Lucy01 wrote:
Kako se hranite i koliko obroka dnevno pojedete (jedete li masno, prezacinjeno, siromasno vitaminima i mineralima...)?
Kakav zdravstveno-rizican porok imate i koliko cesto ga upraznjavate (pusenje, alkohol, droga)?
Koliko se fizicki krecete i smatrate li da je vazno da covjek ostane fizicki aktivan?
Jeste li zadovoljni sobom (fizicki) ili biste zeljeli napraviti neke promjene?
Koliko znate o pravilnoj ishrani, vjezbama i njihovom uticaju na zdravlje covjeka?
1. najmanje cetiri, nekada i pet. hranim se jako zdravo. jedem puno voca, povrca i kvalitetnog mesa. trudim se da koristim samo zdrave masnoce, avokado, "nuts" i losos, maslinov ulje, etc. ali volim ljuto i zacine, samo se nadam da me zacini nece sprijeciti u namjeri da zivim 150 godina.
2. prije dva i po mjeseca sam prestao pusiti, prvenstveno zahvaljujuci treningu. puno je lakse shvatiti koliko su cigarete stetne kad redovno trcis/ides u teretanu. volim piti i zapaliti joint s vremena na vrijeme. radije joint, nego alkohol.
3. svaki dan idem biciklom na posao, puno hodam, idem u teretanu par puta sedmicno.
4. ponekad kad gledam one emisije gdje ljudi koji su predebeli smrsaju nekih 10 kila i izgled im se radikalno poboljsa, budem malo ljubomoran sto ja ne vidim takav napredak na sebi ni nakon godinu i po teretane

salim se, u biti sam zadovoljan, ne mislim da je "savreseno" tijelo vrijedno odricanja toplih vecera, hladne pive i poneke travarice. nedavno sam citao reportazu o liku koji je poceo uzimati anabolne jer sam sebi nije izgledao dovoljno razvijen. cak ima i naziv za tu bolest koja je suprotnost anokreksiji. ne treba pretjerivati ni u cemu.
6. mislim da znam dosta, ali to je kao u rat u bosni, svi imaju svoje teorije.
p.s odlicna tema.