Mercedes C220 2001.

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

kurty

#26 Re: Mercedes C220 2001.

Post by kurty »

emko1234 wrote:reno megan sedan 1.6 16v kod bunje se prosle godine prodavao za 14200 sa 29000km na satu..dynimique oprema il kako se vec pise..klima digitalna,keyless entry,cd cabasse,bord,6 il 8 zracnih,16-ke felge alu,tempomat,abs,esp i sve zajebancije,maglenke,halogene sijalice,kromirane steke i jos more nekih pizdarija..sad se sigurno moze naci za 13 do 13,5 s obzirom da je novi model na trzistu vec 2 godine..vrlo jednostavno,nije mercedes al daleko je od loseg auta,sto je najvaznije haman je nov i sigurno nije izjeban sa 30 000km na satu..ja sam ga licno gledao sebi za firmu..
ok.. ali nisu ista klasa auta...

p.s. dobar izbor... kontam nije zar da ce @emko spomenuti novu fabiju ili clia za te pare :thumbup:
emko1234

#27 Re: Mercedes C220 2001.

Post by emko1234 »

pa nisu ista klasa,al sumnjam da ovaj reno po kvaliteti toliko odudara od mercedesa koji je stariji 7 godina i koje je presao 6-7 puta vise kilometara..ko pati za znakom nek ganja mercedesa,ja da biram izbor bi bio savrseno jednostavan..
ma mozda bi i predlagao clia il fabiu al malo brate para da dobijes ista vise osim puhala,volana i mjenjaca,eventualno radio :D
kurty

#28 Re: Mercedes C220 2001.

Post by kurty »

emko1234 wrote:pa nisu ista klasa,al sumnjam da ovaj reno po kvaliteti toliko odudara od mercedesa koji je stariji 7 godina i koje je presao 6-7 puta vise kilometara..ko pati za znakom nek ganja mercedesa,ja da biram izbor bi bio savrseno jednostavan..
ma mozda bi i predlagao clia il fabiu al malo brate para da dobijes ista vise osim puhala,volana i mjenjaca,eventualno radio :D
auuuuuuuuuuuuuuuuuuu :x :x :x
nemoj tako...daju ti i sjedista :lol: :lol: :lol:
Snekoki

#29 Re: Mercedes C220 2001.

Post by Snekoki »

emko1234 wrote:reno megan sedan 1.6 16v kod bunje se prosle godine prodavao za 14200 sa 29000km na satu..dynimique oprema il kako se vec pise..klima digitalna,keyless entry,cd cabasse,bord,6 il 8 zracnih,16-ke felge alu,tempomat,abs,esp i sve zajebancije,maglenke,halogene sijalice,kromirane steke i jos more nekih pizdarija..sad se sigurno moze naci za 13 do 13,5 s obzirom da je novi model na trzistu vec 2 godine..vrlo jednostavno,nije mercedes al daleko je od loseg auta,sto je najvaznije haman je nov i sigurno nije izjeban sa 30 000km na satu..ja sam ga licno gledao sebi za firmu..
Vec je spao toliko??
Snekoki

#30 Re: Mercedes C220 2001.

Post by Snekoki »

kurty wrote:
emko1234 wrote:pa nisu ista klasa,al sumnjam da ovaj reno po kvaliteti toliko odudara od mercedesa koji je stariji 7 godina i koje je presao 6-7 puta vise kilometara..ko pati za znakom nek ganja mercedesa,ja da biram izbor bi bio savrseno jednostavan..
auuuuuuuuuuuuuuuuuuu :x :x :x
nemoj tako...daju ti i sjedista :lol: :lol: :lol:
A za sjedala :lol: , klimu, i jos po neku zezanciju(samo sitnicu), diesel, ode fabijica na 28.000KM.
Snekoki

#31 Re: Mercedes C220 2001.

Post by Snekoki »

SaMaster wrote:
Snekoki wrote:Nekako je za malo starije osobe. Unutra osvjetljenje svijetlo zuto, jako ruzno. ZA popravke je dosta skup, a zna se cesto kvariti.Odu mu brzo amortizeri zadnji, senzor(grijac) glavni za paljenje oko 1000KM, i protokol zraka naravno.Merecedes jako auto, proslavljeno i popularno kroz linije 124, i starije, ali ne kroz C klasu.
BMW- lijep coupe.
Od tri navedena ja bih birao Audi, isto jaka marka vozila uz to moderan, lijep, popularan, pogotovo iznutra ljepsi od gore navvedenih. S tim da Audi 2001 g. ne mozes kupiti vani za 4000 eura i da nije presao vise od oko 180 000km.
Svako ima svoje misljenje. JA bih izdvojio jos koji euro vise i birao Audi.

Da mi je vidjet gdje ti nadje da je ovaj 320d E46 coupe?
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=cupxbhesjdbm

I Pocemu je Audi najbolji od ova tri? Ja ti garantujem da je ova BMW 3 za klasu bolje auto od ovog merca a pogotovo od Audi-a. Medjutim ima dvije mane:

1) Dijelovi preskupi ako hoces po ps-u. Ako hoces dijelove iz motorexa ili neke lijeve onda bujrum, al ja ti ne bih preporucio
2) Zimi akd padne snjeg, brdu ne mozes ni promirisati...
Snekoki

#32 Re: Mercedes C220 2001.

Post by Snekoki »

SaMaster wrote:
Snekoki wrote:Nekako je za malo starije osobe. Unutra osvjetljenje svijetlo zuto, jako ruzno. ZA popravke je dosta skup, a zna se cesto kvariti.Odu mu brzo amortizeri zadnji, senzor(grijac) glavni za paljenje oko 1000KM, i protokol zraka naravno.Merecedes jako auto, proslavljeno i popularno kroz linije 124, i starije, ali ne kroz C klasu.
BMW- lijep coupe.
Od tri navedena ja bih birao Audi, isto jaka marka vozila uz to moderan, lijep, popularan, pogotovo iznutra ljepsi od gore navvedenih. S tim da Audi 2001 g. ne mozes kupiti vani za 4000 eura i da nije presao vise od oko 180 000km.
Svako ima svoje misljenje. JA bih izdvojio jos koji euro vise i birao Audi.

Da mi je vidjet gdje ti nadje da je ovaj 320d E46 coupe? I Pocemu je Audi najbolji od ova tri? Ja ti garantujem da je ova BMW 3 za klasu bolje auto od ovog merca a pogotovo od Audi-a. :D
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=wa1zuqrie11a
Medjutim ima dvije mane:

1) Dijelovi preskupi ako hoces po ps-u. Ako hoces dijelove iz motorexa ili neke lijeve onda bujrum, al ja ti ne bih preporucio
2) Zimi akd padne snjeg, brdu ne mozes ni promirisati...
Qler

#33 Re: Mercedes C220 2001.

Post by Qler »

Ja fakat ne razumijem ove sto govore da sa BMW-om i mercom ne mozes zimi nigdje. Jeste li vi ikada vozili ta auta? Ili ste culi od jaranovog jarana, pa njegov sestric nije jednom mogao izaci uz neko brdo? Jos pogotovo danas, kada skoro svako auto ima ASR, ESP....

Kako li su ljudi prije vozili ta auta, da mi je samo znati...
kurty

#34 Re: Mercedes C220 2001.

Post by kurty »

Qler wrote:Ja fakat ne razumijem ove sto govore da sa BMW-om i mercom ne mozes zimi nigdje. Jeste li vi ikada vozili ta auta? Ili ste culi od jaranovog jarana, pa njegov sestric nije jednom mogao izaci uz neko brdo? Jos pogotovo danas, kada skoro svako auto ima ASR, ESP....

isto kao i danas...
ko je vozio, zna kako je
ko nije vozio, prica kako zimi auto u garazi stoji
cucamonga

#35 Re: Mercedes C220 2001.

Post by cucamonga »

Qler wrote:Ja fakat ne razumijem ove sto govore da sa BMW-om i mercom ne mozes zimi nigdje. Jeste li vi ikada vozili ta auta? Ili ste culi od jaranovog jarana, pa njegov sestric nije jednom mogao izaci uz neko brdo? Jos pogotovo danas, kada skoro svako auto ima ASR, ESP....

jednom sam vidio jednog mesjea sa blondom do sebe u crnom napucanom BMWu trici (mislim da je bio M3 serija 90tih godina) kako se pati uz kobilju glavu pa se vratio nazad da pokusa preko rajlovca 8-)

klize se i prednjim tockovima kad je lose zaledilo i kad su lose gume - ali jednostavno pogon nazad se manje kontrolise pa nek prica ko sta hoce...
SaMaster

#36 Re: Mercedes C220 2001.

Post by SaMaster »

Drug ja ga vozim i zivim na u strmoj ulici tako da znam o cemu ti pricam. Ako ne vjerujes, kada padne snjeg, poneses kamericu i 100KM da ti dam auto da probas a ja cu da snimam tvoje umijece. Ulica gdje zivim je malog nagiba tako da ne mogu reci da je neko ogromno brdo ali nema veze. Imas ca. 100m uspona. Ako ne izadjes onda fino mi ostavis tu stoju. Ako izadjes, ja tebi 200 KM i imas clip da se falis po forumu kako sam levat.

Jel posteno? Ne samo tebi, bilo komeod vas koji tvrdite nesto suprotno. Ovo se odnosi za BMW, 3 Serija, 2001 godiste, benzin. Za merc ne znam...

Edit: Da ne bi bilo sad suplje gume ovo ono, gume su zimske, sezonske na celicnim felgama i adekvatne sare.
drndalo

#37 Re: Mercedes C220 2001.

Post by drndalo »

Moje iskustvo sa tim stvarima je da u 95% slucajeva sa dobrim gumama (doduse, nema svercanja samo sa 2 nove) cak i zimi u SA izadjem gdje mogu izaci i prednjepogonasi sa dobrim gumama... Onih 5% razlike je ili bas kijamet, ili ulica koja je svakako strmine kao Mahmutovac, pa polupoledjena, ili kad se parkiras nerezonski na strmini sa rasterecenim pogonskim tockovima... To mi se jednom desilo, na vlaznoj travi, parkirao se haubom nizbrdo, a sa parking mjesta sam morao izaci u rikverc... Gume dobre, ali... I na standgasu slajdra... Da ne bi komsije sa Renoom 4 GTL, kopao bih do Japana... :lol: :run: BMW 316i, 1989 god, znaci nista previse snage, gume dobre ljetne...

Dakle, zdrav razum ti ne moze nista zamijeniti, cak ni ESP na kvadrat... Uz malo paznje i planiranja, nije veliki problem...
Snekoki

#38 Re: Mercedes C220 2001.

Post by Snekoki »

Mercedes cls uz "Ivan" ni da mrdne. Bio utaban asfalt od snijega, i kolona auta. TAko da se morao vracati rikvercom.Neznam da li je uspio izaci, ja ga zaobisao.
kurty

#39 Re: Mercedes C220 2001.

Post by kurty »

Snekoki wrote:

Mercedes cls uz "Ivan" ni da mrdne. Bio utaban asfalt od snijega, i kolona auta. TAko da se morao vracati rikvercom.Neznam da li je uspio izaci, ja ga zaobisao.
99ta godina... Pocetak augusta mjeseca, tacnije prvi august... Krenuo ja sa roditeljima na more... Vrijeme idealno, suha cesta, oko 7 sati ujutro mi prosli Jablanicu... Zaboravih reci, vozimo se u plavoj 128ci (zastava 128)... I oko kilometar prije Begica i Begovica mosta nas pretice Audi A4... Dolazimo do mosta, kad onaj Audi nabijen na onaj ivicnjak od spomenutog mosta...

I sad ja trebam reci, da se audi lose ponasa u krivinama i da je napravljen samo za pravca :-)
cucamonga

#40 Re: Mercedes C220 2001.

Post by cucamonga »

kurty wrote:
Snekoki wrote:

99ta godina... Pocetak augusta mjeseca, tacnije prvi august... Krenuo ja sa roditeljima na more... Vrijeme idealno, suha cesta, oko 7 sati ujutro mi prosli Jablanicu... Zaboravih reci, vozimo se u plavoj 128ci (zastava 128)... I oko kilometar prije Begica i Begovica mosta nas pretice Audi A4... Dolazimo do mosta, kad onaj Audi nabijen na onaj ivicnjak od spomenutog mosta...

I sad ja trebam reci, da se audi lose ponasa u krivinama i da je napravljen samo za pravca :-)
pokusavas da karikiras al ispade bezveze :thumbup:
Qler

#41 Re: Mercedes C220 2001.

Post by Qler »

Snekoki wrote:

Ja sa jaranom, u Sarajevu, jedna strma ulica, godina negdje 2003, 2004, stali na pocetku ulice iza golfa 3, VW pola i jos je neki bio VW ako nije bio passat, a mi u Ford Sierra '83 godiste, karavan.

Sacekali da se oni poslanjaju sa puta, jer su svi zaglavili, i lagano ih zaobisli, otisli svojim putem, njih ostavili na dnu ulice da se pate.

Zakljucak, auta sa prednjim pogonom ne mogu uz brdo zimi, zadnja vuca ide bez problema.

Ili

Auta sa losim gumama, ma kakav pogon da imaju, ne mogu po snijegu, ali ako imas dobre gume, i znas kako treba voziti po snijegu, mozes gdje hoces...
ElRe

#42 Re: Mercedes C220 2001.

Post by ElRe »

Novi Vito (pogon na zadnoj osovini), zimske gume (Nokian nove), uspon na 100 m popnes se 1-1.2m, prazan, kad je pao ovaj snijeg, izasao bez ikakvih problema.
Druga stvar je kad ima imalo leda, e tad bude problema ali izadje.

Tako da price BMW, Merc zimi nisu nizasta, bas i ne stoji.
Snekoki

#43 Re: Mercedes C220 2001.

Post by Snekoki »

Qler wrote:
Snekoki wrote:

Ja sa jaranom, u Sarajevu, jedna strma ulica, godina negdje 2003, 2004, stali na pocetku ulice iza golfa 3, VW pola i jos je neki bio VW ako nije bio passat, a mi u Ford Sierra '83 godiste, karavan.

Sacekali da se oni poslanjaju sa puta, jer su svi zaglavili, i lagano ih zaobisli, otisli svojim putem, njih ostavili na dnu ulice da se pate.

Zakljucak, auta sa prednjim pogonom ne mogu uz brdo zimi, zadnja vuca ide bez problema.

Ili

Auta sa losim gumama, ma kakav pogon da imaju, ne mogu po snijegu, ali ako imas dobre gume, i znas kako treba voziti po snijegu, mozes gdje hoces...
Sto se tice zadnje vuce, uz nagib, kada stane, ma nove gume ne pomaze, ne moze kenut .
SaMaster

#44 Re: Mercedes C220 2001.

Post by SaMaster »

Gdje su veceras ovi sto su vozaci i po pa izlaze sa zadnjom vucom gdje hoce? Ko ce da zaradi 2 stoje?
ranger

#45 Re: Mercedes C220 2001.

Post by ranger »

Veceras uz vrbovsku kolona, grtalica jebena slajdra... golfova 2 dizela sa eskimo s3 gumama, ko u prici ne moze niko maknut...a sve auta s prednjom vucom.
Buraz, gume ok, vuca ok, dobar vozac ok, al kad je brdo brdo mozes ga j.... al nes mrdnut.

PS jedino je Niva prosla prije grtalice...
Qler

#46 Re: Mercedes C220 2001.

Post by Qler »

Evo veceras ide jedna C220CDI na igman, na privatnu vikendicu na put koji se ne cisti, pa cu vam bas javiti kako je proslo. Gume su oko 2 godine stare, 3 mozda...
berb1r

#47 Re: Mercedes C220 2001.

Post by berb1r »

Solidan je to auto ali pazi se hrdje!
2003 god je dosao facelift sa izmjenjenim prednjim dijelom i lijepsom unutrasnjosti.
Po mogucnosti uzmi sa avantgarde opremom.
Qler

#48 Re: Mercedes C220 2001.

Post by Qler »

Ne bi mecka za novu godinu :) nemam nikakve informacije :)
lavic

#49 Re: Mercedes C220 2001.

Post by lavic »

U tvom slucaju je bolje uzeti Audi ili BMW E 46, ove Mecke nisu bas neka sjajna zvijezda, ali i kod BMW obrati paznju na hidro gumene caure prednjih lafeta i kugle, jer kod njega se kad ode kugla mijenja komplet lafeta, obavezno provjeri zadnji most, cesto se zna desit da se rasklima most iz sasije zbog cestih ostrih startova pogotovo kod " setaka" motora, i provjeri opruge da nisu pukle. Savjet probaj naci E46 sa E4 normom mislim da je on kraj 2003 godine taj je motor bez greske.
Post Reply