Mercedes-Benz nova A-klasa
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#426 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
ako se ne varam, jedan od tih Pugova 308 sa tim motorom je bio testni model, tako da me i ne čudi što mu je lanac otišao...inače, taj motor je stvarno dobar, a ja ne znam da se iko u svijetu žali na njega, te da je bilo masovnih problema sa lancima, od čega, recimo, 1,2 i 1,4 TSI često boluju...
@emko...Mercedes i Renault saradnja je počela prije nepunu godinu, dok je Mercedes rijetko, ili haman pa nikada, koristio tuđe motore...dok Audi to radi godinama i decenijama...eto, gdje leži razlika...
@emko...Mercedes i Renault saradnja je počela prije nepunu godinu, dok je Mercedes rijetko, ili haman pa nikada, koristio tuđe motore...dok Audi to radi godinama i decenijama...eto, gdje leži razlika...
-
goran16v
#427 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
U BiH su bila 2 1,6 THP i na oba se desio isti slucaj. Mene je dopao jedan od ta 2 sa sam iz prve ruke prosao cijelu zajebanciju od mjenjanja lambda sondi, preko dizni do motora... Kad radstvarno ide k'o metak, ali koga zmija ujede...johntra wrote:ako se ne varam, jedan od tih Pugova 308 sa tim motorom je bio testni model, tako da me i ne čudi što mu je lanac otišao...inače, taj motor je stvarno dobar, a ja ne znam da se iko u svijetu žali na njega, te da je bilo masovnih problema sa lancima, od čega, recimo, 1,2 i 1,4 TSI često boluju...
-
Mr.Fundamental
#428 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Naravno, i proizvođači autodijelova se prilagođavaju specifičnim zahtjevima, potrebama i standardima automobilskih kompanija. Npr. „ANSA“ proizvodi ispušne sustave i za Ferrari i za Lamborghini, ali oni nisu isti, nego su prilagođeni njihovim potrebama. Švedski „Autoliv“ proizvodi identične airbagove za sve dobavljače, ali pojaseve pravi od različitih materijala u skladu sa zahtjevima proizvođača. S druge strane, senzor za protok usisng zraka kojeg proizvodi japanski „Hitachi“ je isti i kod Toyote, VW-a, GM-a, Forda, PSA...I tehnologija u motorima koje proizvode auto kompanije, nije sva njihova. Npr. common rail pumpe proizvode Bosch, Siemens, Denso i Delphi.goran16v wrote:Vjerovatno je to tako, ali svaki proizvodjac komponenti ima razlicite nove kvalitete tako da bez obzira sto na komponenti pise isto ime proizvodjaca kvalitete bitno varira u zavisnosti od toga u koji brend se ugradjuje.Mr.Fundamental wrote: Ma pusti šta google teoretičari mudruju o autima u koje nikad nisu sjeli. Nedavno sam čuo za udruženje proizvođača dijelova za auta koji broje 450 kompanija, a čine 63% udjela u proizvodnji. E sad skontaj koliko ima ovih malih u ostalih 37% - vjerovatno par hiljada. Prema tome jasno je koliko dijelova u autu jednog proizvođača možeš naći i kod drugih. Ko sudi o markama na taj način je totalno neupućen u svijet autoindustrije, i ne treba mu nikakav značaj davati.
Zašto je problem što je u A klasi Renaultov motor? Prvo, Mercedes i ne proizvodi motor te klase tako da se ne može napravit usporedba Renaultovog i Mercedesovog motora. Drugo, 1.5 dCi je poznat kao pouzdan i štedljiv motor. Nije Mercedes razvio sličan motor zato što nema novca niti znanja, nego zato što su procijenili da taj motor odgovara njihovim standardima.Udri Miću po- wrote:@emko
U drugom tvom pasusu bih se slozio sa tobom,ali u prvom ne bih nikako. Moje licno misljenje,na koje imam pravo je da bih bio lud,kada bih izbrojao cifru novca za novu generaciju Mercedesa A klase a znam da je u njemu Renaultov motor.
Nekako mi to dvoje zvuci nespojivo.
I ako je Mercedes sto se tice dizajna sa ovom novom A klasom napravio pravi bum,nikako ne mogu da svarim tu spoznaju o motoru koji ga pokrece(mislim na osnovne verzije)
Meni ne smeta, jer mi je bitno kakve su stvari u praksi, a ne na papiru. Npr. odem do salona, razgledam auto, napravim test vožnju. Auto mi se sviđa, pogađa moj ukus za dizajn, luksuz, vozne osobine, praktičnost, potrošnju, smatram da vrijedi onoliko koliko košta...u zavisnosti koji su zahtjevi i očekivanja kupca, i da ga ne uzmem zato što neki dio nije "njegov", i što se on može naći i u autima drugih proizvođača? I da zbog toga kupim neko drugo auto koje mi se manje sviđa, ali oni ugrađuju vlastiti motor? Glupost. Probaj pa sudi.
- johntra
#429 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
koje je bio boje tvoj?goran16v wrote:
U BiH su bila 2 1,6 THP i na oba se desio isti slucaj. Mene je dopao jedan od ta 2 sa sam iz prve ruke prosao cijelu zajebanciju od mjenjanja lambda sondi, preko dizni do motora... Kad radstvarno ide k'o metak, ali koga zmija ujede...

ovaj je bio testni, full oprema isto...
-
goran16v
#430 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Ovaj sto je mene zapao je bio crni sa panorama krovom, a ovaj srebreni je mislim bio Vermont-ov iz BL jer kad se rjesavao crni tadasnji mehanicar iz Bloka se "pohvalio" da u BL ima isti slucaj.
- drndalo
#431 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
E *ebi ga Gorane, tog crnog sa panorama krovom sam mozda ja urnisao, ali halali mi, poslo me... Bas je fino isao >5.800/min... Ali nije bilo ni 3000 km tim tempom, stvarno... 
Da se i malo uozbiljim, zar nije bilo price da je taj motor u serijama starijih godista ima problema sa glavom motora ?
Da se i malo uozbiljim, zar nije bilo price da je taj motor u serijama starijih godista ima problema sa glavom motora ?
-
citroen xm
#432 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Taj THP motor je prije saniranja imao taj problem sa lancem, zatezačima i nekim zajebancijama oko toga. To nije slučaj samo kod ta 2 u BiH već svugdje u svijetu. Sa glavom nije imao problema, sem onih prouzrokovanih ovom boljkom lanca. To treba reći i po meni je to velika mana. Jedino pozitivno u svemu je što se to dešava u garanciji i fabrika snosi sve troškove. Ne vjerujem da se to dešava zbog neke torture već je jednostavno neka konstrukcijska mana kao što je slučaj kod TSI motora. Svaki proizvođač ima vrline i mane, tako da je svaki sklon boljkama.
- ifas
#433 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
ja glasam da se ti pajdo objesis o prvo drvo na koje naidjesgoran16v wrote:Zbog manjeg medjuosovinskog razmaka (Octavia 2.578 mm, AR156 2.595 mm) koji definise putnicki prostor, a posto je Octavia je prakticno Golf za guzicom mogli su joj gepek produziti jos za metar ali ta dimenzija ostaje ista tako da ne moze biti srednja klasa vec auto sa nesrazmjerno malim medjuosovinski razmakom i sirinom u odnosu na duzinu.mali_milojica wrote: Kako je onda manja AR 156 srednja klasa,a Octavia koja je veca kompakt klasa?
-
emko1234
#434 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
jel? a cije to motore uzima audi?johntra wrote:ako se ne varam, jedan od tih Pugova 308 sa tim motorom je bio testni model, tako da me i ne čudi što mu je lanac otišao...inače, taj motor je stvarno dobar, a ja ne znam da se iko u svijetu žali na njega, te da je bilo masovnih problema sa lancima, od čega, recimo, 1,2 i 1,4 TSI često boluju...
da nije uzeo slucajno hyundaiev motor?
audi i ako uzima, uzima motore iz koncerna kojem pripada. meni je nepojmljivo da u clio od 26 hiljada i a klasi koja se s tim motorom i dobrom opremom moze protegnuti i na 60 hiljada imas isti motor. jos je nepojmljivije ako se tako moze reci da derivat istog motora imas i sad, a kasnije ces imat identican motor u novom loganu i dusteru.
dje tu logika dan te jebo?
i reci mi konkretno, koji to motor audi uzima od vw-a osim ova 3 sto sam nabrojao?
audi je dio koncerna.
ja ne kazem da taj motor koji ide u a klasu ne valja, samo pitam, da li mercedes ugrozava reputaciju time sto u novi model stavlja motor koji nije njihov, koji ide u auta koja su 5 puta jeftinija (u slucaju dacie logan il sandera) i ako je vas odgovor ne na ovo pitanje, kako onda mozete srati za audija koji u osnovnim verzijama ima motor koji koristi jos auta iz ISTE grupacije?!
-
goran16v
#435 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Premalo ti znas pajdo da bih ja gubio vrijeme da ti objasnjavam sta znaci evolucija klase u dimenzijama i da je medjuosovinski razmak Octavie Mk1 (2512mm) koja generacijski odgovara AR 156 je velikih 8,3cm manji od Alfinong i da je medjusovinki razmak Octavije A5 koji si boldirao jos vecih 12,2 cm manji nego AR 159.ifas wrote:ja glasam da se ti pajdo objesis o prvo drvo na koje naidjesgoran16v wrote:Zbog manjeg medjuosovinskog razmaka (Octavia 2.578 mm, AR156 2.595 mm) koji definise putnicki prostor, a posto je Octavia je prakticno Golf za guzicom mogli su joj gepek produziti jos za metar ali ta dimenzija ostaje ista tako da ne moze biti srednja klasa vec auto sa nesrazmjerno malim medjuosovinski razmakom i sirinom u odnosu na duzinu.mali_milojica wrote: Kako je onda manja AR 156 srednja klasa,a Octavia koja je veca kompakt klasa?
Ja pajdo glasam da (se) ti vise ne glasas...
- ifas
#436 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
I ti znas ... aman zaman
Dodjes nesto ko Auto Vehabija. Samo kopiras i pastas ovde neke i guras svoju bolesnu retoriku glavom kroz zid. Cijeli svijet zna sta je skodurina al dzaba ... tebi je Sejh Abdul Wehab Winfried Vahland usadio u glavu tu bolest i ti sad ne vidis dalje od nosa ... E moj Abu Gorane
Skoda je Skoda, da napravi mlazno auto bice opet Skoda i nikad nece moci primirisati prestizu, dizajnu i ekskluzivnosti koju ima npr jedan Citroen i Lancia.
Dodjes nesto ko Auto Vehabija. Samo kopiras i pastas ovde neke i guras svoju bolesnu retoriku glavom kroz zid. Cijeli svijet zna sta je skodurina al dzaba ... tebi je Sejh Abdul Wehab Winfried Vahland usadio u glavu tu bolest i ti sad ne vidis dalje od nosa ... E moj Abu Gorane
Skoda je Skoda, da napravi mlazno auto bice opet Skoda i nikad nece moci primirisati prestizu, dizajnu i ekskluzivnosti koju ima npr jedan Citroen i Lancia.
- ifas
#437 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Znaci Nikad!!
- ifas
#438 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Pajdo!
Nikad!
Nikad!
- johntra
#439 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
pa nabrojao si motore koji su najprodavaniji u Audiju, od najslabijih TSI benzinaca i 2.0 TDI motora, koji idu ko halva u A3 modelu, 2.0 TDI koji ide ko halva u A4, do 3.0 TDi motora koji isto idu ko halva u A4 i A6 modelima...ti motori sigurno čine više od 80 posto prodaje Audija...emko1234 wrote: da nije uzeo slucajno hyundaiev motor?
audi i ako uzima, uzima motore iz koncerna kojem pripada. meni je nepojmljivo da u clio od 26 hiljada i a klasi koja se s tim motorom i dobrom opremom moze protegnuti i na 60 hiljada imas isti motor. jos je nepojmljivije ako se tako moze reci da derivat istog motora imas i sad, a kasnije ces imat identican motor u novom loganu i dusteru.
dje tu logika dan te jebo?
i reci mi konkretno, koji to motor audi uzima od vw-a osim ova 3 sto sam nabrojao?
audi je dio koncerna.
ja ne kazem da taj motor koji ide u a klasu ne valja, samo pitam, da li mercedes ugrozava reputaciju time sto u novi model stavlja motor koji nije njihov, koji ide u auta koja su 5 puta jeftinija (u slucaju dacie logan il sandera) i ako je vas odgovor ne na ovo pitanje, kako onda mozete srati za audija koji u osnovnim verzijama ima motor koji koristi jos auta iz ISTE grupacije?!
znači, tebi nije smiješno što 1,2 TSI ide i u Fabiju i u Audi A3? može i 1,4 TSI nije problem...meni to jeste smiješno, kao što mi je smiješno da ide motor iz Clia u Mečku...ali, Mercedes je satjeran uz zid i sad je prinuđen da uzima tuđe malolitarske motore, jer je danas isplativije kupiti licencu i koristiti tuđi motor, nego razvijati svoj, pa čak i ako to značilo gubljenje dijela identiteta i prestiža...
-
citroen xm
#440 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Ama šta je problem tu? Radi se o provjerenom i odličnom malolitražnom dizelašu. I to jedinom koji se ugrađuje u MB, a Audi koristi više istih motora kao Fabija. A poređenje Mercedes/Dačija je otprilike isto kao Audi/Škoda. Dakle dva neka premijuma protiv dva niskobudžetna. Kao drugo i ovo je dio saradnje koju su potpisali mercedes i Renault pa tako ovo nije jedini ustupak Renoa. Znate da je i Kangu dobio novu značku pa postao Citan. A reno bi po tome valjda trebao da dobije neku veću platformu za viši segment mada ne znam šta će ima kada imaju svoje. Ovde je izgleda problem što mnogi ne mogu da shvate da neki francuski proizvođač pravi odlične i kvalitetne stvari.
-
goran16v
#441 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Nije tebi dobro... Pajdo...ifas wrote:Pajdo!
Nikad!
- ifas
#442 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
nemoj to pajdo nego mi sta kopiraj sa putskodinihvjernika.com ili skodinemirat.com ili kakav text Fatmira Aliskodicagoran16v wrote:Nije tebi dobro... Pajdo...ifas wrote:Pajdo!
Nikad!
Kako ce mi biti dobro doveo si temu do toga da Mercedes razmislja o prestanku proizvodnje A klase.
Koji ce im ****c A klasa kad ima visoka srednja mega kompaktna luxuzna Skoda Octavia
Zali boze onih miliona ulozenih u razvoj, oooooooooooh sudbino teska i gorka.
Najavljen je u mladoj boleslavi i strajk mercedesovih radnika koji ce sutra blokirati ulaz u skodinu fabriku ... hljeb im uzimaju ceHi (a ja bi ga uzeo cehinjama)
-
530i
#443 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Ko ima para, a jebe ga se za prekidače, samo dokazuje svoju pamet - bitnost znaka na autu...audi...kao da bi to trebalo više nekog da impresionira od škoda...ili zastava...emko1234 wrote: ko ima para kupuje. jebe ga se sto su prekidaci za zmigavce isti na oktaviji i trici.
PS
Abu Goran
- ifas
#444 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
530i wrote:Ko ima para, a jebe ga se za prekidače, samo dokazuje svoju pamet - bitnost znaka na autu...audi...kao da bi to trebalo više nekog da impresionira od škoda...ili zastava...emko1234 wrote: ko ima para kupuje. jebe ga se sto su prekidaci za zmigavce isti na oktaviji i trici.
PS
Abu Goran![]()
![]()
to ti je ono kupicu ja skodu CitiGo a ***cit se ko da vozim Phaetona
-
emko1234
#445 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
mogu te sad lagat i reci ti da me zabole za znak na haubi kad i sam znas da se 90% stvari danas prodaje radi znaka.530i wrote:Ko ima para, a jebe ga se za prekidače, samo dokazuje svoju pamet - bitnost znaka na autu...audi...kao da bi to trebalo više nekog da impresionira od škoda...ili zastava...emko1234 wrote: ko ima para kupuje. jebe ga se sto su prekidaci za zmigavce isti na oktaviji i trici.
PS
Abu Goran![]()
![]()
od hlace i majica, preko mobitela i televizija pa do auta i brodova. prema tome nemoj mislit da si ti pametniji sto svoju potrosacku strategiju razvijas i praktikujes na drugi nacin. postoje sigurno i u tvom zivotu stvari koje si kupio zbog znaka.
il ces mi sad pricat kako stoji znak jednako izmedju cipela od 100 maraka i onih od 500 eura? bolje nemoj, znam ja i sam da koliko para das toliko i muzike dobijes. nije ba niko budala. platis ti imidz, al imidz ne mozes imat ako neke druge stvari nisu na mjestu.
johtnra i citroen-poredit skodu i daciu je isto ko poredit i vw i hyundai. dakle osim sto i jedni i drugi prave aute, sve ostalo je neuporedivo. pocevsi od toga sto vw skodi ne daje svoje derivate stare 10 godina, do dizajna, kvalitete, imidza i prodaje. to ni dijete iz osnovne kojem bi stavio logana i fabiu, vidio bi da je fabia svjetlosnim godinama ispred logana.
ako cete pricat tu pricu, bolje da stanemo na vrijeme.
i opet vam kazem, skoda i audi su dio istog koncerna. mercedes je uzeo motor od jednog renola. halo, to je isto ko da ja izadjem u grad i sretnem cigu, i uzmem mu petobanku da nesto pojedem i popijem pice.
meni je to daleko gore nego sto 1.2tsi koji je uz to odlican motor, ide i u audija i u skodu. koji su zapravo brat i sestra.
-
goran16v
#446 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Pajdo nego sta bi s onim mjerama za AR 156...?ifas wrote:
nemoj to pajdo nego mi sta kopiraj sa putskodinihvjernika.com ili skodinemirat.com ili kakav text Fatmira Aliskodica
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kako ce mi biti dobro doveo si temu do toga da Mercedes razmislja o prestanku proizvodnje A klase.
Koji ce im ****c A klasa kad ima visoka srednja mega kompaktna luxuzna Skoda Octavia
Najavljen je u mladoj boleslavi i strajk mercedesovih radnika koji ce sutra blokirati ulaz u skodinu fabriku ... hljeb im uzimaju ceHi (a ja bi ga uzeo cehinjama)
-
citroen xm
#447 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
emko1234 wrote:
johtnra i citroen-poredit skodu i daciu je isto ko poredit i vw i hyundai. dakle osim sto i jedni i drugi prave aute, sve ostalo je neuporedivo. pocevsi od toga sto vw skodi ne daje svoje derivate stare 10 godina, do dizajna, kvalitete, imidza i prodaje. to ni dijete iz osnovne kojem bi stavio logana i fabiu, vidio bi da je fabia svjetlosnim godinama ispred logana.
i opet vam kazem, skoda i audi su dio istog koncerna. mercedes je uzeo motor od jednog renola. halo, to je isto ko da ja izadjem u grad i sretnem cigu, i uzmem mu petobanku da nesto pojedem i popijem pice.
meni je to daleko gore nego sto 1.2tsi koji je uz to odlican motor, ide i u audija i u skodu. koji su zapravo brat i sestra.
Poredio sam Dačiju i Škodu u smislu da su i jedna i druga firma u svom koncernu niskobudžetne marke. O kvalitetu se može raspravljati i raspravljati. Kvalitet finesa je svakako na škodinoj strani, ali vala kvalitet gledan kroz pouzdanost nije. To što se u Dačiju ugrađuju neke komponente starije generacije je samo prednost kada sagledaš filozofiju te marke. Pa i u Škodu se ugrađuje masu starijih VW dijelova pa to niko ne navodi kao manu samog auta. A što se Fabije i Sandera tiče, evo izađe novi Sandero. Ja ne vidim veliku razliku između fabije i novog Sandera, a ne pravim se lud.
- Industrialyzer
#448 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
emko1234 wrote:mogu te sad lagat i reci ti da me zabole za znak na haubi kad i sam znas da se 90% stvari danas prodaje radi znaka.530i wrote:Ko ima para, a jebe ga se za prekidače, samo dokazuje svoju pamet - bitnost znaka na autu...audi...kao da bi to trebalo više nekog da impresionira od škoda...ili zastava...emko1234 wrote: ko ima para kupuje. jebe ga se sto su prekidaci za zmigavce isti na oktaviji i trici.
PS
Abu Goran![]()
![]()
od hlace i majica, preko mobitela i televizija pa do auta i brodova. prema tome nemoj mislit da si ti pametniji sto svoju potrosacku strategiju razvijas i praktikujes na drugi nacin. postoje sigurno i u tvom zivotu stvari koje si kupio zbog znaka.
il ces mi sad pricat kako stoji znak jednako izmedju cipela od 100 maraka i onih od 500 eura? bolje nemoj, znam ja i sam da koliko para das toliko i muzike dobijes. nije ba niko budala. platis ti imidz, al imidz ne mozes imat ako neke druge stvari nisu na mjestu.
Reno pravi odlicne motore pogotovo za gradske jurilice. Iako sam fan Svaba sto se tice hot-hach klase, Reno je na prvom mjestu trenutno
Ali Emko ba, ne seri, ako neko na ovom forumu nema pravo pricati i osudjivati koristenje tudjih "resursa" onda si to ti. Pa bolan pola tvog Audija dobijes u sestrinskoj Skodi ali to je oke jer je dio koncerna
Samo cekam da Mercedes ili BMW izbace model koji lici na prethodnika pa da krenes sa paljbom
-
emko1234
#449 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
ako ne vidis razliku onda treba da odes oftamologu. pogledaj razliku izmedju aktuelnog sandera i aktuelne dacije.
sta ide od starih dijelova u skodu? novi motori, novi mjenjaci, nove platforme, sve sto imas u golfu mozes uzet i u skodi osim R motora tj osim 2.0t s 272ks.
dakle cijeli koncept skode je skroz drugaciji od koncepta dacie kod renola. skoda je rame uz rame vw i seatu, dijeli ih znak. a bas se ne moze povuci paralela izmedju clia i sandera. pogotovo kad uzmes u obzir sve.
prema tome, puno je manja sramota sto audi dijeli neke stvari sa skodom iako mu je sestra, a puno veca sto je jedan mercedes dosao dotle da kupuje motore od renola.
ovo je samo pokazatelj kako nema nedodirljivih i kako za sve vaze ista pravila. i ako kazete da audi nije premium jer u retrovizirma ima skodice zmigavce, onda ni mercedes nije premium jer ima daciin motor.
vrlo jednostavno.
indy@ naravno da je ok, razlika izmedju moje cetvorke i LiK skode je 40 000 maraka. s tim sto ta skoda ima manji motor i nema pola opreme koje ima moje auto.
razlika izmedju a180cdi avntgarde i dacia sandera je 40 000 maraka. a radi se o autima koja su za klasu il dvije manja. octavia i a4 su puno blizi.
pa sta, tebi je nelogicno da skoda uzima od audija, al je zato logicno da mercedes uzima od renoa?
i kakva gradska jurilica?
pricamo o 1.5dci motoru. ne znam bas nijedno trkace auto s tim motorom koje je u kategoriji gradskih jurilica.
sta ide od starih dijelova u skodu? novi motori, novi mjenjaci, nove platforme, sve sto imas u golfu mozes uzet i u skodi osim R motora tj osim 2.0t s 272ks.
dakle cijeli koncept skode je skroz drugaciji od koncepta dacie kod renola. skoda je rame uz rame vw i seatu, dijeli ih znak. a bas se ne moze povuci paralela izmedju clia i sandera. pogotovo kad uzmes u obzir sve.
prema tome, puno je manja sramota sto audi dijeli neke stvari sa skodom iako mu je sestra, a puno veca sto je jedan mercedes dosao dotle da kupuje motore od renola.
ovo je samo pokazatelj kako nema nedodirljivih i kako za sve vaze ista pravila. i ako kazete da audi nije premium jer u retrovizirma ima skodice zmigavce, onda ni mercedes nije premium jer ima daciin motor.
vrlo jednostavno.
indy@ naravno da je ok, razlika izmedju moje cetvorke i LiK skode je 40 000 maraka. s tim sto ta skoda ima manji motor i nema pola opreme koje ima moje auto.
razlika izmedju a180cdi avntgarde i dacia sandera je 40 000 maraka. a radi se o autima koja su za klasu il dvije manja. octavia i a4 su puno blizi.
pa sta, tebi je nelogicno da skoda uzima od audija, al je zato logicno da mercedes uzima od renoa?
i kakva gradska jurilica?
pricamo o 1.5dci motoru. ne znam bas nijedno trkace auto s tim motorom koje je u kategoriji gradskih jurilica.
- ifas
#450 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
goran16v wrote:Pajdo nego sta bi s onim mjerama za AR 156...?ifas wrote:
nemoj to pajdo nego mi sta kopiraj sa putskodinihvjernika.com ili skodinemirat.com ili kakav text Fatmira Aliskodica
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Sjedi u jednu AR i u jednog skodilaka pa onda nesto pricaj, tu si se ufatio 48 milimetara ko pijan plota.
Golf 3 i Fiat Tipo su ista klasa auta, ali za razliku od Golfa u Fiata moze sjesti full size insan i naprijed i nazad.
Moj, Abu Gorane moj ...