Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Maharadza

#6901 Re: RE: Re: RE: Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Maharadza »

studeni76 wrote:
Maharadza wrote:
LSD wrote:Fuj kakve komentari ovdje, a znamo od koga i zbog cega ;-) ...gadost nema granica.
Meša je kriv što Džeko, Pjanić i Vedo fulaju zicere u drugom poluvremenu, što ne znaju dotuci protivnika i što primamo gol u 95 minuti, što ne možemo izdržati ni 5 sekudni koliko je ostalo do kraja [emoji38] za sve to je selektor kriv [emoji38] logika na aparatima....iako smo nadigrali grke , imali i previše prilika , igra odlicna i opet se sere, opet nekome ne valja.
KRIV je što ne zna zatvoriti igru, KRIV je što mu bičakčić igra krilo pored (sigurno više nego spremnog) Stevanovića na klupi, KRIV je što do kraja nije napravio još jednu izmjenu a imao je pravo na istu... Ali ti ga braniš po automatizmu tako da je uzalud iznositi činjenice...
Napravio je tri izmjene, Sunjic Djuric i Bico
Moja greška, ali je trebao ranije napraviti izmjene, a ne početi u 70. i to kada je bio primoran...
LSD

#6902 Re: RE: Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by LSD »

studeni76 wrote:
Maharadza wrote:
LSD wrote:Fuj kakve komentari ovdje, a znamo od koga i zbog cega ;-) ...gadost nema granica.
Meša je kriv što Džeko, Pjanić i Vedo fulaju zicere u drugom poluvremenu, što ne znaju dotuci protivnika i što primamo gol u 95 minuti, što ne možemo izdržati ni 5 sekudni koliko je ostalo do kraja [emoji38] za sve to je selektor kriv [emoji38] logika na aparatima....iako smo nadigrali grke , imali i previše prilika , igra odlicna i opet se sere, opet nekome ne valja.
KRIV je što ne zna zatvoriti igru, KRIV je što mu bičakčić igra krilo pored (sigurno više nego spremnog) Stevanovića na klupi, KRIV je što do kraja nije napravio još jednu izmjenu a imao je pravo na istu... Ali ti ga braniš po automatizmu tako da je uzalud iznositi činjenice...
Napravio je tri izmjene, Sunjic Djuric i Bico
:thumbup:

Al KRIV je što nije napravio i četvrtu izmjenu :lol: :-) onako na foru da zayebe i sudije i grke.
Dead Man Walking

#6903 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Dead Man Walking »

Jedan govori kriv je sto je zatvorio igru, drugu kriv je dto ne zna zatvoriti igru. Haj se bar dogovorite.
Maharadza

#6904 Re: RE: Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Maharadza »

Dead Man Walking wrote:Jedan govori kriv je sto je zatvorio igru, drugu kriv je dto ne zna zatvoriti igru. Haj se bar dogovorite.
Pa pokušao je zatvoriti ali kao što rekoh: AMATERČINA NI TO NE ZNA!!!

Ali protiv ovako očajnih grka je stvarno trebao napasti, Stevanović na krilo i trpaj, ali šta ćeš, pi*ka u duši ne smije...
Last edited by Maharadza on 13/11/2016 23:11, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#6905 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Pa nije ovo lose bilo, sad da li su Grci toliko losi ili smo mi bili dobri... morao se dati drugi gol na vrijeme i onda se zajebavati.

Na kraju smo ostali bez snage i logicno je da su nas malo pritisli... Bicakcic kao desno krilo je glupost, to se mora priznati.
KPNCTNJAH

#6906 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by KPNCTNJAH »

Ma pusti ove sto to gledaju navijacki, da im sutra ponudis Bazdarevica na mjestu trenera omiljenog kluba, hladno bi odbili... kakav je to luzer, pokazao je jos na izvlacenju kad smo dobili Irsku, ponovio sam to nekoliko puta, onda u samim utakmicama protiv istih... onda nas zguzi Belgija, a sad ti Grcka koja izgubi dvije tekme kvalifikacija protiv Farskih Ostrva, zavrsi zadnja na tabeli, gubi od Luksemburga, zabije gol jer cijelo drugo poluvrijeme igras k'o picka... ne mozes kriviti selektora sto igrac ne primi loptu kako treba, sto ne iskoristi neku priliku, ali kad imas drasticnu razliku u igri prije i nakon naseg postignutog gola, znas po cijoj komandi se to desava...

Pustas reprezentaciju koju mozes razvuci po terenu kad god pozelis da ti se igra oko kaznenog prostora, gol je dosao u zadnjim sekundama, ali ga je Bazdarevic prizivao 45+ minuta... o istim izmjenama bez obzira na protivnika i stanje na terenu ne treba previse ni pricati...
haris0032

#6907 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by haris0032 »

Svoje trenersko (ne)umijece je pokazao izmjenom Djuric - Ibisevic. Glupan, a tek Bicakcic krilo? Ma otkaz odmah! I da smo pobijedili ovi potez su za otkaza!!!

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk
Bosanski_kralj

#6908 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bosanski_kralj »

Živim za dan kad ćemo dočekati nekog normalnog solidnog selektora na klupi, koji je kadar da u toku utakmice vidi i korigira neke stvari.
hellhammer

#6909 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hellhammer »

Da smo i 5:0 dobili opet bi bili protiv mese. Misevima sve smeta jebo te kao da su sa vratnikom igrali a ne grckom. Gresska je uvjek bilo i bice. Realno mesa jos ni jednu utskmicu nije izgubio od slabijeg protivnika. Pa nismo mi brazil majka mu stara
Logovan

#6910 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

Bosanski_kralj wrote:Živim za dan kad ćemo dočekati nekog normalnog solidnog selektora na klupi, koji je kadar da u toku utakmice vidi i korigira neke stvari.
Vala taj dan nećemo dočekati. :lol:
LSD

#6911 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by LSD »

hellhammer wrote:Da smo i 5:0 dobili opet bi bili protiv mese. Misevima sve smeta jebo te kao da su sa vratnikom igrali a ne grckom. Gresska je uvjek bilo i bice. Realno mesa jos ni jednu utskmicu nije izgubio od slabijeg protivnika. Pa nismo mi brazil majka mu stara

Da smo izdržali još onih 5 sekundi sudijskog vremena i da je ostalo 1-0 za nas, sad bi se pisali hvalospjevi o Mešinoj taktici ;-) ali licemjernost je gadna stvar...miševi sad imaju materijala da kenjaju, a pola njih bi potpisalo remi prije tekme u Atini.
Bosanski_kralj

#6912 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bosanski_kralj »

Logovan wrote:
Bosanski_kralj wrote:Živim za dan kad ćemo dočekati nekog normalnog solidnog selektora na klupi, koji je kadar da u toku utakmice vidi i korigira neke stvari.
Vala taj dan nećemo dočekati. :lol:
Znam da nećemo. Retardirane osobe nam sjede u Savezu.
haris0032

#6913 Re: RE: Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by haris0032 »

hellhammer wrote:Da smo i 5:0 dobili opet bi bili protiv mese. Misevima sve smeta jebo te kao da su sa vratnikom igrali a ne grckom. Gresska je uvjek bilo i bice. Realno mesa jos ni jednu utskmicu nije izgubio od slabijeg protivnika. Pa nismo mi brazil majka mu stara
A Grcka neka velesila ili sta?

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk
Logovan

#6914 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

Hajde ba ne piši gluposti.
Nije do Grčke što smo se mi uplašili. Nije do Grčke što mi nećemo da završimo kontre. Nije do Grčke što vršimo šablonske i nejasne izmjene. Nije do Grčke što je Baždarević zaboravio na sredinu.
Bosanski_kralj

#6915 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bosanski_kralj »

LSD wrote:

Da smo izdržali još onih 5 sekundi sudijskog vremena i da je ostalo 1-0 za nas, sad bi se pisali hvalospjevi o Mešinoj taktici ;-) ali licemjernost je gadna stvar...miševi sad imaju materijala da kenjaju, a pola njih bi potpisalo remi prije tekme u Atini.
Da je babi....

Sjećate li se utakmice Njemačka - Italija i šta je Marčelo Lipi uradio u drugom produžetku polufinala SP 2006 godine?
KPNCTNJAH

#6916 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by KPNCTNJAH »

Image

Ja bih prije rekao da su misevi oni koji ce se na pomen neke reprezentacije usrati i razmisljati o tome kako da im otkinu bod, mozda... luzerski mentalitet, hvalimo se sto smo imali 1:0 protiv Spanije, al' nas zajeb'o sudija, sto smo protiv Francuske odigrali nerijeseno, dobili Italiju u prijateljskoj... od ove zadnje proslo 20 godina, mi i dalje nismo dobili neku od najjacih reprezentacija... a to se nece ni desiti sve dok nam je uspjeh bod protiv ovakve Grcke...
trener-profesionalac

#6917 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by trener-profesionalac »

LSD wrote:

da nisi navijac zelja mozda bi ti vjerovali da si iskren...samo kad se sjetim sta si pisao o susicu...
LSD

#6918 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by LSD »

Bosanski_kralj wrote:
LSD wrote:

Da je babi....

Sjećate li se utakmice Njemačka - Italija i šta je Marčelo Lipi uradio u drugom produžetku polufinala SP 2006 godine?
Šta je uradio?? premda ne znam kakve to veze ima sa ovom temom :roll:

Opet kažem, jednostavno osvetile su nam sve promašene šanse u drugom poluvremenu i nemanje snage da izdržimo tih par sekundi do kraja.
Kenjati na taktiku selektora koji je razvalio igrom grčkog selektora Skibea u njihovoj avliji - je vrhunac ovog foruma.
Bosanski_kralj

#6919 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bosanski_kralj »

LSD wrote:
Šta je uradio?? premda ne znam kakve to veze ima sa ovom temom :roll:

Opet kažem, jednostavno osvetile su nam sve promašene šanse u drugom poluvremenu i nemanje snage da izdržimo par sekundi do kraja.
Kenjati na taktiku selektora koji je razvalio igrom grčkog selektora Skibea u njihovoj avliji - je vrhunac ovog foruma.
Vodi protiv Njemačke 1:0 i čovjek iako vodi reprezentaciju koja je u svijetu poznata po sposobnosti čuvanja rezultata 1:0, ubacuje Del Piera u igru a ne nekog defanzivca i nokautira protivnika.

Ludost je uvesti Bičačića i staviti ga na krilo.
trener-profesionalac

#6920 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by trener-profesionalac »

lsd JE NAVIJAC ZELJA I NEBI REKAO NA TRENERA NIJEDNE NI ZA MILION.
LSD

#6921 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by LSD »

trener-profesionalac wrote:lsd JE NAVIJAC ZELJA I NEBI REKAO NA TRENERA NIJEDNE NI ZA MILION.
"K'o pokisao sam. Tri-četiri sekunde su nam trebale do kraja da uzmemo sva tri boda. Crveni karton nije presudio jer smo igrali deset protiv deset, tako da to ništa nije promijenilo stanje na terenu.

Trebali smo prije crvenog kartona riješiti utakmicu. Nismo to učinili i nažalost smo primili taj gol u zadnjim skundama", rekao je Lulić.
Koliko vidim, covjek nigdje ne pominje neke greške selektora.

Pa sad, višem vjerujem reprezentativcu Luliću, nego nekom anonimnom pitaru sa foruma koji hejta Mešu iz svima dobro znanih razloga :nargila:
Last edited by LSD on 13/11/2016 23:50, edited 1 time in total.
KPNCTNJAH

#6922 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by KPNCTNJAH »

Ne volim vaditi statistiku, ali posto se nekad mora crtati...

Image

Oko 35. minute posjed lopte je bio 73% na nasoj strani, imali smo 7 udaraca na gol, Grci nijedan...

a za ove bez trunke obraza... http://forum.klix.ba/safet-susic-pape-s ... 59975.html malo da se podsjetite sta ste pisali tamo...
Dead Man Walking

#6923 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Dead Man Walking »

Nisu nam prisli golu, sve sto su napravili je sut iz vana i ona prilika iz prvog kad smo im dali loptu u noge. Ne kontam pricu o povlacenju u drugom kad smo imali 2 zicera da rijesimo sve. Ne znam fakat kakvu ste igru ocekivali da postavi? Da drizmo loptu ko Barselona 70%? Gol primamo iz auta, i to kad je lopta trebala biti nasa. Bicakcic na krilu se mozemo sloziti da je glupost ako je uopste bila zamisao to da igra.
ganjeta

#6924 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ganjeta »

Dead Man Walking wrote:Nisu nam prisli golu, sve sto su napravili je sut iz vana i ona prilika iz prvog kad smo im dali loptu u noge. Ne kontam pricu o povlacenju u drugom kad smo imali 2 zicera da rijesimo sve. Ne znam fakat kakvu ste igru ocekivali da postavi? Da drizmo loptu ko Barselona 70%? Gol primamo iz auta, i to kad je lopta trebala biti nasa. Bicakcic na krilu se mozemo sloziti da je glupost ako je uopste bila zamisao to da igra.
Pa još jednu izmjenu :lol: .
LSD

#6925 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by LSD »

Dead Man Walking wrote:Nisu nam prisli golu, sve sto su napravili je sut iz vana i ona prilika iz prvog kad smo im dali loptu u noge. Ne kontam pricu o povlacenju u drugom kad smo imali 2 zicera da rijesimo sve. Ne znam fakat kakvu ste igru ocekivali da postavi? Da drizmo loptu ko Barselona 70%? Gol primamo iz auta, i to kad je lopta trebala biti nasa. Bicakcic na krilu se mozemo sloziti da je glupost ako je uopste bila zamisao to da igra.
Bičakčić je ušao 3 minute prije kraja ( u 87) , potpuno nebitan faktor u cijeloj slici....a šta je sa preostalih 87 minuta igre, gdje smo ubili grke polukontrama, gdje smo pored gola stvorili još 3-4 ekstra šanse i nismo znali završiti tekmu na vrijeme što nam se na samom kraju osvetilo....kazna došla zbog tih promašaja ;-) i onda pojedinici krenu kritikovati selektoru za to :lol:
Locked