slovenci imaju neko uglađeno, ljudsko lice ("Kajmak i marmelada", "Oda Prešernu")? Ako mislite da su sve to slučajnosti, stvarno ste naivni.
Dakle natjerali su već siromašne BH građane da se dalje zaduže i na kraju ih natjerali da ne vraćaju svoj dug, sve u finalnoj namjeri - da ih tuže, uzmu im sve što imaju i time ih dovedu u ropski položaj!
Fakat, raja govore kao da u Merkatoru imas kupiti pticijeg mlijeka, a u Interexu recimo pacijeg mlijeka. Dok je kod Konzuma potpuno drugacije, i kod njih imas kupiti korkodilovog mlijeka.
Sve ista ponuda, od istih dobavljaca, radio sam u trgovini par godina pa znam kako to ide.
Isto ko pijacari, svi se snadbijevaju na stupkoj pijaci, drmaju istu robu na 10 razlicitih tezgi, uzimam primjer pijace ciglane, jedino ona zena sa Nisica sto prodaje ono sto ubere, Ajsa ili kako, sto je gostovala kod Nihada u kulinarskoj emisiji.
Kako pijacari, preprodavci, tako i veliki marketi, sve isto sranje drugo pakovanje. Jedino sto Konzum ima dosta svojih proizvoda sa oznakom K, tako i Merkator ima svoje proizvode sa oznakom M... Robot ima Biru pa to dilaju kao neki brend, sve drugo je potpuno isto. E da, Robot prodaje i mljevenu piletinu po 2 km po kili, sad zamislite gdje je nabavi i je li to uopste pile ili neki pacov.
Nabave istu robu kod istog dobavljaca, a tuku se rabatima, i to je to. Sva sustina BiH trgovine.
Izmedju ostalog i to je jedan od razloga sto nam propada proizvodnja, ne sto raja ko biva nece da kupuje domace, vec sto vise ne znas sta je domace a sta uvozno, zahvaljujuci trgovcima. I sto ne reci, i proizvodjacima, koji kofol prodaju domaci sir a nemas pojma odakle je nabavio sirovinu. Ili "domaca jaja iz Agrokomerca", sjetit ce se neko sigurno, kada je netom po okoncanju rata Agrokomerc dobio kredit za obnovu proizvodnje a mafijasi se dosjetili kupiti neka sumnjiva jaja iz Madjarske, upakovati ih u svoju Agrokomerc ambalazu i prodati pod "domace". Zaradu na kraju podijelili medju sobom, i rastjerali radnike na cekanje.
Toffee karamela wrote:Ha ha teme, majko moja...Prvo se cijela familija šminka,picani i oprema i u kompletu odlazi u šoping u Mercator kao da je to muzej nulte kategorije...Tamo se šetka, kupuje se izvan svojih mogućnosti, dječica se vozaju u kolicima specijalno pripremljenim za njih, potom se jede pizza i ispijaju tekućine, pa se lagano, ritualno silazi onim stepenicama i fino u garažu
po auto....a ne treba ni spominjati da se na kasi uzima na veresiju (jer gledajući istini u oči to je uzimanje na veresiju, kao što je to radila nekad sva mahalska sirotinja, šupljira se s karticama na kojima odavno nema pokrića). I onda kada pukne tužba jer nijedan trgovac neće da čeka dovijeka, vade se iz naftalina priče o ukradenim ušteđevinama, Slovencima koji su svi mali Adolfi i naughty by nature etc, etc.
Ma nemoj!!!
pobogu treba biti vidjen..fensi..shminka fazoni.. parada kicha