S obzirom da nisam vidio da je skoro pricano na ovu temu, a smatram je bitnom i jako me interesuje, pokrecem je ponovo. Krenut cu od svog problema i potreba, a volio bih kada bi i ostali pisali svoje, te sta im je pomoglo. Imam 21 godinu, kontam da je i to bitno spomenuti. Ne smatram da nisam bio kapacitet, niti da nisam sad. Medjutim, u srednjoj skoli sam imao period eksperimentisanja sa marihuanom i nekom hemijom, partiji fazoni itd kako to vec ide i normalno, shvatio sam da je sve to glupost i zabluda, a sto se mene licno tice smatram to samo djetinjarijom, nezreloscu itd. Ali, izasao sam iz srednje sa losom memorijom, pamcenjem i sl., tacno sam osjetio da je to razlog. Nakon 3 godine situacija se poboljsala, ali idalje ne mogu reci da sam na najvisem nivou. Trenutno sam u potraznji za nekim suplementima sa omegom, na temama iz 2013.i starijim, spominjali su nekakav ginko i jos svasta nesto, pa da vidim sta vi preporucujete?
Pored toga svega, znam da se covjek treba pridrzavati zdrave ishrane inace, omega, borovnice, flavonoidi, cink, ogranicen unos kalorija, post takodjer dobar, razmaci izmedju jela, vjezbe, citanje, manje secera, dovoljno sna, manje stresa - ovo je preporuka za sve u startu. Mada, u mom slucaju, ne uspjevam sve to uvezati i volio bih poceti piti nesto iz apoteke, a truditi se praktikovati i navedeno.
Ps. na proslim temama raja je trazila pomoc za koncetraciju, pa su im fol savjetovali amfetamine i kokaine, zaobidjite ovu temu sa tim glupostima, hvala