Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
- luckylaka
#1 Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
Potvrdjeno dolaze nam zmajevi.Sve o utakmici.Koliko ovaj put .Atlanta 20.-30.000.Chicago 30-40.000 min.
-
dmr
#2 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
Ovaj put ce biti pun stadion koji god da izaberu. Meksa u Chicagu ima milion, a i nasi iz St. Louisa i Chicaga mogu napuniti bilo koji stadion.
-
landlord
#3 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
A gdje nadjose cetvrtak za utakmicu. Valja bjezati sa posla. 
-
klikerusa
#4 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
Kako izgleda "pripreme" za utakmicu mogu da pocnu vec u subotu 26-og,jer je ponedjeljak 28 je ionako praznik, sto znaci da se uzme jos par dana slobodnih sa posla, i laganice za Cikago iz St Louisa... Nije da se nema sta u Cikagu raditi par dana. 
Samo treba skontati gdje cemo biti. Ako BHF u Americi ne organizuju nista, nek barem unaprijed kazu u kojem djelu ce se biti. Da ne bude kao u Atlanti kad je svijet vec pokupovao karte, a oni kazu "E ovdje cemo"... i pola Meksikanaca sa nama...
Samo treba skontati gdje cemo biti. Ako BHF u Americi ne organizuju nista, nek barem unaprijed kazu u kojem djelu ce se biti. Da ne bude kao u Atlanti kad je svijet vec pokupovao karte, a oni kazu "E ovdje cemo"... i pola Meksikanaca sa nama...
- B6Redhell
#5 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
ALEEEEE ALE ALE ALEEEEEEEEEEEEEEEE
Ja vec razmisljam o ovome kako ce biti

Ja vec razmisljam o ovome kako ce biti
-
BornInHell
#6 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
Samo nemojte uzmati karte na 400 levelu bice vam vrtoglavu i imacete osjecaj da cete pasti, ja mislim da ce nasi biti iza gola na juznoj strani. Sad za sad nista nije potvrdzeno posto tek treba da pocne organizacjija pa tek onda i prodaja karata. Meksikanaca ce biti puno vise nego nasih, samo u Chicago regiji zivi preko million Meksi tako da treba kupovati dok krene prodaja!!! Kad su igrali protiv Amerike za Zlatni kup 90% je bilo navijaca Mexica.
- luckylaka
#7 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
Zna li se na kojem stadionu je utakmicaBornInHell wrote:Samo nemojte uzmati karte na 400 levelu bice vam vrtoglavu i imacete osjecaj da cete pasti, ja mislim da ce nasi biti iza gola na juznoj strani. Sad za sad nista nije potvrdzeno posto tek treba da pocne organizacjija pa tek onda i prodaja karata. Meksikanaca ce biti puno vise nego nasih, samo u Chicago regiji zivi preko million Meksi tako da treba kupovati dok krene prodaja!!! Kad su igrali protiv Amerike za Zlatni kup 90% je bilo navijaca Mexica.
- Ja_Ja
#8 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
Pa valjda Soldier Field. Ma nasih ce biti u vrh glave 25 hiljada. Ni u Atlanti nas sigurno nije bilo vise ako i toliko. Za Atlantu je bilo koliko se sjecam "kud bas srijeda, radni dan", tako ce biti i za Cikago "kud bas cetvrtak", a dok se BHF otrijezni i shvati sta se dogadja 90% raje ce vec uzeti karte i razletiti se po cijelom stadionu. 
-
klikerusa
#9 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
A zar je bila srijeda kad smo igrali u Atlanti? Znam samo da je bila zimara pravaJa_Ja wrote:Pa valjda Soldier Field. Ma nasih ce biti u vrh glave 25 hiljada. Ni u Atlanti nas sigurno nije bilo vise ako i toliko. Za Atlantu je bilo koliko se sjecam "kud bas srijeda, radni dan", tako ce biti i za Cikago "kud bas cetvrtak", a dok se BHF otrijezni i shvati sta se dogadja 90% raje ce vec uzeti karte i razletiti se po cijelom stadionu.
Sto se tice BHF, ne znam sta im se moze sugestirati (a ko to moze uraditi?), ali u Atlanti su propust napravili...nadam se da im je sad doslo iz guzice u glavu...mada ja vec pricam sa ljudima da idemo u grupi i onda cekam TicketMaster da izbaci i onda sa ili bez BHF ja nam ganjam finu poziciju,
-
BornInHell
#10 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
Molim vas nemojte pricati o nekim stvarima o kojima nemate pojma...vecina nasih u ATL nije nikad ni bila na nekoj vecoj utakmici kad Bosna igra tako da su uzimali karte tamo gdije im je jeftinije ispadalo ili kad su zvali Ticketmaster oni im reknu imamo tu i tu i oni uzmu bez trazenja odredzenog sektora....BHF je bio napravio plakate sa ljiljanima i bannere ali mnoga djecurlija i ostali krkani su to jednosatavno bacili na stranu i gazili po njima umjesto da ih pokazu kad je trebalo posto nikad nisu bili na tekmama i nisu imali pojma sta da rade, iakao je sve bilo fino napisano na listicima. Osim toga u USA BHF nema mozda 40ak aktivnih clanova tako da se i nema bog zna sta za ocekivati. Najgore mi je bilo kad sam gledao kako nasi kao i Mekse duvaaju one vuvuzele...da bogda pali u nesvjest duvajuci, jer to nije navijanje nego cirkusklikerusa wrote:A zar je bila srijeda kad smo igrali u Atlanti? Znam samo da je bila zimara pravaJa_Ja wrote:Pa valjda Soldier Field. Ma nasih ce biti u vrh glave 25 hiljada. Ni u Atlanti nas sigurno nije bilo vise ako i toliko. Za Atlantu je bilo koliko se sjecam "kud bas srijeda, radni dan", tako ce biti i za Cikago "kud bas cetvrtak", a dok se BHF otrijezni i shvati sta se dogadja 90% raje ce vec uzeti karte i razletiti se po cijelom stadionu.![]()
Sto se tice BHF, ne znam sta im se moze sugestirati (a ko to moze uraditi?), ali u Atlanti su propust napravili...nadam se da im je sad doslo iz guzice u glavu...mada ja vec pricam sa ljudima da idemo u grupi i onda cekam TicketMaster da izbaci i onda sa ili bez BHF ja nam ganjam finu poziciju,
-
klikerusa
#11 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
Pa de eto, uzmi ti inicijativu pa dogovori sa BHF sektor i javi nama levatima.BornInHell wrote:Molim vas nemojte pricati o nekim stvarima o kojima nemate pojma...vecina nasih u ATL nije nikad ni bila na nekoj vecoj utakmici kad Bosna igra tako da su uzimali karte tamo gdije im je jeftinije ispadalo ili kad su zvali Ticketmaster oni im reknu imamo tu i tu i oni uzmu bez trazenja odredzenog sektora....BHF je bio napravio plakate sa ljiljanima i bannere ali mnoga djecurlija i ostali krkani su to jednosatavno bacili na stranu i gazili po njima umjesto da ih pokazu kad je trebalo posto nikad nisu bili na tekmama i nisu imali pojma sta da rade, iakao je sve bilo fino napisano na listicima. Osim toga u USA BHF nema mozda 40ak aktivnih clanova tako da se i nema bog zna sta za ocekivati. Najgore mi je bilo kad sam gledao kako nasi kao i Mekse duvaaju one vuvuzele...da bogda pali u nesvjest duvajuci, jer to nije navijanje nego cirkusklikerusa wrote:A zar je bila srijeda kad smo igrali u Atlanti? Znam samo da je bila zimara pravaJa_Ja wrote:Pa valjda Soldier Field. Ma nasih ce biti u vrh glave 25 hiljada. Ni u Atlanti nas sigurno nije bilo vise ako i toliko. Za Atlantu je bilo koliko se sjecam "kud bas srijeda, radni dan", tako ce biti i za Cikago "kud bas cetvrtak", a dok se BHF otrijezni i shvati sta se dogadja 90% raje ce vec uzeti karte i razletiti se po cijelom stadionu.![]()
A sto se tice Atlante...opet kazem da su napravili propust. Jedino sto im je valjalo je bio plakat. I to je to. Znam, jer sam ga drzao. Ne znam da su igdje javno rekli evo ovdje cemo, nego je bilo manje vise nagadjanje. Mislim da je Ja_Ja svojevremeno napisao gdje ce biti pa sam se po tome vodio. A karta koju sam ja kupio odmah iza gola gdje su bili i mnogi nasi (134 ako se ne varam) je bila $25 jeftinija nego na centru koje je raja kupovala online preko Ticketmastera. Sto se duvanja tice, ma duvaju nasi svasta
- Ja_Ja
#12 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
Ma za vecinu tih stvari ne treba biti genije da se urade. Bilo je dovoljno vremena da se javno obznani gdje, sta i kako i to nije uradjeno. Cinjenica je da ima dosta ljudi koji niti su kada bili na utakmici, niti imaju prestavu o utakmicama kao sportskim dogadjajima vec tefericima gdje se pije i zdere do maksimuma, tako da vidim poentu o koreografiji, pjevanju i slicnim stvarima kao validnu. Veoma je tesko kontrolisati 20000 ljudi i da svi rade sve kako treba, ali se definitivno mora bolje organizovati.
Utakmica se igra na Soldier Fieldu 31. Maja, 2012 godine i ne vidim razloga zasto vec do kraja ovog mjeseca se ne moze izaci javno s obavjestenjem putem svih medija u zemlji i dijaposori koje sektore da kupuju nasi ljudi?! Uvijek ce biti ovaca koje niti gledaju niti paze pa uzimaju sta stignu, ali velika vecina ce se voditi tim stvarima jer zele biti blizu nasih navijaca. Ovo je jos i vaznije uzme li se u obzir da prema popisu iz 2000 godine u samom gradu Cikagu zivi preko 530.000 Meksikanaca dok ih u cijeloj metropolitan eriji Cikaga ima preko 1.1 MILION! Mislim da ce karte za tu utakmicu otici u svega nekoliko sati nakon pocetka prodaje.
BHF se "samogrupisao" u Atlanti i njih 40-50 je bilo u jednom kopu odmah do nas iz STL, gdje su tokom utakmice pokusavali nesto ali s veoma malo uspjeha ,jednim djelom sto ljudi nisu receptivni a drugim sto su se svi koncentrisali na jednom mjestu i nije bilo sanse da ih neko 50 metara dalje uopste cuje. Ljudi se moraju rasporediti po citavoj tribini kada se vodi grupa od 20+K ljudi.
A za vuvuzele se mozda treba podnijeti i oficijelni zahtijev Meskickom savezu, organizatorima pa i FIFI da se zabrani njihovog koristenje na utakmici?! Ako BHF pritisne malo nas savez a oni Meksikance i organizatore u vezi toga ne vidim zasto se to nebi moglo progurati.
Utakmica se igra na Soldier Fieldu 31. Maja, 2012 godine i ne vidim razloga zasto vec do kraja ovog mjeseca se ne moze izaci javno s obavjestenjem putem svih medija u zemlji i dijaposori koje sektore da kupuju nasi ljudi?! Uvijek ce biti ovaca koje niti gledaju niti paze pa uzimaju sta stignu, ali velika vecina ce se voditi tim stvarima jer zele biti blizu nasih navijaca. Ovo je jos i vaznije uzme li se u obzir da prema popisu iz 2000 godine u samom gradu Cikagu zivi preko 530.000 Meksikanaca dok ih u cijeloj metropolitan eriji Cikaga ima preko 1.1 MILION! Mislim da ce karte za tu utakmicu otici u svega nekoliko sati nakon pocetka prodaje.
BHF se "samogrupisao" u Atlanti i njih 40-50 je bilo u jednom kopu odmah do nas iz STL, gdje su tokom utakmice pokusavali nesto ali s veoma malo uspjeha ,jednim djelom sto ljudi nisu receptivni a drugim sto su se svi koncentrisali na jednom mjestu i nije bilo sanse da ih neko 50 metara dalje uopste cuje. Ljudi se moraju rasporediti po citavoj tribini kada se vodi grupa od 20+K ljudi.
A za vuvuzele se mozda treba podnijeti i oficijelni zahtijev Meskickom savezu, organizatorima pa i FIFI da se zabrani njihovog koristenje na utakmici?! Ako BHF pritisne malo nas savez a oni Meksikance i organizatore u vezi toga ne vidim zasto se to nebi moglo progurati.
- B6Redhell
#13 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
Nista sto je bilo bilo je. Nisu krivi BHF. Ja usto u atlanti derem se skacem navijam iza mene nasi hoce da me tuku da sjedem da bi oni gledali "rahat sjedeci" u samom leglu BHF iza gola.....
Nego obavijestavajte kad karte izlaze i gdje su BHF. Jer tu cu biti i ja
ALEEEEEEEE ALE ALEEEEEEEEEEE ALEEEEEEEEE

Nego obavijestavajte kad karte izlaze i gdje su BHF. Jer tu cu biti i ja
ALEEEEEEEE ALE ALEEEEEEEEEEE ALEEEEEEEEE
- luckylaka
#14 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
Cini mi se zvanicna prodaja karata pocinje 30 februaraB6Redhell wrote:Nista sto je bilo bilo je. Nisu krivi BHF. Ja usto u atlanti derem se skacem navijam iza mene nasi hoce da me tuku da sjedem da bi oni gledali "rahat sjedeci" u samom leglu BHF iza gola.....
Nego obavijestavajte kad karte izlaze i gdje su BHF. Jer tu cu biti i ja![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ALEEEEEEEE ALE ALEEEEEEEEEEE ALEEEEEEEEE![]()
- luckylaka
#15 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
pokusavam naci sliku stadiona da vidimo gdje bi mogli otprilike
-
Sitijevac2011
#16 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
Meni je neizmjerno drago kad ovako skontaju neke prekomorske utakmice, to je za svaku pohvalu.
- luckylaka
#17 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
to je to OK ali eto mozemo se otprilike dogovoriti da kupujemo karte od recimo 100-126 od 200-226 da bi otprilike bili skupa.Treba neko napraviti neki proglas postaviti ovdje na fb na bhf stranici gdje god nas ima da se narod upozna gdje ce otprilike biti vecina BiH navijaca.Ovo sto ovdje nas 3-4 trubimo to eto samo da nesto pisemo.Tv,portali,novine,fb ako hocemo nesto napraviti u suprotnom..
Last edited by luckylaka on 31/01/2012 19:44, edited 1 time in total.
- B6Redhell
#18 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
U ebote ovaj stadion meni izgleda nagnut "plaho"luckylaka wrote:to je to
- Ja_Ja
#19 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
Stadion je malo cudnog dizajna za nas ali posluzit ce:). Hajd bar bi vrijeme trebalo biti lijepo. Moglo bi se i okupati u jezeru prije a bogami i poslije tekme:)

- luckylaka
#20 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
posto mi je jaran redovan na ovom njihovom stadionu kaze ne kupuj ni slucajno ,,level 400,,valjda ko cetvrti sprat previsoko je i strasno za vidjeti
- Edin H.
#21 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
Zar nemas durbin?luckylaka wrote:posto mi je jaran redovan na ovom njihovom stadionu kaze ne kupuj ni slucajno ,,level 400,,valjda ko cetvrti sprat previsoko je i strasno za vidjeti
- luckylaka
#22 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
Cuj durbin pa necu u kazaliste-pozoriste da durbinamEdin H. wrote:Zar nemas durbin?luckylaka wrote:posto mi je jaran redovan na ovom njihovom stadionu kaze ne kupuj ni slucajno ,,level 400,,valjda ko cetvrti sprat previsoko je i strasno za vidjeti
-
Rob_Atl
#23 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
Atlanta je odigrana brzo nije se ni imalo vremena organizovati gdje cemo i sta cemo, jer cim su objavili da ce biti utakmica odma su i karte pustene bile skoro. Drugo i na BHF stranici je pisalo gdje ce BHF da bude i po fejsbuku se vrtilo , al dobro ko od nas redovno posjecuje stranice fanatikosa i zuji po fejsu. Treci razlog, a i najveci je sto je raja htjela da "gleda" utakmicu tako da su kupovali karte na sredini terena, jer im nije padalo napamet da sjede iza gola. Cetvrti razlog sto se nije mogao malo bolji kop u atlanti organizovati je , sto nismo mogli unjet megafon i onaj mali smo prosvercali nekako, jer sam i ja u jednom trenutku vodio navijanje i kontam sto bulje u mene a niko ne pjeva dok nisam skontao da se ja od 5-tog reda nisam cuo nikako, onda ovi koji su imali karte u prvim redovima su nam zovnuli security pa smo se ganjali sa security citavo poluvrijeme i onda u drugom poluvremenu je totalni kolaps bio i kad su se dizale parole protiv saveza onaj govori spusti to ne vidim utakmicu itd... Trudili smo se koliko smo mogli, podjelili raji rolne i kome smo god dali rekli smo da na pocetku utakmice bacamo, al jokk to je vec pocelo na parkingu da se baca i 90 posto se pobacalo prije tekme... Sad se ipak malo bolje sprema organizacija jer imamo dosta vremena, a ima i oficijalni event na fejsu (ne znam smijeli se postavljati , al nek admini halale posto je ipak dijaspora u pitanju
) tako da pratite ko ima fejsbuk svaki update , ko nema bice na bhf stranici. Svakako karte nece u prodaju prije aprila tako da i ne treba zuriti, a i u kontaktu smo sa organizatorima utakmice da pokusaju podjeliti stadiona pola njima pola nama, tako da se ne mjesamo... Uglavnom do polovine februara ce se znati sve, bar se nadam
ps. ne zaboravite da ovdje 80 posto ljudi koji ce biti na utakmici nemaju nikakvog navijackog iskustva , lako je po evropi organizovati kad ljudi imaju iskustva i znaju sta rade, ovdje tih 80 posto ljudi ne zna ni sta je koreografija ni parola ni barjak itd...Daj samo da se narokamo , vidimo DzekA , i hajmo u kafanu poslije
ps. ne zaboravite da ovdje 80 posto ljudi koji ce biti na utakmici nemaju nikakvog navijackog iskustva , lako je po evropi organizovati kad ljudi imaju iskustva i znaju sta rade, ovdje tih 80 posto ljudi ne zna ni sta je koreografija ni parola ni barjak itd...Daj samo da se narokamo , vidimo DzekA , i hajmo u kafanu poslije
Last edited by Rob_Atl on 31/01/2012 07:28, edited 4 times in total.
-
Rob_Atl
- luckylaka
#25 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012
Ne moze pola-pola samo nama 51% njima srpska 49%.ma sto kazes ko ce to bolan organizovati vecina ih dolazi da se slika da bi ljepili slike po Fb.Najrealnije sto kaze Ati nama jedna strana iza gola i jedna polovica(ijos onaj cosak) a njima ostalo i level 400 dzaba im.Jos jednom karte u prodaji od 30.marta utakmica u 20:00 ili poslije dnevnika znaci u 8.Ovi sto zive tu malo info.oko hotela,motela,striptiz-barova,plilazi.parkinzi,hoce li biti negdje zajednicko okupljanje,rostilj,harmonika,Halid,Meraklije.Kad je bal nek je maskenbal.Vidimo se ABD