http://autoklub.jutarnji.hr/mercedes-gl ... 3/1097686/

Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ja mislim da će otprilike ovako izgled serijska verzija: prvo neće biti ovoliko veliki blatobrani. Ovaj koncept se kotrlja na 20-inčnim gumama koje opet izgledaju male, znači da bi standardni točkovi na produkcijskoj izvedbi od 16 ili 17 inča izgledali kao da su skinuti sa BMX-a. Izbaci kromirane obrube na donjoj prednjoj maski, kromirane pragove (to će eventualno biti u AMG style paketu), izbaci laserska svjetla i stavi standardna od A-klase, krovna svjetla isto out, barem u baznim verzijama neće biti kromiranog zadnje branika i dobiješ serijsku verziju. Mislim da će zadržat ovakva zadnja svjetla. Dizajn unutrašnjosti će biti isti, ali bez ovih fancy materijala, pogotovo onaj kožni dio na vrhovima vrata, prednje armature i ispod centralne konzole, to je preskupo za auto ove klase. U višim paketima će vjerovatno biti opcija za vrata, ali ne i za prednju armaturu.Magarece_godine wrote:Kao i svaki koncept ... al dok dodje do produkcije, pola odbaci ...
Pa ni BMW nije osmislio/reaktivirao drugi brend, da pod njegovom značkom prodaje X1 (pandan GLA-klasi) ili seriju 2 Gran Coupe (budući pandan CLA-klasi).530i wrote:Bolje da su kakav drugi brend izmislili ili reaktivirali da prodaju CLA, GLA i slične...