Masala.

na testu mozes nakucat sta hoces.Irfan. wrote:
Masala.
lijepo bi bilo da se osjecas kao neko ko spada u 6 % populacijeProlaznik wrote:Imam jedno pitanje za Mensu.
Prije rata je bilo organizovano testiranje u Domu mladih u Sarajevu. Otišao sam iz puke znatiželje. Nikada ranije nisam radio slične testove tako da mi je sve skupa bilo prilično nepoznate i novo. Nakon testiranja kroz mjesec ili dva sam poštom dobio pismo od Mensa Jugoslavija gdje kaže da sam ostvario rezultat IQ 136 tj. 94% i da to nije dovoljno za članstvo pošto se traži 98%. U potpisu pisma je predsjednik, Josip Šaban mr. oecc.
Taj dan je bila na testiranju jedna osoba koju poznajem i ona je imala IQ dovoljan za članstvo ali se ne sjećam tačno koliko je ostvarila. Zanima me koliko je IQ potreban da bi se ostvarilo tih 98%?
Da li pravilno zaključujem ako kažem da sa 94% spadam unutar 6% svjetske populacije po IQ?
karanana wrote:eno ludog
molim plavu chichkavu trebu da me pm-uje. imam nesto da je pitam vezano za menzu.
haha, bilo je interesantnih scena. Naime, jedan lik naglas pita: "hoćemo li anketni listić staviti u kovertu (koja je inače namijenjena za to da se u njoj dostave rezultati testa)"...Ma.Le.Na wrote:![]()
hajde fkt da vidimo ko je ko
ja zaboravila da je to bilo juce![]()
![]()
Varas se, samo se sada vise ne zovu takoDado dijasporitus wrote:Niko ozbiljan ne upotrebljava niti navodi kvocijent inteligencije kao znacajnu stavku u procjeni osobe za bilo kakvu svrhu u drustvu barem vec 50 godina. Jos nameracili da raji uzimaju lovu za tu glupost. Ko ode na ovo ja mu odmah mogu reci IQ, nemora ni uzimati test.
Zaključuješ pravilno. Uzgred, obzirom da umor, stres i drugi svakodnevni utjecaji, mogu "usporiti" mozak i do 15%, šanse da bi na ponovljenom testiranju prešao granicu od 98% su solidne.Prolaznik wrote:Imam jedno pitanje za Mensu.
Prije rata je bilo organizovano testiranje u Domu mladih u Sarajevu. Otišao sam iz puke znatiželje. Nikada ranije nisam radio slične testove tako da mi je sve skupa bilo prilično nepoznate i novo. Nakon testiranja kroz mjesec ili dva sam poštom dobio pismo od Mensa Jugoslavija gdje kaže da sam ostvario rezultat IQ 136 tj. 94% i da to nije dovoljno za članstvo pošto se traži 98%. U potpisu pisma je predsjednik, Josip Šaban mr. oecc.
Taj dan je bila na testiranju jedna osoba koju poznajem i ona je imala IQ dovoljan za članstvo ali se ne sjećam tačno koliko je ostvarila. Zanima me koliko je IQ potreban da bi se ostvarilo tih 98%?
Da li pravilno zaključujem ako kažem da sa 94% spadam unutar 6% svjetske populacije po IQ?
fatality wrote:steta sto ne odoh, za cvaju se moglo dobrih treba upoznat ( ionako svaki vikend dajem cenera za bejzment)
ovu plavu bih molio da se javi na pm usljed priprema ( ili ti ga instrukcija) za slijedecu godinu
moram priznat da sumnjam u to da je plava djevojcica (prepoznat ce se) ubacena od strane menze kako bi testirali kako ce muski uraditi test sa paznjom vise usmjerenom ka plavoj djevojcici neko papiru ispred sebe moze li se kako doci do rezultata, ono samo muski-zenski bez imena ?
a nema nigdje ni nekih statistickih podataka, bez imena ...Sookie McSue wrote:fatality wrote:steta sto ne odoh, za cvaju se moglo dobrih treba upoznat ( ionako svaki vikend dajem cenera za bejzment)
ovu plavu bih molio da se javi na pm usljed priprema ( ili ti ga instrukcija) za slijedecu godinu
moram priznat da sumnjam u to da je plava djevojcica (prepoznat ce se) ubacena od strane menze kako bi testirali kako ce muski uraditi test sa paznjom vise usmjerenom ka plavoj djevojcici neko papiru ispred sebe moze li se kako doci do rezultata, ono samo muski-zenski bez imena ?
![]()
a može li se doći do rezultata? ne može. čak ni ostali članovi ne znaju kakve je rezultate imao koji kandidat.
to može. vjerovatno ćemo, kad se bude organizovao prijem novih članova, to objaviti javno - koliko je kandidata položilo od ukupnog broja, eventualno i koji je raspon godina najzastupljeniji...što se muško-žensko odnosa tiče, rekla bih (prema trenutnom stanju) da nema neke drastične neravnoteže, tu smo negdje. možda za nijansu više ima muškaracafatality wrote:a nema nigdje ni nekih statistickih podataka, bez imena ...Sookie McSue wrote:fatality wrote:steta sto ne odoh, za cvaju se moglo dobrih treba upoznat ( ionako svaki vikend dajem cenera za bejzment)
![]()
a može li se doći do rezultata? ne može. čak ni ostali članovi ne znaju kakve je rezultate imao koji kandidat.
ok, ako Bog da i ja se slijedece godine onda oprobamSookie McSue wrote:to može. vjerovatno ćemo, kad se bude organizovao prijem novih članova, to objaviti javno - koliko je kandidata položilo od ukupnog broja, eventualno i koji je raspon godina najzastupljeniji...što se muško-žensko odnosa tiče, rekla bih (prema trenutnom stanju) da nema neke drastične neravnoteže, tu smo negdje. možda za nijansu više ima muškaracafatality wrote:a nema nigdje ni nekih statistickih podataka, bez imena ...Sookie McSue wrote:
![]()
i ja sam prije onog sabana bio u pekari, no ipak je prije mene dobio svoju pasteticu sa siromkaranana wrote:prvi sam pito za plavu.