Mislim koja je prakticna razlika, sto je bolje 256MB na XD.u nego na SD-u na primjer?!? Fakat me zanima
Memorijske kartice SD, XD...
Moderator: Benq
- Qler
#1 Memorijske kartice SD, XD...
Koja je razlika izmedju SD, XD, Compact Flash , memory card i sl.
Mislim koja je prakticna razlika, sto je bolje 256MB na XD.u nego na SD-u na primjer?!? Fakat me zanima

- Qler
eh sto komplikuju hebli sebe
Ma ja radim u firmi koja prodaje racunare i te zahebancije, i sad evo nesto kontam, gledam te kartice, nije mi jasno! Znam da ne moze biti neka razlika, a opet skoro svaki proizvodjac ima neke svoje
Kako sam ja skonto ov SD su najbolje, male, jeftine! Fakat im je bezzeze ta politika, sto ne nadju neki standrd. I on sa DVD-evima isto su poceli komplikovati, al su ih sjebali ovi proizvodjaci hardware-a
:D:D Oni se inate nesto +/- mediji, a ovi lezerno poceli proizvoditi uredjaje koji citaju sve, pa nek se ovi svadajaju 
Ma ja radim u firmi koja prodaje racunare i te zahebancije, i sad evo nesto kontam, gledam te kartice, nije mi jasno! Znam da ne moze biti neka razlika, a opet skoro svaki proizvodjac ima neke svoje
Kako sam ja skonto ov SD su najbolje, male, jeftine! Fakat im je bezzeze ta politika, sto ne nadju neki standrd. I on sa DVD-evima isto su poceli komplikovati, al su ih sjebali ovi proizvodjaci hardware-a
-
BigusDickus
Nazovem ja jednom prilikom, jednu od nasih kuca, koje se bave prodajom hardware-a i sl., necu ih imenovati...
Prvo mi se javi nekakva, ocito ne previse tehnicki potkovana sekretarica i uljudno proslijedi moj poziv, "tehnickoj" osobi...
...OK, sve u redu...cekam malo i odslusam onu dosadnu muziku, karakteristicnu za Panasonic-ove switchboard-e...javi se "tehnicar"...
Ja: "Dobar dan, interesuje me imate li, a ako nemate, mozete li naruciti Secure Digital Multi Media Card, kapaciteta 256MB?"
Tehnicar: "Morate mi dati vise informacija o to me sto trazite, jer mi to nista ne znaci..."
Ja: (u glasu se vjerovatno moglo osjetiti iznenadjenje
) "Pa znate one memorijske kartice, koje se koriste u kamerama i mobitelima?"
Tehnicar: "Nemamo to. Ne prodajemo kamere i mobitele."
Ja: "#$&"$%&#//&%#/$(/( tres...tres, tres, tres... tu, tuuuu, tu, tuuuu...
P.S.
I onako sam morao promijeniti taj stari telefon...
Prvo mi se javi nekakva, ocito ne previse tehnicki potkovana sekretarica i uljudno proslijedi moj poziv, "tehnickoj" osobi...
Ja: "Dobar dan, interesuje me imate li, a ako nemate, mozete li naruciti Secure Digital Multi Media Card, kapaciteta 256MB?"
Tehnicar: "Morate mi dati vise informacija o to me sto trazite, jer mi to nista ne znaci..."
Ja: (u glasu se vjerovatno moglo osjetiti iznenadjenje
Tehnicar: "Nemamo to. Ne prodajemo kamere i mobitele."
Ja: "#$&"$%&#//&%#/$(/( tres...tres, tres, tres... tu, tuuuu, tu, tuuuu...
P.S.
I onako sam morao promijeniti taj stari telefon...
-
Engram::X
eee ti si onaj u ue robot hrasno??Qler wrote:eh sto komplikuju hebli sebe![]()
Ma ja radim u firmi koja prodaje racunare i te zahebancije, i sad evo nesto kontam, gledam te kartice, nije mi jasno! Znam da ne moze biti neka razlika, a opet skoro svaki proizvodjac ima neke svoje![]()
Kako sam ja skonto ov SD su najbolje, male, jeftine! Fakat im je bezzeze ta politika, sto ne nadju neki standrd. I on sa DVD-evima isto su poceli komplikovati, al su ih sjebali ovi proizvodjaci hardware-a:D:D Oni se inate nesto +/- mediji, a ovi lezerno poceli proizvoditi uredjaje koji citaju sve, pa nek se ovi svadajaju
izvini sto sam te olesio neki dan u radnji
dvd standard je bio dvovarijantan u startu
i kao medij i kao writer
sta to znaci-pa da su se na trzistu prije vise o godinu mogli pojaviti i playeri i writeri skupa sa medijima
i to po pribliznoj cijeni
ali jok
trziste diktira monopol
a sd su dobre ali canon koristi uglavnom CF
hp ranije cf sada sd
olimpus xd
itd itd.
-
BigusDickus wrote:OK, sve u redu...cekam malo i odslusam onu dosadnu muziku, karakteristicnu za Panasonic-ove switchboard-e...javi se "tehnicar"...
ma idi u *** ***** ******
ma nevjerovatno je kako ti vani imas razvijenu usluznu djelatnost
ljudi koji prodaju ma sta moraju imati osjecaj/talenat za kontakt sa musterijom, ophodenje i sto je najvaznije poznavanje toga sto vec tale
xy puta sam u raznoraznim prodavnicama tehnike dosao do "spoznaje" da prodavac nikada nije upalio taj uredaj a kamoli da zna raditi sa njim, funkcije, upotreba...jok
cesto ni opcije/performanse/tip ne poznaje
a toliko nezaposlenih, tehnofila raznih profila koji cekaju zgodno radno mjesto
-
ma zezam se jer si negdje pisao da radis u robotu a znam da sam vidio http://www.ue.ba radnju tamo
inace kod vas sam dobro pazario uglavnom gore u kundurdiluku
jedina firma koja ima ljude sa nekakvim znanjem oko onoga sto su prodavali plus izbor
-
BigusDickus
Ovo mi vec smrdi na reklamu...mora da ste vas dvojica u talu..
Qleru, sta si mu obec'o, priznaj...
Qleru, sta si mu obec'o, priznaj...
-
RPM
SD kartica je manja, trosi manje snage baterija, brzi downoad sa aparata na racunar, neke security fazone koje u biti vecinu nece interesovati ... naravno skuplja je vjerovatno za nekih 25 EUR...
CF kartica, Compact Flash je kompaktovana standardna PC kartica (PCMCIA), sporija je od SD, uzima vise snage ali je i jeftinija, kol'ko para toliko i muzike.
CF kartica, Compact Flash je kompaktovana standardna PC kartica (PCMCIA), sporija je od SD, uzima vise snage ali je i jeftinija, kol'ko para toliko i muzike.
-
BigusDickus