Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Niemand

#101 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by Niemand »

hrle1976 wrote:

Sva djeca su u dubokim vezama. Bar sudeci po fb profilima.
:(
sunceKOtepsija

#102 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by sunceKOtepsija »

hrle1976 wrote: Poznam nekoliko forumasa licno, koju su vecinski ne aktivni ili napisu tri posta u tri godine, svi su sa Stupa uklj. i tog Zviza. Zapravo znam ko je, nista vise.
90% ljudi na forumu su sa stupa, pa se zezaju izmedu sebe, neki se i mrze, jer narod je zavidan, to ide s koljena na koljeno, ako je necij praotac nesto nekad i tako ide
hrle1976

#103 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by hrle1976 »

sunceKOtepsija wrote:
hrle1976 wrote: Poznam nekoliko forumasa licno, koju su vecinski ne aktivni ili napisu tri posta u tri godine, svi su sa Stupa uklj. i tog Zviza. Zapravo znam ko je, nista vise.
90% ljudi na forumu su sa stupa, pa se zezaju izmedu sebe, neki se i mrze, jer narod je zavidan, to ide s koljena na koljeno, ako je necij praotac nesto nekad i tako ide
Ja sam mislio da vecina dolazi gore iz grada, reko Grbavica pa tamo preko prema Cengic Vili / Malti i okoline gore povis Rajlovca. Da je vecina sa Stupa odnonso iz stupskih naselja pozitivno sam iznenadjen.
Last edited by hrle1976 on 05/06/2016 00:54, edited 1 time in total.
sunceKOtepsija

#104 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by sunceKOtepsija »

hrle1976 wrote:
sunceKOtepsija wrote:
Ja sam mislio da je vecina gore iz grada, reko Grbavica pa tamo preko prema Cengic Vili / Malti i okoline gore povis Rajlovca. Da je vecina sa Stupa odnonso iz stupskih naselja pozitivno sam iznenadjen.
predstavljaju se tako, distanciraju se neki, neki iz zlobe, neki iz zavisti
hrle1976

#105 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by hrle1976 »

modem33 wrote:
hrle1976 wrote:Otkud ovaj mentalitet na tim prostorima. Ne samo u BiH, vec isto vazi za citavu bivsu SFRJ. Imam osjecaj, da gotovo 96% ima ovu percepciju, nebitno radnik, sitni poduzetnik, veliki poslodavac, politicar, doktor zdravlja, profesor, policajac, vojnik, tokar ili taksista. Radnik ili neko bez posla. Cak sto vise ovaj mentalitet se nosi sa sobom u tkz. bijeli svjet. Primjerice brojni prijevremenski penzioneri, koji su na simulacijama i izvodnjeu budala, navije po Skandinavskim zemljama, zajebali drzave na taj nacin.

Otkako se samo stavljaju porezi .... Npr .... samo BiH-a ima 1353 poreza .... za koje ni radnici u drzavnoj institiuciji ne znaju da i postoje.

:izet: :izet: :izet:

Ma nije BiH po tom pitanju najgora, ako gledas koliko uzimaju poreza u jednoj Svedskoj. Radnik gotovo 2/3 plate da drzavi nazad. Ja mislim da je ipak ona laf si ako ti uspije, kao veci bod u drustvu nego biti fin.
modem33

#106 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by modem33 »

hrle1976 wrote:
modem33 wrote:
hrle1976 wrote:Otkud ovaj mentalitet na tim prostorima. Ne samo u BiH, vec isto vazi za citavu bivsu SFRJ. Imam osjecaj, da gotovo 96% ima ovu percepciju, nebitno radnik, sitni poduzetnik, veliki poslodavac, politicar, doktor zdravlja, profesor, policajac, vojnik, tokar ili taksista. Radnik ili neko bez posla. Cak sto vise ovaj mentalitet se nosi sa sobom u tkz. bijeli svjet. Primjerice brojni prijevremenski penzioneri, koji su na simulacijama i izvodnjeu budala, navije po Skandinavskim zemljama, zajebali drzave na taj nacin.

Otkako se samo stavljaju porezi .... Npr .... samo BiH-a ima 1353 poreza .... za koje ni radnici u drzavnoj institiuciji ne znaju da i postoje.

:izet: :izet: :izet:

Ma nije BiH po tom pitanju najgora, ako gledas koliko uzimaju poreza u jednoj Svedskoj. Radnik gotovo 2/3 plate da drzavi nazad. Ja mislim da je ipak ona laf si ako ti uspije, kao veci bod u drustvu nego biti fin.

Kao prvo, poredjenje Svedske i BiH-a nema smisla.

Oni nemaju Dayton , drugo nemamo istu ekonomiju.

Trece, drzave koje imaju malo poreza su "ujedno najbogatije"....

Ovdje je problem kad ja "citam poreske zakone" ..... -> -> -> VIDIM TKO JE SVE OSLOBODJEN PLACANJA POREZA: "vjerske org. , nevladine organizacije .... politicke organizacije ... itd... itd... da ne nabrajam i kad vidim cega su sve oslobodjeni: PDV-a, poreza na dohodak od 10%, poreza na dobit od 10% , itd.. itd ... oslobodjeni fiskalnih kasa .... itd..itd... :roll:
Niemand

#107 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by Niemand »

Pa nije valjda da ovog mahera shvatate ozbiljno :D :lol:
jao_situacije

#108 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by jao_situacije »

sunceKOtepsija wrote:
hrle1976 wrote: Ja sam mislio da je vecina gore iz grada, reko Grbavica pa tamo preko prema Cengic Vili / Malti i okoline gore povis Rajlovca. Da je vecina sa Stupa odnonso iz stupskih naselja pozitivno sam iznenadjen.
predstavljaju se tako, distanciraju se neki, neki iz zlobe, neki iz zavisti
ja se distanciram i iz zlobe, i iz zavisti
sunceKOtepsija

#109 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by sunceKOtepsija »

vidis hrle...
jao_situacije

#110 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by jao_situacije »

ali to radim samo na forumu jer sam anoniman 8-)
dale cooper

#111 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by dale cooper »

Niemand wrote:
dale cooper wrote: Ko bi inače onako zvocao i tušio. :zzzz: :mrgreen:
Cuj ko. Ja. :roll: :mrgreen:

Chmolju ne volim :twisted: bat he hez stajl :gunjastajl:
Jebiga, zaboravio sam na tebe. :| Ali opet...Leclerc je po tom pitanju mnogo gori od tebe. :mrgreen:

Šta je tebi to Chmoljo napravio da tako kažeš? :| :zoka: :D
Bloo
Globalna šefica

#112 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by Bloo »

Koja dinastija :mrgreen:
KB9

#113 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by KB9 »

It_is_a_Leclerc wrote:Izvinite. Nisam znao da Udruženje bogova duhovitosti ima godišnju skupštinu na ovoj temi.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
muha_sa

#114 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by muha_sa »

pratim
Maverick78

#115 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by Maverick78 »

hrle1976 wrote:

Kakve 2/3 plate za porez? :roll:
Ide od nekih 20% pa naviše do nekih 30% na neke normalne plate, zavisno od visine bruto plate i komune u kojoj se živi. Na ekstremno visoke plate, porez je još veći, ali to je za one bogatune što imaju primanja i po 15-20 hiljade eura mjesečno...
Ali ko se još zamara sa tim? Ti kao radnik gledaš koliko će ti ostati na ruke i tako i potpisuješ ugovor, a porez na tvoju platu ionako plaća poslodavac... Tačnije, odbije se od od one ukupne bruto sume koja ti stoji u ugovoru, ali koga briga?
Isto tako svake godine dobije se i povrata poreza fino... Ja sam ove godine dobio skoro 2000 eura nazad od poreza, 17500sek tačnije :kiss:
Last edited by Maverick78 on 05/06/2016 09:44, edited 1 time in total.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#116 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by Matijevic_Vlado »

Niemand wrote:
hrle1976 wrote:

Nije Zviz al mu i kompletnu porodicu prati na fb :mrgreen: .
Pozz sa Stupa
howdy

#117 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by howdy »

ovakvu drzavu je sevap zajebat, jer ova drzava pripada danasnjim politicarima.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#118 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by -LIBERO- »

Ja kont'o samo ja, i jos par nas, sa Stupa. Kad ono Stupu dominira.
A i mal je Stup. Vidis, svi se k'o znamo :thumbup:

A sto se tice drzave. Kako drzava s narodom, tako narod s drzavom. U prevodu, ovu bi se trebalo zapaliti. Bez trunke griznje savjseti. Pa sjesti, od nule, napraviti novu.
muha_sa

#119 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by muha_sa »

-LIBERO- wrote:Ja kont'o samo ja, i jos par nas, sa Stupa. Kad ono Stupu dominira.
A i mal je Stup. Vidis, svi se k'o znamo :thumbup:

A sto se tice drzave. Kako drzava s narodom, tako narod s drzavom. U prevodu, ovu bi se trebalo zapaliti. Bez trunke griznje savjseti. Pa sjesti, od nule, napraviti novu.
misliš na ove dosadašnje politicare :?
animals

#120 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by animals »

Hrle protiv svih..
nova sapunic na forumu..
zviza su sjebali, da vidimo koliko ce se Hrle odrzati..
dajem mu podrsku, jer sam uvijek na strani slabiji..
nedaj se Hrle.. :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#121 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by -LIBERO- »

@Muha, naravno. Na sistem, vlast. Ne drzavu kao geografski pojam, naravno :thumbup:
Gojeni H

#122 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by Gojeni H »

I poslije Zviza - Zviz. :bih:
dječak sa šibicama

#123 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by dječak sa šibicama »

Krademo zato sto znamo i mozemo, zivili mi!
dildi

#124 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by dildi »

Niemand wrote:
Ne znam sta je sa mentalitetom, al posto si ti maher, objasni nam detaljnije kako se vara. :)

http://forum.klix.ba/koliko-vrijedi-sta ... 48s25.html
hrle1976 wrote: Za te pare ako si maher mozes izidati kucu da padnes na dupe. Mozes naci nekoga u skripcu da ti da zemlju budi posto, podmazati nekoga na odredjenim mjestima, kupiti material, malo platiti kojeg zidara / radnika, malo se sam osafunjati, nabaviti namjestaj, malo gdje sta maznuti ako i to treba, nabaviti pistolj i sanduk municije, i na kraju da ti ostane za gajbu pive i kurve. Te da s njom gledas u finu kucu. Cak i bazen ces moci napraviti. Sve to za nekih 100.000km eto nek je i 110.000km.

...

Pa samo koliko je policajaca u SA zbog mene imalo dzeparca za kifle. I ako jako rijetko naletim, znam nekad osinut po gasu, pa me zaustavi, daj cenera, evt. cvaju i rijesen slucaj.
Zviz(Hrle) king.

Zaboravlja sta kuca sa kojeg profila.
hrle1976

#125 Re: Mentalitet: zajebi drzavu kako znas i umijes

Post by hrle1976 »

Matijevic_Vlado wrote:
Niemand wrote:
hrle1976 wrote:

Nije Zviz al mu i kompletnu porodicu prati na fb :mrgreen: .
Pozz sa Stupa

Mato ne provaljuj se. Ja iako sam strogi nevjernik, dolazim iz nevjernicko muslimanske porodice. Zviz ti je katolik. Zapravo ti Zviza zasigurno poznas, jer ti inace citavu brckalicu iz Stupskih naselja poznas. Zapravo, ko god je isao na Stup 2 zbog malina ili tokarstva taj zna Zviza.
Post Reply