megane ili ibiza
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
damex
#1 megane ili ibiza
kupujem auto i nakon temeljitog razmisljanja suzio sam izbor na renault megane II i seat ibiza 3,tacnije oba modela iz 2003. godine,dizeli (megane 1.5 dci 80 KS i ibiza 1.9 tdi 100 KS). Dvoumim se jer i jedan i drugi imaju par stvari koje mi se svidjaju npr. megane zbog veoma niske potrosnje i po mom misljenju mnogo bogatije opremljene unutrasnjosti i samim time i opreme od ibize s tim da je ibizin tdi motor od 100 konja elasticniji i naravno jaci.Citao sam po forumima u vezi meganea da se ljudi zale na neku vlagu,bord kompjuter i ovdje sam procitao neki problem vezan za pumpu Lukas,a s druge strane za ibizu kazu da to ipak nije svabo i da je manje kvalitetniji od npr pola i fabie.Bio bih vam zahvalan ako biste podijelili iskustva i informacije koje posjedujete da mi olaksate izbor 
- beco
#2 Re: megane ili ibiza
1.5 dci motori imali su do 2004 problema sa Lukasovim pumpama, sa tim da je najača varijanta 1.5 dci 105 KS bila najmanje bolešljiva od slabije dvije varijante. Ako već kupuješ polovne nađi Megan II 1.9 dci najbolji motor za Megan ili barem ovaj 105 1.5 dci, jer mala je razlika u cijeni!
Sa druge strane Ibiza i Megan su ti dvije različite klase?! Ako već kontaš dati recimo oko 15 k za ova auta, a to su te cijene, onda bogati uzmi još 5 na krediti i kupi Ceed i miran si, zar ne?
Jednostavno neisplati se tih 5000 KM tvoje sikiracije oko toga hoće li Megan izdržati ili hoće li ti neko klepiti Ibizu na parkingu!
Sa druge strane Ibiza i Megan su ti dvije različite klase?! Ako već kontaš dati recimo oko 15 k za ova auta, a to su te cijene, onda bogati uzmi još 5 na krediti i kupi Ceed i miran si, zar ne?
Jednostavno neisplati se tih 5000 KM tvoje sikiracije oko toga hoće li Megan izdržati ili hoće li ti neko klepiti Ibizu na parkingu!