Memić prodao zemljište na Vrelu Bosne Kuvajćanima
-
lijepa u dusi
#1 Memić prodao zemljište na Vrelu Bosne Kuvajćanima
Da li on ima pravo prodati nesto sto nije licno njegovo? Kome se obratiti? Postoji li ista sto obican covjek koji je ginuo da oslobodi Vrelo Bosne, Stojcevac, Ilidzu danas moze uraditi da mu jedan ratni profiter, prevarant i seljacina ne proda babovinu za smijesne pare, svega 75 KM po kvadratu?!
-
dezurni_ucenik
#2 Re: Memić prodao zemljište na Vrelu Bosne Kuvajćanima
Mozes samo uzeti zastavu BiH i pred parlament. Sumnjam da ces postici neki efekat, ali bitno je poruku poslati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Memić prodao zemljište na Vrelu Bosne Kuvajćanima
sto parlament kad opcina prodaje
ionako vecina forumasa ne zivi u bih, a na Ilidži samo nas 5-10
ionako vecina forumasa ne zivi u bih, a na Ilidži samo nas 5-10
- Bradafilozof
#4 Re: Memić prodao zemljište na Vrelu Bosne Kuvajćanima
Sam ne mozes nista. No vrijeme je za građansku organizaciju i otpor profiterima.lijepa u dusi wrote:Da li on ima pravo prodati nesto sto nije licno njegovo? Kome se obratiti? Postoji li ista sto obican covjek koji je ginuo da oslobodi Vrelo Bosne, Stojcevac, Ilidzu danas moze uraditi da mu jedan ratni profiter, prevarant i seljacina ne proda babovinu za smijesne pare, svega 75 KM po kvadratu?!
-
Innovation
#5 Re: Memić prodao zemljište na Vrelu Bosne Kuvajćanima
Postby golfiista » 21/08/2016 09:53
Sto se tiče prodaje zemljišta nisam ni ja oduševljen sto nam stranci pokupovaše sve sto valja od državnog kapitala u najboljim firmama do najboljeg zemljišta, ali to je tako i ja kao i većina nas tu ne možemo nista, bas kao sto ne možemo nista ni u slučaju pljačkaške privatizacije kojom smo sve izgubili a samo današnje gazde i tajkuni dobili, a svi znamo ko su, odakle su i gdje idu.
Ali, možemo prije nego nesto počnemo pljuvati to malo provjeriti, pročitao sam Odluku o prodaju i otvorio Geoportal i potražio predmetnu parcelu. Dakle, nije bila klasična prodaja, vec kompletiranje građevinske parcele (dakle ja sam većinski vlasnik okolnih parcela i prema regulacionom planu jedan dio zemljišta je u vlasništvu drugog, u ovom slučaju Općinsko, mogu zahtijevati da mi se proda to zemljište kako bih kompletirao građevinsku parcelu i podnio zahtjev za građevinsku dozvolu -sve u skladu sa Zakonom o stvarnim pravima). Drugo, ta parcela se naslanja na parcele u privatnoj svojini, nema pristupa i treće nalazi sa na padinama Igmana pod takvim nagibom da je skoro nemoguce istu koristiti na redovan način u redovne svrhe. Po meni ova cijena je prevelika. Ali tako nije mislio sudski vještak ni Komisija za procjenu, kao ni Komisija Općinskog vijeća Ilidža, kao ni samo Općinsko vijeće Ilidža koje je i usvojilo ovu odluku.
Slažem se da živimo u vremenu i prostoru koje je sve samo ne normalno, ali ova prodaja nije jedan od pokazatelja toga. Ovo je samo moje skromno mišljenje i ne znaci da sam u pravu, naravno.
- Fudo Bosna
#6 Re: Memić prodao zemljište na Vrelu Bosne Kuvajćanima
Traziti preko predstavnika u opcinskoj vlasti, odgovor, kao poslanicko pitanje ili pitanje gradjana opcine Ilidza i gradjana Sarajeva, prezentaciju, sta je prodato stranim gradjanima i kako, (neko ko dodje kao turista moze kupovati nekretnine, po srcu grada Sarajeva i na glavnom gradskom izvoristu). Ako se ne odgovori traziti intervenciju inspekcijskih organa i moratorij na dalju prodaju grunta strancima?
Nesto bas ne mogu da zamislim da Bosanac ode u Dubai i da kao turista, za 75 km, kupi zemlju na atraktivnoj lokaciji?
Nesto kao naucna fantastika?
Nesto bas ne mogu da zamislim da Bosanac ode u Dubai i da kao turista, za 75 km, kupi zemlju na atraktivnoj lokaciji?
- Dr. Kuca
#7 Re: Memić prodao zemljište na Vrelu Bosne Kuvajćanima
Sve ima sovju cijenu.
-
Hadzi Lojo
#8 Re: Memić prodao zemljište na Vrelu Bosne Kuvajćanima
Zemlju na Vrelu Bosne treba kao nacionalni spomenik zastititi, a svaku prodaju pod hitno ponistiti a prodavca kazniti na nivou veleizdajnika. Okolo ima privatne zemlje ali bi bilo potrebno zabraniti prodaju strancima jer Vrelo Bosne je nesto sto je dio naseg bica.
Nema druge nego da se narod digne i bandu ne povjesa
Nema druge nego da se narod digne i bandu ne povjesa
-
lijepa u dusi
#9 Re: Memić prodao zemljište na Vrelu Bosne Kuvajćanima
A manje-vise, po nasem zakonu, upravo to je uslov da bi i strana kompanija mogla kupiti zemljiste ovdje.Fudo Bosna wrote:Traziti preko predstavnika u opcinskoj vlasti, odgovor, kao poslanicko pitanje ili pitanje gradjana opcine Ilidza i gradjana Sarajeva, prezentaciju, sta je prodato stranim gradjanima i kako, (neko ko dodje kao turista moze kupovati nekretnine, po srcu grada Sarajeva i na glavnom gradskom izvoristu). Ako se ne odgovori traziti intervenciju inspekcijskih organa i moratorij na dalju prodaju grunta strancima?
Zamislite koliko je bolna cinjenica da stanovnici Hrasnice, Kovaca, Bunickog potoka, Lasice, moraju placati 5 KM ulaz na Stojcevac Fikrinim podanicima, ljudi koji su ginuli da bi to oslobodili, a onda dodje potrcko nekog ratnog profitera koji je janje okretao dok su njegovi ljudi ginuli, da naplati ulaz? Ili svaki dan proci pored njegovog spomenika kojeg je podigao haman pa sam sebi?! Ima li smisla pobogu, do kad vise?!
A sad prodase i dio Vrela Bosne. Da je kamenjar neplodni u pitanju, to nije Senaidovo, to pripada opstini i ljudima te opstine. Navodno je i vijece ucestvovalo u toj odluci. Treba svakom od vijecnika zakucati na vrata i pitati sta on ti radi, koga on tu predstavlja. Sram ih bilo vise...
- KB9
#10 Re: Memić prodao zemljište na Vrelu Bosne Kuvajćanima
skupo je to
zavalili smo kuvajcane pravo
zavalili smo kuvajcane pravo
- delllboy79
#11 Re: Memić prodao zemljište na Vrelu Bosne Kuvajćanima
Bicemo skolski primjer u svijetu za grad koji je unistio sva izvorista pitke vode u okoloni pa gradjani moraju piti flasiranu vodu.
Zaradice trgovci vodom .
Zaradice trgovci vodom .
-
zenit dozic
#12 Re: Memić prodao zemljište na Vrelu Bosne Kuvajćanima
Ljepoto prodala bi i ti i ja i svi mi da smo na njegovom mjestulijepa u dusi wrote:Da li on ima pravo prodati nesto sto nije licno njegovo? Kome se obratiti? Postoji li ista sto obican covjek koji je ginuo da oslobodi Vrelo Bosne, Stojcevac, Ilidzu danas moze uraditi da mu jedan ratni profiter, prevarant i seljacina ne proda babovinu za smijesne pare, svega 75 KM po kvadratu?!