Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Na svoju žalost nisam ih gledao uživo,a al pregledah njihov širi opus na YouTube-u i mogu samo reći naklon do poda genijalci...oplakah od smijeha...zajebancija brez granica
Ladies and Gentlimens Boris Dežulović i Predrag Lucić
prosudite sami
PS
hvala neumornom kamermanu koji je snimao
Last edited by JoseMujica on 08/02/2011 19:33, edited 1 time in total.
Jedan kraći recital govorio je o nesumnjivoj zvijezdi ovdašnjeg političkog neba, predsjedniku RS Miloradu Dodiku. Smatrajući da je posebno interesantan za lokalno čitateljstvo transkript tog dijela koncerta donosimo u cjelosti:
KOSOVO JE PUTOKAZ ZA SRPSKU
Kosovo je putokaz za Srpsku,
Kakva Bosna, Dejton i bakrači,
Sudu pravde za presudu drsku
Blagodarim više nego Tači.
Banja Luka postaće Priština,
A ja u njoj Euleks i Unmik,
Garant prava svakoga Srbina
Da mu zakon bude Mile Dodik.
Sagradiću, nek pukne Evropa,
Gračanicu mesto Ferhadije,
U njoj biću oba episkopa,
Artemije i Atanasije.
Suživot i slične glupe fore
Ne postoje, pa ih se ne plašim:
Nema više Ramiza i Bore,
Ja sam ovde i Ramuš i Hašim.
Riječ je o pjesničkom kabareu i sit-down komediji i raspjevanom performansu u izvedbi splitskih novinara i pisaca Borisa Dežulovića i Predraga Lucića. "Melodije borbe i pretvorbe" ("Melodije Bljeska i Oluje") predstavljaju feralovsku formu svih formi i protiv svih uniformi. Kroz predstavu defiliraju svećenici i predsjednici, general-kaplari i kriminal-kapitalisti, veletrgovci i mali bogovi, lica iz čitanki i s međunarodnih potjernica, poslovođe rata i mira, nacionalni bardovi i multinacionalni brandovi, telekomunisti i demokratori, guslarske filharmonije i turbofolk klape...
"Melodije borbe i pretvorbe" ("Melodije Bljeska i Oluje") su festival urnebesnih balada o junačkim zločinima i posvećenim herojima, o pastirima i stadima, o tranziji kriminala u vrlinu i o pretvorbi domoljublja u pljačku materinu.