Mercator=Prevara

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Arc_Angel

#1 Mercator=Prevara

Post by Arc_Angel »

Dragi moji, drage moje.

Htjedoh da vas priupitam za vase misljenje o sljedecem?

Znate li da je današnji dan 25:novembar2008 godine neradan i ako se neveram DRŽAVNI praznik, pa dobro ima firmi koje rade na današnji dan ali to nije slučaj sa mercatorom. Znam da ćete reći da to nije neka velika frka, ali isto tako bih volio da znate da je neki dan kada je bila godišnjica parafiranja dejtonskog sporazuma u Republici Srpskoj bio neradni dan tj peraznik tog entiteta, i gle čuda i u Mercatoru je taj dan bio neradni ??????? jeste bio je neradni dan ali da je zavjera još dublja nego što možemo da naslutimo govori i činjenica da je mercator otvorio PARALELNU FIRMU SA ZA REPULIKU SRPSKU KOJA SE ZOVE MERCATOR BANJALUKA znči u Bosni i Hercegovini imamo dva mercatora jedan za Federaciju Bosne i Hercegovine i jedan za Republiku Srpsku, hajde nema veze nemam ništa protiv toga, ali kad tome dodam da se u RS-u slavi dan potpisivanja Dejtonskog sporazuma kao prazniik (neradni dan u mercatoru) tog entiteta ali se neslavi dan državnosi Bosne i Hercegovine e to mi već smeta meni lično.

Eto da čujem vaše mišljenje o ovom problemu :sax:
mayab

#2 Re: Mercator=Prevara

Post by mayab »

Mozda je stvar u tome sto u RS-u zapravo postoji frižak zakon o rep.praznicima, i mora ga se pridržavati, manje ili više, a mislim da Federacija jos nema takvog zakona, a o BiH da ne govorim! :?
Asana

#3 Re: Mercator=Prevara

Post by Asana »

Prevara? :shock:
:?
papacja

#4 Re: Mercator=Prevara

Post by papacja »

U RS-u bi da je radio 21.11. bio dobro kažnjen (finansijski), a u FBiH neće biti kažnjen. Nije prevara već primjena ZAKONA.
Arc_Angel

#5 Re: Mercator=Prevara

Post by Arc_Angel »

mayab wrote:Mozda je stvar u tome sto u RS-u zapravo postoji frižak zakon o rep.praznicima, i mora ga se pridržavati, manje ili više, a mislim da Federacija jos nema takvog zakona, a o BiH da ne govorim! :?

Vjerovatno da je tako, namjera mi nije bila da blatim mercator, uzeo sam ga za primjer iz razloga sto ga smatram za jednu veliku firmu, ono što me zanima žašto otvaraju dvije različite firme u Bosni i Hercegovini, jednu za Federaciju a jednu za RS, mozda su oni kao jedna velika ozbiljna firma pokazatelj koliko mi ustavri nemamo države ili je možda posrijedi nešto drugo neznam ,

zato sam i rekao da čujem vaša mišljenja :sax:
papacja

#6 Re: Mercator=Prevara

Post by papacja »

Zaboravih i ROBOT radi danas u FBiH, a nije radio onaj U Banjaluci 21.11., razlog: strah od novčanih kazni, jer bi im dodo oderao guzove, a ovi u FBiH, hebe se njima za praznicima i za poštivanjem države. Interex također. Pa danas prvi put od kako je ušao u BiH i Velpro radi za 25.11.
Arc_Angel

#7 Re: Mercator=Prevara

Post by Arc_Angel »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/081124127

Evo i ovdje piše da bi trebao da bude neradan dan, ali izgleda da je ipak Federacija kao entitet puno korumpiranija od RS, jeste da bi im dodo oderao guzove kako je neko već rekao, ali ga se makar tamo boje, tj boje se zakona a ovdje radi ko šta hoće

nema nama države
Arc_Angel

#8 Re: Mercator=Prevara

Post by Arc_Angel »

http://vijesti.bihlink.com/article.php? ... MARTU_2009.

pise da se merkator prodaje u martu 2009 godine

http://dnevnik.hr/pda/index.php?article ... &sumniki=1

a evo ko su glavni pretendenti za kupovinu većinskog paketa dionica

e sada kada smo ovo vidjeli, i kada znamo da je otvorena PARALELNA firma za podrucije entiteta Republike Srpske, a zna se da Miroslav Mišković ( vlasnik DELTE, najbogatiji srbijanca, kriminalac i mozak iza miloševićevih pljačkaških poduhvata za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini) već dugo vremena želi da uđe na tržište Bosne i Hercegovine nije nimalo vjerovatno da će baš mišković kupiti ovaj većinski paket dionica i ušetati se kod nas, tj da nas nakon rata nastavi da pljačka samo što će to sada da bude kulturno :D :D :D :D :D :D :D :D

A da da nezaboravim Fahriudnina radončića i njegovo veličanstvo Dnevni Avaz gdje je vijest o prodaji mercatora objavljena u jenom skroz malom članku 3x4 cm :D :D :D :D

e sada kad se već zna da je Drug fahro jako dobar sa Drugom mišom :D :D :D i da ćuti o tome da se mercator prodaje, a posebno nespominje ko su glavni interesenti sve se slaže i dolazi na svoje mjesto pa čak i ta paralelna firma u RS-u kao i nepoštivanje dana državnosti
homar

#9 Re: Mercator=Prevara

Post by homar »

Treba javno postaviti pitanje direktoru Merkatora BiH, gospodinu Lagundžiji:
- Zašto ne poštuje Zakone ove države, zašto ne poštuje dan državnosti BiH, 25.novembar. Da li se to ulizuje nekim fašistima u Republici Srpskoj kojima smeta BiH i dan državnosti,
- Zašto se u RS zove Merkator Banja Luka, a ne Merkator BiH, jeli to bio politički pritisak Milorada Dodika,

Ja lično ne vjerujem da je iko iz Ljubljane tražio da se danas radi u Merkatoru u Sarajevu za dan državnosti, ovo je isključivo poltronizam gospodina lagundžije i za ovo treba da snosi konsekvence.

Gospodine Lagundžija, zapamti da u državi BiH moraš poštivati njene zakone, a ako misliš na ovaj način napredovati, grdno se varaš, Slovenci znaju poštivati sve praznike a ti na ovaj način samo daješ sliku svoje ličnosi.

Ja ti kažem sram te bilo!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#10 Re: Mercator=Prevara

Post by mIRCerka »

homar wrote:Treba javno postaviti pitanje direktoru Merkatora BiH, gospodinu Lagundžiji:
- Zašto ne poštuje Zakone ove države, zašto ne poštuje dan državnosti BiH, 25.novembar. Da li se to ulizuje nekim fašistima u Republici Srpskoj kojima smeta BiH i dan državnosti,
- Zašto se u RS zove Merkator Banja Luka, a ne Merkator BiH, jeli to bio politički pritisak Milorada Dodika,

Ja lično ne vjerujem da je iko iz Ljubljane tražio da se danas radi u Merkatoru u Sarajevu za dan državnosti, ovo je isključivo poltronizam gospodina lagundžije i za ovo treba da snosi konsekvence.

Gospodine Lagundžija, zapamti da u državi BiH moraš poštivati njene zakone, a ako misliš na ovaj način napredovati, grdno se varaš, Slovenci znaju poštivati sve praznike a ti na ovaj način samo daješ sliku svoje ličnosi.

ako se ne varam, sve su firme duzne imati zastupnistvo za FBiH i za RS...jer u oba entiteta pice razliciti zakoni...
b_stulic

#11 Re: Mercator=Prevara

Post by b_stulic »

pa kad mi ne postujemo zakone (Bakir+Šaja+...) sto bi ih postovali Slovenci? Ionako su pokupovali preko ovih fondova pola nekretnina. U kakvoj zemlji živimo to što jedna prodavnica radi u vrijeme praznika dobro je...
in33sa

#12 Re: Mercator=Prevara

Post by in33sa »

Ma ja, samo da se ne radi :-)

Dok bi covjek pohvatao sve moguce i nemoguce praznike, blagdane, vjerske, drzavne, pola radnih dana u godini nebi trebao raditi :-)
homar

#13 Re: Mercator=Prevara

Post by homar »

mIRCerka wrote:
homar wrote:Treba javno postaviti pitanje direktoru Merkatora BiH, gospodinu Lagundžiji:

ako se ne varam, sve su firme duzne imati zastupnistvo za FBiH i za RS...jer u oba entiteta pice razliciti zakoni...
Ovdje se radi o ultimatumu Dodika da ukoliko Merkator BH želi otvoriti svoju poslovnicu u RS ona ne može u svom nazivu imati "BH". To je i sa svim ostalim firmama i predstavništvima u RS,tamo ne živi ni formalno ni suštinski Bosna i Hercegovina.
Skyfox

#14 Re: Mercator=Prevara

Post by Skyfox »

cak sto vise bilo bi super da takvi tipovi objekata pruzaju usluge i rade vikendima i praznicima, naravno da se uposlenim to iskompenzira ne neki nacin ili prekovremeni ili slobodni dani...
homar

#15 Re: Mercator=Prevara

Post by homar »

Skyfox wrote:cak sto vise bilo bi super da takvi tipovi objekata pruzaju usluge i rade vikendima i praznicima, naravno da se uposlenim to iskompenzira ne neki nacin ili prekovremeni ili slobodni dani...
Nije problem trgovine da radi i za praznike,ali radi i cijela administracija Merkatora danas, stvar je poštivanja države BiH.
Skyfox

#16 Re: Mercator=Prevara

Post by Skyfox »

Ne znam svako postivanje drzave tumaci na svoj nacin. Po meni ako rade ne znaci da je ne postuju...
Suicidal Siberian

#17 Re: Mercator=Prevara

Post by Suicidal Siberian »

Razlog otvaranja paralelne firme u r.s. je samo jedan: antagonizam izmedju Banja Luke i Sarajeva je toliko jak da bi to samo štetilo firmi, da li bi neko iz Sarajeva pristao da mu je direktor neki Radoje Tripić iz Banja Luke, isto vazi za to da bi neko primao direkcije od Lagumdzije u Banja Luci...i nema te njemu sta postavljati pitanja jer Mercator BH nema nikakve veze sa Mercator BL...izmedju ostalog, zakonodavstvo u r.s. je puno blaze nego u federaciji.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18 Re: Mercator=Prevara

Post by Truba »

što država ne poštuje moja ustavom zagarantovana prava
poso dostojan čovjeka
pravo na obitelj
pravo na stan
dostojanstvo

:?
Borej

#19 Re: Mercator=Prevara

Post by Borej »

u sarajevu rade sve vece, a i manje trgovine, robot, interx, drvopromet, itd. ali samo slovenci varaju! jadno. sto rade ovdje ne rade tamo, gledajuci s cisto ekonomske strane njima bi sigurno bilo bolje da imaju samo jedan merkator i samo jedan praznik, ali nisu oni krivi za stanje u drzavi, kao ni zato sto rs provodi zakon o praznicima dok federacija to ne radi. licemjerno je optuzivat ih zbog problema ove drzave. ne branim ja slovence, nesto me zaboli za njima ali nema potrebe ovako ih pljuvat, ima i za to boljeg materijala.
Kralj Tvrtko XXVIII

#20 Re: Mercator=Prevara

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Kapitaliste interesuje profit briga njih za drzavni praznik. Radili bi oni i nocnu samo da ima ko da im kupuje. Helem nisu oni krivi kriva je drzava u ovom slucaju Federacija BiH koja nema zakone koji se odnose na drzavne praznike. Znaci niko ne krsi zakon danas nikakav jer takav zakon i ne postoji. S toga nemojte nista da se bunite niti da placete sve se radi po zakonu. Bash kao sto je i Brankovic kupio stan.... :lol: :lol: :lol:
Utokkha

#21 Re: Mercator=Prevara

Post by Utokkha »

Arc_Angel wrote:Dragi moji, drage moje.

Htjedoh da vas priupitam za vase misljenje o sljedecem?

Znate li da je današnji dan 25:novembar2008 godine neradan i ako se neveram DRŽAVNI praznik, pa dobro ima firmi koje rade na današnji dan ali to nije slučaj sa mercatorom. Znam da ćete reći da to nije neka velika frka, ali isto tako bih volio da znate da je neki dan kada je bila godišnjica parafiranja dejtonskog sporazuma u Republici Srpskoj bio neradni dan tj peraznik tog entiteta, i gle čuda i u Mercatoru je taj dan bio neradni ??????? jeste bio je neradni dan ali da je zavjera još dublja nego što možemo da naslutimo govori i činjenica da je mercator otvorio PARALELNU FIRMU SA ZA REPULIKU SRPSKU KOJA SE ZOVE MERCATOR BANJALUKA znči u Bosni i Hercegovini imamo dva mercatora jedan za Federaciju Bosne i Hercegovine i jedan za Republiku Srpsku, hajde nema veze nemam ništa protiv toga, ali kad tome dodam da se u RS-u slavi dan potpisivanja Dejtonskog sporazuma kao prazniik (neradni dan u mercatoru) tog entiteta ali se neslavi dan državnosi Bosne i Hercegovine e to mi već smeta meni lično.

Eto da čujem vaše mišljenje o ovom problemu :sax:
m:tel čestitao svojim korisnicima Dan državnosti :cry:
2407

#22 Re: Mercator=Prevara

Post by 2407 »

Utokkha wrote: m:tel čestitao svojim korisnicima Dan državnosti :cry:
Image
atko

#23 Re: Mercator=Prevara

Post by atko »

Jos jedna u nizu bezveznih tema SmajliKojiPovraca stvarno fuj :-?

@Arc_Angel, kako si ti obiljezio ovaj NERADNI DAN? Da li je poenta to sto je dan neradni ili sto je dan drzavnsti?

U marketu u mojoj zgradi, sinoc nesto kupujemo ja i djevojka i ja kazem pitaj neku od radnica jeli sutra rade, ako ne, da jos sto sta pokupujemo... i radnica nas blijedo pogleda... kao zasto se nebi sutra radilo... prvo ona ni nezna koji je praznik, samo zna da je neradni dan za neke, ali za njih nije jer gazda je tako naredio :shock:

I sad treba Slovenci da nam slave i postuju nesto sto je nas a sto je u stvari za nas samo neradni dan ... a da tuga bude jos veca lose vrijeme pa jebo takav neradni dan;)

Sretan vam neradni dan 25.11 :-)
Skyfox

#24 Re: Mercator=Prevara

Post by Skyfox »

BTW

Robot Socijalno slavi danasnji dan tako sto imaju inveturu... Kad ides prema njihovom parkingu/garazi pise SLOBODNO i strelica pokazuje unutra. Medjutim kada dodes do rampe neko je hemijskom olovkom napisao INVENTURA, na samoj rampi, a to naravno kroz pljusak ne vidis dok se skroz ne primaknes :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25 Re: Mercator=Prevara

Post by Truba »

to ti je ono
kad slovenac dere radnike onda ne poštuje državu
kad bošnjo dere radnike onda je kapitalista
a kad srbo dere radnike onda je ćeto :roll:
Post Reply