http://www.klix.ba/vijesti/bih/zasto-sr ... /150218067
Mozda sam samo paranoican. Ali zivac mi dignu onako dzabe...

U čemu je problem? Marčelo je jedan od najvećih umova ovih prostora... Čvrsto stojim iza te konstatacije...Brigada Tomislav wrote:jel ja to dobro vidim ili emisiju vodi srbijanski reper i šta ono još
a što nije otišao u Banjaluku da pita srpsku i muslimansku djecu jel se druže
Ah da, nema bošnjačke djece u Banjaluci pa nema ni problema..
serijal vodi ni više ni manje Serijal koji vodi srbijanski književnik i reper Marčelo jebote
Je ali nije uspjelamk ultra wrote:da li je u ovih 20 godina postojala ikakva propaganda, inicijativa za nacionalno jedinstvo svih etničkih skupina u BiH?
evo recimo gledam popis stanovništva koji je vršila austrougarska, i nigdje ne postoji naziv hrvat u BiH (1910 muslimani su bili manjina)... meni to dovodi do zaključka da je naša naučna zajednica slabo sposobna za bilo kakav preobražaj i bilo kakvo ujedninjenjeemillio estevez wrote:Je ali nije uspjelamk ultra wrote:da li je u ovih 20 godina postojala ikakva propaganda, inicijativa za nacionalno jedinstvo svih etničkih skupina u BiH?
Svi ste jedna nacija ,, ali islamse,pravoslavne ili katolicke vjeroispovijesti
mk ultra wrote:evo recimo gledam popis stanovništva koji je vršila austrougarska, i nigdje ne postoji naziv hrvat u BiH... meni to dovodi do zaključka da je naša naučna zajednica slabo sposobna za bilo kakav preobražaj i bilo kakvo ujedninjenjeemillio estevez wrote:Je ali nije uspjelamk ultra wrote:da li je u ovih 20 godina postojala ikakva propaganda, inicijativa za nacionalno jedinstvo svih etničkih skupina u BiH?
Svi ste jedna nacija ,, ali islamse,pravoslavne ili katolicke vjeroispovijesti
mali ante nije kriv, ima pravo da misli... kriva je država BiH koja nije uspjela da ga nauči drugačije...
ne znam, lahko je po formumu pisati, al ispraviti ovako nešto u umovima je sada skoro nemoguće i mislim da je prekasno za to...
cyprus wrote:U čemu je problem? Marčelo je jedan od najvećih umova ovih prostora... Čvrsto stojim iza te konstatacije...Brigada Tomislav wrote:jel ja to dobro vidim ili emisiju vodi srbijanski reper i šta ono još
a što nije otišao u Banjaluku da pita srpsku i muslimansku djecu jel se druže
Ah da, nema bošnjačke djece u Banjaluci pa nema ni problema..
serijal vodi ni više ni manje Serijal koji vodi srbijanski književnik i reper Marčelo jebote
mk ultra wrote:http://hr.wikipedia.org/wiki/Popis_stan ... ovini_1910.
Daj Hafise života ti idem dole često i vidim kakvo je stanje. Tako je dobro da svi koji nisu u HDZ-u i koji nemaju političke pozadine odoše prema Hrvatskoj. Na jednoj od prošlih tema sam ti ukazao na katastrofalnu cestu od Mostara do Čitluka pa dalje do Međugorja. GP Bijača je recimo primjer kako se treba raditi ali avaj to je projekat F.BiH i više "tupavih" Bošnjaka nego HDZ jurišnika.Hafis wrote:Oim ''šireg'' zaleđa, koji omogućuje kakav takav veći kapital (i ljudski i masterijalni) što je je jedan ključnih čimbenika, postoje i određene sociološke komponente: bolji osjećaj za biznis, veća inventivnost, umješnost u poslovanju, sklonost k riziku i volja za zarađivanjem. U toj trci teško je parirati.Šveđanin wrote:A to je, i ako mozes obrazloziti? Nemojte da me neko krivo shvati, nije provokacija vec obicno pitanje.
s druge strane imamo relativno veliku razinu apatije, gledanja u ''državu'', tj. u Sarajevo, ali i nedostatak poslovnih ljudi, tzv - tajkuna. Plus toga, Safa i safići su ostavili duboke tragove u posljeratnom razdoblju koji nisu iščezli do dan danas.
Ovo sto sam rekao da je druga prica, to sam spomenuo kao i najbitnije.muha_sa wrote:najbitnije---ovaj šmokljo sa klipa predrasude nosi iz kuce, valjda im je uz rucak jal veceru to temaDanguba wrote:
Potpuno se slazem ali sa malo dobre volje sve se to moze ublaziti ili skroz eliminisati.
Dovoljno je da se bar 2-3 puta godisnje organizuju posjete skolama na jednoj i drugoj strani. Da se ucenici bar tu ''upoznaju'' da vide da na drugoj strani ne zive babaroge, da su svi isti...ali samo ako se ima volje.
Volje do sada nije bilo a to se ocito vidi preko komunalnog preduzeca do gradske uprave.
Roditeljski odgoj je druga prica.![]()
da je moj sin ovako pricAo obje bi mu noge polomio a dijete djetinjstvo proveo pod svakodnevnom kišom granata.
eh...ićibir, dubara, hepijek,dođihar, šešđihar, dušeš, šešbeš (jedna već kućibleee_sa wrote:Ćao babe.![]()
Znal' Hafis tavle šta misliš?
lutko, zaobidji dangubu...razonoda wrote:@muha-sa
Ti si medju rijetkim , sa takvom opcijom.
Ako citas@ DANGUBU- slika je druga. Mrzna -prvo , razum na zadnjem mjestu.
Ja sam bila ubjedjena da si ti --klinjo-- i da ce te proci --ta ljutina---a da si --otac-- bas sam iznenadjena. Nisam sigurna da djecu dobro osgajas, al to je moje misljenje.Danguba wrote:lutko, zaobidji dangubu...razonoda wrote:@muha-sa
Ako citas@ DANGUBU- slika je druga. Mrzna -prvo , razum na zadnjem mjestu.![]()
razonoda wrote:Ja sam bila ubjedjena da si ti --klinjo-- i da ce te proci --ta ljutina---a da si --otac-- bas sam iznenadjena. Nisam sigurna da djecu dobro osgajas, al to je moje misljenje.Danguba wrote:lutko, zaobidji dangubu...razonoda wrote:@muha-sa
Ako citas@ DANGUBU- slika je druga. Mrzna -prvo , razum na zadnjem mjestu.![]()
Ne znaju da su mostarski asovi tavle s Balinovca toliko dobri da se razmisljalo da nastupaju izvan konkurencijeHafis wrote:eh...ićibir, dubara, hepijek,dođihar, šešđihar, dušeš, šešbeš (jedna već kućibleee_sa wrote:Ćao babe.![]()
Znal' Hafis tavle šta misliš?), bešdorat, duse (ostani kod Juse
)....
Ti izgleda nisi čitao moju skriptu o tavli ''Ova drevna igra za mene nema tajni'' , koja je doslovce razgrabljena po Mostaru i doživjela 4 reizdanja.
Ma ovo su ti stručnjaci samo za antifašizam, multietnićarenje i pomalo za eu integracije.....a o tavli su samo tu i tamo ponešto načuli, pa misle mogu starog prevaranta uhvatiti na trehuvolta dzontra wrote:Ne znaju da su mostarski asovi tavle s Balinovca toliko dobri da se razmisljalo da nastupaju izvan konkurencijeHafis wrote:eh...ićibir, dubara, hepijek,dođihar, šešđihar, dušeš, šešbeš (jedna već kućibleee_sa wrote:Ćao babe.![]()
Znal' Hafis tavle šta misliš?), bešdorat, duse (ostani kod Juse
)....
Ti izgleda nisi čitao moju skriptu o tavli ''Ova drevna igra za mene nema tajni'' , koja je doslovce razgrabljena po Mostaru i doživjela 4 reizdanja.![]()
Postojala je: USA ambasada, OHR, Osce, Undp, Ftv, BHT, Borka Rudic, NDI, Ned, why not, Darko Kasika Brkan, nansen dijalog, 3956 kvazigradjanskih NVO pojacano s milijardu dolara grantova....mk ultra wrote:da li je u ovih 20 godina postojala ikakva propaganda, inicijativa za nacionalno jedinstvo svih etničkih skupina u BiH?
a ovo su mokri snovi hrvata
https://boards.4chan.org/pol/thread/416 ... ps-discuss
Meni se čini da si ti pitao, dok ste vukli ovčji sir iz Gornjeg Kružnja na tepu. babo, babo...što ono onaj ćiko baca nekakve kockice po onoj drvenoj daski i nešto čudno zbori... ali ne broji prstom po dasci kao onaj drugibleee_sa wrote:E moj prika, bleso kad je tavle igr'o ti si duhan u ruksaku iz Gruda donosio.