U Bosni sve mimo svijeta
Mene je stid za danas najavljenih demonstracija
- manijak1
nije šutilo , nije šutjelo , nije bilo nijemo ali indiferentno jeste .........na kraju krajeva trebao bi povući činjenicu koliko je prognanih Vukovaraca došlo u Sarajevo da naiđe na reprizu ........međutim ne vjerujem i siguram sam hiljadu posto da si ti tada ne samo bio nijem ........već i privremeno odsutan ........kada je logikom stvari se preselila agresija ovdje .......tvoje paralele1991. kada su Dubrovnik i Vukovar gorjeli, Sarajevo je cutalo,
Zbog vojne muzike ? Ili zbog dobrih odnosa sa Slovenijom ?
Koja si ti ......lutalica u geopolitici i analizi .......historijskih činjenica.
-
Prenj
Kad bi ti barem jednom pruzio neke argumente za svoje kritike i stavove ...manijak1 wrote:nije šutilo , nije šutjelo , nije bilo nijemo ali indiferentno jeste .........na kraju krajeva trebao bi povući činjenicu koliko je prognanih Vukovaraca došlo u Sarajevo da naiđe na reprizu ........međutim ne vjerujem i siguram sam hiljadu posto da si ti tada ne samo bio nijem ........već i privremeno odsutan ........kada je logikom stvari se preselila agresija ovdje .......tvoje paralele1991. kada su Dubrovnik i Vukovar gorjeli, Sarajevo je cutalo,su nemoguće za kraj moje besjede ........zašto Beograd nije demonstrirao protiv pokolja u Hrvatskoj , i Bosni ?????????????
Zbog vojne muzike ? Ili zbog dobrih odnosa sa Slovenijom ?![]()
![]()
Koja si ti ......lutalica u geopolitici i analizi .......historijskih činjenica.![]()
Ovako
- Macuser
Naravno. Ruralno stanovnistvo. Ugodno zatucano, mirno spaljuje zastave, oci otvorene, ruke se micu, a glava prazna, sada sa ugradjenim software-om made in Iran.sanda29 wrote:struktura demonstranataapsolutno neosarajlije
rekla mi senada
Last edited by Macuser on 08/02/2006 13:40, edited 1 time in total.
- sojka
Prenj mozemo li se drzati sadasnje teme?
Da sam se ja pitala do tog sigurno ne bi ni doslo.
Sigurno da sanjam. Ja to znam.
Demonstracija i ostre kritike bilo je pojacano i sasvim dovoljno i iz Njemacke. No to nije tema,kao ni bivci rat u Jugi. Los protiv-primjer tako je lako naci i poteci nisko prstom kako ono, ugledavajuci se uvijek na ono najgore, najnize kao izgovor za neke vlastite lose osobine. Uzmimo se u kostac sa boljima, pametnije bi nam bilo. No ok.
Tuzna sam da nasa ex drzava nije kadra dokazati da nije tolika banana drzava kakvom je prave.

Sigurno da sanjam. Ja to znam.
Demonstracija i ostre kritike bilo je pojacano i sasvim dovoljno i iz Njemacke. No to nije tema,kao ni bivci rat u Jugi. Los protiv-primjer tako je lako naci i poteci nisko prstom kako ono, ugledavajuci se uvijek na ono najgore, najnize kao izgovor za neke vlastite lose osobine. Uzmimo se u kostac sa boljima, pametnije bi nam bilo. No ok.
Tuzna sam da nasa ex drzava nije kadra dokazati da nije tolika banana drzava kakvom je prave.
- Drvosjeca iz Dejcica
Sve moja raja iz Dejcica i okolnih sela Bjelasnice...Macuser wrote:Naravno. Ruralno stanovnistvo. Ugodno zatucano, mirno spaljuje zastave, oci otvorene, ruke se micu, a glava prazna, sada sa ugradjenim software-om made in Iran.sanda29 wrote:struktura demonstranataapsolutno neosarajlije
rekla mi senada
-
Prenj
U svijetu je rijetko kada bilo istinske ljubavi i solidarnosti, svijet je cijeli sazdan na interesima, ovo je jos jedan primjer.sojka wrote:Prenj mozemo li se drzati sadasnje teme?![]()
Sigurno da sanjam. Ja to znam.![]()
Tuzna sam da nasa ex drzava nije kadra dokazati da nije tolika banana drzava kakvom je prave.![]()
![]()
Ono sto je nas istinski problem je to da niti smo u stanju identifikovati nase istinske interese, niti smo u stanju identifikovati istinske i realne saveznike koji bi nam pomogli da te interese i ostvarimo.
- sojka
U svijetu je rijetko kada bilo istinske ljubavi i solidarnosti, svijet je cijeli sazdan na interesima, ovo je jos jedan primjer.Prenj wrote:sojka wrote:Prenj mozemo li se drzati sadasnje teme?![]()
Sigurno da sanjam. Ja to znam.![]()
Tuzna sam da nasa ex drzava nije kadra dokazati da nije tolika banana drzava kakvom je prave.![]()
![]()
Ono sto je nas istinski problem je to da niti smo u stanju identifikovati nase istinske interese, niti smo u stanju identifikovati istinske i realne saveznike koji bi nam pomogli da te interese i ostvarimo.[/quot]
Otkrili smo Ameriku. Bravo.
Sve me to nezanimajuci zanima.
- Macuser
Kao i braca u pasivnim krajevima zemaljske kugle koja su mirno i kulturno zapalili ambasade (od paljenja zastave do lomaca kratak ja put), a usput se moze pomoci i kojem nevjerniku da brze vidi blagodeti raja...sasvim miran i kulturan protest i da zapali(li) smo zastave Norveske i Danske
-
Stari
Mislim da je sad na redu da BiH politicki i diplomatski stroj povuce svoj (dugo ocekivani) pametni potez i uputi izvinjenje odgavarajucim diplmatskim predstavnicima ovih dviju kraljevina cije je gradjanstvo zasigurno s provom zgrozeno aktom javnog paljenja njihovih zastava.
Mislim da bi i javno izvinjenje putem medija upuceno skandinavskom narodu bilo sasvim na mjestu. U tu svrhu treba angazovati najsarmantnijeg medju BiH diplomatama (ili politicarima) na najvisem nivou....niko tom opisu ne odgovara bolje od Gosp. predsjednika B. Paravca.
I s tim treba pozuriti da ne ispadne da se zajebavamo.
Mislim da bi i javno izvinjenje putem medija upuceno skandinavskom narodu bilo sasvim na mjestu. U tu svrhu treba angazovati najsarmantnijeg medju BiH diplomatama (ili politicarima) na najvisem nivou....niko tom opisu ne odgovara bolje od Gosp. predsjednika B. Paravca.
-
FFK as Lucy01
Mene nije stid nikakvih demonstracija, sve dok se odvijaju dostojanstveno i mirno. Osnovni principi demokratije jedne zemlje se i zasnivaju, izmedju ostalog, na pravu za mirni prosvjed protiv......zagadjenog zraka, ako hoces, ili ljubicaste boje....
E sada, druga je prica zasto ljudi protestvuju protiv karikature Muhameda u nekim tamo Danskim novinama, a ne protestvuju (ili bar ne dovoljno) protiv ljudi koji su nam do juce govorili da smo "politicki nepodobni" ako ne mrzimo, mada to njima ne smeta da rade u talu sa onima koje mi treba da mrzimo....
Mene licno, vise zabrinjava rasplamsavanje mrznje u svijetu medju ljudima razlicite vjeroispovijesti, kao i opsti polozaj muslimana i odnos svijeta prema ljudima okrenutim Islamu. Vise me zabrinjava to sto idejne vodje pojedinih zemalja, predanost vjeri i Islamu svojih gradjana, koriste za manipulaciju, zastrasivanje i drzanje istih u neznanju i pokornosti, a sve u ime vjere....
E sada, druga je prica zasto ljudi protestvuju protiv karikature Muhameda u nekim tamo Danskim novinama, a ne protestvuju (ili bar ne dovoljno) protiv ljudi koji su nam do juce govorili da smo "politicki nepodobni" ako ne mrzimo, mada to njima ne smeta da rade u talu sa onima koje mi treba da mrzimo....
Mene licno, vise zabrinjava rasplamsavanje mrznje u svijetu medju ljudima razlicite vjeroispovijesti, kao i opsti polozaj muslimana i odnos svijeta prema ljudima okrenutim Islamu. Vise me zabrinjava to sto idejne vodje pojedinih zemalja, predanost vjeri i Islamu svojih gradjana, koriste za manipulaciju, zastrasivanje i drzanje istih u neznanju i pokornosti, a sve u ime vjere....
-
Propast1
ovo nama treba
Nek se vidi kakvi smo mi zaista
Sad nam je krivo kad vidimo da su u bosni
aktivni samo radikalno usmjereni građani.
Ovi bosanci koji se smatraju evropljanima
misle da ce ih neko cekati?
Mislite da je nekoga briga od ovih koji danas
demonstriraju sto ce pomisliti svijet da je
cijela Bosna takva.
Po meni ispravno je misljenje nekog evropljanina
da smo mi svi u Bosni spremni na paljenje zastava
minimalno. Cime to pokazujemo da su u krivu?
Ovo je samo jedna mala lekcija svim kvazi
demokratima i kvazi-proevropskim građanima BiH.
Ako se iz ovoga ne izvuće pouka, ne ostaje nista nego
sacekati narednu epizodu, koja, bojim se uskoro dolazi.
Nek se vidi kakvi smo mi zaista
Sad nam je krivo kad vidimo da su u bosni
aktivni samo radikalno usmjereni građani.
Ovi bosanci koji se smatraju evropljanima
misle da ce ih neko cekati?
Mislite da je nekoga briga od ovih koji danas
demonstriraju sto ce pomisliti svijet da je
cijela Bosna takva.
Po meni ispravno je misljenje nekog evropljanina
da smo mi svi u Bosni spremni na paljenje zastava
minimalno. Cime to pokazujemo da su u krivu?
Ovo je samo jedna mala lekcija svim kvazi
demokratima i kvazi-proevropskim građanima BiH.
Ako se iz ovoga ne izvuće pouka, ne ostaje nista nego
sacekati narednu epizodu, koja, bojim se uskoro dolazi.
-
Prenj
Ti to ozbiljno?Stari wrote:Mislim da je sad na redu da BiH politicki i diplomatski stroj povuce svoj (dugo ocekivani) pametni potez i uputi izvinjenje odgavarajucim diplmatskim predstavnicima ovih dviju kraljevina cije je gradjanstvo zasigurno s provom zgrozeno aktom javnog paljenja njihovih zastava.
Nasa diplomatija je do sada pokazala i dokazala da je sposobna samo za sverc i korupciju.
Pokazace se da je ovim demonstracijama pravi cilj zapravo bio stimulacija povratka iz skandinavskih zemalja
Welcome back to Bosnia, soon ....
Last edited by Prenj on 08/02/2006 14:49, edited 1 time in total.
- danas
bravo lucindaLucy01 wrote:Mene nije stid nikakvih demonstracija, sve dok se odvijaju dostojanstveno i mirno. Osnovni principi demokratije jedne zemlje se i zasnivaju, izmedju ostalog, na pravu za mirni prosvjed protiv......zagadjenog zraka, ako hoces, ili ljubicaste boje....
znas i ti koju pismenu rec' kad snidjes sa tog oraha
PS ja bih samo dodala -- porazena sam cinjenicom da izgleda u bosni vise nema ni ljudi, a ni bosanaca... jer kada nas se daleko gore vrijedja kao ljude i kao bosance, niko ne protestvuje niti digne glas; cak sta vise, sprdamo se sa ljudima koji stoje ispred skupstine. ali se zato vrlo lako uvrijedimo kao muslimani, oko stvari koje su ipak relativno nebitne nekome u bosni ko nema posla, ko jedva ima hljeba da jede, koga politicari jebu u zdrav mozak, i kome cetnici vrsljaju po avliji. to moze. to nas ne vrijedja.
-
Reina
Stari wrote:Mislim da je sad na redu da BiH politicki i diplomatski stroj povuce svoj (dugo ocekivani) pametni potez i uputi izvinjenje odgavarajucim diplmatskim predstavnicima ovih dviju kraljevina cije je gradjanstvo zasigurno s provom zgrozeno aktom javnog paljenja njihovih zastava.
joj stari ti si meni car
-
Stari
Heh....koliko mi je poznato (a vrlo moguce da mi je promaklo) Svedks zastava nije bila na popisu ...spaljenih. Dakle za sad nema bojazni od represalija ...te vrste.Prenj wrote:Ti to ozbiljno?Stari wrote:Mislim da je sad na redu da BiH politicki i diplomatski stroj povuce svoj (dugo ocekivani) pametni potez i uputi izvinjenje odgavarajucim diplmatskim predstavnicima ovih dviju kraljevina cije je gradjanstvo zasigurno s provom zgrozeno aktom javnog paljenja njihovih zastava.
Nasa diplomatija je do sada pokazala i dokazala da je sposobna samo za sverc i korupciju.
Pokazace se da je ovim demonstracijama pravi cilj zapravo bio stimulacija povratka iz skandinavskih zemalja
Welcome back to Bosnia, soon ....
- manijak1
U prijevodu za Prenja
- Soul_Sista
Ma nemoj mi reci! Jesi ti nesto uradio kad su gadjali one stare ljude povodom postavljanja temeljca za objavljanje Ferhadije u BL??BošnjakTZ wrote:Vidim da je vas sarajlije stid ovi protesta,a mene je kao rodjenog Tuzlaka stid sto u Tuzli nije doslo 5000 dusa ispred ust.... konzulata.
I sve vas koje je stid porucujem da su bosanski muslimanski dosta sutili u vezi sa svim sto je muslimansko.Dosta smo mi Bošnjaci slijegali ramenima,trebamo se svi ujediniti i dici glas a ne samo popustati domacim izdajnicima.
ZIVJELA BOSNA
Jesi tad dizao glas, bosnjo!?
Zivjela zdrava pamet!!!