Melanin i tamnjenje koze
Moderator: anex
-
zlatandr
#1 Melanin i tamnjenje koze
Raja gdje se mogu kupiti tablete za "prozvodnju" melanina u organizmu,tj. imam jako bijel ten i volio bih da malo pripremim kozu za suncanje, te da li veca proizvodnja melanina u tijelu utice i na tamnjenje boje ociju (ili je ovo samo jedan glupi "mit"?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: Melanin i tamnjenje koze
Nema tih novaca koje ona ne bi dala za te tablete ako postoje.

-
zlatandr
#3 Re: Melanin i tamnjenje koze
hahahahaha nema dalje ahahahahaPipiDugaDevetka wrote:Nema tih novaca koje ona ne bi dala za te tablete ako postoje.
-
Envy
#4 Re: Melanin i tamnjenje koze
...
Last edited by Envy on 12/01/2012 11:09, edited 1 time in total.
- clav
#5 Re: Melanin i tamnjenje koze
neces naci nikakve tablete koje povecavaju melanin. imas one kozmeticke karafeke za samotamnjenje, ali to vec nije moje podrucje. melanin povecava djelovanje prirodne sunceve svjetlosti ili solarija. te tablete u vidu dodataka prehrani mogu sadrzati vitamine i antioksidanse koje ce kozu u odredjenoj mjeri zastiti od ostecenja tj. da ti koza ne izgori i oguli se, a potamni koliko tvoja genetika dozvoljava. nista vise. to imas u svakoj apoteci, najcesce neka kombinacija vitamina a,c,e, b complex i beta caroten. a u kuhinji imas sok od paradajza i mrkvu. likopen iz paradjza je skoro 100 puta snazniji antioksidans od vitamina e.
Last edited by clav on 04/02/2011 11:22, edited 1 time in total.
- Sajo---:
#6 Re: Melanin i tamnjenje koze
I mene interesuje isto!!!zlatandr wrote:Raja gdje se mogu kupiti tablete za "prozvodnju" melanina u organizmu,tj. imam jako bijel ten i volio bih da malo pripremim kozu za suncanje, te da li veca proizvodnja melanina u tijelu utice i na tamnjenje boje ociju (ili je ovo samo jedan glupi "mit"?
- Filter
#7 Re: Melanin i tamnjenje koze
dva puta citam prvi post... i ... ma nisi ti kriv.
mozda ti je najbolje da prvo odes kod neke kozmeticarke, cisto da ti da koju pametnu, da ne izgledas ko` "benavo lonce" od kojekavih krema za samospaljivanje.
koza je osjetljiv organ, imas podrucja koja brze tamne (naucena na sunce) i podrucja koja brze gore ...
mozda ti je najbolje da prvo odes kod neke kozmeticarke, cisto da ti da koju pametnu, da ne izgledas ko` "benavo lonce" od kojekavih krema za samospaljivanje.
koza je osjetljiv organ, imas podrucja koja brze tamne (naucena na sunce) i podrucja koja brze gore ...
-
zlatandr
#8 Re: Melanin i tamnjenje koze
ma isao bi ja na taj solarij al prvo sto mi se to nista ne prima bas valjda zbog toga sto imam slab pigment a kad bi isao na neku duzu minutazu izgorio bi ko novine za potpalu
ma nista, hvala vam uglavnom, jbg sta je tu je sta cu sad 
-
zlatandr
#9 Re: Melanin i tamnjenje koze
Hvala na savjetu, potrazicu to u apoteci!clav wrote:neces naci nikakve tablete koje povecavaju melanin. imas one kozmeticke karafeke za samotamnjenje, ali to vec nije moje podrucje. melanin povecava djelovanje prirodne sunceve svjetlosti ili solarija. te tablete u vidu dodataka prehrani mogu sadrzati vitamine i antioksidanse koje ce kozu u odredjenoj mjeri zastiti od ostecenja tj. da ti koza ne izgori i oguli se, a potamni koliko tvoja genetika dozvoljava. nista vise. to imas u svakoj apoteci, najcesce neka kombinacija vitamina a,c,e, b complex i beta caroten. a u kuhinji imas sok od paradajza i mrkvu. likopen iz paradjza je skoro 100 puta snazniji antioksidans od vitamina e.
- elixiaboy
#10 Re: Melanin i tamnjenje koze
pa ako ti je tako svijetla koza ne mozes taman ten dobiti tako sto odes jednom u solarij. idi mjesec dana ili duze svakih 3-4 dana i pocni s jako malom minutazom pa povecavaj lagano. kasnije samo trebas odrzavati ten tako sto odes jednom sedmicno.zlatandr wrote:ma isao bi ja na taj solarij al prvo sto mi se to nista ne prima bas valjda zbog toga sto imam slab pigment a kad bi isao na neku duzu minutazu izgorio bi ko novine za potpaluma nista, hvala vam uglavnom, jbg sta je tu je sta cu sad
sto se tice tableta i toga, mnogi piju beta karotin koji se moze kupiti u svakoj apoteci.
- Ductus Holedocus
#11 Re: Melanin i tamnjenje koze
Pusti estetiku,cuvaj zdravlje..kakvo kvarcanje i tablete,pusti to!
Voli sebe da bi te drugi voljeli( bravo ja)
Voli sebe da bi te drugi voljeli( bravo ja)
- bez_ideje
#12 Re: Melanin i tamnjenje koze
Vrh mi je ovo.........covjeka na podforumu zdravlje,salju u solarijum na mjesec dana-da bude uporan
Ono cemu sam posvjedocila da djeluje-velike kolicine mrkve.........Al dobijes neku zuckasto -narandjastu boju....meni licno bljak
Uostalom,sta fali bijelom covjeku.......
Ono cemu sam posvjedocila da djeluje-velike kolicine mrkve.........Al dobijes neku zuckasto -narandjastu boju....meni licno bljak
Uostalom,sta fali bijelom covjeku.......
-
Envy
#13 Re: Melanin i tamnjenje koze
..
Last edited by Envy on 12/01/2012 11:08, edited 1 time in total.
- bez_ideje
#14 Re: Melanin i tamnjenje koze
Da dr.Idiot
Postoje medicinske terapije svjetlosnim talasima,koje izvode DOKTORI,u strogo kontroliranim uvjetima tj.kontroliranom jacinom zraka .....
Kozmeticki solarijumi,ne stavljam ruku u vatru za sve solarijume u svijetu,ali ovi u BiH.....jesu samo povlacenje djavla za kancerogeni rep
Postoje medicinske terapije svjetlosnim talasima,koje izvode DOKTORI,u strogo kontroliranim uvjetima tj.kontroliranom jacinom zraka .....
Kozmeticki solarijumi,ne stavljam ruku u vatru za sve solarijume u svijetu,ali ovi u BiH.....jesu samo povlacenje djavla za kancerogeni rep