Megane Renault Sport u Sarajavu?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Edo-Tito
#1 Megane Renault Sport u Sarajavu?
Cini mi se da sam vidio srebrni Megane Renault Sport ispred Renaulta na Barama. To je onaj sa masinom 2.0 turbo i 225 konja. Zna li neko nesta o tome?
Bas me zanima da li je neko kupio tu zvijer...
Bas me zanima da li je neko kupio tu zvijer...
-
Sirko
Moze BMW, Nadire care, ali polovan. I jos da spavas u njemu da ti ga ne ukradu.
56 milja nisu male pare ali za te pare mozes u Asi kupit Golfa 5 tdi i izac na taxi s njim. Ovako bar dobijes auto koji ima ubrzanje 6,5 sekundi i ide 240km/h. Takav auto ne mozes naci ispod 70-80 milja. Naravno, govorim o novim autima.
Ko god da ga je uzeo nek mu je sa srecom.
56 milja nisu male pare ali za te pare mozes u Asi kupit Golfa 5 tdi i izac na taxi s njim. Ovako bar dobijes auto koji ima ubrzanje 6,5 sekundi i ide 240km/h. Takav auto ne mozes naci ispod 70-80 milja. Naravno, govorim o novim autima.
Ko god da ga je uzeo nek mu je sa srecom.
-
vier_ringe
Vozio sam ga, i stvaro iskreno je bomba.prednji pogon, a tako jak motor..medjutim auto je neuravnotezeno, tesko je pri punom ubrzanju volan u rukama drzati,izvana je sportski lijepo sredjen, unutra kao i svaki megane-nista posebno!Dojam snage je stvarno izvanredan, valjda sto se ona prenosi samo na prenje tockove, ali zato esp(asr)konstantno radi..turbo rupa postoji, ali nakon nje ide lavina snage..za zvuk dizem kapu..nikad u zivotu nisam cuo motor sa 4 cilindra da ima onako lijep i dubok zvuk..skoro kao V8!
S3 je tu negdje sto se tice snage, cak je ovaj u meganeu malo brutalniji, ali s3 je daleko sigurniji i laksi za voziti!Ipak je za motore preko 200ks pogon na sva 4 tocka idealno rjesenje!Ko god kaze da je skup, laze:)
Auto je stvarno dobra prilika, 35 hiljada osnovna cijna i za tu cijenu dobijes skoro svu opremu..ali ipak nije to to...
S3 je tu negdje sto se tice snage, cak je ovaj u meganeu malo brutalniji, ali s3 je daleko sigurniji i laksi za voziti!Ipak je za motore preko 200ks pogon na sva 4 tocka idealno rjesenje!Ko god kaze da je skup, laze:)
Auto je stvarno dobra prilika, 35 hiljada osnovna cijna i za tu cijenu dobijes skoro svu opremu..ali ipak nije to to...
-
JD
BMW 1? Tesko.VR6 wrote:Usput, moze se BMW 1 uzeti za te pare. A moze i Mini Cooper S...
Ja sam vozio 120d sa svom mogucom opremom i taj je kostao oko 40.000 EUR na cesti ako se dobro sjecam.
Da ne napominjem da je taj Megane RS daleko brzi..
A iskreno, da imam 56 milja, ja bih uzeo Astru Coupe Turbo polovnu i dobro je napucao, i jos bi mi ostalo para koliko hoces.
-
nineac
ovdje se radi o tome da ćeš rijetko gdje dobiti 225 ks za te pare, ali opet bez obzira što je to RS verzija, itd, 58.000 za Meganea je ipak puno! Bez obzira kakve performanse ima, to auto ipak zadržava mane koje ima obični Megane, a cijena užasno brzo pada, pa je po meni bolje ipak tako sačekat i kupiti polovan megane, ili astru (iako je megane extravagantniji) ali mislim da se 58 milja moglo pametnije uložiti, ali opet to su čovjekove pare, i o ukusima se neraspravlja! Moj rođak je kupio novog passata, ja sam ga samo bilijedo gledo, jer toliko para, ipak, ali opet on hoće šta ćeš!
-
zgembo adislić
vidjeh ga i ja danas gore..bas ove boje ko na slici sto je vr6 postavio..la machine moyenne
-
nineac
Motor dobar, malo troši, ali instalacije su katastrofa!
Nema dovoljno izolacije na žicama, a neki kablovi su poddimenzionirani!
Takođe, vrlo često istrunu, pa obrati pažnju na to!
Takođe, kočnice su lošije nego kod konkurencije (oko 46 m 100 do 0 km/h) ali to možeš popraviti kvalitetnijim gumama koje su se u testovima pokazale kao dobri "kočničari" (Good Year Hydra Grip, Hankook K406, Toyo R610, Continental Sport Contact, Nokian NRV) i kvalitetnijim pločicama i diskovima(LUCAS) i probaj staviti bolje ulje (ATE,LUCAS,SHELL; oznake DOT 5.1 ili DOT 4 ali da je kod njega naznačeno da izdržava 280 c stepeni)! Pločice i ulje te nebi trebalo ispasti više od 70-80 km zajedno!
Ako planiraš staviti imalo bolju muziku (npr. CD sa 4x45) neka ti neko ko se u to razumije provede komplet naponski kabl od akumulatora do CD-a debel minimalno 1.5 kvadratni mm, a ako imaš i pojačalo direktno od akumulatora do pojačala kabl min: 2.5 kvadratni mm, i na taj način ćeš malo rasteretiti instalaciju te ćeš izbjeći mogućnost da zbog loših kablova strada CD!
To ti govorim iz iskustva jer je moj prijatelj električar i dosta se nagledo tih kvarova kod meganea!
Za kočnice znam jer sam vozao par puta baš Megane sa tim motorom na duže putovanje i stvarno su očajne, a brzo se griju kod jačeg kočenja!
Inače motor malo troši, a vožnja je izuzetno opuštena, i meni se to kod njega najviše svidjelo što je ispred golfa, astre 7 milje ispred što se tiče udobnosti i kompletnog ugođaja, mirnoće!
Nek ti je sa srećom, i ako te nešto još interesuje pitaj, iskopat ću ti neke podatke!
Nema dovoljno izolacije na žicama, a neki kablovi su poddimenzionirani!
Takođe, vrlo često istrunu, pa obrati pažnju na to!
Takođe, kočnice su lošije nego kod konkurencije (oko 46 m 100 do 0 km/h) ali to možeš popraviti kvalitetnijim gumama koje su se u testovima pokazale kao dobri "kočničari" (Good Year Hydra Grip, Hankook K406, Toyo R610, Continental Sport Contact, Nokian NRV) i kvalitetnijim pločicama i diskovima(LUCAS) i probaj staviti bolje ulje (ATE,LUCAS,SHELL; oznake DOT 5.1 ili DOT 4 ali da je kod njega naznačeno da izdržava 280 c stepeni)! Pločice i ulje te nebi trebalo ispasti više od 70-80 km zajedno!
Ako planiraš staviti imalo bolju muziku (npr. CD sa 4x45) neka ti neko ko se u to razumije provede komplet naponski kabl od akumulatora do CD-a debel minimalno 1.5 kvadratni mm, a ako imaš i pojačalo direktno od akumulatora do pojačala kabl min: 2.5 kvadratni mm, i na taj način ćeš malo rasteretiti instalaciju te ćeš izbjeći mogućnost da zbog loših kablova strada CD!
To ti govorim iz iskustva jer je moj prijatelj električar i dosta se nagledo tih kvarova kod meganea!
Za kočnice znam jer sam vozao par puta baš Megane sa tim motorom na duže putovanje i stvarno su očajne, a brzo se griju kod jačeg kočenja!
Inače motor malo troši, a vožnja je izuzetno opuštena, i meni se to kod njega najviše svidjelo što je ispred golfa, astre 7 milje ispred što se tiče udobnosti i kompletnog ugođaja, mirnoće!
Nek ti je sa srećom, i ako te nešto još interesuje pitaj, iskopat ću ti neke podatke!
- NeKi_LiK
Edo-Tito wrote:Sve bi to bilo super da Alfa 147 GTA ne kosta 80.000KM.VR6 wrote:Ne znam kakva je ovo cijena za Megane sto je stavljena gore, jer Alfa GTA se moze isto nabaviti za te pare. A mislim da bi ipak Alfu ovdje izabrao...
Nije baš 80
- VR6
Alfa 156 GTA kod nas kosta (bez davanja) 60093 KM, to je osnovna cijena. 147 GTA nisam nasao da ima u ponudi, al ona bi se vjerujem uklopila u cijenu do 57000 KM. 156 GTA kod nas do registracije stoji 80701 KM (tako bar pise u cjeniku)...
-
Edo-Tito
147 GTA u Hrvatskoj kosta do registracije 35.190 EUR, sto je 25% vise nego Megane RS.VR6 wrote:Alfa 156 GTA kod nas kosta (bez davanja) 60093 KM, to je osnovna cijena. 147 GTA nisam nasao da ima u ponudi, al ona bi se vjerujem uklopila u cijenu do 57000 KM. 156 GTA kod nas do registracije stoji 80701 KM (tako bar pise u cjeniku)...
156 GTA je 42.280 EUR.