mentalne barijere u mostaru

Post Reply
friskyoreo

#326 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by friskyoreo »

Joj sto me nervira kad kliksovci citaju forum i onda objave neku vijest na gdje je "udarni" dio onaj koji je najvise diskutovan na forumu....
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zasto-sr ... /150218067

Mozda sam samo paranoican. Ali zivac mi dignu onako dzabe... :D
razonoda

#327 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by razonoda »

@muha-sa
Ti si medju rijetkim , sa takvom opcijom.
Ako citas@ DANGUBU- slika je druga. Mrzna -prvo , razum na zadnjem mjestu.
sprej

#328 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by sprej »

Lako za Antu , više se čudim i smijem ljudima koji se nad ovom budalom čude i ne mogu da vjeruju; šta...kako...pa je'l moguće...auuu??? :-)
Svako koga ovo čudi je prespavao ili zaboravio 90-e ili živi u nekakvom balonu (uvjerenju u bratsvo-jedinstvo, suživot i te gluposti) je BUDALA.
Ovo nije ne znanje i zatucanost jer osoba od 18. god. dobro zna šta govori, ovo je ideja i razmišljanje koju mladež ko' ova budala samo u sirovom obliku iznosi, pa nije znao lijepo ''prezentirat'' ko one spodobe u Haagu za tzv. treći.
Ante je glup što je iskren, jer ono što je izvalio to misli velika većina, nažalost.
btw zanimljiva mi je šutnja (Bi)Hercegovačkih portala, dobro pa nije bilo obrnuto... :zzzz:
tandmand

#329 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by tandmand »

Uvijek moze i gore biti. Nije Bulevar, vec "Zid mira" u Belfastu. Razdvaja protestante i katolike.

Image
sinuhe

#330 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by sinuhe »

To sa Belfastom je zanimljivo, ali tamo je centralna vlast u slučaju nemira u stanju uspostaviti red. To ti je pravna država. U Mostaru (BiH) je dobro dok je mir.
Brigada Tomislav

#331 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Brigada Tomislav »

jel ja to dobro vidim ili emisiju vodi srbijanski reper i šta ono još

a što nije otišao u Banjaluku da pita srpsku i muslimansku djecu jel se druže

Ah da, nema bošnjačke djece u Banjaluci pa nema ni problema..

serijal vodi ni više ni manje Serijal koji vodi srbijanski književnik i reper Marčelo jebote
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#332 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by mk ultra »

da li je u ovih 20 godina postojala ikakva propaganda, inicijativa za nacionalno jedinstvo svih etničkih skupina u BiH?

a ovo su mokri snovi hrvata
https://boards.4chan.org/pol/thread/416 ... ps-discuss
Last edited by mk ultra on 18/02/2015 20:55, edited 1 time in total.
cyprus

#333 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by cyprus »

Brigada Tomislav wrote:jel ja to dobro vidim ili emisiju vodi srbijanski reper i šta ono još

serijal vodi ni više ni manje Serijal koji vodi srbijanski književnik i reper Marčelo jebote
U čemu je problem? Marčelo je jedan od najvećih umova ovih prostora... Čvrsto stojim iza te konstatacije...
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#334 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by emillio estevez »

mk ultra wrote:da li je u ovih 20 godina postojala ikakva propaganda, inicijativa za nacionalno jedinstvo svih etničkih skupina u BiH?
Je ali nije uspjela
Svi ste jedna nacija ,, ali islamse,pravoslavne ili katolicke vjeroispovijesti
mk ultra

#335 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by mk ultra »

emillio estevez wrote:
mk ultra wrote:da li je u ovih 20 godina postojala ikakva propaganda, inicijativa za nacionalno jedinstvo svih etničkih skupina u BiH?
Je ali nije uspjela
evo recimo gledam popis stanovništva koji je vršila austrougarska, i nigdje ne postoji naziv hrvat u BiH (1910 muslimani su bili manjina)... meni to dovodi do zaključka da je naša naučna zajednica slabo sposobna za bilo kakav preobražaj i bilo kakvo ujedninjenje

mali ante nije kriv, ima pravo da misli... kriva je država BiH koja nije uspjela da ga nauči drugačije...
ne znam, lahko je po formumu pisati, al ispraviti ovako nešto u umovima je sada skoro nemoguće i mislim da je prekasno za to...
emillio estevez

#336 Re: mentalne barijere u mostaru

mk ultra wrote:
emillio estevez wrote:
Je ali nije uspjela
evo recimo gledam popis stanovništva koji je vršila austrougarska, i nigdje ne postoji naziv hrvat u BiH... meni to dovodi do zaključka da je naša naučna zajednica slabo sposobna za bilo kakav preobražaj i bilo kakvo ujedninjenje

mali ante nije kriv, ima pravo da misli... kriva je država BiH koja nije uspjela da ga nauči drugačije...
ne znam, lahko je po formumu pisati, al ispraviti ovako nešto u umovima je sada skoro nemoguće i mislim da je prekasno za to...

E daj molim te da vidim taj popis ,, zivo me
zanima tko je tada zivio u bih-a
mk ultra

#337 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by mk ultra »

Brigada Tomislav

#338 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Brigada Tomislav »

cyprus wrote:
Brigada Tomislav wrote:jel ja to dobro vidim ili emisiju vodi srbijanski reper i šta ono još

U čemu je problem? Marčelo je jedan od najvećih umova ovih prostora... Čvrsto stojim iza te konstatacije...

E ako ti stojiš to je druga stvar.

što nije otišo u Banjaluku ispitivat multietničnost..

Mogo je i u Sarajevo jal istočno jal na Baščaršiju pravo..
emillio estevez

#339 Re: mentalne barijere u mostaru

fenomenalno

danasnji stanovnici su okupatori
gckipravoslavi vecina

srbohrvata nije bilo do nedavno

a gdje su danas vecinski narod

metalna je blokada a ne mentalna
Drvosjeca iz Dejcica

#340 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hafis wrote:
Šveđanin wrote:A to je, i ako mozes obrazloziti? Nemojte da me neko krivo shvati, nije provokacija vec obicno pitanje.
Oim ''šireg'' zaleđa, koji omogućuje kakav takav veći kapital (i ljudski i masterijalni) što je je jedan ključnih čimbenika, postoje i određene sociološke komponente: bolji osjećaj za biznis, veća inventivnost, umješnost u poslovanju, sklonost k riziku i volja za zarađivanjem. U toj trci teško je parirati.
s druge strane imamo relativno veliku razinu apatije, gledanja u ''državu'', tj. u Sarajevo, ali i nedostatak poslovnih ljudi, tzv - tajkuna. Plus toga, Safa i safići su ostavili duboke tragove u posljeratnom razdoblju koji nisu iščezli do dan danas.
Daj Hafise života ti idem dole često i vidim kakvo je stanje. Tako je dobro da svi koji nisu u HDZ-u i koji nemaju političke pozadine odoše prema Hrvatskoj. Na jednoj od prošlih tema sam ti ukazao na katastrofalnu cestu od Mostara do Čitluka pa dalje do Međugorja. GP Bijača je recimo primjer kako se treba raditi ali avaj to je projekat F.BiH i više "tupavih" Bošnjaka nego HDZ jurišnika. :roll: Mislim da ako se pozivaš na inovativnost i osjećaj za biznis napravite cestu cestom (osnovna infrastruktura) između ta tri grada. Osnovna infrastruktura vam je za *urac, bolja je između sela Dejčići i Umoljani nego u sred Hercegovine, Sarajevo neću spominjati. :oops: Mislim koja inventivnost i poslovanje, prevari državu za PDV, uvezi auta kao teretna pa ubaci sjedišta i zajebi državu, uvezi pola regularno ostatak na crno, preprodaj i tako u krug. Na žalost nemaš se čim pohvaliti kao niti jedna strana u Mostaru, kažem na žalost jer se sjebalo sve što se dalo sjebati. Da si rek'o da je SOKO napravio "deal" sa Airbas-om za proizvodnju glavnih komponenti ili da je sklopio dogovor za isporuku 150 helikoptera...Aluminij postao glavni snadbjevač Rheinmetall AG pa bi čovjek rekao jeste vala vidi ljudi razvaljuju. Na našu, moju i tvoju i svih ostalih nesretnika u ovoj državi, znamo da je to daleko od istine. :oops:
Danguba

#341 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Danguba »

muha_sa wrote:
Danguba wrote:
Potpuno se slazem ali sa malo dobre volje sve se to moze ublaziti ili skroz eliminisati.
Dovoljno je da se bar 2-3 puta godisnje organizuju posjete skolama na jednoj i drugoj strani. Da se ucenici bar tu ''upoznaju'' da vide da na drugoj strani ne zive babaroge, da su svi isti...ali samo ako se ima volje.
Volje do sada nije bilo a to se ocito vidi preko komunalnog preduzeca do gradske uprave.

Roditeljski odgoj je druga prica.
najbitnije---ovaj šmokljo sa klipa predrasude nosi iz kuce, valjda im je uz rucak jal veceru to tema :-)
da je moj sin ovako pricAo obje bi mu noge polomio a dijete djetinjstvo proveo pod svakodnevnom kišom granata.
Ovo sto sam rekao da je druga prica, to sam spomenuo kao i najbitnije.
Imam djecu, odrasli u ratu, napatili se kao i svako ali ne dao mi Bog da ovako razmisljaju. Ono sto trebaju znati, znaju ono sto ce ih razdvajati od nekoga ili necega, nema rasprave o tome.
Hafis

#342 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Hafis »

bleee_sa wrote:Ćao babe. :mrgreen:
Znal' Hafis tavle šta misliš?
eh...ićibir, dubara, hepijek,dođihar, šešđihar, dušeš, šešbeš (jedna već kući :) ), bešdorat, duse (ostani kod Juse :-) )....
Ti izgleda nisi čitao moju skriptu o tavli ''Ova drevna igra za mene nema tajni'' , koja je doslovce razgrabljena po Mostaru i doživjela 4 reizdanja.
Danguba

#343 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Danguba »

razonoda wrote:@muha-sa
lutko, zaobidji dangubu... :wink:

:kiss:
razonoda

#344 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by razonoda »

Danguba wrote:

Ja sam bila ubjedjena da si ti --klinjo-- i da ce te proci --ta ljutina---a da si --otac-- bas sam iznenadjena. Nisam sigurna da djecu dobro osgajas, al to je moje misljenje. :-D
Danguba

#345 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Danguba »

razonoda wrote:
Danguba wrote:

Ja sam bila ubjedjena da si ti --klinjo-- i da ce te proci --ta ljutina---a da si --otac-- bas sam iznenadjena. Nisam sigurna da djecu dobro osgajas, al to je moje misljenje. :-D
:wink:

no sikiriki. ponosni tatababo... :D

p.s. staza vise imam nego ti godina...i haj sad po cigare :-)
volta dzontra

#346 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by volta dzontra »

Hafis wrote:
eh...ićibir, dubara, hepijek,dođihar, šešđihar, dušeš, šešbeš (jedna već kući :) ), bešdorat, duse (ostani kod Juse :-) )....
Ti izgleda nisi čitao moju skriptu o tavli ''Ova drevna igra za mene nema tajni'' , koja je doslovce razgrabljena po Mostaru i doživjela 4 reizdanja.
Ne znaju da su mostarski asovi tavle s Balinovca toliko dobri da se razmisljalo da nastupaju izvan konkurencije :mrgreen: :D
Hafis

#347 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Hafis »

volta dzontra wrote:
Hafis wrote:
Ne znaju da su mostarski asovi tavle s Balinovca toliko dobri da se razmisljalo da nastupaju izvan konkurencije :mrgreen: :D
Ma ovo su ti stručnjaci samo za antifašizam, multietnićarenje i pomalo za eu integracije.....a o tavli su samo tu i tamo ponešto načuli, pa misle mogu starog prevaranta uhvatiti na trehu :)
volta dzontra

#348 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by volta dzontra »

a ovo su mokri snovi hrvata
https://boards.4chan.org/pol/thread/416 ... ps-discuss
Postojala je: USA ambasada, OHR, Osce, Undp, Ftv, BHT, Borka Rudic, NDI, Ned, why not, Darko Kasika Brkan, nansen dijalog, 3956 kvazigradjanskih NVO pojacano s milijardu dolara grantova....
i opet corak....steta para, da su ulozili u ovce, koze i junice izvoz sira i mlijeka bi nas ujedinio
bleee_sa

#349 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by bleee_sa »

E moj prika, bleso kad je tavle igr'o ti si duhan u ruksaku iz Gruda donosio. ;-)
Hafis

#350 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Hafis »

bleee_sa wrote:E moj prika, bleso kad je tavle igr'o ti si duhan u ruksaku iz Gruda donosio. ;-)
Meni se čini da si ti pitao, dok ste vukli ovčji sir iz Gornjeg Kružnja na tepu. babo, babo...što ono onaj ćiko baca nekakve kockice po onoj drvenoj daski i nešto čudno zbori... ali ne broji prstom po dasci kao onaj drugi :)
Post Reply