MERCEDES UZVRACA SA TRITURBOM

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dugi

#1 MERCEDES UZVRACA SA TRITURBOM

Post by dugi »

Nakon sto je BMW 535d sa redim biturbo sestakom bukvalno "rasturio" na testu mercedesa E400 CDI sa V8 motorom, izgleda da se "mecka" malo trgnula.
Vec je na testiranjima i uskoro se ocekuje prvi turbodizel sa tri turbine, mercedes SLK 320 CDI TRITURBO :shock:
V6 dizelska masina razvije 286KS i 630Nm
Vozim benzinca ali je izgleda pitanje vremena kada cu se prebaciti na dizelase, ( samo da su manji porezi na dizela u svedskoj bilo bi odmah :-D )Gdje li je kraj dizelskom napretku i da li ce benzinci postati rijetkost??
Qler

Post by Qler »

cuo sam ja poodavno za tu masinu! U SLK! Ja kad sam procitao karakteristike, shebo se! meni se cini 5.2sec do 100km/h i 7.5l prosjecna potrosnja a 286KS!! I ja mrzim dizele, ali ovo je stvarno zaista!
8-)
nineac

Post by nineac »

Davno je prikazan taj motor, ali za razliku od BMW-a, mercedes će ga nuditi samo kao AMG verziju, te će biti dosta skuplji. Još uvijek nije u prodaji jer nije prošao sva testiranja.
Inače, motor kao motor će biti dosta skuplji od BMW-ovog zbog tri turbine.
Što s etiče snage, jebigaaaaaaaa, ako benzinci ne nađu neki "fazon" ubrzo,loše im se piše!
OssX

Post by OssX »

Dilzelasi su dostigli benzince. Kako i po brzini, tako su bolji i po potrosnji, puno manje trose.
Pooll

Post by Pooll »

Zato mrziti dizele? :zzzz:

Obicno ljudi koji trenutno voze ili su vozili benzince hvale jedne a drugi druge.. cak sam par puta cuo da se svadjaju na tu temu.. ben-dies... glupost
whow

Post by whow »

Ma benzin je stvar proslosti. U americi sada svako bolje auto dolazi u hibrid varijanti : elekro motor/ benzinski motor, u europi je to disel a izgleda da je BMW napravio auto koje ide na vodonik (hydrogen engine) kao pogonsko gorivo . Neko ko' se razumije bolje u tehniku moze da objasni detalje . Meni se cini da smo blizu kraja kada je rijec o nafi kao najvecem energetskom izvoru.
vier_ringe

Post by vier_ringe »

Zamisli sada motor u Audiju A8, novi 4.2 TDI sa 326 ks..Hocu da kazem, da je tezinski motor znatno veci od 4.2 benzinca, a ubrzava bolje..I eto kraja price o benzinu..A vise cak ne zaostaju ni zvukom, ni kultiviranoscu..a o uzitku u voznji je smijesno govoriti...pa neko extra sportsko auto ide 5 sec 0-100, a ovaj 4.2 TDI novi 5.9 ubrzava onako tesko auto...svaka im cast
pips

Post by pips »

vier_ringe wrote:Zamisli sada motor u Audiju A8, novi 4.2 TDI sa 326 ks..Hocu da kazem, da je tezinski motor znatno veci od 4.2 benzinca, a ubrzava bolje..I eto kraja price o benzinu..A vise cak ne zaostaju ni zvukom, ni kultiviranoscu..a o uzitku u voznji je smijesno govoriti...pa neko extra sportsko auto ide 5 sec 0-100, a ovaj 4.2 TDI novi 5.9 ubrzava onako tesko auto...svaka im cast
Image
JD

Post by JD »

Mjesate kruske i jabuke. Poredite ATMOSFERSKE benzince i TURBO dizele.

Eto taj 320 CDI TRITURBO, opet je recimo 3.2 atmosferski benzinac iz E46 M3 sa 343ks jaci i brzi, znaci dizelu ni tri turba nisu dovoljna :lol: :lol: :lol: :lol:

Zasto ne poredite taj 320 CDI TRITURBO sa TRITURBO benzincem iste zapremine? Pa taj bi imao tri puta vise konja od tog dizela... fakat lupate gluposti!
Qler

Post by Qler »

slazem se JD, ali opet jarane, kad malo pogledam odnos snage i potrosnje ovog CDI i nekog benzinca triturbo, oprostio bu mu par hiljada obrtaja i stekcanje :D :D :D
JD

Post by JD »

Qler wrote:slazem se JD, ali opet jarane, kad malo pogledam odnos snage i potrosnje ovog CDI i nekog benzinca triturbo, oprostio bu mu par hiljada obrtaja i stekcanje :D :D :D
Pa to je sve ok, i ja bih razmislio kad bi imao 100.000 KM da li bi uzeo dizela ili benzinca.

Ali izjave tipa:
"Dilzelasi su dostigli benzince. Kako i po brzini, tako su bolji i po potrosnji, puno manje trose.",
"Gdje li je kraj dizelskom napretku i da li ce benzinci postati rijetkost??"
"Što s etiče snage, jebigaaaaaaaa, ako benzinci ne nađu neki "fazon" ubrzo,loše im se piše!"
itd, nemaju nikakvog smisla.

Dizelasi su jos poprilicno iza USPOREDIVIH benzinaca, moguce je da ce ih i stici ali ne za 2 mjeseca vec za 10ak godina.

Ako mislite da pricam gluposti evo vam dokaza Honda S2000, atmosferski benzinac 2.0 sa 240 KS. Kad toliko konja bude razvijao jedan Golf SDI onda cemo pricati!!! :D :D :D
Post Reply