Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#2201 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by todd_smith »

Cimirot je bio sjeban sto nije dobio poziv. Znao je i sam da ne bi igrao ali se bas sjebao da ga nikako nije bilo. To znam sigurno. Bas ga je pogodilo.

Spisak nema smisla meni, nastavio je zvati Tina i Vrsajevica, onda dodao Vranjesa...zove Zeca ali nema Bajica?! Nema Mahmutovica? Ali Ibisevic je tu?!

Sve u svemu ne nadam se pobjedi protiv Izraela, ovaj lici na Pape 2.0.

Samo se pitam ko ce biti kriv ovaj put? Sudije opet?
GeneralBHF

#2202 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by GeneralBHF »

Covjek ima svoje vidjenje igre i pustite da radi svoj posao. Bajica bi zvao sigurno da nije potrebniji drugoj reprezentaciji.

Poceli ste vec da placete bez razloga a ti igraci i onako ne mogu da odluce utakmicu pa tako dali ih zvao ili ne nije ni bitno.

Vrsajevic nece igrati jer ima Mujdza kao ni Susic vjerujem mozda udje zadnjih 20min.
luckylaka

#2203 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

GeneralBHF wrote:Covjek ima svoje vidjenje igre i pustite da radi svoj posao. Bajica bi zvao sigurno da nije potrebniji drugoj reprezentaciji.

Poceli ste vec da placete bez razloga a ti igraci i onako ne mogu da odluce utakmicu pa tako dali ih zvao ili ne nije ni bitno.

Vrsajevic nece igrati jer ima Mujdza kao ni Susic vjerujem mozda udje zadnjih 20min.
Ma jeste se krenulo malo ostrije na Meshu ali realno ovim spiskom je i zasluzio kritike.Pa jebem ga ako ce vec sjediti na klupi neka sjedi taj Cimirot,Bajic,Hodzic,Zakaric...a ne stari prdani od oko 30-ak godina.Sta je cilj...da ubijes u pojam i ovo malo igraca koji nesto vrijede u BiH.
BHF_Manijak

#2204 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by BHF_Manijak »

luckylaka wrote: Ma jeste se krenulo malo ostrije na Meshu ali realno ovim spiskom je i zasluzio kritike.Pa jebem ga ako ce vec sjediti na klupi neka sjedi taj Cimirot,Bajic,Hodzic,Zakaric...a ne stari prdani od oko 30-ak godina.Sta je cilj...da ubijes u pojam i ovo malo igraca koji nesto vrijede u BiH.
Sustina price/kritika! :thumbup: :wink: :wink:
GeneralBHF

#2205 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by GeneralBHF »

BHF_Manijak wrote:
luckylaka wrote: Ma jeste se krenulo malo ostrije na Meshu ali realno ovim spiskom je i zasluzio kritike.Pa jebem ga ako ce vec sjediti na klupi neka sjedi taj Cimirot,Bajic,Hodzic,Zakaric...a ne stari prdani od oko 30-ak godina.Sta je cilj...da ubijes u pojam i ovo malo igraca koji nesto vrijede u BiH.
Sve je to ok sto govorite ali kada sagledas ipak za ovu utakmicu trebaju iskusni igraci jer ne igramo proti Brazila nego protiv hebenog Israhela i jedna glupa greska moze da kosta. I ja sam se iznervirao kada sam vidio spisak pa kada je sve dede pozvao mogao je i Salihovica ako cemo istom logikom ali vidjet cemo sta hoce da pokaze sa ovim poziom igraca.
luckylaka

#2206 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

GeneralBHF wrote:
BHF_Manijak wrote:
Sve je to ok sto govorite ali kada sagledas ipak za ovu utakmicu trebaju iskusni igraci jer ne igramo proti Brazila nego protiv hebenog Israhela i jedna glupa greska moze da kosta. I ja sam se iznervirao kada sam vidio spisak pa kada je sve dede pozvao mogao je i Salihovica ako cemo istom logikom ali vidjet cemo sta hoce da pokaze sa ovim poziom igraca.
E jebem ga vracamo se na pocetak.Ok imam Begu,Mujdzu,Bicu,Sunjica,Spahu,Kolasina,Besica,Pjanu,Vedu,Dzeku,Lulu,Sehu,Vranjesa,Tina..to bi bilo otprilike tih 14-15(mozda sam nekog izostavio)pa daj onda majku mu pored ovoga pozovi jos 4-5 mladjih igraca neka se druze da znaju zasto igraju.
todd_smith

#2207 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by todd_smith »

GeneralBHF wrote:
BHF_Manijak wrote:
kako je vranjes zasluzio poziv ili jos vaznije kako ti to vranjes moze pomoci da dobijes Izrael ja evo da me jebes nemam pojma brate
Tahta

#2208 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tahta »

Što se ljudi bune na mešu što nije pozvao neke iz domaće lige .Moje mišljenj je da ne znaju igrati kad nema atmosvere kao na stadionima premijer lige BiH, e zato ih meša nije pozvao :izet:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2209 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

GeneralBHF wrote:Covjek ima svoje vidjenje igre i pustite da radi svoj posao. Bajica bi zvao sigurno da nije potrebniji drugoj reprezentaciji.

Ok, postujem, kad ima, onda nek zove one koji mu trebaju, a ne one koji su tu reda radi.
spacek

#2210 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:27, edited 1 time in total.
armin071

#2211 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by armin071 »

Mesa usra i sefa i stanicu... E moj mesa.
Point.

#2212 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

Nebi bilo dobro da Mesa vec sad ima sukobe sa igracima, mislim ovdje na nepozivanje Salihovica. Svaki trener koji u je u pocetku namecao autoritet kroz svadju sa igracima, je osudjen na propast. Iskreno se nadam da Mesa nije takav.
MOSALJOZE

#2213 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by MOSALJOZE »

Meša selektor
Meša odlučuje
Meša odgovara
Logovan

#2214 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

Point. wrote:Nebi bilo dobro da Mesa vec sad ima sukobe sa igracima, mislim ovdje na nepozivanje Salihovica. Svaki trener koji u je u pocetku namecao autoritet kroz svadju sa igracima, je osudjen na propast. Iskreno se nadam da Mesa nije takav.
Nadam se i ja, ali izgleda da je već počeo sam sebe da skida sa pozicije selektora.
Paul F.

#2215 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Paul F. »

Haris M u intervju 20 kaže suprotno, da trener treba biti glavni, a ne igrači.
ultima_palabra

#2216 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Nije neki spisak za uramiti, ali pojedinci pretjeruju.
vryzas

#2217 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by vryzas »

cyprus wrote:Kategorija ''što će mu ovi'': Dujković, Vršajević, Hadžić, Sušić, Zec, Đurić, Štilić, S. Vranješ, Ibišević...

Kategorija ''zašto nije zvao ove'': Salihović, Cimirot, Bajić, Mahmutović...

Slobodno dopunjavajte :-D
Kategorija ''što će mu ovi'':Dujković, Vršajević, Hadžić, Sušić, Zec,...Spahic :oops:

Kategorija ''zašto nije zvao ove'': Salihović, Cimirot, Bajić, Mahmutović... :? :?: :oops:
rime80

#2218 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by rime80 »

Sejad Salihovic je truba ove sezone i sasvim je opravdan njegov izostanak. neka mi neko kaze jednu njegovu dobru utakmicu za klub i repku u zadnje 2-3 godine. jedino sto je se nadavao golova je bilo prosle sezone i to iz bruku penala ali je barem tada bio u takmicarskoj formi. inace nije u stanju da nabaci loptu kako treba i kao takav je za repku u ovom stanju sasvim nepotreban kad imamo i drugih, ako nista makar mladjih i nimalo losijih na njegovoj poziciji. karijera mu je definitivno u silaznoj putanji.

meni je pozivanje vedada ibisevica skandalozno i za to nam se i drugi smiju. jedan igrac koji nije sastavio 90 minuta u zadnje pola godine (a o golovima da i ne govorimo) nema sta traziti u repki ni pod razno. a zadnjih 5-10 utakmica izgleda je bio na tribini. nisu se dzaba njemacki i austrijski novinari cudili kad je dobio uopste pozi protiv austrije u martu. :skoljka: pa nismo valjda toliki amateri. pa nek zove nekog iz premijer lige umjesto njega nece pogrijesiti i sasvim je opravdano. ovo je bio pravi momenat da se poziv uputi tom mahmutovicu pa da vidimo kako taj barata nogama. on je momentalno i jedina prava alternativa u vrhu napada ali je mesha ipak bio drugog misljenja.

sad opet svi zbog poziva TSS i vrsajevica digli paljbu iako u ovom momentu bar pola igraca je u slabijoj formi od njih dvojice! ali valjda dezurni krivci :shock:
Stari

#2219 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Stari »

Mi - po onome kako ja vidim na eventualnu strategiju u cijelom ovom slucaju - vaznije utakmice od ove sad nemamo, .... i hajd donekle one 10 okto(m)bra.
Ima naravno i utakmica sa Belgijom ...ali to je u gostima protiv ekipe koja je trenutno bolja od nas (nije realno ocekivati ozbiljnijih primbjedbi u slucaju poraza).

Posve subjektivno .... da bi jesen uz tv ekrane (ili racunalske monitore) bila donekle spasena - ...suhog bi zlata valjalo da se ova sad protiv Izraela dobije .... na guzove, uz puno srece, ... ili u leprsavoj igri , nadahnuto sa nozdravama punih polena od lipa jedne veceri u lipnju...
..............................................jer sve osim pobijede

pravi od cijelog jesenjeg polugodista sumornu, mracnu, depresivnu i neizdrzivu robiju ......

Znaci Mesa ....reci Balji da se ne zajebaje
Tomahawk11
Globalni moderator

#2220 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

rime80 wrote:Sejad Salihovic je truba ove sezone i sasvim je opravdan njegov izostanak. neka mi neko kaze jednu njegovu dobru utakmicu za klub i repku u zadnje 2-3 godine. jedino sto je se nadavao golova je bilo prosle sezone i to iz bruku penala ali je barem tada bio u takmicarskoj formi. inace nije u stanju da nabaci loptu kako treba i kao takav je za repku u ovom stanju sasvim nepotreban kad imamo i drugih, ako nista makar mladjih i nimalo losijih na njegovoj poziciji. karijera mu je definitivno u silaznoj putanji.

meni je pozivanje vedada ibisevica skandalozno i za to nam se i drugi smiju. jedan igrac koji nije sastavio 90 minuta u zadnje pola godine (a o golovima da i ne govorimo) nema sta traziti u repki ni pod razno. a zadnjih 5-10 utakmica izgleda je bio na tribini. nisu se dzaba njemacki i austrijski novinari cudili kad je dobio uopste pozi protiv austrije u martu. :skoljka: pa nismo valjda toliki amateri. pa nek zove nekog iz premijer lige umjesto njega nece pogrijesiti i sasvim je opravdano. ovo je bio pravi momenat da se poziv uputi tom mahmutovicu pa da vidimo kako taj barata nogama. on je momentalno i jedina prava alternativa u vrhu napada ali je mesha ipak bio drugog misljenja.

sad opet svi zbog poziva TSS i vrsajevica digli paljbu iako u ovom momentu bar pola igraca je u slabijoj formi od njih dvojice! ali valjda dezurni krivci :shock:
Za Ibisevica se slazem, ne igra covjek nikako, ne vidim kako ce pomoci reprezentaciji, osim motivaciono, s klupe.
Ne znam sta je sa Susicem, i on dosta slabije igra u zadnje vrijeme, ali da li si ozbiljan kad pricas o Vrsajevicu? Tip je promaha zesca, u odbrani Casper, prolaze ljudi ko da ga nema. Naprijed se zaleti, pa ako mu ko ne stane na put, mozda i prodje. Los da ne moze losiji.
Upravo umjesto tog Vrsajevica je mogao zvati nekog iz PL. Valjda je prije svega neki red, a onda sigurno ima boljih igraca od Vrska.
Point.

#2221 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

Mene je sramota da Avdija ima mjesta u reprezentaciji.
FreakyStyley

#2222 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by FreakyStyley »

Opet ponavljam, od Avdije i Hadzica ima boljih igraca u nasoj premijer ligi i to ne jedan. Taraba je i Tino Susic, doduse, malo manja. Ima mjesta eventualno na nekom prosirenom spisku reprezentacije, kad je u fantasticnoj formi, a i to je nategnuto, realno, pogotovo kad se uzme u obzir konkurencija u veznom redu. I jebo HNL, a pogotovo Hajduk, koji bi se kod nas grcevito borio za Europu, uz duzno postovanje prema tom klubu i njihovoj tradiiciji, ali trenutno je situacija takva.

Nista licno protiv momaka, i ja bih se odazivao da me neko stalno zove, ali stvarno vec odavno je to postalo previse. Za njih nema i ne smije biti mjesta. Znao sam da se spisak nece pretjerano mijenjati pred Andoru, to se rijetko radi i nerealno je ocekivati da ce otpast nekoliko igraca za prvu zvanicnu utakmicu novog selektora i to je ok. Mislio sam da ce se nakon prijateljske s Austrijom neke stvari u Mesinim ocima iskristalizovat, ali ocito da sam pogrijesio i ovo mi, sve skupa, ne ulijeva neku nadu.

Sta, iko, vidi u Avdiji Vrsajevicu, muhi bez glave i Anelu Nevidljivom Hadzicu?

Sto se tice nepozivanja Salihovica, ima logike, ali je licemjerno jer je pozvan, recimo, jedan Ibisevic koji od kad nije dao gola? I koji igra koliko? Jel ijednom sastavio 90 minuta?

Na kraju krajeva, stoji i ovo sto mnogi ovdje pisu. Zasto recimo Bajic i Cimirot, u ovakvoj konkurenciji nemaju mjesta, makar na klupi sjedili? Jer sjedice i Hadzic i Avdija i jos mnogi, al eto...

U kranjoj liniji, jednostavno je sramota da za neke jos ima mjesta u reprezentaciji. Podsjeti me na vremena Bake Sliskovica i slinih anonimusa koji se nisu znali sastavit s loptom.

Nije da je Mesa radio los posao do sad, naprotiv, mene je licno impresionirao, ali neke stvari su mi nejasne.
rime80

#2223 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by rime80 »

avdija vrsajevic ima dvije lijeve i kao takav je jedan od najslabijih karika i to je fakat. to niko ne osporava i dok god nije u prvoj postavi na terenu dobro je po nas. ali mi trenutno i nemamo boljeg na klupi kao zamjenu za mujdzu od avdije i to je isto fakat. pa zasto ne njega pozvati koji i eto ima kakvo takvo iskustvo nego sad nekog novog izmisljati. ako nista barem ima brzinu pa makar i ko muha bez glave trckarao :-) barem smeta protivniku na terenu.
najvaznije je da se sad opet o njemu prica i da je taj lik kriv za sve. nigdje nisam procitao od nekoga da nas je asmir begovic kostao poraza protiv kipra i remija protiv belgije. ono protiv kipra je bila njegova lopta kod prvog gola ali najlakse je na najmanjeg iz najlosijeg kluba svaliti, jelde :lol: ?

kod bake sliskovica i ostalih strucnjaka su protutnjali jos gori anonimusi i bez tehnike a bogami i bez brzine. taj neki susic iz rumunije je u 5 deka isto kao i ostali iz nase premijer lige. a one koje mi prizeljkujemo nemaju sredjenig papira za nastup pod nasom zastavom.
Crvena Tifoza

#2224 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Crvena Tifoza »

Ima dvije godine redovno se piše kako postoje igrači u PL koji su bolji od Avdije i Anela. A nikad niko da navede konkretna imena. :-)
denny84

#2225 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by denny84 »

Mislim da vas vecina preserava s komentarima u vezi pozvanih igraca. Uglavnom se diskusija vodi oko 23. ili 24. igaraca na spisku, dakle onih koji su tu da manje-vise popune broj. Svako od nas bi imao razlicit spisak, svi mi forumasi i novinari da se sastavimo, ne vjerujem da bi napisali dva ista. Ko sto neko vec rece, Mesa je selektor i on odgovara za rezultat. Nemojte stvarat negativnu atmosferu bez ikakve potrebe, covjek je tek poceo da radi. Ovo dosad sto je radio, izgleda profesionalno. On je bio na terenima, a ne mi... valjda je covjek nesto vidio.
Locked