necu kriti, jos od djetinjstva sam potajno blago zagledan u Mercedes 123. Auto koje ima neku svoju draz, barem meni, i koje sam oduvijek od milja zvao Gipsy Magic. Ali naravno, uvijek sam birao i vozio neka prakticnija auta.
No, kako se stvari znaju lijepo posloziti u zivotu, sada imam priliku (a i mogucnosti) da kupim jednog ovakvog i to za relativno male pare. Mercedes 123, 2.4 diesel, 1982. godiste, 53KW.
Ali kako sam kao sto i rekoh uvijek bio vezan za neka prakticnija auta, ne znam kakva je situacija sa odrzavanjem ovakvog, ipak malo starijeg auta. Pa bih zamolio kolege forumase koji imaju neka iskustva sa Gipsy Magic-om da malo pomognu..
Kakva je situacija sa odrzavanjem, dobrim majstorima, nabavkom dijelova i slicno? Inace zivim u Sarajevu, tako da me posebno interesuju ove stvari na ovom podrucju.
I da, ne bi skodilo ni par savjeta na sta posebno obratiti paznju kod pregleda automobila? Naravno da cu odvesti kod mehanicara da pregleda, ali na sta obratiti paznju?
Hvala svima koji podijele iskustvo i daju neki savjet! Pomoci cete u ostvarenju djecackog sna