Megapopust - Negativno iskustvo
-
mbecar
#1 Megapopust - Negativno iskustvo
O grupnoj kupovini i nemam neki poseban stav, ali trudim se da iskoristim svaki mogući vid reklame za svoje proizvode. Sarađivao sam sa par takvih portala i sve je bilo ok. Nedavno su me kontaktirali sa Megapopust.ba (ali su me zvali direktno iz Hrvatske) i ponudili mi saradnju. Napravili smo ugovor i ponuda je krenula. Poslije isteka su je na svoju ruku produžili, bez toga da me pitaju da li ja to želim, što naravno po ugovoru nisu smjeli. Trudio sam se da ne zanovjetam i po isteku ponude sačekao da prođe 30 dana (koliko je rok za plačanje prema meni) i poslao im email sa upitom kada će izmiriti svoje obaveze. Prvi odgovor koji sam dobio jeste da trebam sačekati još 30 dana. Pobunio sam se i onda je od druge osobe stiglo izvinjenje i obečanje da će isplatu izvršiti u što kraćem roku.
Prođe otada 13 bajrama (tačnije više od dva mjeseca) a nema ni isplate ni odgovora na emailove.
Moja sreća je što iznos koji su mi dužni nije veliki, Čak mi se ne isplati ni da ih tužim. Vjerovatno se zato tako i ponašaju. Ali eto, barem da probam na ovaj način upozoriti druge da se pripaze poslovanja sa Megapopustom.
Prođe otada 13 bajrama (tačnije više od dva mjeseca) a nema ni isplate ni odgovora na emailove.
Moja sreća je što iznos koji su mi dužni nije veliki, Čak mi se ne isplati ni da ih tužim. Vjerovatno se zato tako i ponašaju. Ali eto, barem da probam na ovaj način upozoriti druge da se pripaze poslovanja sa Megapopustom.
-
pametna_glupost
#2 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Pa ima li kakav sistem zastite nesto... imas ugovor, mozes lako dobiti novac bez nekog troska vala...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Hvala na informaciji da se klonim bilo kakvog ''Megapopusta''. To će im smanjiti broj klijenata što je za njihA mnogo teža kazna,nego da taj dug (dužić) rješavaš putem sudova.

-
bemi
#4 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
I ja sam imala problem, koji je na svu sreću riješen, nakon jako puno uloženog truda i telefonskih poziva u Hrvatsku (call cantar im je u Hrvatskoj), iako je domena megapopust.ba. Kupila voucher za ljetovanje, deal propao, nesporazum između njih i agencije, nakon 20-ak poziva, 10-ak mailova na raznim jezicima, 70 KM potrošenih impulsa i 30 dana, zivaca (neprocjenjivo) izvršili su povrat sredstava. Nakon toga mi još nude zamjenu. No thanks, never, never again 
-
mbecar
#5 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Naravno da ima sistem zaštite, imamo uredno potpisan ugovor i pravnu državu u kojoj će mi trebati 2 godine znoja i sekiracije da dođem do svojih para (vjerovatno i megapopust to zna pa se tako bahato ponaša). Kao što rekoh iznos je toliko mali da se ne vrijedi povlačiti po sudu, ali ako ništa mislim da treba upozoriti ljude na njih. Kao što vidim iz predhodnih komentara nisam jedini.pametna_glupost wrote:Pa ima li kakav sistem zastite nesto... imas ugovor, mozes lako dobiti novac bez nekog troska vala...
-
zara79
#6 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Upravo pripremaju ponudu moje firmu, pa lijepo molim sve koji su imali bilo pozitivno ili negativno iskustvo s njima da napisu koju rijec cisto kako bih na vrijeme odlucila da li da prekinem ili nastavim suradnju s njima.
Hvala
Hvala
-
mbecar
#7 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Danas su me zvali iz Splita i rekli da će izvršiti danas isplatu (poslije cca 70 dana). I naravno, pošto bezobrazluk nema granica, ponudili su mi ponovnu saradnju. Čak su uvjereni da je moja ljutnja privremena i da ću se predomisliti i pristati. Vidjećemo za par dana da li će uplatiti ili je to samo neki novi trik.
-
mbecar
#8 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Moj savjet biraj neku domaću kompaniju. Ako ništa biće ti lakše (i jeftinije) komunicirati. Koliko vidim sa ovima ima dosta negativnih iskustava.zara79 wrote:Upravo pripremaju ponudu moje firmu, pa lijepo molim sve koji su imali bilo pozitivno ili negativno iskustvo s njima da napisu koju rijec cisto kako bih na vrijeme odlucila da li da prekinem ili nastavim suradnju s njima.
Hvala
-
-+-
#9 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Prevaranti!!!
I ja imam loše iskustvo
I ja imam loše iskustvo
- Pasiflora
#10 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Pa reci nam o cemu se radi! Nemoj da se to jos nekome desi-+- wrote:Prevaranti!!!
I ja imam loše iskustvo
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#11 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Ja znam ljudi koji su uzimali putovanja preko megapopusta i sve je prolazilo normala... Oni imaju ubjedljivo najvise ponuda za putovanja i po tome su mi najjaci... Ako neko ima nesto lose, neka kaze...
-
mbecar
#12 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Ovdje nije riječ o odnosu Megapopusta prema kupcu, nego prema prodavaču. Na kraju kupac i nema ništa sa Megapopuston. Svi oni budu zadovoljni jer poslije plačanja imaju kontakt samo sa tim agencijama tj. prodavačima usluge. Ja vjerujem da su oni kad uzimaju pare i korekti i puni razumjevanja. Al kada ih trebaju uplatiti nekome...
- Averus
#13 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
E kud nisam nasao ovu temu ranije...
Narucio sam preko Megapopust.ba "Nakit sa elementima Swarovski kristala".
Prva stvar: Platio sam 29.07. Navodno je vrijeme isporuke oko 21 dan. Robu sam dobio juče, dakle 5.9.
Druga stvar: Roba je navodno od engleske firme http://www.shiningglamour.co.uk. Ja sam dobio j*benu kinesku kopiju od http://www.youridealgiftstore.com/. Naravno, sad su na megapopustu promijenili podatak, pa je urađen "update" informacija tj. napisali su da je od ovih kineza, kad je već naručeno.
Treća stvar: Morao sam im se tri puta javiti zbog kašnjenja. Na kraju su mi obećali naručiti preporučeno, da brže stigne.
Četvrta stvar: E ovo već ne kontam nikako. Naručio sam robu na svoje ime. Nigdje nisam ostavio ikakve druge podatke. Meni stiže koverta na kojoj su podaci od mog oca, dakle umjesto mog imena, njegovo...
Sve u svemu - moj prvi i poslednji put da naručim nešto sa ovog govneta
Narucio sam preko Megapopust.ba "Nakit sa elementima Swarovski kristala".
Prva stvar: Platio sam 29.07. Navodno je vrijeme isporuke oko 21 dan. Robu sam dobio juče, dakle 5.9.
Druga stvar: Roba je navodno od engleske firme http://www.shiningglamour.co.uk. Ja sam dobio j*benu kinesku kopiju od http://www.youridealgiftstore.com/. Naravno, sad su na megapopustu promijenili podatak, pa je urađen "update" informacija tj. napisali su da je od ovih kineza, kad je već naručeno.
Treća stvar: Morao sam im se tri puta javiti zbog kašnjenja. Na kraju su mi obećali naručiti preporučeno, da brže stigne.
Četvrta stvar: E ovo već ne kontam nikako. Naručio sam robu na svoje ime. Nigdje nisam ostavio ikakve druge podatke. Meni stiže koverta na kojoj su podaci od mog oca, dakle umjesto mog imena, njegovo...
Sve u svemu - moj prvi i poslednji put da naručim nešto sa ovog govneta
-
epik
#14 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Ja sam dobio tzv swarovske kristale, smece kinesko koje nevrijedi ni 5 km. A lafo stvarna cijena 280 KM. Jedino crno jaje je kotektno, ostalo je smece
-
epik
#15 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Zaprijetio sam im tuzbom za "svarovske" kristale i vratili su mi pare.
- CaneBos
#16 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Pa ko moze povjerovati da ce dobiti Swarovski kristale za te pare i treba da bude izlevacen..cista logika i zdrav razum da je to nemoguce. 
-
epik
#17 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Bio je to samo pokusaj levacenja, vratili su novac nakon sto sam zaprijetio krivicnom prijavom.CaneBos wrote:Pa ko moze povjerovati da ce dobiti Swarovski kristale za te pare i treba da bude izlevacen..cista logika i zdrav razum da je to nemoguce.
88% popusta na Tri Set komplet nakita s elementima Swarovski kristala (ogrlica, narukvica i naušnice), dostava besplatna - platite 33 KM umjesto 268 KM
- HardCore
#18 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Mene su izlevatili za onaj fen, stavili sliku profesionalnog fena, a kad mi je doslo na adresu imao sam sta i vidjet....kinez marka skljfdjsjd...strah me ukljucit ga u struju...
-
epik
#19 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Pa to je to, cista prevara.HardCore wrote:Mene su izlevatili za onaj fen, stavili sliku profesionalnog fena, a kad mi je doslo na adresu imao sam sta i vidjet....kinez marka skljfdjsjd...strah me ukljucit ga u struju...
-
tavustavus
#20 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Je li i ovo prevara... uredu kinez...ali da li slika i opis odgovara stvarnom stanju
https://megapopust.ba/collections/all-p ... 5907552912
-
Naslovnica
#21 Re: Megapopust - Negativno iskustvo
Naravno da je prevara.tavustavus wrote:Je li i ovo prevara... uredu kinez...ali da li slika i opis odgovara stvarnom stanju
Nema šanse dabta traka vrijedi preko 3k, a da je oni eto daju za 600 i kusur.
Plus što je slika 100% simbolična.
Ljudi nikako da nauče, kao da žele da budu prevareni. Odjebite taj megapopust ba.