SVe je ovo u redu osim definicije NAROD. NAROD koji ti navodis su vjerni glasaci.-LIBERO- wrote:Govorimo o komunikaciju uzivo...na poslu, raji, familiji. Ovo iza nikova nije bilo kakav parometar.GeeTnT wrote:Interesantno je zbog toga sto ti niko u svijetu na to za koga glasas nece reci "ta ces ba ti.." ili ono demokratski ti potegne "familiju" na svim nivoima.-LIBERO- wrote:Al je isto tako interesantno da nigdje na svijetu nema ovakve samozatajnosti i skrivanje za koga glasas. Ja apsolutno nemam problema reci koga podrzavam, za koga sam glasao, i za koga misli da hocu slijedeci put glasati. Jer ja od te stranke nemam bilo kakve licne benificije, novcane koristi i sl. Prosto se ideoloski i prakticno pronalazim u njihovoj politici, i to je onda prirodna reakcija glasati za njih.
Interesantno da dobar dio glasaca bas SDA poziva se na pravo na diskreciju, licni odabir u momentu kada dodju na glasacko mjesto....il samo presucuju kada krenu price ko koga podrzava i zasto.
Velis glasac SDA poziva na diskreciju...pa onda koji ce nam qrac one kabine...trazite da se glasanje prati kao igranje pokera na tv-u, neka svi vide ko za koga glasa..
PITANJE: Ko je napravio politicki zajeb u drzavi: "Ustav, stranke, partije ili narod(i)"?
A neka mi kazu sta hoce. Ja nemam problema sa tim. Ja svaki svoj stav, zbog kojeg sam odabrao stranku kojoj sam dao glas, mogu odbraniti, ili je cak i licno iskritikovati. Mogu uci u bilo kakvu prakticnu ili svjetonazorsku diskusiju, nemam problema sa tim, jer vjerujem u politicki projekat. Ne strahujem za licne privilegije i finansijski interes.
Ali hebena je situacija prijatelju, kada je neko, ipak, u dubini duse i svoga uma, taman i potiskivao to, zapravo zna da brani nepotizam, begovate, neofeudalizam, zaposljavanje po vezama i stranci...klasicni nemoral i pljacku. Upali se ono ljudsko u dubini covjeka koje rezonuje - gdje cu to javno reci pred jaranom ciji je stari ostao bez obje noge, i zive od invalidnine, jer jaran nije dobio posao jer nije 'nas'. Ili gdje cu to reci, kada znam da moj babo radi u BH telekomu, a Samirov na pijaci prodaje za dnevnicu, bez obzira sto je cijeli rat u rovu bio. Gdje cu reci da glasam za SDA, kad su nam park u kojem smo odrasli pretvorili u trzni centar, u cijem je talu nacelnik opstine iz moje SDA itd itd.
A moram za njih, jer mi daju privilegije, novcani nadomjestak vjernosti.
Kazem opet. Korporacija koja drzi masu raje u talackoj krizi. I jednu manju kolicinu onih, kojima Alija jos nije umro...pa eto po automatizmu glasaju za ove. Ali vecina je tu iz prve skupine taldjija, po raznim osnovama.
Ma moze i treci entitet, ako treba stvorit cemo ga mi, samo mi mojne zenu dirati iz BHtelekoma, i mene iz sekretarijata za 'boracka pitanja' pri opstini![]()
. Ober patrioti, sve vjernici....
...moral, vjerska navela, etika = SDA.
Sada, kada razmislim, i ima smisla ona dvosmisleno samozatajna parola pred izbore - Narod zna.
Ne trebaju nastupi na tv, koje je Bakir sve rerom izbjegao. Mogli su lagano ukiniti i plakate i reklame na medijima....jer narod zna. Zapravo NAROD...a ja bi ih nazvao, dooobrim dijelom taoci.
Dakle ide preinaka parole- Jer TAOC zna.![]()
Pravi krivci su takodje NAROD, ali NAROD 1. NAROD 1 konstantno izbjegava izbore, cak i na forumu prilicno ponosito odvali "vi ste ih birali", sa cudnim pobjedonosnim tonom, kao da ga se to apsolutno ne tice ... dobrovoljno negiranje realnosti.
Apstinenti odnosno NAROD 1 su daleko opasniji od NARODa, zato sto su brojniji.