Na ovoj web stranici: http://www.antivehabije.com/ , nađoh sljedeći tekst:
„Sav sadržaj ove stranice je autorski rad. © 2001 Safet Sarajlić. Svako korištenje objavljenih radova je zabranjeno bez pristanka autora; [email protected] „ ,
Jasno mi je šta (autor želi) piše, ali mi nije jasna „snaga zabrane“!
(nisam uspio poslati poruku na navedeni link-E-mail).
Da bi se moglo diskutovati sa "vehabijama" (i o wehabijama) potrebno je bar pročitati sažetu knjigu Abdul-Wehaba ( "Vjerovanja imama tewhida", skinite sebi ovdje: http://www.islamhouse.com/p/131944 ) , te obratiti pažnju na suštinske (bitne) sadržaje, a ne na sporedne detalje.
Memoari Abdulwehaba:priznao da je spijun
-
bogumil-8
#76 Re: Memoari Abdulwehaba:priznao da je spijun
Last edited by bogumil-8 on 31/10/2009 17:44, edited 1 time in total.
-
oridjidji
#77 Re: Memoari Abdulwehaba:priznao da je spijun
Bavite se vi ljudi svojim odnosom prema svome Gospodaru i sebi ...
Manite se čorava posla... Neče vam biti od pomoći na Ahiretu sva ova priča o tome ko je kakav...
Postavite svi svoja dijela na Terezije Kur`ana i Sunneta i vidite gdje ste vi, koje je vaše mjesto...
Pune se usta prašinom prečesto i često se pojede tuđeg mesa dosta... bolje vam je da manje gledate druge a više sebe...
Manite se čorava posla... Neče vam biti od pomoći na Ahiretu sva ova priča o tome ko je kakav...
Postavite svi svoja dijela na Terezije Kur`ana i Sunneta i vidite gdje ste vi, koje je vaše mjesto...
Pune se usta prašinom prečesto i često se pojede tuđeg mesa dosta... bolje vam je da manje gledate druge a više sebe...
- Bosanac sa dna kace
#78 Re: Memoari Abdulwehaba:priznao da je spijun
oridjidji wrote:Bavite se vi ljudi svojim odnosom prema svome Gospodaru i sebi ...
nego dobro nam doso naza, i kako si inace?
-
oridjidji
#79 Re: Memoari Abdulwehaba:priznao da je spijun
Ma joj na žeščoj sam ti kušnji brate, ali elhamdulillah predeveraču nekako uz Božiju pomoč krize ove što me lome. Stislo me vala sa svih strana. Ali Hajr ako Bog da. Ti kakav si...Bosanac sa dna kace wrote:oridjidji wrote:Bavite se vi ljudi svojim odnosom prema svome Gospodaru i sebi ...
Pune se usta prašinom prečesto i često se pojede tuđeg mesa dosta... bolje vam je da manje gledate druge a više sebe...![]()
![]()
nego dobro nam doso naza, i kako si inace?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#80 Re: Memoari Abdulwehaba:priznao da je spijun
Energični leptir, opomenaEnergični leptir wrote:Bože koliko rasprave zbog uvjerenja da je neko prije manje od 2000 godina razgovarao s Bogom, a ovaj mu nažalost nije dao priručnik za ispravno razumjevanje tog razgovora, u svrhu osiguravanja karte za raj budućim generacijama.