Ja pobijedili, ja izgubili, on je neznalica kako god okreneš. Treba mu se zahvaliti na kraju kvalifikacija.Tomahawk11 wrote:Pa eto hrasno nas pita hoćemo li se posuti pepelom ako dobijemo Belgiju, ispade da se Meša pljuje, tj. da kritika nije opravdana i da dobro radi.
Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#8476 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#8477 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
hrasno38 wrote:E ta prica je nesto drugo.......i nadji mi mjesto gdje sam ja napisao da je Mesa extra dobar selektor
Opet cu ponoviti.....CIRO! E sad da ja tebi nesto kazem ni ti ni ja nemamo aposlutno nikakve reference da kazemo tko je strucnjak a ko nije i u svakom selektoru cemo naci uglavnom lose strane ali nikada dobre. Vrlo rijetko cemo krivec u porazima traziti u igracima a ja tvrdim da su za poraz na Kipru iskljucivo krivi igraci a ne selektor jer drugo poluvrijeme iz nekog razloga su opstruirali igru. Mislim da se nesto slicno desilo i papetu na gostovanju protiv Izraela kada su nas hladno pregazili sa 3:0. Eno Aneceloti je vrhunski strucnjak ali je popusio u Bajernu zato sto ga je opstruirala grupa igraca i on je popio nogu a ne igraci. Zato nama ne treba selektor nego Terminator kojeg ce boliti kurac ko si i za koga igras a savko mogucu opstrukciju ce sasjeci u korijenu. Mesa, Pape, Baka, Hadzibegic su jedan te ista skola fudbala....jedna te ista trenerska skola i samo neke sitnice im daju razlike a u biti niti jedan od njih nikada do sada kao klupski trener nije napravio nikakav poseban uspjeh. Pape je imao srecu da je nasljedio Cirinu reprezentaciju a Ciro je za sve njih vanzemaljac ali na kraju je i on inmao opstrtukcije igraca. Da Mesa ima jednog pouzdanog Misimovica u napadu i jednog pouzdanog Spahica u odbrani bila bi sasvim drugacija prica a ovako ima sta ima i uglavnom postavlja 11 igraca koje bi vecina selektora postavljala ali on sa klupe niti moze da da gol niti moze da ga odbrani. Prvi Begovic je za klupe jer ja se ne sjecam kada je nesto odbranio kada je islo prema golu ali to je "ministar oodbrane" i ne daj boze da ga ko skloni. Pa onda Pjanic.....osim onog zaista fantasticnog gola Grcima (ali iz slobodnog udarca) kada je odigrao i slicnu utakmicu utakmicama koje pruza u Juventusu.......ajmo dalje Kolasinac....izvrstan decko ali protiv Kipra svi su otisli na stub srama osim upravo igraca pored kojeg je prosao kupranin dok je ovaj setao i postigaoo cini mi se treci gol. Dakle i navijaci su iskljucivi i ljubimce ne daj boze da ko dirne ali zato Vranjesu, Sunjicu, Prcicu, hadzicu su spremni jebati majku bili ili ne bili krivi. Malo vise objektivnosti kod sviju bi vjerovatno donijelo i drugaciju pricu!!luckylaka wrote:Ma ne mozes cak ni pomisliti da je osrednji strucnjak.Mozda u nekoj drugoj situaciji gdje mu ne bi naturali igrace,ali brate ni jedan nas selektor se nigdje nije nesto dokazao da je zasluzio ovu poziciju.Da ih ne nabrajam i sam znas sve ispod svakog prosjeka .Selektor je car,kralj,sah u svacionici,tribinama,klupi,pripremama kod nas je selektor pion i nista vise.Bjez dosadan sam sam sebi.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#8478 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Pa sta bi treabo da uradi pa da bi se reklo da dobro radi??? Mozda da obuce bordo dres i proseta Sarajevom!!!Tomahawk11 wrote:Pa eto hrasno nas pita hoćemo li se posuti pepelom ako dobijemo Belgiju, ispade da se Meša pljuje, tj. da kritika nije opravdana i da dobro radi.
-
Dead Man Walking
#8479 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Trebalo bi da nekad izvede postavu prilagodjenu protivniku a ne uvijek isti sastav i taktiku koju i vrapci znaju.hrasno38 wrote:Pa sta bi treabo da uradi pa da bi se reklo da dobro radi??? Mozda da obuce bordo dres i proseta Sarajevom!!!Tomahawk11 wrote:Pa eto hrasno nas pita hoćemo li se posuti pepelom ako dobijemo Belgiju, ispade da se Meša pljuje, tj. da kritika nije opravdana i da dobro radi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8480 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Radi li dobro?hrasno38 wrote:Pa sta bi treabo da uradi pa da bi se reklo da dobro radi??? Mozda da obuce bordo dres i proseta Sarajevom!!!Tomahawk11 wrote:Pa eto hrasno nas pita hoćemo li se posuti pepelom ako dobijemo Belgiju, ispade da se Meša pljuje, tj. da kritika nije opravdana i da dobro radi.
Ovaj drugi dio ne bih komentarisao. Bezveze ti je to.
- AmiĐa_Idriz
#8481 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Zašto nije pozvao bosanskog Baggia preko bare 
- Logovan
#8482 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Još malo pa utakmica.
Spavaš li mirno Baždareviću Mehmede?
Spavaš li mirno Baždareviću Mehmede?
- ultima_palabra
#8483 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Sta ima veze, ovo ionako samo jos dijasporci prate 
- SmokingMan
#8484 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Haris se pita zašto ovaj put Mehmed nije računao na njega.
- luckylaka
#8485 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Pa valjda zato sto je pozvan povrijedjeni PrcoSmokingMan wrote:Haris se pita zašto ovaj put Mehmed nije računao na njega.
- AmiĐa_Idriz
#8486 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Eh et, da se Prcić nije povrijedio prosli bi...sok za ekipu..Baždarević: Razmišljamo o pozivanju Medunjanina, povreda Prcića je veliki peh
-
Bazinga1234
#8487 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
-----------------Begovic ----------------
Vranješ - Šimunović - Šunjić - Seo
-----------Bešić ------Jajalo ------------
---Višća -----Milićević ----- Lulić --
---------------- Džeko ----------------
Mislim da će Mesa nesto ovakvo izvest.
Mozda Medunjanin upadne umjesto nekog u vezni red.
Vranješ - Šimunović - Šunjić - Seo
-----------Bešić ------Jajalo ------------
---Višća -----Milićević ----- Lulić --
---------------- Džeko ----------------
Mislim da će Mesa nesto ovakvo izvest.
Mozda Medunjanin upadne umjesto nekog u vezni red.
Last edited by Bazinga1234 on 30/09/2017 18:21, edited 1 time in total.
- Logovan
#8488 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
AmiĐa_Idriz wrote:Eh et, da se Prcić nije povrijedio prosli bi...sok za ekipu..Baždarević: Razmišljamo o pozivanju Medunjanina, povreda Prcića je veliki peh
Na šta će naša igra ličiti.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- Laertes
#8490 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Mogao bi neko ponoviti se sa odijelom u subotuVelkoski wrote:http://sport1.ba/reprezentacija/mehmed- ... vici/96826
- ultima_palabra
#8491 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Šakae, falio je i Mujdža... pa falili su i Rahimić, Papac, Mulina, Sejo Kapetanović, Marko TopićVelkoski wrote:http://sport1.ba/reprezentacija/mehmed- ... vici/96826
- Logovan
#8492 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Nedostajao Hajrović.Velkoski wrote:http://sport1.ba/reprezentacija/mehmed- ... vici/96826
- Svakako. Recimo, niko ne spominje jednog Mujdžu, koji je puno značio nacionalnom timu.
A Šehić mu je budućnost.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8493 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
A ja budala kontam ganjati vani stream u subotu
Kad je do sudbine, bolje da i ne tražim.
Kad je do sudbine, bolje da i ne tražim.
- Dr. Kuca
#8494 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Velkoski wrote:http://sport1.ba/reprezentacija/mehmed- ... vici/96826
Pored djurica, mujdze, i spahica, fali nam i jedan salihamidzic, bolic, baljic, hibic. Za 4 godina niti jednog igraca nije pronasao za prvih 11.
-
RtrnOfSalisbury
#8495 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
meske, sad vise nego ikad ti treba izbij nabij, ako dovuces 0:0 do nekije 20 minuta prije kraja morebit da ti se i posreci ali tesko. ako mores probaj izbjec katastrofu i tako pripremi sebi castan odlazak 
- drug_profi
#8496 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Mozda Kipar odradi plan B za Mešu. Ja znam da sam ja kvalifikacije proglasio završenim odavno, tako da neću gledati i kvariti sebi vikend.
-
condy
#8497 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Meša je apsolvirana priča, tri godine je sasvim dovoljno da vidiš da ne ide.
Kad smo već kod Italijana, mislim da su njihovi treneri među najboljim taktičarima. Čisto sumnjam da je to moguće, ali bih volio da Mešu zamijeni neki italijan, koji je vodio njihove jače klubove. Sve više mislim, da fudbalskog znanja i individualne kvalitete imamo, ali da nam je uvijek nedostajao sjajan taktičar selektor od znanja i autoriteta, koji bi to sve posložio i pripremio ekipu za svakog protivnika posebno. Jbg, kod Meše isti stil igre isti igrači ako ih silom prilika ne mora mijenjat protiv svake reprezentacije, to se pročita vrlo lako od ozbiljnijih reprezentacija.
Kad smo već kod Italijana, mislim da su njihovi treneri među najboljim taktičarima. Čisto sumnjam da je to moguće, ali bih volio da Mešu zamijeni neki italijan, koji je vodio njihove jače klubove. Sve više mislim, da fudbalskog znanja i individualne kvalitete imamo, ali da nam je uvijek nedostajao sjajan taktičar selektor od znanja i autoriteta, koji bi to sve posložio i pripremio ekipu za svakog protivnika posebno. Jbg, kod Meše isti stil igre isti igrači ako ih silom prilika ne mora mijenjat protiv svake reprezentacije, to se pročita vrlo lako od ozbiljnijih reprezentacija.
- Laertes
#8498 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Morel' Ancelotti, evo slobodancondy wrote:Meša je apsolvirana priča, tri godine je sasvim dovoljno da vidiš da ne ide.
- Billy The Pljuc
#8499 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Cuj hrasnog da balimo/pljujemo po Meshi
. Ma nidje veze to, imao je i previse vremena da se dokaze i iskreno mene ne boli toliko nedostatak rezultata koliko me boli sto nemamo igru. Ja licno nemam razloga za optimizam pa cak i da dobijemo naredne dvije utakmice ostaje nam baraz. Kako Mesha sprema ekipu za baraza mislim da svi znamo i mislim da je i nebitan protivnik kojeg bi "zakacili" u istom. Vrijeme mu je da ide...
- kakotakonikako
#8500 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Sretno Mesa na tvojoj Grbavici !