Mercedes 190E

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Qler

#1 Mercedes 190E

Post by Qler »

Image
Ja samo imao 190E 2.0 '88. god.

Malo je raci da je udoban. Jes da ima malo prostora na zanjoj klupi, ali zato plovi po cesti. Dva su mi jarana koja imaju najnovije passate rekal da je udobnija od njih!! :D

Kako je bila samo dobra, OZ alu felge, zender spojler, siber i prozori na struju, ABS, naravno servo i centralna, original njen kasetofon BECKER.

Gledo sam, u poredjenju sa npr. audijem ima dosta bolja sjedista i vise opreme u seriji, mnogo. I sto mi se svidjalo kod nje imala je lampicu za sve, vodu u brisacima, voda u hladnjaku, ulje u motoru, kazaljka koja pokazuje pritisak ulja u motoru, lampica za disk plocice, gijanje podesivo za suvozaca i vozaca posebno i sve ovo je kao seria, vozacevo sjedista podesivo u svim smjerovima, grijanje u oba retrovizora,.. ma svasta nesto! E ako je Audi imo '88. god. bolju serijsku opremu... i dosta drugih, rijetko ko je to sve imao.

A jos imala je serijski sva cetiri diska! :D:D:D
wanderer

Post by wanderer »

"OZ alu felge, Zender spojler", a motor 2.0??? :shock: :? :roll: :lol:

Bolje da si bojler nakacio, nego spojler! :P :lol: :D
Qler

Post by Qler »

drug da si ga vidio kakav je, nista nije bilo pretjerano, spojler je bio 2cm od gepeka, lezo mu je kao saliven, a nije ni slaba mashina 120KS, ja sam ga vozio 160km/h 3. brzinom :P sto i nije malo. Kad gledas one trkace sa GTI golfovima, mogli su me povuci a nesto, oni od 115KS, laksi al mi opet nisu mogli nista :D:D 8-) 8-)
nineac

Post by nineac »

Hajd da čujem da neko kaže da je tih 115 ili 120 ks živo.
BMW E30 sa 113 ks (318) je bio brži od bilo koje verzije sa 2.0 motorom, dok 2.3 sa 143 ks nije mogao odbiti pera 320 I sa 129ks! 325 je van konkurencije!
De mi reci jel uz te felge dobiješ kao poklon komplet trap prednji, pošto je to auto jedino njemačko auto iz tog vremena kojem su pucala čelična poprečna ramena!
O kojim ti sjedištima pričaš? Ona što federi škripe koliko se ljuljaju, gdje tu udobnost majke ti?
Qler

Post by Qler »

Nisam ja reko da je brzi od BMW 318, al to za sjedista nije istina! Ako odrzavas auto i ako ga pazis nista mu nece skripati!! Imo sam ga 4 godine i nikad NIAKD nista u njemu nije lupkalo, skripalo ili nesto slicno!

Prednji trap mu je cvrst znam iz iskustva, buraz je imo FRONTALNI sudar sa audijem 80CC, nije puko krak nego se iskrivio! Zbog toga sam ga i prodo! Ja kad vidim kakvih ima 190ki u gradu prosto me nekad bude stid, al kada se sjetim kakva je bila moja, povratim se! Nineac, znam da se razumijes u auta, ali nakon 4 godine koje je mecka bila u mom vlasnistvu, mislim da imam malo vise iskusta o tom autu. Samo je treba paziti, a ne ko pola papaka koji je imaju, samo sipaj gorivo i nekada ulje! Sad kad bih imao nekih 10k maraka dobro bih razmislio da ne uzmem opet jednu al noviju! Sad vozam corsu '97 godina, i mogu ti reci da mecki nije ni do koljena ni u kojem pogledu!

P.S. Mecka je ustvari bila vise od starog, pa je on kupio corsu protiv cega sam se borio do zadnje minute!! :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

...udaren sa lijeve strane...povoljno... :D
Image
nineac

Post by nineac »

Ma kontam ja tebe! Al znas, to je ipak najgori mercedes, doduse zvanicno E klasa W210 i W211 su preuzele tu titulu.
Ja sam imao Asconu C sa 147 ks Irmscher, i održavao je, dok baš što ti kažeš, treb održavati.
Ali čega sam se sve nagledao kod tih 190-tki da mi nikada nebi palo na pamet da je kupim.
To prednji trap je istina, iako ima i onoga kada lupka a naši vozači kažu "to tako treba" :lol:
Qler

Post by Qler »

Ma znam ja da je mecka 190 bila mercedesov izlet u tu klasu. Nisu je dzaba zvali mercedes za zene :)

Al opet nije ona toliko losa. Znas i sam sta pricaju za vectre pa opet ako je odrzavas moze i ona biti dobro auto. Eto ti imas vectru, a znas sta raja prica o njoj.
Nagledo sam se i ja svega, kazem ti, nekad me bude prosto stid :( al hebi ga, kod nas je samo sipaj gorivo i vozi, jebo odrzavanje!
JD

#9 Re: Mercedes 190E

Post by JD »

Qler wrote:E ako je Audi imo '88. god. bolju serijsku opremu... i dosta drugih, rijetko ko je to sve imao.
Ne kontam pa Audi nije ni tad, a mozda ni sada na istom nivou kao Mercedes i BMW. To je sasvim logicno da jedan Mercedes ima toliku opremu u seriji, ali zato takav Mercedes kosta duplo vise od konkurencije.
Eto kao sto si rekao imao je diskove na sva 4 tocka, a znas i sam da i sada 10-15 godina poslije imas auta koja nemaju diskove na sva 4 tocka. Isto i za sve ostalo.

Pogledaj sad cijene C klase npr, koliko je Mercedes skuplji pa cak i od BMW-a. To se zove premium klasa.
Da li mozes zamisliti da vozis Mercedes bez elektricnih podizaca prozora mislim stvarno smijesno da platis auto 70.000 KM i da nema ni osnovnu opremu.
livadic

Post by livadic »

wanderer wrote: Bolje da si bojler nakacio, nego spojler! :P :lol: :D
:D :D :D

imeni se cini ... :oops:

... da bi od bojlera imao vise koristi ... ;)

:D

;)
whow

Post by whow »

E sto ga ti buraz nahvali . Toliko ni moj stari nebi nahvalio svog Renola 4. A taj spojler sa slike je pravo ruglo na Mercedesu . Da je na nekoj 10 godina staroj Hondi reko'bi i daj boze al ta oprema na slici ni na sta ne lici , spojler prevelik body kit -skirt prenaglasen ...pravo onako dziberski.
Znam da o ukusima ne valja raspravljati al ti bes zabrazdio.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Ne znam jeli to do mene ali mi se sjedišta kod 190-ke nikako ne sviđaju! Jaran mi ima 190D (poprilično dobro očuvan). Ne znam meni su ta sjedišta nekako pretvrda. A ovjes jeste dosta udoban, ali meni nije udobniji od pasatovog, a udobniji ovjes ima i moj Daihatsu. I ja ne volim VW (da me ne bi pogresno shvatili).
Post Reply