Mercedes 123
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Jimmy_The_Saint
#1 Mercedes 123
U vrijeme kad je izašla činila mi se ružnom u odnosu na starije mečke. Onda su došle one kockaste, i nije (mi) bilo lijepe mečke sve do pojave okca tamo iza rata. Danas ih ima za kikiriki novce, po hiljadu maraka. Vozi li neko, ima li iskustva, slabe tačke? (Dakle, mercedesi iz ranih osamdesetih ovdje i sada, ne "onda"). 
- drndalo
#2 Re: Mercedes 123
Vala ne znam jesam li vidio 3 komada u BiH da bih ih mogao okarakterisati kao "u dobrom stanju", a kamoli odlicnom... I nakovanj bi mi pokvarili...
Nedavno vidjoh jednu odlicnu, jos stariju, sa uspravnim farovima, mislim da je zovu "minika", Valjevske tablice iz Srbije, kao da je sada izasla iz garaze u koju je parkirana 1979... Hrom na karambolkama bez packe hrdje, ma kao iz fabrike...
Nedavno vidjoh jednu odlicnu, jos stariju, sa uspravnim farovima, mislim da je zovu "minika", Valjevske tablice iz Srbije, kao da je sada izasla iz garaze u koju je parkirana 1979... Hrom na karambolkama bez packe hrdje, ma kao iz fabrike...
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#3 Re: Mercedes 123
"mimika" kol'ko ja znam, ima jedna počesto u gradu na makarskim tablama, zelena.drndalo wrote:Vala ne znam jesam li vidio 3 komada u BiH da bih ih mogao okarakterisati kao "u dobrom stanju", a kamoli odlicnom... I nakovanj bi mi pokvarili...
- shlauf
#4 Re: Mercedes 123
Tu zelenu voza lik sa Bjelava. Ima kucu na moru pa je dole i kupio to auto.1946 wrote:"mimika" kol'ko ja znam, ima jedna počesto u gradu na makarskim tablama, zelena.drndalo wrote:Vala ne znam jesam li vidio 3 komada u BiH da bih ih mogao okarakterisati kao "u dobrom stanju", a kamoli odlicnom... I nakovanj bi mi pokvarili...
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeee
- hogar strasni
#5 Re: Mercedes 123
To je auto iz vremena kad se cijenio kvalitet, mogu ovoliko reci,jedan primjerak je u posjedu rodjaka mi u hercegovini,ima ga jako dugo, novog ga kupio kad se iz iraka vratio. Dan danas izgleda kao da je stalo u vremenu.
Al ovo hocu reci i zato sam se javio na komentar.
Ja ne znam od cega je motor al on jede sve cini mi se, o cemu se radi, on dobiva koristeno ulje iz kuhinje restorana..od przenja pomfrija i sl.
Sve prelijeva u jedno bure, tu se talože oni sitni ostaci,onda regularno kroz krpu ocijedi jos jednom u kanister i sipa u rezervoar, na oko 20 litara tog ulja, uspe 1,5l nafte /flasa od cole/. i pali i ide i njemu dobro, vec 7-8 godina kaze na benzisku stanicu otisao nije sa autom. Zimi kaze malo zavergla duze al pali svejedno.
Meni se svidja jako udoban auto,sve na ruku,odlican gepek, malo trom al kome ne smeta..lađa.
U zenici je na prodaju bio jedan jako dobar, restauriran, ljubicasti,ni skup nije bio ali uslijed nedostatka garaze odustah, nije to auto da kisne.
Al ovo hocu reci i zato sam se javio na komentar.
Ja ne znam od cega je motor al on jede sve cini mi se, o cemu se radi, on dobiva koristeno ulje iz kuhinje restorana..od przenja pomfrija i sl.
Sve prelijeva u jedno bure, tu se talože oni sitni ostaci,onda regularno kroz krpu ocijedi jos jednom u kanister i sipa u rezervoar, na oko 20 litara tog ulja, uspe 1,5l nafte /flasa od cole/. i pali i ide i njemu dobro, vec 7-8 godina kaze na benzisku stanicu otisao nije sa autom. Zimi kaze malo zavergla duze al pali svejedno.
Meni se svidja jako udoban auto,sve na ruku,odlican gepek, malo trom al kome ne smeta..lađa.
U zenici je na prodaju bio jedan jako dobar, restauriran, ljubicasti,ni skup nije bio ali uslijed nedostatka garaze odustah, nije to auto da kisne.
- Optimist
#6 Re: Mercedes 123
shlauf wrote:Tu zelenu voza lik sa Bjelava. Ima kucu na moru pa je dole i kupio to auto.1946 wrote:"mimika" kol'ko ja znam, ima jedna počesto u gradu na makarskim tablama, zelena.drndalo wrote:Vala ne znam jesam li vidio 3 komada u BiH da bih ih mogao okarakterisati kao "u dobrom stanju", a kamoli odlicnom... I nakovanj bi mi pokvarili...
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeee
Bjelave rulezzzz.
- shlauf
#7 Re: Mercedes 123
Ima jedan primjerak karavan koji se prodaje a nalazi se u ul. Breka čikma. Oker boje i čini mi se da dobro izgleda. Vidio sam da je frajer nalijepio na bočna stakla da se prodaje: 4.000,oo KM
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeee
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeee
-
Mlad i Nevin
#8 Re: Mercedes 123
To je svojevremeno gospodska limuzina, auto koje prelazi kilometre k'o autobus ili kamion, nema se šta pokvariti u njemu...jedino što ide k'o krepana krava i voli malo više popiti.
-
Mlad i Nevin
#9 Re: Mercedes 123
To je svojevremeno gospodska limuzina, auto koje prelazi kilometre k'o autobus ili kamion, nema se šta pokvariti u njemu...jedino što ide k'o krepana krava i voli malo više popiti.
-
Vernes_AMG
#10 Re: Mercedes 123
zna li neko nesto vise o onome w123 coupe-u plavom sto se voza poa Sarajevu , cini se odlicnan primjerak