Merhamet i Cerić

Locked
hecimnadri

#1 Merhamet i Cerić

Post by hecimnadri »

Ovako piše današnji SAN
11-05-2011 02:00
Dra­ga­no­vić: Re­is Mus­ta­fa Ce­rić po­drža­va kri­mi­nal u Mer­ha­me­tu

Pred­sta­vni­ci Sa­ve­za do­bro­tvor­nog druš­tva Mer­ha­met BiH na če­lu sa Fi­kre­tom Dra­ga­no­vi­ćem, pred­sje­dni­kom Skup­šti­ne Sa­ve­za, Ja­smi­nom Spa­hi­ćem, pot­pred­sje­dni­kom Sa­ve­za te Osma­nom Pe­ka­ri­ćem, se­kre­ta­rom Sa­ve­za, sas­ta­li su se ju­čer u Sa­ra­je­vu sa Zo­ra­nom Mi­ku­li­ćem, min­strom prav­de FBiH, ka­ko bi ga upo­zna­li o tre­nu­tnom sta­nju u ovoj or­ga­ni­za­ci­ji, te oba­vi­jes­ti­li ka­ko i na ko­ji na­čin je nje­gov pret­ho­dnik Fe­liks Vi­do­vić, uz po­dršku biv­še pred­sje­dni­ce FBiH Bor­ja­ne Kri­što, iz­da­vao rje­še­nja o ra­du sa­ra­jev­skom «Mer­ha­me­tu».

De­vet pre­su­da

Dra­ga­no­vić ka­že da je cilj sas­tan­ka bio da in­for­mi­šu mi­nis­tra o ne­pra­vil­nos­ti­ma pri­li­kom iz­da­va­nja rje­še­nja o ra­du, te da im je obe­ća­no da će se ovaj pro­blem us­ko­ro ri­je­ši­ti.

- Ka­da je Mi­ku­lić vi­dio ove sil­ne pre­su­de, os­tao je za­pre­pa­šten. Svih šest rje­še­nja, iz­da­li su ne­le­gal­no, iako je Kan­to­nal­ni sud u Sa­ra­je­vu, a ka­sni­je i Vrho­vni sud FBiH po­ni­štio rje­še­nje o ra­du i na taj na­čin pot­vrdio da uo­pće po Za­ko­nu ni­su ni re­gis­tro­va­ni - ka­že Dra­ga­no­vić. Sve što že­li­mo, na­gla­ša­va on, a što su i tra­ži­li od Mi­ku­li­ća je da se ra­di po Za­ko­nu.

- Re­kao je da će pro­uči­ti ove pre­dme­te. Da­li smo mu de­vet pre­su­da, te da će u skla­du sa Za­ko­nom i do­ni­je­ti odlu­ku. Ova se pri­ča po su­do­vi­ma raz­vla­či još od 2003. go­di­ne. Sa­mo tra­ži­mo da se za­kon po­štu­je i da se ovaj slu­čaj ispi­ta - is­ti­če Dra­ga­no­vić. Pe­ka­rić je do­dao da su ne­ta­čne pri­če da je odlu­kom Mi­nis­tar­stva prav­de BiH, Sa­vez iz­bri­san iz re­gis­tra i da mu je za­bra­nje­no ko­ri­šte­nje lo­ga i ži­ga Mer­ha­me­ta.

- Ova odlu­ka je stav­lje­na van sna­ge sve dok se ovaj slu­čaj, ko­ji je na su­du ne okon­ča. Uos­ta­lom, mi ima­mo de­vet pre­su­da da smo le­gal­ni, a Haj­ru­din Ša­hić, pred­sje­dnik Mer­ha­me­ta Sa­ra­je­vo, sa­mo je­dnu. Ci­je­li slu­čaj je sa­da na Us­ta­vnom su­du BiH i oni će ko­na­čno re­ći ko je u pra­vu i ko je le­ga­lan. Na­ma je u in­te­re­su da se klup­ko kri­mi­na­la odmo­ta. Vi­še od 18 go­di­na Ša­hić ra­di šta mu je vo­lja - ka­že Pe­ka­rić. Slo­žni su da Ša­hi­ću, ko­ji je na če­lu sa­ra­jev­skog Mer­ha­me­ta i ko­ji se pred­stav­lja kao da je pred­sje­dnik kro­vne or­ga­ni­za­ci­je, ni­je u in­te­re­su da po­drži pos­to­ja­nje drža­vnog Mer­ha­me­ta, ni­ti že­li da bu­de dio Sa­ve­za.

- Nje­mu i kom­pa­ni­ji oko nje­ga, bi­tno je da ima­ju fe­de­ral­ni, a ne drža­vni Mer­ha­met. Ima­ju bu­džet od 15 mi­li­ona i ra­de šta ho­će. Iza le­đa im je i Islam­ska za­je­dni­ca na če­lu sa re­isom Mus­ta­fom Ce­ri­ćem i ni­ko im ni­šta go­di­na­ma ne mo­že - ka­že Dra­ga­no­vić.

Mi­zer­ne do­na­ci­je

Spa­hić, ko­ji je i pred­sje­dnik DD Mer­ha­met Bo­san­ska Du­bi­ca, tvrdi da iako se pa­re iz sa­ra­jev­skog Mer­ha­me­ta iz­dva­ja­ju i za po­vra­tni­ke u RS, od sred­sta­va ne­ma ni­šta.

- Sa­mo u RS je mo­gu­će da su na­še pros­to­ri­je u pri­va­tnim ku­ća­ma. Gdje to ima? Osim to­ga, u de­set go­di­na za gra­đa­ne ovog po­dru­čja upla­će­no je sve­ga 250 ma­ra­ka i to za if­tar. Ni­ko nas ni­šta ne pi­ta, da­ju do­na­ci­je od 20 ma­ra­ka i to je sve - ka­že Spa­hić.

M. Aš­čić

Gdje je nes­ta­lo zla­to?

Fi­kret Dra­ga­no­vić je na­gla­sio da sa­ra­jev­ski Mer­ha­met, osim što je op­tu­žen za pro­vje­ru vi­še sto­ti­na mi­li­ona ma­ra­ka, ni­ka­da ni­je ni obja­snio, ni­ti je bi­lo ko­me po­zna­to gdje je za­vrši­lo zla­to, di­ja­man­ti te na­kit ko­ji je od 1993. go­di­ne sa­ku­pljan za po­moć bh. gra­đa­ni­ma.

- To ni­ko ne zna, a pro­šle su to­li­ke go­di­ne. Lju­di su do­la­zi­li u pros­to­ri­je, do­no­si­li na­kit, ogrli­ce, to su bi­le vre­će na­ki­ta. Is­tra­gu ni­ti ko vo­di, ni­ti se bi­lo šta zna o to­me. Tu je sa­mo po­kra­de­no bli­zu pet mi­li­ona ma­ra­ka. Zna se da su to pro­da­li, da su se izni­je­le ke­se, a gdje su za­vrši­le pa­re, to ne zna ni­ko - re­kao je Dra­ga­no­vić.
poznanik

#2 Re: Merhamet i Cerić

Post by poznanik »

hecimnadri wrote:Gdje je nes­ta­lo zla­to?

Fi­kret Dra­ga­no­vić je na­gla­sio da sa­ra­jev­ski Mer­ha­met, osim što je op­tu­žen za pro­vje­ru vi­še sto­ti­na mi­li­ona ma­ra­ka, ni­ka­da ni­je ni obja­snio, ni­ti je bi­lo ko­me po­zna­to gdje je za­vrši­lo zla­to, di­ja­man­ti te na­kit ko­ji je od 1993. go­di­ne sa­ku­pljan za po­moć bh. gra­đa­ni­ma.

- To ni­ko ne zna, a pro­šle su to­li­ke go­di­ne. Lju­di su do­la­zi­li u pros­to­ri­je, do­no­si­li na­kit, ogrli­ce, to su bi­le vre­će na­ki­ta. Is­tra­gu ni­ti ko vo­di, ni­ti se bi­lo šta zna o to­me. Tu je sa­mo po­kra­de­no bli­zu pet mi­li­ona ma­ra­ka. Zna se da su to pro­da­li, da su se izni­je­le ke­se, a gdje su za­vrši­le pa­re, to ne zna ni­ko - re­kao je Dra­ga­no­vić.
Možda je od dijela tog zlata efendija Cerić kupio Ratinu kuću :oops:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3 Re: Merhamet i Cerić

Post by JoseMujica »

nije ej ni morao kupovati kad mu je poklonjena....skupio certifikata za 10% vrijednosti
Locked