Mene je stid za danas najavljenih demonstracija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

danas

Post by danas »

kekec wrote:
Podsjećamo, lideri danskih muslimana priznali su da su u arapske zemlje među karikaturama objavljenim u danskom listu poslali i tri nikad objavljene, na kojima je prorok nacrtan kao svinja, pedofil i zoofil. Prema riječima glasnogovornika danskih muslimana, tri karikature dodane su da bi njihova braća u inozemstvu razumjela koliko žestoko Danci mrze islam. Tko je onda odgovoran za jedanaest mrtvih u Afganistanu, pita na kraju komentara Tin Perkov.
http://www.radio101.hr/?section=1&page=1&item=22941
:-?
ovo je i Guardian prenio. te tri karikature su ono sto je izazvalo gnijev vecine ljudi...
mostarac

Post by mostarac »

a naftne kompanije u Texasu zadovoljno trljaju ruke i pripremaju se za otvaranje novih pogona.
kako ljudi mogu biti glupi i idioti pa to je ludnica. uvijek se sjetim einsteina i njegove izjave o neogranicenosti:
"Samo su dvije stvari na svijetu neogranicene, a to je svemir i ljudska glupost, mada za ovo prvo nisam siguran."
forUMASH

Post by forUMASH »

danas wrote:
kekec wrote:
Podsjećamo, lideri danskih muslimana priznali su da su u arapske zemlje među karikaturama objavljenim u danskom listu poslali i tri nikad objavljene, na kojima je prorok nacrtan kao svinja, pedofil i zoofil. Prema riječima glasnogovornika danskih muslimana, tri karikature dodane su da bi njihova braća u inozemstvu razumjela koliko žestoko Danci mrze islam. Tko je onda odgovoran za jedanaest mrtvih u Afganistanu, pita na kraju komentara Tin Perkov.
http://www.radio101.hr/?section=1&page=1&item=22941
:-?
ovo je i Guardian prenio. te tri karikature su ono sto je izazvalo gnijev vecine ljudi...
....kako izgleda zastava predstavnika danskih Muslimana.... :D
vesela

Post by vesela »

ovo je previse jednostano za shvatiti, za razumne ljude...haggani mora jos malo "istraziti islam, da bi nas uvjerio u ispravnost i opravdanje svakog nedjela da bi se zastito muhamed, radi kojeg je sve stvorenio"

koje nebuloze :shock:
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

mostarac wrote:a naftne kompanije u Texasu zadovoljno trljaju ruke i pripremaju se za otvaranje novih pogona.
kako ljudi mogu biti glupi i idioti pa to je ludnica. uvijek se sjetim einsteina i njegove izjave o neogranicenosti:
"Samo su dvije stvari na svijetu neogranicene, a to je svemir i ljudska glupost, mada za ovo prvo nisam siguran."
Ja sam makar tri posta napisala na to, ali isto ko da pricam u praznoj sobi i samo mi se eho sopstvenih rijeci vraca....
Ne razumiju neki da sto vise velicaju vjeru i religiju i sto manje kriticki gledaju na sve lidere, pa i duhovne i vjerske...neko drugi ce to da koristi i iskoristi protiv njih. I sve dok je takvih, svi mi Bosanci idemo u isti kos sa njima....haj' ti dokazi jednom red neck-u (a takvih je 51%-svi za Busha glasali) da divljastvo, sila, otvoreni pozivi na ubistva i ogranicenost i nespremnost na razumijevanje, imaju veze sa Islamom ko jaje sa telefonom....jos pogotovo Islam u Bosni kakav je nekad bio (ovo danas je hibrid), na kojeg bi se BTW mogle ugledati i bratske nam, Arapske zemlje...
klif

Post by klif »

Lucy01 wrote:....jos pogotovo Islam u Bosni kakav je nekad bio (ovo danas je hibrid), na kojeg bi se BTW mogle ugledati i bratske nam, Arapske zemlje...
Da li onda postoje razliciti "Islami" i ako da koji je onda pravi?
Macuser

Post by Macuser »

Image

Alternativni kip slobode
mostarac

Post by mostarac »

klif wrote:
Lucy01 wrote:....jos pogotovo Islam u Bosni kakav je nekad bio (ovo danas je hibrid), na kojeg bi se BTW mogle ugledati i bratske nam, Arapske zemlje...
ne znam kakav je pravi Islam niti to iko zna, ali je cinjenica da onaj juche demonstriran u Sarajevu od strane fanaticnih neobrazovanih i egoisticnih bradatih spodoba, DEFINITIVNO NIJE.
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

klif wrote:
Naravno da postoje, jer na religiju jednog naroda uveliko utice tradicija, istorija i naravno okruzenje.
Svjestan si da je sve gore navedeno diametralno drugacije u BiH, nego u bilo kojoj "islamskoj" zemlji...prema tome, odgovor na tvoje pitanje je DA, postoje razliciti Islami i istorijski gledano, Bosanski je onaj pravi :)
klif

Post by klif »

Lucy01 wrote:...prema tome, odgovor na tvoje pitanje je DA, postoje razliciti Islami i istorijski gledano, Bosanski je onaj pravi :)
Znaci li to da je i po bosanskom Islamu dozvoljeno paljenje zastava?
forUMASH

Post by forUMASH »

klif wrote:
Lucy01 wrote:...prema tome, odgovor na tvoje pitanje je DA, postoje razliciti Islami i istorijski gledano, Bosanski je onaj pravi :)
....ko se previse pravi blesav, moze ostati takav.... :shock: ....prijateljsko upozorenje.... :D :P :D
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

klif wrote:
Je li po srpskom pravoslavlju dozvoljeno vrsenje etnickog ciscenja?
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

klif wrote:
Klife,
Neljudi sebi svasta dozvole...da ubijaju jedni druge radi religije, da crtaju karikature svetinja, da pale zastave, da siluju i istrebljuju jedan cio narod, da pocinju ratove sa hiljadama zrtvava radi novca...
Ljudi se uglavnom bore protiv svih gore navedenih stvari razvijanjem svijesti, obrazovanjem, mirnim i dostojanstvenim prosvjedima, kulturom i borbom za pravo svakog covjeka da bude ono sto zeli, sve dok to ne osporava pravo drugog covjeka da takodje bude ono sto zeli...

Religija ovdje ne igra nikakvu ulogu, jer pored religijskog predznaka, ljudi uvijek prepoznaju neljude...
danas

Post by danas »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
klif wrote:
Je li po srpskom pravoslavlju dozvoljeno vrsenje etnickog ciscenja?
pa ja samo znam da je taj sto je palio i zastavu i ambasadu "branio" islam, ko sto je arkan "branio" pravoslavlje. a znam i da su imami iz irana (znaci, vjerske vodje) izdale smrtnu fetwu za salmana rushdija, kao sto su popovi blagosiljali skorpione.

sad ti znas vise o islamu i pravoslavlju od hodza i popova, jel' to to? :D
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Joj sto me nasmija alternativni kip slobode,hahahaha :lol: joj majstore trebali bi taj kip da stave na trg u SA :lol:
Macuser

Post by Macuser »

Drvosjeco, spusti ti "danas" do balcaka. Boli li?
Macuser

Post by Macuser »

kriticarka_nikova wrote:Joj sto me nasmija alternativni kip slobode,hahahaha :lol: joj majstore trebali bi taj kip da stave na trg u SA :lol:
Moze samo u muzeju vostanih figura Madame Toussoud, u sobi horrors.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Svak ima svoje.. a bog sve vidi sve zna......

...................................Meni je crnjak sto je slabo ko o Svjetu demonstrirao kad su nas ovdje bili i ravnali sela po Bosni i Hercegovini.. a i danas dok nam zemlja sve skupa sa ljudima u njoj vene svi sute..........
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

danas wrote:
pa ja samo znam da je taj sto je palio i zastavu i ambasadu "branio" islam, ko sto je arkan "branio" pravoslavlje. a znam i da su imami iz irana (znaci, vjerske vodje) izdale smrtnu fetwu za salmana rushdija, kao sto su popovi blagosiljali skorpione.

sad ti znas vise o islamu i pravoslavlju od hodza i popova, jel' to to? :D
Ti bas sve znas. Ipak ce biti da se samo ofrlje gadjas. Prvo niti znas covjeka koji je palio zastavu kao ni ja, niti znas da li u opste "branio" islam. Arkan je ipak osvjedoceni kriminalc trazen od nekih zapadnih zemalja jos iz doba kada su Ameri uzgajali mudzahedine u Avganistanu kao u rasadniku ruze... :D

Drugo, pitanje je vise iskarikirano kao odgovor na besmislenost u postavljenom pitanju od strane Klifa. :D
danas

Post by danas »

Šeha wrote:
uvjek dobar gost wrote:Svak ima svoje.. a bog sve vidi sve zna......

...................................Meni je crnjak sto je slabo ko o Svjetu demonstrirao kad su nas ovdje bili i ravnali sela po Bosni i Hercegovini.. a i danas dok nam zemlja sve skupa sa ljudima u njoj vene svi sute..........
Ako ti do sada nije jasno da svijet generalno suti na tudje nesrece onda je krajnje vrijeme da to skontas. Nije svijet sutio sto su kod nas stradavali muslimani nego sto ga se to nije ticalo. O nasoj tragediji se jos i pisalo i govorilo, u velikoj mjeri zato sto je bila zapadnom svijetu pred vratima, kako su propracene druge tragedije, npr. u Sudanu i Ruandi.

Sutnja svijeta nije zavjera protiv muslimana. Da li bi ti slao svoje dijete da pogine da zaustavi pokolj u tamo nekoj "Z drzavi"? Ja ne bi i iz tog razloga ne krivim nikoga za sutnju i nedjelovanje.
a samo bih dodala i ovo -- sutali smo i mi kad je gorio dubrovnik, vukovar... neko suti iz straha, neko sto ga se ne tice... elem, nije ni nase maslo za ramazana, pa bi nam bolje bilo da ne upiremo prstom u druge... koji nit su gori nit su bolji od nas... :roll:
zzzzz

Post by zzzzz »

Ja ih krivim za djelovanje.....embargo na oruzije nije nedjelovanje vec mjesanje u sukob......pogotovo ako taj embargo pogadja samo jednu stranu u sukobu...
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ma hajd' Dubrovnik i Vukovar, ali Ravno pa Listica (danas Siroki B.). Nas presidente rekao "Nije to nas rat"
zzzzz

Post by zzzzz »

horns&drums wrote:Ma hajd' Dubrovnik i Vukovar, ali Ravno pa Listica (danas Siroki B.). Nas presidente rekao "Nije to nas rat"
Gledano iz danasnje perspektive ispade da je bio u pravu :D
avicena

Post by avicena »

Macuser wrote:
Hoces da kazes da je svemir i sve sto postoji stvoreno zbog Muhameda, koji je prepisao Bibliju (koja je opet drugo i nadopunjeno izdanje jevrejske Tore)?
:shock:

Ma, vi ste ludi k'o martovski zec.
Ko lud, a ko to dobro je obrazovan da komparira. Zar ti je trebalo tako dugooooooooo.....

Image
Post Reply