menstruacija i kasnjenje! HELP!
Moderator: anex
-
kadinho_sa
#1 menstruacija i kasnjenje! HELP!
volio bih takodjer da mi neko pomogne da nadjem odgovore na neka pitanja,ako je ikako moguce
(( ! imao sam odnose sa svojom djevojkom, nismo koristili zastitu ali sam 100% siguran da nisam ejakulirao u nju, vec van nje i zaista pazim sto se toga tice jer to nije sala, ne treba se igrati sa tim stvarima! menstruacija joj vec kasni 10 dana, trebala je da dobije 18.og ovog mjeseca i pokusali smo da otkrijemo da li ima neke simptome trudnoce i ispostavilo se da nema nijedan od postojecih! uradili smo 2 testa za trudnocu oba su negativna , i to ih je radila strogo po pravilima uz prvu jutarnju mokracu! pod velikim je stresom sto se tice skole i sad joj je ovo prisjelo na muke! moze li mi neko reci sta bi to moglo da bude, sta je razlog tome i sta da radim??? :,( hvala vam unaprijed! :*
- Ja_Ja
#2 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
Sam si rekao: STRES! Kada je osoba pod stresom dolazi do poremecaja hormona koji mogu da poremete mjesecni ciklus i dovedu do kasnjenja. Nista neuobicajeno, mada je uvijek pozeljna posjeta ginekologu.
-
pjegica
#3 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
Moj savjet je da prošetate do ginekologa...kadinho_sa wrote:volio bih takodjer da mi neko pomogne da nadjem odgovore na neka pitanja,ako je ikako moguce(( ! imao sam odnose sa svojom djevojkom, nismo koristili zastitu ali sam 100% siguran da nisam ejakulirao u nju, vec van nje i zaista pazim sto se toga tice jer to nije sala, ne treba se igrati sa tim stvarima! menstruacija joj vec kasni 10 dana, trebala je da dobije 18.og ovog mjeseca i pokusali smo da otkrijemo da li ima neke simptome trudnoce i ispostavilo se da nema nijedan od postojecih! uradili smo 2 testa za trudnocu oba su negativna , i to ih je radila strogo po pravilima uz prvu jutarnju mokracu! pod velikim je stresom sto se tice skole i sad joj je ovo prisjelo na muke! moze li mi neko reci sta bi to moglo da bude, sta je razlog tome i sta da radim??? :,( hvala vam unaprijed! :*
-
IlijaLadin
#4 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
Ne sikiraj se - dešava sekadinho_sa wrote: moze li mi neko reci sta bi to moglo da bude, sta je razlog tome i sta da radim??? :,( hvala vam unaprijed! :*
A mogli ste i do ginek. tek da vas uvjeri
-
Margita81
#5 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
Proturjecno. "Kontracepcija" tehnikom "vadi van" nije sigurna pa bi bilo pozeljno da jos proguglas i obavjestis se jer ima poprilican broj onih koje su zatrudnile upravo tako.kadinho_sa wrote:volio bih takodjer da mi neko pomogne da nadjem odgovore na neka pitanja,ako je ikako moguce(( ! imao sam odnose sa svojom djevojkom, nismo koristili zastitu ali sam 100% siguran da nisam ejakulirao u nju, vec van nje i zaista pazim sto se toga tice jer to nije sala, ne treba se igrati sa tim stvarima! menstruacija joj vec kasni 10 dana, trebala je da dobije 18.og ovog mjeseca i pokusali smo da otkrijemo da li ima neke simptome trudnoce i ispostavilo se da nema nijedan od postojecih! uradili smo 2 testa za trudnocu oba su negativna , i to ih je radila strogo po pravilima uz prvu jutarnju mokracu! pod velikim je stresom sto se tice skole i sad joj je ovo prisjelo na muke! moze li mi neko reci sta bi to moglo da bude, sta je razlog tome i sta da radim??? :,( hvala vam unaprijed! :*
A gospodjici bi takodje bilo pametno da posjeti ginekologa kako zbog provjere trenutnog stanja tako i zbog strucnijeg savjeta o rizicima i posljedicama nezasticenog odnosa. I prave kontracepcije koja ce joj biti najbolja.
Pamet u glave
-
kadinho_sa
#6 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
Margita81 wrote:Proturjecno. "Kontracepcija" tehnikom "vadi van" nije sigurna pa bi bilo pozeljno da jos proguglas i obavjestis se jer ima poprilican broj onih koje su zatrudnile upravo tako.kadinho_sa wrote:volio bih takodjer da mi neko pomogne da nadjem odgovore na neka pitanja,ako je ikako moguce(( ! imao sam odnose sa svojom djevojkom, nismo koristili zastitu ali sam 100% siguran da nisam ejakulirao u nju, vec van nje i zaista pazim sto se toga tice jer to nije sala, ne treba se igrati sa tim stvarima! menstruacija joj vec kasni 10 dana, trebala je da dobije 18.og ovog mjeseca i pokusali smo da otkrijemo da li ima neke simptome trudnoce i ispostavilo se da nema nijedan od postojecih! uradili smo 2 testa za trudnocu oba su negativna , i to ih je radila strogo po pravilima uz prvu jutarnju mokracu! pod velikim je stresom sto se tice skole i sad joj je ovo prisjelo na muke! moze li mi neko reci sta bi to moglo da bude, sta je razlog tome i sta da radim??? :,( hvala vam unaprijed! :*
A gospodjici bi takodje bilo pametno da posjeti ginekologa kako zbog provjere trenutnog stanja tako i zbog strucnijeg savjeta o rizicima i posljedicama nezasticenog odnosa. I prave kontracepcije koja ce joj biti najbolja.
Pamet u glave
ok ok! hvala puno, to cu sigurno uraditi i obavezno posjetiti ginekologa! googlao sam dovoljno i vise me glava danima boli i po svemu male su sanse da je zatrudnila, jos je samo ostalo da cekam da dobije ili do prvog dana kad cu ginekologa posjetiti! to je sutra ako bude iko radio,ili prekosutra!
-
Margita81
#7 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
hajde hajde sretno i nemoj da vam bude mrsko ili neugodno otici! 
-
macy_A
#8 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
znam da je teško, ali pokušajte ne paničariti.. panika , stres i strah od neželjene trudnoće samo mogu doprinjeti kašnjenju menstruacije..
rezultati testa su mjerodavni samo ako je test napravljen 14 dana od tog "sumnjivog" odosa, po mogućnosti s jutarnjim urinom.. i u 99% slučajeva je tačan... ako je djevojka pravila 2 sedmice nakon odnosa, onda bi taj negativan rezultat trebao biti u redu...
ako je djevojka pravila test ranije, nek sačeka 15. dan od dana odnosa i ponovi ga.. i oni najeftiniji testovi su pouzdani..
Margaria 81 je svakako u pravu i trebali biste se bolje informisati o kontracepciji, a i djevjoka bi trebala što prije posjetiti ginekologa... metoda zaštite koju vi upražnjavate definitivno nije pouzdana
sretno!!!
rezultati testa su mjerodavni samo ako je test napravljen 14 dana od tog "sumnjivog" odosa, po mogućnosti s jutarnjim urinom.. i u 99% slučajeva je tačan... ako je djevojka pravila 2 sedmice nakon odnosa, onda bi taj negativan rezultat trebao biti u redu...
ako je djevojka pravila test ranije, nek sačeka 15. dan od dana odnosa i ponovi ga.. i oni najeftiniji testovi su pouzdani..
Margaria 81 je svakako u pravu i trebali biste se bolje informisati o kontracepciji, a i djevjoka bi trebala što prije posjetiti ginekologa... metoda zaštite koju vi upražnjavate definitivno nije pouzdana
sretno!!!
- bez_ideje
#9 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
Ako su oba negativna,najvjerovatnije niije trudna.......sacekajte jos 5 dana i uradite jos jedan.......3 nece pogrijesit.
Stres i strah od trudnoce su vjerovatno uzrok kasnjenja.......
Stres i strah od trudnoce su vjerovatno uzrok kasnjenja.......
- 1987vendetta
#10 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
Najvjerovatnije nije trudna, ali podsvijest je grozna stvar, kad nesto umislis, onda ti i najobicnije sitnice izgledaju kao neki znakovi.. Nek uradi jos jedan test za par dana, da bude sigurna.. Citala sam o slucajevima kad zene toliko jako zele da zatrudne, da pocnu dobijati simptome trudnoce, tj. pocne im rasti stomak, imaju jutarnje mucnine, osjetljive grudi, cak nekima pocne i mlijeko curiti.. Kazem ja, podsvijest je zeznuta stvar, a sljedeci put koristite kondom 
- valter.ba
#11 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
Zna li joj mama za to ??? Ide u skolu a vec se sexa

-
Gospoda Ministarka
#12 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
Kako nece sta svasta procita na Sa-xuvalter.ba wrote:Zna li joj mama za to ??? Ide u skolu a vec se sexa![]()
Ahh, danas ako srednju upises nevin onda nisi dio cool drustva.
- Control panel
#13 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
eh dao bih ja njima cool drustvo. batina je iz raja izasla. imam i ja zensko dijete i kada procitam ovakve stvariGospoda Ministarka wrote:Kako nece sta svasta procita na Sa-xuvalter.ba wrote:Zna li joj mama za to ??? Ide u skolu a vec se sexa![]()
![]()
Ahh, danas ako srednju upises nevin onda nisi dio cool drustva.
dao bih ti ja savjet kadinho_sa.
-
Gospoda Ministarka
#14 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
Control Panel, ja jos uvijek nemam ali ovo kad vidim sta se desava zabrinem se kako sutra odgojiti dijete i kako na ovom vaktu napraviti covjeka od njegaControl panel wrote:eh dao bih ja njima cool drustvo. batina je iz raja izasla. imam i ja zensko dijete i kada procitam ovakve stvariGospoda Ministarka wrote:Kako nece sta svasta procita na Sa-xuvalter.ba wrote:Zna li joj mama za to ??? Ide u skolu a vec se sexa![]()
![]()
Ahh, danas ako srednju upises nevin onda nisi dio cool drustva.![]()
- Loulou
#15 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
OMG
Dečko na pdf-u "Zdravlje" postavi pitanje u vezi s kašnjenjem menstruacije svoje djevojke, pita za konkretna mišljenja i savjete o pomenutom, i next thing you know dobije lekciju iz morala i odgoja...

Dečko na pdf-u "Zdravlje" postavi pitanje u vezi s kašnjenjem menstruacije svoje djevojke, pita za konkretna mišljenja i savjete o pomenutom, i next thing you know dobije lekciju iz morala i odgoja...
-
zelenashica
#16 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
Loulou wrote:OMG![]()
![]()
ps.postavljaču teme curu za ruku i kod ginekologa.......prošlo je vrijeme kad su "babe vračare" kazivale jes' trudna nije trudna
Last edited by zelenashica on 01/03/2010 17:17, edited 1 time in total.
- starii
#17 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
cestitam postali ste tata 
- Rauber
#18 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
Jeste li pricali o imenu, kako ce se zvati?

- tech10
#19 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
Dzaba si iskakao u Podlugovima. 
- kjafiraginica
#20 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
valter.ba wrote:Zna li joj mama za to ??? Ide u skolu a vec se sexa![]()
Upravo moralisanje ovog tipa - kad covjek odgovorno pita normalnu stvar, a dobije lekciju tipa "ne diraj to osusice ti se kicma" - dovodi do skrivanja trudnoce, neinformiranosti mladih, nelegalnih abortusa, ucjenjivanja i slicnoga. ako ne mozes pomoci nemoj ni odmagati.
Mislim da je zaista mala sansa da je zatrudnila i da svaki par u prihvatanju vlastitog seksualnog zivota prodje kroz fazu brige ni oko cega. Pokusajte se opustiti, jer cete ovako samo odgoditi mjesecnicu. (ja sam znala i povracati, iz cista mira zbog budalastine). Savjetujem vam i da iodete ginekologu, jer je dobar osjecaj znati da imas osobu kojoj se mozes obratiti kad se zabrines a koja te zna od prije. Takodjer, od ginekologa mozete cuti i o raznim nacinima da se zastitite, jer je seks prije svega lijepa stvar i steta je da ga prati stalni stres i briga.kadinho_sa wrote:volio bih takodjer da mi neko pomogne da nadjem odgovore na neka pitanja,ako je ikako moguce(( ! imao sam odnose sa svojom djevojkom, nismo koristili zastitu ali sam 100% siguran da nisam ejakulirao u nju, vec van nje i zaista pazim sto se toga tice jer to nije sala, ne treba se igrati sa tim stvarima! menstruacija joj vec kasni 10 dana, trebala je da dobije 18.og ovog mjeseca i pokusali smo da otkrijemo da li ima neke simptome trudnoce i ispostavilo se da nema nijedan od postojecih! uradili smo 2 testa za trudnocu oba su negativna , i to ih je radila strogo po pravilima uz prvu jutarnju mokracu! pod velikim je stresom sto se tice skole i sad joj je ovo prisjelo na muke! moze li mi neko reci sta bi to moglo da bude, sta je razlog tome i sta da radim??? :,( hvala vam unaprijed! :*
- felipe kajetano
#21 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
Stari dobri osjecaj...mislim da svako prodje fazu tih djecijih bolesti..pomisao i zaklinjanje da nikad vishe neces staviti gdje ne treba
...do sledeceg petinga
...bice sve ok boLan..samo bez dramaturgije 
- Ridjobrki
#22 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
Ja sam na onoj zatvorenoj temi pomenuo mogućnost da je bezgrešno začela. Ne bi bilo prvi put da se desilo... 
-
slucajni_prolaznik1
#23 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
evo ti pa malo procitaj...kadinho_sa wrote:volio bih takodjer da mi neko pomogne da nadjem odgovore na neka pitanja,ako je ikako moguce(( ! imao sam odnose sa svojom djevojkom, nismo koristili zastitu ali sam 100% siguran da nisam ejakulirao u nju, vec van nje i zaista pazim sto se toga tice jer to nije sala, ne treba se igrati sa tim stvarima! menstruacija joj vec kasni 10 dana, trebala je da dobije 18.og ovog mjeseca i pokusali smo da otkrijemo da li ima neke simptome trudnoce i ispostavilo se da nema nijedan od postojecih! uradili smo 2 testa za trudnocu oba su negativna , i to ih je radila strogo po pravilima uz prvu jutarnju mokracu! pod velikim je stresom sto se tice skole i sad joj je ovo prisjelo na muke! moze li mi neko reci sta bi to moglo da bude, sta je razlog tome i sta da radim??? :,( hvala vam unaprijed! :*
izostanak menstruacije... http://medicinabih.info/medicina/gineko ... amenoreja/
Dijagnoza trudnoće.... http://medicinabih.info/medicina/akuser ... -trudnoce/
Biloški testovi trudnoće... http://medicinabih.info/medicina/akuser ... -trudnoce/
Promjene na tijelu u toku trudnoće.... http://medicinabih.info/medicina/akuser ... -trudnice/
-
Margita81
#24 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
Control panel wrote:eh dao bih ja njima cool drustvo. batina je iz raja izasla. imam i ja zensko dijete i kada procitam ovakve stvariGospoda Ministarka wrote:Kako nece sta svasta procita na Sa-xuvalter.ba wrote:Zna li joj mama za to ??? Ide u skolu a vec se sexa![]()
![]()
Ahh, danas ako srednju upises nevin onda nisi dio cool drustva.![]()
Da je valjala ostala bi tamo
Umjesto da se zgrazate bolje bi bilo da pripremite svoje potomke koji ce prije ili kasnije da istrazuju svoju sexualnost. Nek budu bar obavjesteni o svim rizicima i posljedicama.
Batine i ignorisanje situacije moze da ima samo suprotan efekat
- 1987vendetta
#25 Re: menstruacija i kasnjenje! HELP!
Jes' jes', treba djecu zatvoriti u kucu, ne dat' im da izlaze, onda se nece ni sexat, ni imat momke, i to je super.. To ljudi nekad rade, pa onda ta ista djeca, cim malo odrastu, il' sakrivaju svoje ponasanje i kretanja od roditelja ili rade sve nedozvoljeno, sa zakasnjenjem, pa su ko psi pusteni s lanca.. Na par drugarica sam se uvjerila kako to utice, bolje da ne govorim kako su zavrsile.. . Sve u svoje vrijeme, momak nije rekao da djevojka ima 13 godina, nego 18, jedini je problem sto se nisu na vrijeme informisali o svim "nuspojavama" nezasticenog sexualnog odnosa..