menstruacija i kasnjenje! HELP!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Control panel

#26 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by Control panel »

@margita81
@1987vendetta

nisam siguran da cete ovako pricati kada budete imali svoju djecu (odnosno zensku djecu). jeli vama normalno da djevojcice od 12,13,14 vec pocinju da upraznjavaju sex.
izvinite meni nije normalno.
fixer

#27 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by fixer »

Imam osjecaj da tvoja djevojka svakako ima neredovne cikluse. Idite doktoru da utvrdi o cemu je rijec, i da vam eventualno preporuci kakvu kontracepciju
Margita81

#28 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by Margita81 »

Control panel wrote:@margita81
@1987vendetta

nisam siguran da cete ovako pricati kada budete imali svoju djecu (odnosno zensku djecu). jeli vama normalno da djevojcice od 12,13,14 vec pocinju da upraznjavaju sex.
izvinite meni nije normalno.

Ja imam 2,5 godisnju djevojcicu ;)
Nije vazno jel tebi/nama to normalno ili nije to je nesto sto se desava. A ako se desava ja zelim da znam za to i zelim da mi je dijete obavijesteno i svjesno bar otprilike u sta se upusta. Umjesto da zabijem nos u pijesak i pravim se da sam savrseno isprogramirala dijete radije biram realnost.
girl

#29 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by girl »

Svakako trebate do ginekologa. Ali bilo bi pozeljno da prije toga ode uraditi betaHCG nalaz, iz krvi. Ako je preko 5, u pitanju je trudnoca. Uputnicu moze dobiti na knjizicu u vasoj ambulanti, nalaz se radi na kosevu, na dipu, ili mozete uraditi privatno. oko 60 KM kosta ja mislim. To kazem jer kod takvih slucajeva se cesto desi da vas i ginekolog posalje da uradite betaHCG (iz iskustva znam, jer sam se nadala trudnoci, a nije je bilo) pa da mu poslije toga ponovo dodjete. betaHCG je hormon trudnoce, malo proguglajte. testovi ga osjete u mokraci kad je preko 20 ili 25 jedinica. Samo krv je 100% pouzdan pokazatelj, cak ni UZV nije kod male trudnoce. UZV moze a i ne mora biti dobar pokazatelj kad je rano, ili kad je ne daj Boze vanmatericna u pitanju.
Michun

#30 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by Michun »

Da, postoji mala mogucnost za trudnocu. Tokom sexa ti ispustas tecnost koje moze imati dovoljan broj spermatozoida da je oplodi...mada mala sansa.
Ali, moram ti reci da nije pametno sto ne koristite kondom. Nije samo trudnoca jedini "problem" koji moze nastati. Cak iako su dvoje u ozbiljnoj vezi i ne mjenjaju partnera...tvoje bakterije koje nosis normalno ne odgovaraju njenom organizmu i moze se razboliti. To naravno i obranto vazi. Tako par puta, moze neko od vas ostati sterilan ili jednostavno imati problema. HPV itd itd.
Kupi kondome.
trinitrotoluol

#31 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by trinitrotoluol »

Cccccc mi smo se u skoli drzali za ruke a vidi ovo danas :mrgreen: Jos kada procitam kako reagiraju ove majke djevojcica iz prethodnih postova :shock: Ovo je od rata sve otislo u p.m.
Control panel

#32 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by Control panel »

trinitrotoluol wrote:Cccccc mi smo se u skoli drzali za ruke a vidi ovo danas :mrgreen: Jos kada procitam kako reagiraju ove majke djevojcica iz prethodnih postova :shock: Ovo je od rata sve otislo u p.m.
a sta ocekivati drugo kada joj se majka recimo pocela seksati u 16toj onda je njoj normalno da kcerka to pocne raditi u 13-14, a onda toj kcerci njeno dijete... ma ne mogu ni zamisliti.
ovdje je izgleda glavni fol, tj. biti frajer ili frajerica kad ti je bilo prvi put i sa koliko si bio i da li imas video uradak.
i onda se cudimo sto pored takvih liberalnih roditelja liberalna djeca ubijaju, siluju, zlostavljaju, bodu, drogiraju se, svaku noc sa drugom ili drugim, rastavljaju se,...

hebiga mozda je do mene , mozda me vrijeme pregazilo prije vremena.

izvinite. :(
Margita81

#33 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by Margita81 »

Control panel wrote:
trinitrotoluol wrote:Cccccc mi smo se u skoli drzali za ruke a vidi ovo danas :mrgreen: Jos kada procitam kako reagiraju ove majke djevojcica iz prethodnih postova :shock: Ovo je od rata sve otislo u p.m.
a sta ocekivati drugo kada joj se majka recimo pocela seksati u 16toj onda je njoj normalno da kcerka to pocne raditi u 13-14, a onda toj kcerci njeno dijete... ma ne mogu ni zamisliti.
ovdje je izgleda glavni fol, tj. biti frajer ili frajerica kad ti je bilo prvi put i sa koliko si bio i da li imas video uradak.
i onda se cudimo sto pored takvih liberalnih roditelja liberalna djeca ubijaju, siluju, zlostavljaju, bodu, drogiraju se, svaku noc sa drugom ili drugim, rastavljaju se,...

@ControlPanel Molila bih da se suzdrzite takvih komentara imala sam jako lijepo misljenje o vama no vidim da sam pogrijesila..vremena se mijenjaju dakle ono sto je bilo u nase vrijeme je prahistorija za danasnju djecu. Ne diktiram ja trenutnu svijest i kodekse ponasanja danasnje djece prema tome smatram da svi imamo dva izbora: ili se potruditi da vam dijete bude pametno i obavijesteno ili se pretvarati da to rade djeca samo "pokvarenih" matera kako ti insinuiras. Sto je posve netacno al hajd..svakom svacije.
trinitrotoluol

#34 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by trinitrotoluol »

Margita81 wrote:
Control panel wrote:

@ControlPanel Molila bih da se suzdrzite takvih komentara imala sam jako lijepo misljenje o vama no vidim da sam pogrijesila..vremena se mijenjaju dakle ono sto je bilo u nase vrijeme je prahistorija za danasnju djecu. Ne diktiram ja trenutnu svijest i kodekse ponasanja danasnje djece prema tome smatram da svi imamo dva izbora: ili se potruditi da vam dijete bude pametno i obavijesteno ili se pretvarati da to rade djeca samo "pokvarenih" matera kako ti insinuiras. Sto je posve netacno al hajd..svakom svacije.

Ne zelim da prihvatim tako nakaradno razmisljanje koje me stavlja u situaciju da biram izmedju dva zla ukoliko mogu uciniti da do takvog izbora uopste ne dodje. Mislim da je idiotski biti zadovoljan time sto si djete educirao kako da se zastiti od nezeljene trudnoce, AIDS-a, sifilisa, tripera i ostalih sexualnih radosti a nisi ga naucio da razmislja svojom glavom i uopste ne dodje u tu situaciju. Po tvom i mi bismo trebali doprinijeti sveopstoj krizi morala i barem se osigurati od gore navedenog kada je vec "neminovnost" da ce nam se djeca sexati od osnovne :shock:. Ma nemoj :x.
Margita81

#35 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by Margita81 »

Hajd vidim da uopce ne razumijete sta ja pokusavam da kazem ili se ja nedovoljno dobro i jasno izrazavam. Dovidjenja od mene sto se tice ove teme. :run:
Michun

#36 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by Michun »

Margita81 wrote:Hajd vidim da uopce ne razumijete sta ja pokusavam da kazem ili se ja nedovoljno dobro i jasno izrazavam. Dovidjenja od mene sto se tice ove teme. :run:
Ja te apsolutno razumijem i slazem se s tobom...
fixer

#37 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by fixer »

Margita81 wrote:Hajd vidim da uopce ne razumijete sta ja pokusavam da kazem ili se ja nedovoljno dobro i jasno izrazavam. Dovidjenja od mene sto se tice ove teme. :run:
Nemoj da mislis da si sama. Na ovoj temi ipak ima masa normalnih. Govorim vam iz iskustva, jer ja nisam nikome otac. Puno vam stvari promakne, a djeca su itekako pametna kad se moraju zastititi od takvih roditelja kao sto su ovi na ovoj temi. Ali nisu dovoljno pametna da se nauce u sexu zastititi. U stanju su lagati svakog, a onda imate osobu koja upraznjava sex, a nema od koga traziti savjet. Bolje imati kontrolu nad svime, pa cak pokusati nekog odgovoriti od gluposti, nego svojim tvrdim stavom otjerati djecu od sebe.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#38 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by ladyblue18 »

Molim vas, tema o moralu, sexu isl. stvarima se nalazi na lj&s.
kjafiraginica

#39 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by kjafiraginica »

felipe kajetano wrote:Stari dobri osjecaj...mislim da svako prodje fazu tih djecijih bolesti..pomisao i zaklinjanje da nikad vishe neces staviti gdje ne treba :-D ...do sledeceg petinga :lol: ...bice sve ok boLan..samo bez dramaturgije :wink:
:thumbup:
skojotovski

#40 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by skojotovski »

bolje durex, nego pampers :dance: :D
sinus

#41 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by sinus »

skojotovski wrote:bolje durex, nego pampers :dance: :D
Lakše je mijenjati kondome nego pelene :D
Omerovim_Koracima

#42 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by Omerovim_Koracima »

Ocam..uvjek sma mrzio ove situacije :D
Pa stres,losa ishrana,prehlada,svasta mer euticat..ako je trudna jbga,prihvati dijete kao da je tvoje :D
bez_ideje

#43 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by bez_ideje »

@Control panel......i moji kod kuce misle ko ti,pa znam da pricas iz najbolje namjere..... :mrgreen:
Ridjobrki

#44 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by Ridjobrki »

Ne javlja se postavljač da nam javi epilog...
valter.ba

#45 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by valter.ba »

Sreco chorak :-D
mofo33

#46 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!

Post by mofo33 »

menstruacija i kasnjenje!
a sta bi to moglo da bude? :skoljka:
Post Reply