posto hoces dizlu moja prepuraka bi ti bila c200d,.blok elektornika ista kao u c220 veceg brata samo malo manje snage,. rasterecn,. jest da je malko trom(a koji meco nije),. mi kada smo uzimali u ponudi nam je bio i taj i tip da nam pokaze sta ce nas ocekivat i kakvi su to auti provoza nas u svome c200d sa nepunih 600k Km na satu,. kaze da mu je promjenio: lamelu, ulje u difu, hladnjak, Vrata na opozivu, neki motoric od brisaca,., pored redovnog odrzavanja(ulja filtera sijalica)
tak ako ste u mogucnosti i nemate potrebe za 143 ps tih 119 konjica koji nudi slabiji motor su savim dovoljni,.,
i mi smo bili u dilemi 163 il 142 konja,. pa je na kraju boja presudila i tek kada smo registrovali auto,., aha ja uzeli smo ovaj jaci ,.,
i moj savjet idi te na auomatika,. jest mu malo skuplje odrzavanje( filter,ulja, valeo hladnjak

) al je uzitak,., vozio sam par god passata sa automatikom al mi se ovaj mjenjac cini ugladjenijim, salta, mirnije,. jest da manuelni ima sminka otvor ventilacije pored rucice mjenjaca,.,,
i da nemojte ovdje u bih uzimat mecu,. jeftinije su vani i bolje,. i pripazite kada budete uzimali da vam pod avangard ne uvale clasic il neku uber specijalnu ediciju,. ima na netu spisak sta je clasic,elegance a sta avangard,. nevjerujte tim naljepnicama, sarama i sl,.,.
sretno u kupovini i ako se odlucite znate kako kazu u njemackoj
rodis se u mrecedesu i vratis se u mercedesu