Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#2526 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Selam Papetu i papeljupcima :skoljka:

Samo da ostane Wilmots, imamo fine sanse da iznenadimo u Briselu.
rumenige_brajtner

#2527 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by rumenige_brajtner »

ultima_palabra wrote:Selam Papetu i papeljupcima :skoljka:

imamo šanse, međutim, naša igra u odbrani je bila loša. to je realnost, šta god neko mislio. pravo smo nesigurni nazad i to je za brigu. što se tiče tekme protiv izraela, odlično su igrali višća, medunjanin i pjanić. ostali su bili prosjek, ili ispod. izrael je goli qrac od ekipe, pa se zato činilo da smo mi pravo dobri :)
cyprus

#2528 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

Igra protiv Izraela je bila i više nego solidna... Sa igračima u ovakvoj formi, ono je skoro pa realni maksimum...
SkyLimit

#2529 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by SkyLimit »

Valjda neće Belgija u ova tri mjeseca do utakmice sa nama odigrati kakvu prijateljsku koja bi mogla biti kobna za Wilmotsa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2530 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

Auu....sta je covjek uradio od one Belgije. Ako budu ovako izgledali, imamo itekako sanse. Mi, ionako, mozemo samo biti bolji.
rumenige_brajtner

#2531 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by rumenige_brajtner »

cyprus wrote:Igra protiv Izraela je bila i više nego solidna... Sa igračima u ovakvoj formi, ono je skoro pa realni maksimum...
i u poređenju sa igrom koju smo prikazivali na početku kvalifikacija. međutim, u defanzivi smo loši i ne treba stavljat glavu u pijesak i ignorisat probleme koje imamo.
trcicu trceci

#2532 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by trcicu trceci »

Itakoto wrote:
trcicu trceci wrote:Naleti nekad neka budala da kaze kako je Mesa bolji od Safeta... Pape nas je odveo na SP, Mesa jos ni u baraz :thumbup:
to su ti neki rezultati koji se vide i koji ce se gledati uvijek, a ove budalastine iznad koji ce se prepoznati se javljaju ili zbog vremena ili droge... grijeh bi bilo da je neko tako prirodno neinteligentan
Reci da se zajebajes. Otkad pratite vi reprezentaciju BiH? To sto sa velikom vjerovatnocom necemo vidjeti Pariza 2016 je iskljucivo zasluzen Pape. Ukoliko ga pak vidimo, Meshi (ili bilo kome trecem ko nas odvede tamo nakon Safetovih eksperimentisanja) treba podignuti spomenik pred stadionom u Zenici. :D

p.s. 99% sam siguran da si bio ironican. :D
ovo je neka moja poluzajebancija, i to je haman vecina ovdje skontala :D
a namijenjena je da izbalansira oksimoronske opise papeta... jer ovdje da bi nekome dokazao da pretjeruje, moras i ti pretjerat u suprotnom misljenju kako bi mu dokazao da malo razumnije promatra svijet oko sebe :run:
Mirza007

#2533 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Mirza007 »

Sasvim solidno protiv Izraela. Cestitke igracima I selektoru.
Protiv Belgije vjerovatno ponovo ide ista formacija 4-2-3-1.
Medjutim, morace Mesa nesto mijenjati jer je Belgija daleko ozbiljnija ekipa od Izraela. Volio bih da nam se ponovi ona utakmica iz Pariza I potpisao bih isti rezultat.
Malo brinu uocene slabosti iz utakmice sa Izraelom:
- Pjanic je mijenjao pozicije sa Medunjaninom tokom utakmice. Prvi gol smo dali na njegovu asistenciju ali kada je Medunjanin u paru sa Besicem u odbrani smo pretanki jer Medo ne moze defanzivno odgovoriti ozbiljnijoj ekipi a pogotovo ne onako brzoj sredini terena kakvu ima Belgija. Izraelci su nam prelako dolazili u zonu suta, pogotovo kad je Medo bio iza Pjanica.
- Mujdza se dobro drzao protiv Izraela ali je veliko pitanje kako ce to izgledati protiv Belgije. Mene je cudilo da Izrael nije napadao preko njegove strane. Nazalost, povrede I godine su Mensura udaljile od najbolje forme, no mi bolje rjesenje na desnom beku nemamo. Visca ce morati pomagati u odbrani a to nam oduzima bitnu ofanzivnu kvalitetu.
No do utakmice ima jos, da se dosta toga popraviti ali nama generalno treba novi Miske. Ovako zrtvujemo Pjanica I dobijamo improvizirana rjesenja.
Protiv Belgije bi mozda moglo ovako:
---------------------Begovic------------------------

Mujdza------Vranjes------Spahic-----Kolasinac

------------Besic-------------Vrancic-------------

Visca-----------------------------------------Lulic

-----------------Pjanic----------------------------

-----------------------Dzeko-----------------------
jeza u ledja

#2534 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jeza u ledja »

Ne znam je li bilo gdje? Neda mi se, ali bilo bi zabavno potraziti sve cvrletove postove o Edinu Visci. :lol:
ultima_palabra

#2535 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Višća je bio i ostaće limitiran, ali u današnjem fudbalu možeš napraviti karijeru samo na osnovu brzine... vidi pod Walcott. Pogotovo u našoj ekipi, gdje su brzi igrači ugrožena vrsta.
SSemir

#2536 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by SSemir »

jeza u ledja wrote:Ne znam je li bilo gdje? Neda mi se, ali bilo bi zabavno potraziti sve cvrletove postove o Edinu Visci. :lol:
nemoj dzaba, on vec par dana vec provodi vrijeme editujuci te postove :D
jeza u ledja

#2537 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:Višća je bio i ostaće limitiran, ali u današnjem fudbalu možeš napraviti karijeru samo na osnovu brzine... vidi pod Walcott. Pogotovo u našoj ekipi, gdje su brzi igrači ugrožena vrsta.
Pa vecina igraca su limitirani :)

Nije do toga, vec sto se Visca, ne znam ni ja kako, a nije ni bitno vise, dovodio u vezu sa Germanijom i onda dalje isla prica kurcu ne valja. A u stvari raja se primala za tu pricu jer je u pitanju igrac iz druge turske lige. Da se pitao obican forumski puk igrac iz takve lige nikad ne bi bio pozivan.
Na stranu to sto je bio najbolji igrac tog tima koji je bio na putu u prvu ligu. Evo sad zavrsili cetvrti. I u tom timu Visca dao 8 golova i 4 asistencije, prosle godine 10G/10A :shock: i onda neko cudjenje odkud on , sta on....
Slicno je doticni pricao i za Sunjica, a covjek u medjuvremenu iz Ukrajine presao u jacu, rusku ligu, i opet standardan. Al djaba, ne valja, Germanijin je. Ne znamo kako al tako je. :roll:

A u stvari poenta je bila naci neku vezu po kojoj je igrac pozvan preko stele, ako se ne svidi nekom forumskom strucnjaku. Djaba sto to nije tacno i djaba sto je njegova procjena o tom igracu pogresna, bitno je da dokazes nekome da si ti najpametniji.
ultima_palabra

#2538 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Ma nemaju oni veze sa Germanijom, mislim moguće da je bilo štela kod poziva, ali tu Šunjić i Višća ne spadaju... možda Kvržić ili tako neki likovi.
jeza u ledja

#2539 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jeza u ledja »

Ma sve je moguce, sta ja znam, ali za ovu dvojicu nije bilo takvih dokaza, a cvrle lafo cuo od nekog.
Najlakse tako. Neki ti se igrac ne svidja i hajmo slozit pricu da bi slozio neki lazni argument.
and

#2540 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by and »

ultima_palabra wrote:Višća je bio i ostaće limitiran, ali u današnjem fudbalu možeš napraviti karijeru samo na osnovu brzine... vidi pod Walcott. Pogotovo u našoj ekipi, gdje su brzi igrači ugrožena vrsta.
a eto prije godinu i nešto kad su neki menadžeri iz serije a i njemačke gledali neke naše igrače pravo su nahvalili višću iako njega nisu došli gledati :mrgreen:
svi u napad

#2541 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by svi u napad »

Mislim da je glupo da se stalno oko repke i selektora prepucavaju navijaci Sarajeva i Zelje. Takodjer je glupo porediti Amidzu i Mesu. Iako je za mene kao pitara bio zakon i kralj Pape kao igrac, Amidza kao trener je ispod nule (sad ce moji pitari skociti sa pitanjem "ko nas je odveo u Brazil" :mrgreen: ). Mesa postavlja igrace na njihova normalna mjesta, te iako mu mufljuzi naredjuju da jedan broj igraca mora pozvati on ih ne stavlja u igru i na taj nacin za sada pokazuje da mu je interes i rezultat repke u prvom planu.
Slazem se sa Mirzom i njegovom postavom. Milsim da je Vrancic moderniji i korisniji u ovom trenutku od Mede te moze puno vise dati u Belgiji nego Medo. Ja imam jos jednu dilemu a to je Vranjes ili Bicakcic. Jasno mi je zasto je u ovoj tekmi igrao Vranjes (prije svega zbog svoje brzine i na taj nacin sprecavanja kontri) prije Bice, no licno mislim da je Bico bolji odbrambeni igrac od njega. Tacno je da Bico nije nikad odigrao nesto super za repku (protiv Amera je bila najbolja cinimi se) ali u Njemackoj ligi je bio dobar. Sta je razlog za to ne znam ali imam osjecaj da ce i on jednom proigrati.
Mesu sada treba pustiti na miru jer ima 2 zaista teske tekme pred sobom i za ovu sadasnju situaciju nista nije kriv, te mu nakon ovih kvala treba produziti ugovor bez obzira na rezultat. Sa njim cemo icu u Rusiju na WM sigurno (danas procitah da cemo biti u drugoj jakosnoj skupini) a nadam se da cu iduce godine gledati istog kako komandije repkom na EM u Francuskoj. Naprijed BiH :bih: :bih:
mfeed

#2542 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by mfeed »

svi u napad wrote:Mesa postavlja igrace na njihova normalna mjesta,
postavljao ih je I pape na "normalna" mjesta kad mu je odgovaralo. kad je odlucio da mu ne odgovara I da se to mora promjeniti radi promocije igraca lige petice, onda vise nisu bili na "normalim mjestima". u cro taj milje I desavanja oko njega tamo zovu mocvara. kod nas recimo, zakletva je osoba kojoj je svojevremeno bilo zabranjeno jedan vremenski period baviti se fudbalom zbog namjestanja rezultata. kad je zbog rata pukla yu liga mogao si procitati I naci masu izjava koji potvrdjuju da je apsolutno svako kolo te yu lige bilo namjesteno. dakle, radi se o sportu i sredini gdje ordiniraju likovi kojima je u genima da se bave takvim stvarima. ocekivati da ce iz toga izroniti nekakav pape ili neki mesha I biti imuni na sve to I da im je "rezultat repke u prvom planu" je zestok optimizam. volio bih da grijesim. menscini da je pola igraca sa ovog trenutnog spiska pozvano iz nekih interesa.

sto se tice belgije, meni je medo ok jer necemo izlaziti visoko zato sto bi nas belgija kontrom ubila. ne kontam sta vidis u tom bicackicu, ja kad ga vidim taj dan nemam napretka.
alphonse kauders

#2543 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by alphonse kauders »

Tomahawk11 wrote:

Auu....sta je covjek uradio od one Belgije. Ako budu ovako izgledali, imamo itekako sanse. Mi, ionako, mozemo samo biti bolji.
Ovu priču o Wilmots-u nikako ne kontam?? Ljudi su trenutno DRUGIna Svijetu po FIFA listi. Prije 7 dana su mlatnuli Francusku. Nakon što je Wilmots preuzeo reprezentaciju, ista je probeharala i postala svjetska sila.

U kvalifikacijama su kiksali sa Velsom 2x, ali kakve to veze ima? Pa i Njemačka je zijanila od Poljske i igrala kući neriješeno s Irskom, pa niko trentuno ne osporava Loewa?

Wilmots je po mom mišljenju odličan selektor, a mi se fakat jedino možemo nadati da ćemo nekako uspjeti parirati Belgijancima.
luckylaka

#2544 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Mesha radi dobar posao samo da mu drugi ne naturaju nepodobne za reprezentaciju.Zar nije bilo pametnije Meshi da protiv levata umjesto tzv.pojacanja Zeca,Stilica,Vranjesa,Dujkovica,Vede,Vrse...pozove 5-6 najboljih mladih talenata iz Premijer lige (po jednog recimo iz Sa,Zelje,Velez,Borac,Zrinjski,Siroki..nebitno)i neka presjede na klupi kao sto su ostali presjedjeli,da se malo druze sa sa Dzekom,Pjanom,Lulom...al ne nema Mesha muda za to.Bitniji su ovi pred penziju.Ok.Nije do Meshe.neko mu natura te igrace.Pa nemoj se brate baviti poslom za koji si placen a ne radis kako mislis da je nabolje.Jebo te fudbal gdje ti teski levat natura reprezentativca ko da je u pitanju Podgrmec ili Pofalicki.Da nam je selektor sa mudima da napravi reda u reprezentaciji i savezu..al tesko da vecina nas to doceka.
Point.

#2545 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

Joj, ma jebo vise i belgijance, koda su marsovci galaktikosi. Dobra ekipa jesu, al navikana do bola.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2546 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

@alphonse kauders, Belgija ima igrace da komotno sastavi dvije ekipe. Kvalitetne igrace. Ono sto su odigrali s Velsom...Boze sacuvaj! Jos su maltene sami sebi dali gol. Da ne govorim koliko su sterilni bili naprijed.
Jeste, drugi su u grupi, ali su zakomplikovali svoj status. Razbili Kipar i Andoru, mozes misliti. S Velsom bod, s nama zasad bod. Istina, ako ne izgube od nas, onda su sigurni drugi. No, ipak su prvi favoriti grupe, tako da sigurno mogu bolje. Ko je kriv? Selektor, sigurno. Pusti se prijateljske i Francuza. Ja protiv Velsa od njih nista nisam vidio.
No, boli me briga za njih. Da nam ih je kako klepiti.
ultima_palabra

#2547 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

alphonse kauders wrote:
Tomahawk11 wrote:

Ovu priču o Wilmots-u nikako ne kontam?? Ljudi su trenutno DRUGIna Svijetu po FIFA listi. Prije 7 dana su mlatnuli Francusku. Nakon što je Wilmots preuzeo reprezentaciju, ista je probeharala i postala svjetska sila.

U kvalifikacijama su kiksali sa Velsom 2x, ali kakve to veze ima? Pa i Njemačka je zijanila od Poljske i igrala kući neriješeno s Irskom, pa niko trentuno ne osporava Loewa?

Wilmots je po mom mišljenju odličan selektor, a mi se fakat jedino možemo nadati da ćemo nekako uspjeti parirati Belgijancima.
Ja fakat ne znam na osnovu čega su oni drugi... na SP jedva došli do četvrtfinala, ove kvalifikacije loše igraju u slaboj grupi, možda na osnovu prošlih kvalifikacija gdje su izgledali moćno protiv Štimca i Mihajlovića :roll:

Pa protiv nas u raspadnom stanju su realno trebali izgubiti. Ako su postali svjetska sila, postali su uprkos Wilmotsu, zato što im je u kratkom periodu stasalo 10-15 klasnih igrača u timu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2548 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JoseMujica »

imena imaju i daleko širi izbor igrača od nas, al ako zavremo, kakko samo dinarski tovar zna, moremo ih i dići

još uvijek nam ostaje problem uigravanja odbrane koja tanko stoji
Itakoto

#2549 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Itakoto »

Sve se moze kad se hoce :bih:
cvrčak_na_hedonizmu

#2550 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

jeza u ledja wrote:
Pa vecina igraca su limitirani :)

Nije do toga, vec sto se Visca, ne znam ni ja kako, a nije ni bitno vise, dovodio u vezu sa Germanijom i onda dalje isla prica kurcu ne valja. A u stvari raja se primala za tu pricu jer je u pitanju igrac iz druge turske lige. Da se pitao obican forumski puk igrac iz takve lige nikad ne bi bio pozivan.
Na stranu to sto je bio najbolji igrac tog tima koji je bio na putu u prvu ligu. Evo sad zavrsili cetvrti. I u tom timu Visca dao 8 golova i 4 asistencije, prosle godine 10G/10A :shock: i onda neko cudjenje odkud on , sta on....
Slicno je doticni pricao i za Sunjica, a covjek u medjuvremenu iz Ukrajine presao u jacu, rusku ligu, i opet standardan. Al djaba, ne valja, Germanijin je. Ne znamo kako al tako je. :roll:

A u stvari poenta je bila naci neku vezu po kojoj je igrac pozvan preko stele, ako se ne svidi nekom forumskom strucnjaku. Djaba sto to nije tacno i djaba sto je njegova procjena o tom igracu pogresna, bitno je da dokazes nekome da si ti najpametniji.
De malo poredi lige, to najbolje radiš :D i kakav referat napišiti, besmisleni :D Koliko znaš govori ćinjenica da si i ti poredio Bešića i Hadžića. Nemamo o čemu pričati dalje, realno. Ti ne bi prepoznao igrača da te potapše po ramenu i predstavi se :D

Inače, ponašaš se ko ostavljena žena, zabrinjavaš me :-D
Locked