cak i da je istina ovo sto kazes , mogu li da pitam ko je poceo rat , agresiju , etnicko ciscenje ....ko je bobmbordavao skole i ubijao djecu u potiljak pred kamerama ( skorpioni trnovo ) ( sta li tek bilo bez kamere ) . cak i da je istina da sarajevski srednjoskolci jelte .....................pitam te ko je poceo i sta se deseilo i kako je zavrseno . uzrok i posljedica . shvati . cetnici nisu porazeni kao sto su porazeni nacisti . niko nece u nasem karakazanu da bude ,, svabo ,, u dotiranom filmu -------a stvar je jasna . bio je dzelat i koljac naouruzan do zuba i bila je zrtva spremna na odbranu i rat bas sto je ovca spremna da se sacuva i spasi da ne postane kurban . danas se hoce stvari relativizirati ponistiti , fabrikovati , podijeliti , kozmeticki usminkati i jos na talasima vijesti iz pariza , kabula , bagdada , tripolija sirije picke materine ....stvar se hoce prelomiti preko koljena i zrtva se hoce prikazati kao potencijalni neprijatelj koju je trebalo preventivno ubiti . jadno i bijedno . bih muslimani su zrtve bestijalnog orgijanja koje neko hoce da upakuje i prepukuje u kutiju punu falsifikata i vrlo podle zamjene teza .razonoda wrote:Nije OK, ali je za ocekivati bilo., ili jos bolje ,malim mjestima----rat se jos nije zvarsio.Hajte malo po sarajevskim skolama
mentalne barijere u mostaru
-
Nomo
#676 Re: mentalne barijere u mostaru
- ultima_palabra
#677 Re: mentalne barijere u mostaru
Zato što pojma nemaš o Bosni i o stvarima koje se ovdje dešavaju, a hoćeš da komentarišeš i ispadneš pametna... dijagnoza Zvizrazonoda wrote:Objasni --zasto.ultima_palabra wrote:Al' ga lupaš ko maksim po diviziji... svakodnevno.razonoda wrote:Cudi me da je Ante ovoliko uzbudio Muhamede, a da ste pitali malog Muhameda jel ga otac odveo na AVAZ toranj da vidi Sarajevo. Koji bi odgovor bio.
-
razonoda
#678 Re: mentalne barijere u mostaru
Nije bas tako. Ante je rodjen prije 18 god, dajmo balans prici , daj druge vrasnjake , sta oni imaju reci o tom pitanju.
- PapakizSarajeva
#679 Re: mentalne barijere u mostaru
ultima_palabra wrote:
... dijagnoza Zviz
- Mister Yes
#680 Re: mentalne barijere u mostaru
saim_adka wrote:
-
hizo ramidovic
#681 Re: mentalne barijere u mostaru
s obzirom da sam poprilicno upoznat sa situacijom u sarajevskim skolama, odgovorno tvrdim da nema cak ni priblizno djece zadojene u ovolikoj mjeri.razonoda wrote:Nije OK, ali je za ocekivati bilo. Hajte malo po sarajevskim skolama , ili jos bolje ,malim mjestima----rat se jos nije zvarsio.
takodjer sam ubijedjen da u sarajevskim skolama necete naci djecu koja tvrde da po boji koze mogu raspoznati djecu druge nacionalnosti ili vjeroispovijesti.
Last edited by hizo ramidovic on 19/02/2015 15:45, edited 1 time in total.
- York Light 100`s
#682 Re: mentalne barijere u mostaru
Treba ga poslati u Sarajevo tek bi se onda usr'o
- tandmand
#683 Re: mentalne barijere u mostaru
Da je to vid segregacije jeste, ali u etnicki mjesanim sredinama za sada najbolje rjesenje, jer bi bilo kakvo nametanje nekog "zajednickog" plana i programa bilo prihvaceno teska srca. Neznam da li je ikada radjeno neko anketno ispitivanje medju roditeljima bosnjacke djece o ovom pitanju ali siguran sam da bi danas rezultati iznenadili. Malo je tih koji bi zeljeli da se vrate na Novosadski dogovor srpsko-hrvatskog jezika. Sada svako koristi svoj jezik, ima svoju istoriju i zemljopis a cak i sitne razlike smetaju i paraju usi. Primjer: Konjevic polje. Onaj ko je stvarno otvoren, sam ce bez nametanja citati "tudju litaraturu" i upoznavati razlicitosti. Tako i u vezi Starog mosta. Onaj koji zeli doci, provesti vrijeme i vidjeti .. pa ucinice to samoinicijativno da ispuni svoje zahtjeve, ne treba ga tjerati nekim "edukacijama" koje ne mogu ispraviti ono kako ga je ćaća zatesao.Kareem Abdul wrote:Roditelji u Konjević polju traže to isto. Ne vidim da se njih kritizira zbog takvih stvari.agent_zero wrote:Samo ću reći STRAHOTA! I nažalost, nije samo ovaj takav niti je izolovan slučaj. Ovakih "Ante" pacijenata je puno.
I to je rezultat HDZovske "dvije škole pod jednim krovom" i "dvije škole za dva naroda".
A isto tako moramo imati na umu da su dvije škole pod jednim krovom ipak najbolje rješenje. Svatko ima svoj program i nitko one druge ne tlači, maltretira i ponižava. To se pokazalo kao najbolji način za izbjegavanje nacionalnih tenzija i svađi oko školskog programa. Svakom njegovo i tada vlada apsolutan mir.
A drugo, to nije odgovoran samo HDZ.
Bošnjački poglavari su to također priznali i potpisali, tako da je odluka obostrana.
Ono sto bi se naski reklo - ovaj Ante porad mene nemora nikad doci na Stari most. Ako je odlucio da zivi u izolaciji u getu, eto mu ga tamo. Sam je sebi najgori, osim ako nekoga ne ugrozava zbog svojih ubjedjenja.
-
razonoda
#684 Re: mentalne barijere u mostaru
@nomo
Tema je --klinci -- kako odrastaju , i kakva se buducnost ocekuje. Pa kako ce BIH opstati, kad necemo da pricamo sa drugim entitetima, a ne damo im ''vani''.
Tema je --klinci -- kako odrastaju , i kakva se buducnost ocekuje. Pa kako ce BIH opstati, kad necemo da pricamo sa drugim entitetima, a ne damo im ''vani''.
-
razonoda
#685 Re: mentalne barijere u mostaru
:
ok , mozda ne boja koze--ali sigurno OBLIK GLAVE , moze.
hizo ramidovic wrote:s obzirom da sam poprilicno upoznat sa situacijom u sarajevskim skolama, odgovorno tvrdim da nema cak ni priblizno djece zadojene u ovolikoj mjeri.razonoda wrote:Nije OK, ali je za ocekivati bilo. Hajte malo po sarajevskim skolama , ili jos bolje ,malim mjestima----rat se jos nije zvarsio.
takodjer sam ubijedjen da u sarajevskim skolama necete naci djecu koja tvrde da po boji koze mogu raspoznati djecu druge nacionalnosti ili vjeroispovijesti.
- Brkooo
-
palermo
#687 Re: mentalne barijere u mostaru
hmmm, ne znam po sarajevskim školama, ali po mostarskim sa obadvije strane.......mislim, ovo za boju kože jeste onako ekstreman primjer, ali u globalu, nisam ja baš siguran da je ičije maslo za ramazanahizo ramidovic wrote:s obzirom da sam poprilicno upoznat sa situacijom u sarajevskim skolama, odgovorno tvrdim da nema cak ni priblizno djece zadojene u ovolikoj mjeri.razonoda wrote:Nije OK, ali je za ocekivati bilo. Hajte malo po sarajevskim skolama , ili jos bolje ,malim mjestima----rat se jos nije zvarsio.
-
hizo ramidovic
#688 Re: mentalne barijere u mostaru
koje glave?razonoda wrote::hizo ramidovic wrote:s obzirom da sam poprilicno upoznat sa situacijom u sarajevskim skolama, odgovorno tvrdim da nema cak ni priblizno djece zadojene u ovolikoj mjeri.razonoda wrote:Nije OK, ali je za ocekivati bilo. Hajte malo po sarajevskim skolama , ili jos bolje ,malim mjestima----rat se jos nije zvarsio.
takodjer sam ubijedjen da u sarajevskim skolama necete naci djecu koja tvrde da po boji koze mogu raspoznati djecu druge nacionalnosti ili vjeroispovijesti.ok , mozda ne boja koze--ali sigurno OBLIK GLAVE , moze.
-
razonoda
#689 Re: mentalne barijere u mostaru
Pa , kako smo se poceli ''mjesati i svojatati' sa arapima kao svoje, mozda Mostar u tome prednjaci. Mozda novi muslimani imaju tamniju put. Po meni nista lose, al izgleda da je prednost , kod prepoznavanja.
-
razonoda
#690 Re: mentalne barijere u mostaru
@hizo
cetvrtaste

cetvrtaste
-
hizo ramidovic
#691 Re: mentalne barijere u mostaru
ne kontas, no nebitno...razonoda wrote:@hizo
cetvrtaste![]()
-
razonoda
#692 Re: mentalne barijere u mostaru
Pa jel ti zivis u SA? i citas forum, sta se sad cudis?hizo ramidovic wrote:ne kontas, no nebitno...razonoda wrote:@hizo
cetvrtaste![]()
- OldMayor
#693 Re: mentalne barijere u mostaru
Ok,
Jezik ajd, neka dijele, mada mi je i to nebulozno, ali ok hoce hrvatski, hoce bosanski, srspki neka ima tu nastavu. Ali zasto dijeliti razrede npr da jedni uce 'hrvatsku' matematiku, jedni 'bosnjacku'...
I onda umjesto da zaposlis samo jednog profesora, ti moras napraviti jednu novu skolu.
Ok, podjela plana i programa, ja nemam nista protiv toga. Ali jebemu zar geografija nije ista i za hrvata i bosnjaka, zar historija nije ista, zar fizika i hemija nisu iste... Kod nas nisu. Jer hrvati uce tesla njihov, srbi da je njihov, o historijama da ne govorimo itd...tandmand wrote:Da je to vid segregacije jeste, ali u etnicki mjesanim sredinama za sada najbolje rjesenje, jer bi bilo kakvo nametanje nekog "zajednickog" plana i programa bilo prihvaceno teska srca. Neznam da li je ikada radjeno neko anketno ispitivanje medju roditeljima bosnjacke djece o ovom pitanju ali siguran sam da bi danas rezultati iznenadili. Malo je tih koji bi zeljeli da se vrate na Novosadski dogovor srpsko-hrvatskog jezika. Sada svako koristi svoj jezik, ima svoju istoriju i zemljopis a cak i sitne razlike smetaju i paraju usi. Primjer: Konjevic polje. Onaj ko je stvarno otvoren, sam ce bez nametanja citati "tudju litaraturu" i upoznavati razlicitosti. Tako i u vezi Starog mosta. Onaj koji zeli doci, provesti vrijeme i vidjeti .. pa ucinice to samoinicijativno da ispuni svoje zahtjeve, ne treba ga tjerati nekim "edukacijama" koje ne mogu ispraviti ono kako ga je ćaća zatesao.Ono sto bi se naski reklo - ovaj Ante porad mene nemora nikad doci na Stari most. Ako je odlucio da zivi u izolaciji u getu, eto mu ga tamo. Sam je sebi najgori, osim ako nekoga ne ugrozava zbog svojih ubjedjenja.
Jezik ajd, neka dijele, mada mi je i to nebulozno, ali ok hoce hrvatski, hoce bosanski, srspki neka ima tu nastavu. Ali zasto dijeliti razrede npr da jedni uce 'hrvatsku' matematiku, jedni 'bosnjacku'...
I onda umjesto da zaposlis samo jednog profesora, ti moras napraviti jednu novu skolu.
-
hizo ramidovic
#694 Re: mentalne barijere u mostaru
otkud ti to da se ja necemu cudim?razonoda wrote:Pa jel ti zivis u SA? i citas forum, sta se sad cudis?hizo ramidovic wrote:ne kontas, no nebitno...razonoda wrote:@hizo
cetvrtaste![]()
-
razonoda
#695 Re: mentalne barijere u mostaru
To je naveci problem sto nisu rijesili i na silu sproveli. JEDNA SKOLA ZA SVE .OldMayor wrote:Ok,Ok, podjela plana i programa, ja nemam nista protiv toga. Ali jebemu zar geografija nije ista i za hrvata i bosnjaka, zar historija nije ista, zar fizika i hemija nisu iste... Kod nas nisu. Jer hrvati uce tesla njihov, srbi da je njihov, o historijama da ne govorimo itd...tandmand wrote:Da je to vid segregacije jeste, ali u etnicki mjesanim sredinama za sada najbolje rjesenje, jer bi bilo kakvo nametanje nekog "zajednickog" plana i programa bilo prihvaceno teska srca. Neznam da li je ikada radjeno neko anketno ispitivanje medju roditeljima bosnjacke djece o ovom pitanju ali siguran sam da bi danas rezultati iznenadili. Malo je tih koji bi zeljeli da se vrate na Novosadski dogovor srpsko-hrvatskog jezika. Sada svako koristi svoj jezik, ima svoju istoriju i zemljopis a cak i sitne razlike smetaju i paraju usi. Primjer: Konjevic polje. Onaj ko je stvarno otvoren, sam ce bez nametanja citati "tudju litaraturu" i upoznavati razlicitosti. Tako i u vezi Starog mosta. Onaj koji zeli doci, provesti vrijeme i vidjeti .. pa ucinice to samoinicijativno da ispuni svoje zahtjeve, ne treba ga tjerati nekim "edukacijama" koje ne mogu ispraviti ono kako ga je ćaća zatesao.Ono sto bi se naski reklo - ovaj Ante porad mene nemora nikad doci na Stari most. Ako je odlucio da zivi u izolaciji u getu, eto mu ga tamo. Sam je sebi najgori, osim ako nekoga ne ugrozava zbog svojih ubjedjenja.
-
razonoda
#697 Re: mentalne barijere u mostaru
@hizo
N e znam tacno sada kako zovu --istocnu bosnu, ali prije rata su bili ''shvedjani''- svijetao put , plave oci , kosa itd, 'cetvrtaste glave --sandjaklije, srbi .... opet fizicke karakteristike -- zasto se sada mi isti cudimo ANTI vezano za fizicki izgled.
N e znam tacno sada kako zovu --istocnu bosnu, ali prije rata su bili ''shvedjani''- svijetao put , plave oci , kosa itd, 'cetvrtaste glave --sandjaklije, srbi .... opet fizicke karakteristike -- zasto se sada mi isti cudimo ANTI vezano za fizicki izgled.
-
hizo ramidovic
#698 Re: mentalne barijere u mostaru
vidi ante sto je nabacio tetovazu...House wrote:
image
-
hizo ramidovic
#700 Re: mentalne barijere u mostaru
znam da te ljude zovu svedjani, ali ne iz tih razloga.razonoda wrote:@hizo
glede ante, glupo mi da takve teorije uopce i komentarisem. ti slobodno nastavi...