Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dr. Kuca
#8751 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ma ja sve je do igraca
pa mesa nema autoritet ismijavaju ga igraci po instagramu.
- Altsa
#8752 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Da ga jebes meni su ljudi kao Ciro drazi od ovog saburlijasa Osima koji ko biva nesto pametno kaze a u sustini ne kaze nista.mali_milojica wrote:Svabo je blag covjek,saburli. Barem meni takav dojam ostavlja. Covjek nijedan most iza sebe nije porusio,svi za njega kazu sve najbolje. I oni sto su sa njim radili prije 30-40 godina i ovi nesto noviji.
Ciro je suprotnost,ali ja ne znam da li on ima ikakav kontakt npr sa Vatrenim s kojim je bio 3 na svijetu i kakav je taj kontakt.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8753 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Nije to samo Osim. Kod nas nema niko da kritički pristupi, da kaže onako kako jeste. Tu ne brojim naše anonimne priče po forumima ili društvenim mrežama.
Dakle, javnost, novinari, sportske ličnosti, bilo ko da kaže....tako je i tako, ne valja, zašto nije ovako....jok, ko da ih je sve Bakir napravio
Dakle, javnost, novinari, sportske ličnosti, bilo ko da kaže....tako je i tako, ne valja, zašto nije ovako....jok, ko da ih je sve Bakir napravio
- Dr. Kuca
#8754 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Jedini ko je kritikovao je Sabic pa Mesa kopo i nogama i rukama da ga sklone sa tv-a.
- Radar71
- Ludzak
#8756 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Kodro hahahaha...
Niđe veze.
Pa taj će biti isti kao i Meša. Zar možemo dozvoliti da se nad nama uče trenerskom poslu ? Pa taj nije mogao ni Sarajevo voditi, šutnuli ga, a kamoli da vodi reprezentaciju. Među ovim spiskom najbolje rješenje bi bio definitivno Prosinečki, ali taj čisto sumnjam da bi prihvatio trenerskog posla naše repke.
Pa taj će biti isti kao i Meša. Zar možemo dozvoliti da se nad nama uče trenerskom poslu ? Pa taj nije mogao ni Sarajevo voditi, šutnuli ga, a kamoli da vodi reprezentaciju. Među ovim spiskom najbolje rješenje bi bio definitivno Prosinečki, ali taj čisto sumnjam da bi prihvatio trenerskog posla naše repke.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8757 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ako pristane, onda je pokazao da je spreman za taldžijski režim ko i prethodnici sa spodobama iz saveza.
Prošli put se nije složio s njima i odmah su ga otjerali.
Mada, kontam da ovi uhljupi nemaju kandidata i da će nakon Mešinog izvještaja produžiti mandat.
Prošli put se nije složio s njima i odmah su ga otjerali.
Mada, kontam da ovi uhljupi nemaju kandidata i da će nakon Mešinog izvještaja produžiti mandat.
- mO k3
#8758 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
jeza u ledja wrote:Selektor mora da bude sposoban da unese zar za igrom kod igraca, zelju za pobjedom. Ako to ne mogu ovi igraci, onda mogu neki drugi koje pozove. Ali nasi selektori nemaju muda za to. Ne gradi se nacionalni tim kao selekcija najboljih pojedinaca. Koliko sam ja to puta ponovio, i koliko puta sam dobio beskonacno glup odgovor - "u reprezentaciji trebaju igrati samo najbolji".![]()
Fudbalski tim nije = zbir kvaliteta 11 igraca. Ni blizu.
Normalno to ne znaci pokazivanje sile i trpanja Dzeke na klupu, kao da na najboljem pokazes primjer, ali znaci stavljanje na primjer Dzeke na klupu na nebitnoj prijateljskoj utakmici kad si u prilici isprobavati nove igrace. A ne da ga bez potrebe zoves i onda stavljas u tim da ne bude da je djaba pozvan.Slicno vazi za Begovica, Pjanica, Lulica, tu trojicu prije svega, pa onda i ostale.
- edo_79
#8759 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
PRIMJER: Zubar sa IslandamO k3 wrote:jeza u ledja wrote:Selektor mora da bude sposoban da unese zar za igrom kod igraca, zelju za pobjedom. Ako to ne mogu ovi igraci, onda mogu neki drugi koje pozove. Ali nasi selektori nemaju muda za to. Ne gradi se nacionalni tim kao selekcija najboljih pojedinaca. Koliko sam ja to puta ponovio, i koliko puta sam dobio beskonacno glup odgovor - "u reprezentaciji trebaju igrati samo najbolji".![]()
Normalno to ne znaci pokazivanje sile i trpanja Dzeke na klupu, kao da na najboljem pokazes primjer, ali znaci stavljanje na primjer Dzeke na klupu na nebitnoj prijateljskoj utakmici kad si u prilici isprobavati nove igrace. A ne da ga bez potrebe zoves i onda stavljas u tim da ne bude da je djaba pozvan.Slicno vazi za Begovica, Pjanica, Lulica, tu trojicu prije svega, pa onda i ostale.
![]()
![]()
- Reuf-Refko
#8760 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Mozemo samo dobit jos gore...ne samo zbog para, nego i cinjenice da vise nismo kompletan tim, kao pred svjetsko prvenstvo, rupe u odbrani, rupe u vezi...malo koji renomirani trener ce se uhvatit u kostac sa takvim timom. Mozemo samo dovest negog neiskusnog, kome treba dokazivanje i koji nema sta izgubit(reputaciju i sl).duminjo wrote:Obzirom da nema Love, novi selektor CE biti opet neki "Mesa". I nekako Mi svedno ili Mesa otiso ili doso novi Mesa.
Na pocetku Sam mislio da ovaj Mesa Nesto moze Ali je izgubio kod igraca. Ne slusaju GA i ne jebu GA ni 2%. Autoritet nula. Ne mozes tako voditi ni juniore Varesa a Kamol reprezentaciju. A "igraci" su tek posebna prica za sebe. Cast pojedinima Ali eto nije tema o njima.
- Reuf-Refko
#8761 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
kod mene je Mesa pao na jednoj stvari preko koje ne mogu proc nikako...a to je da vodis na pol, imas priliku reci igracima sta i kako da rade, na onakvom terenu prednost ima ko se brani...nisam vidio da su nasi klizeci ulijetali, cak stavise Belgijanci se setaju do 20-30m bez po muke. Pa jedan De Brujne, Hazard sa te pozicije mogu sta hoce protiv nas. Bilo je samo pitanje vremena kacemo primit go, umjesto da bude obratno...jeza u ledja wrote:Selektor mora da bude sposoban da unese zar za igrom kod igraca, zelju za pobjedom. Ako to ne mogu ovi igraci, onda mogu neki drugi koje pozove. Ali nasi selektori nemaju muda za to. Ne gradi se nacionalni tim kao selekcija najboljih pojedinaca. Koliko sam ja to puta ponovio, i koliko puta sam dobio beskonacno glup odgovor - "u reprezentaciji trebaju igrati samo najbolji".![]()
- cyprus
#8762 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Vrlo dobar primjer o tome koliko su trenerska imena precjenjena...edo_79 wrote:PRIMJER: Zubar sa Islanda
- edo_79
#8763 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Čovjek opušteno poslagao sve, nema tu euforije mi jaki k'o NATO ovo ono, disciplina, rad i red .... zna se ko kosi a ko vodu nosi, nema POJEDINACA već ima TIM ....cyprus wrote:Vrlo dobar primjer o tome koliko su trenerska imena precjenjena...edo_79 wrote:PRIMJER: Zubar sa Islanda
- mO k3
#8764 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
ma i do mentaliteta je...edo_79 wrote:Čovjek opušteno poslagao sve, nema tu euforije mi jaki k'o NATO ovo ono, disciplina, rad i red .... zna se ko kosi a ko vodu nosi, nema POJEDINACA već ima TIM ....cyprus wrote:Vrlo dobar primjer o tome koliko su trenerska imena precjenjena...edo_79 wrote:PRIMJER: Zubar sa Islanda
- edo_79
#8765 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Jeste do neke mjere ....mO k3 wrote:ma i do mentaliteta je...
- Logovan
#8766 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Što je i bolje, naravno.spree wrote:Ne kontam kako u hrvatskoj nema te kolegijalnosti. Bukvalno svi kritikuju sve. Ali ono sa obrazloženjem. I novinari isto bez prezanja. Ovi nasi ni kad je gotovo ne smiju reci nego nesto u rukavicama. Jebo ga i nezamjeranje i uvlacenje vise.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8767 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ona emisija poslije utakmice sa Finskom, ja sam sve čekao kad će Čačić skršiti sve onom novinaru i baciti slušalice....toliko ga je handrio i preskakao....ali naravno, sve je bilo na mjestu....kod nas toga jednostavno nema....spree wrote:Ne kontam kako u hrvatskoj nema te kolegijalnosti. Bukvalno svi kritikuju sve. Ali ono sa obrazloženjem. I novinari isto bez prezanja. Ovi nasi ni kad je gotovo ne smiju reci nego nesto u rukavicama. Jebo ga i nezamjeranje i uvlacenje vise.
To ti je isto ko kad si navikao na neljubazno osoblje u našim restoranima, pa onda negdje odeš i ne možeš da se navikneš na ljubaznost i uslužnost.
- Dr. Kuca
#8768 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Dokaz rada sistema. A ne ko kod nas, svako svoje, igracima ne smijes odrediti do kad smiju ostati vani itd.
- NajdraziVodjaa
#8769 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Jeste jaci su od nas ali i mi smo reprezentacija iz drugog sesira izvini ali mi nismo tim koji treba da se pomiri sa tim da je normalno od jace ekipe stalno gubiti i primati 4 komada u prosjeku. koliko se ja sjecam ti isti Belgijanci nisu porazili Susica u Zenici a nisu u ovim kvalifikacijama ni Grke na svom terenu dakle nisu oni nikakva svemirska ekipa kojoj ne mozes otkinuti bodove.LSD wrote:Od Belgije smo izgubili jer je 5X jaca i kvalitetnija selekcija od Kipra, a i od nas je dosta bolja selekcija - realno.NajdraziVodjaa wrote:Uzeo si dobar primjer jer utakmica protiv Belgije je bila biti i ne biti a utakmica protiv Kipra su bila 3 upisana boda unaprijed, za Belgiju odlucujuci mec na tvom stadionu nema potrebe da te iko motivise i pripremi a za poluprofesionalce sa Kipra treba i zato je tu selektor izmedju ostalog. Nisu oni izgledali ko upalsene curice nego su izgledali kao tim koji je vec upisao pobjedu na poluvremenu a za to je kriv selektor koji je vjerovatno i sam uradio isto pa je mislio da ce se to rutinski privesti kraju nabijanjem lopte i pustanjem incijative protivniku.
Kazes Dzeko protiv Belgije ginuo protiv Kipra balerina i sta je reci opet isti rezultat obje smo izgubili i kad gine i kad igra ko balerina opet poraz ko je kriv? Je li Dzeko svaki jaci mec igrao ko balerina pa smo svaki jaci i bitniji mec izgubili ili igrali nerijeseno? Tri poraza od Belgije 12 primljenih golova, poraz od Irske u barazu, dva remija sa raspalim Grcima u kljucnim utakmicama, jedinu pobjedu nad jacom ekipom ima u proslim kvalama protiv Walesa koji nije igrao nizasta jesu za sve to krivi igraci?
Opet se vracam na Kipar....ako je Meša kriv što smo izgubili na kraju 3-2, ko je onda "kriv" što smo vodili 2-0 na poluvremenunisu valjda samo igraci "krivi" kad se vodi i pobjeđuje
a trener ko biva kriv samo kad se gubi...e jbg, nece moci to tako.
Igraci su jedini i iskljucivi krivci što su dozvolili onu bruku protiv Kiprataman da ih niko nije vodio sa klupe. Npr. Grčki igraci nikad ne bi dozvolili da im Kipar utrpa 3 komada za 15 minuta i preokrene utakmicu. Ali oni imaju karakter i kičmu za razliku od naših.
Ja se slažem da Meša veze nema, ali necemo preko te neznalice oprati i igrace koji su ispali jadovi.
Cuj ko jekriv za 2-0 pa krivac se ocjenjuje po konacnom rezultatu to nase vodstvo je bilo ocekivano i sasvim normalno ne treba sad uzimati zasluge niko sto vodimo jebeni Kipar. Pa mislis ti da je Mesa na poluvremenu kod 2-0 imao plan igre za drugo? Kakav plan on je sam mislio ovo je gotovo izadjite momci na teren, privedite ovo kraju ocekujuci da ce se to sve samo od sebe odigrati. Pa sta je uradio kad je vidio da mu ne ide drugo po planu a moglo se odma vidjeti? JEl zamjenio koju balerinu koja se neozbiljno ponasala? Jes kurac, nastavio igrati isto...
- Thorgerson
#8770 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Bas tako.spree wrote:Ne kontam kako u hrvatskoj nema te kolegijalnosti. Bukvalno svi kritikuju sve. Ali ono sa obrazloženjem. I novinari isto bez prezanja. Ovi nasi ni kad je gotovo ne smiju reci nego nesto u rukavicama. Jebo ga i nezamjeranje i uvlacenje vise.
A najvise me sad razocara Osim, koji je cekao da Pape ode, pa ga sad malo prcnu, a za Mesu nije smio nista ni da kaze. Zasto jbmu. U cemu je fazon? Kolegijalnost lafo..mozes srat po Dzeki, ali po Mesi ne.
I nece da kaze konkretno. Dobije konkretno pitanje, odmah ide neka demagogija i prica trcanje, bla ba...a Ciro totalno druga prica. Odmah u kost covjek rece.
Mislim volim Osima, normalno kao i svaki stanovnik ove drzave, to je legenda i hodaju enciklopedija, ali nekad fkt zna da okolisa, da to nije normalno. I tacno vidis da nece da kaze sta misli, da ne bi nekoga uvrijedio ili sta vec.
- ultima_palabra
#8771 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ali ni tada nije nikoga konkretno prozvao, ni selektora ni pojedinačne igrače... nego onako generalno opleo.leškarenje wrote:A opleo po hrvatima u onoj famoznoj emisiji i niko mu nije zamjerioBHF_Manijak wrote:Mislim vi se ibretite k'o da od jucer poznajete Ivicu. U bilo kojem momentu da ste ga pitali, makar i Braco Gumena glava bio selektor, sta misli o njemu, kakav je, treba li ga ostaviti, Osim bi potvrdno odgovorio. Tako je odgojen, tako je uljudan, ne udara na kolege i kritike ne dijeli javno trenerima/selektorima. Zato ne znam sto se ibretite.
Nakon debakla i poraza od Kipra branio je i Safeta, da se njega licno pitalo ne bi ga nikad ni smjenio, kao sto ni Mesu ne bi. Takav covjek...ali nase brani
Doduše, to je bilo dok je bio zdrav, tad je bio koliko-toliko oštriji.
- spree
#8772 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ma osim nikada nije uputio kritiku. Cudi me sto je uopste imalo papeta prcnuo. Doduse kad je pape bio selektor i njega je hvalio
. Valjda takav covjek. Siguran sam da zna da su ovi dilajle, ali jednostavno ne zeli to da kaze. Da je bogdom njegov mozak i amarova usta sastaviti, to bi bilo perfektno. Donekle se i moze razumjeti da ljudi iz istog esnafa ne kritikuju jedni druge, ali novinari su totalni amateri, uvlakaci i pickice. Da bi kritikovao prvo moras imati neko znanje, a toga slabo ima, pa se i ne moze kritikovati ako nemas pojma o cemu se radi. Onda maticna kuca treba da ima dovoljno love da moze poslati novinara da prati reprezentaciju bez dealova sa savezom, jer sigurno iz saveza daju instrukcije da ne smije biti kritika. I na kraju novinar ne bi smio biti prestraseni picic koji ne smije pitati iole skakljiva pitanja, iz straha da ubuduce nece uopste dobiti priliku da pridje tim "zvijezdama". Jbg egzistencija je bitnija od profesionalizma.
-
RtrnOfSalisbury
#8773 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
ma hajde ba, svi navalili sad na zubara a niko da rekne da zubar ima i neke skole plus javna je tajna da je prvo zvao igrace na pregled zuba i pokazo him sta je bol. prije utakmice him je na cistom islandskom kazo: ako izgubite danas, sutra kod mene na pregled 
- Reuf-Refko
#8774 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Prosinecki ide u Sloveniju, vec gotova stvarLudzak wrote:Kodro hahahaha...Niđe veze.
- Reuf-Refko
#8775 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Znam da se mnogi samnom nece slozit, al u ovom trenutku, najbolje da se Safet vrati. Kao licnost ga stvarno ne respektujem, u javnosti je omrazen zbog svog cudnog karaktera, al mu se fudbalsko umijece ne moze osporit. Jednostavno, covjek je fudbalski genije, ima neki svoj stih...rezulatati mozda nisu bili za mnoge zadovoljavajuci kad je vodio, al igra je bila na nivou, davali smo vise golova, igrali smo brzi nogomet, protocno. I na kraju krajeva čovjek je postigao najveći uspjeh sa reprezentacijom, treba mu dat još jednu šansu. Lično mislim da bi sredio stvari, iz trenutnog izvukao max...