Merkator - Bajram - Bozic

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

manijak1

Post by manijak1 »

Koliko je još takvih života?
Jel' tu problem u nama ili je tu problem u boračkim organizacijama i kantonalnim vlastima?
I zar ne može uzeti dva dana za vjerske potrebe godišnje koji joj po zakonu pripadaju?
I zar ne prima invalidninu?
Jedan dan Bajrama je neradan, drugi ostaje tebi na volju kada ćeš iskoristiti, osim ako ne radiš na crno kod privatnika ili si i sam svjestan da ponekad i moraš raditi na praznik bilo koje vrste?
Šta je s drotovima? Ljekarima?
Imaju li oni Bajrama ili Božića?
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Hm, nije problem samo u Mercatoru, jer jako puno privatnika tjeraju svoje zaposlenike da rade za vjerske praznike.
amrino

Post by amrino »

Ne kupujem u Merkatoru vec odavno- ali iz nekih drugih razloga...a to me uopste ne iznenadjuje..slovenac je to...
Nekad ranije, su kao imali fol- ako potrosis 50 km- dobijes kupon za kafu. Cimerka i ja navaljale puna kolica i dobijemo dva kupona, narucimo kafice s mlijekom a konobarica nam prezrivo odbrusi da cemo morati doplatiti po pola marke za mlijeko! Fuj! Jebala sam i Merkator i slovence...
Parola treba da glasi KUPUJMO DOMACE-U-DOMACEM!
Pod "domace" podrazumijevam - bosansko!
kerim84

Post by kerim84 »

Nema problema ako su prema svima ista pravila. Ali ko je taj ko moze odluciti da se u istoj firmi jedan blagdan slavi a drugi ne?! Mislim da se to zove diskriminacija.
atko

Post by atko »

Ja prokletog naroda :?

Slovenci su krivi sto ne slave Bajram
Slovenci su krivi sto guraju svoje proizvode a ne nase.

Okorenimo se malo oko sebe, pa mi smo postali dno dna sjedeci i seruci o drugima :x
shuriken

Post by shuriken »

Premier liga. Kosevo. Nikola Biliæ poziva na minutu sutnje za preminulog sudiju (hrvat). Stoji "majstor" na Istoku, stomakom naslonjen na ogradu i veli "E *urac ce ga on ove godine jaja farbat!"" Laughing

Back to top
u 4 godine na ovom forumu kolega acrobat otvorio ovu temu i napisao ovaj post. vidi covjece divnih tema i rubrika na ovom forumu, nemoj se samo drzati slovenaca i hrvata. ima jos na ovom svijetu i srba i cigana i hercegovaca i sandzaklija i da ne nabrajam sad al ima ih jos.
tinkywinky

Post by tinkywinky »

Rjesenje je jednostavno! Protjerati Merkator i prljave, prefrigane, dvolicne, zle Slovence koji naplacuju za mlijeko pola marke, ali uplacuju sve doprinose kao sto su zdravstveno, socijalno i penziono svojim robovima koje nemilosrdno iskoristavaju, sa nasih prostora i onda ce svi zaposleni imati gomilu vremena da se spremaju za vjerske praznike, ciste svoje kuce i prave baklavu . :roll:
amrino

Post by amrino »

Evo npr. prvi put u svojoj historiji Pravni fakultet Sarajevo NIJE radio za Bozic..kako je bilo sa ostalim, nemam pojma i ovo sam slucajno saznala...meni je to ok ali onda- neradni dan i za Bajram i za pravoslavni Bozic...sto vise neradnih dana to bolje!!! :D
neutral

Post by neutral »

koja glupa tema...
pa znate li vi koliko nasih prodavnica radi za Bajram???...a u njima rade osobe koje bi trebale da slave Bajram... a vlasnici im isto tako osobe koje slave Bajram... kakve veze ima Merkator sad... Wisa ili???
treba da rade svi veliki centri ... briga me za Mostar...
dovoljno je samo otici na Bajram u Merkator ili Wisu i vidjecete kako ce vam biti problem naci mjesto za parking to se naravno odnosi i na Bozice...
Sogan

Post by Sogan »

Ja cuo da Merkator u asortimanu ima i svinjetinu :shock: :? :x Image Image Image
debela

Post by debela »

Sogan wrote:Ja cuo da Merkator u asortimanu ima i svinjetinu :shock: :? :x Image Image Image
ja, i :?
Saraswati

Post by Saraswati »

Provocira :D
justika_sa

Post by justika_sa »

jes jes... i alkohol... buahahaha
Post Reply