GeeTnT wrote:-LIBERO- wrote:Al je isto tako interesantno da nigdje na svijetu nema ovakve samozatajnosti i skrivanje za koga glasas. Ja apsolutno nemam problema reci koga podrzavam, za koga sam glasao, i za koga misli da hocu slijedeci put glasati. Jer ja od te stranke nemam bilo kakve licne benificije, novcane koristi i sl. Prosto se ideoloski i prakticno pronalazim u njihovoj politici, i to je onda prirodna reakcija glasati za njih.
Interesantno da dobar dio glasaca bas SDA poziva se na pravo na diskreciju, licni odabir u momentu kada dodju na glasacko mjesto

....il samo presucuju kada krenu price ko koga podrzava i zasto.
Interesantno je zbog toga sto ti niko u svijetu na to za koga glasas nece reci "ta ces ba ti.." ili ono demokratski ti potegne "familiju" na svim nivoima.
Velis glasac SDA poziva na diskreciju...pa onda koji ce nam qrac one kabine...trazite da se glasanje prati kao igranje pokera na tv-u, neka svi vide ko za koga glasa..
PITANJE: Ko je napravio politicki zajeb u drzavi: "Ustav, stranke, partije ili narod(i)"?
Govorimo o komunikaciju uzivo...na poslu, raji, familiji. Ovo iza nikova nije bilo kakav parometar.
A neka mi kazu sta hoce. Ja nemam problema sa tim. Ja svaki svoj stav, zbog kojeg sam odabrao stranku kojoj sam dao glas, mogu odbraniti, ili je cak i licno iskritikovati. Mogu uci u bilo kakvu prakticnu ili svjetonazorsku diskusiju, nemam problema sa tim, jer vjerujem u politicki projekat. Ne strahujem za licne privilegije i finansijski interes.
Ali hebena je situacija prijatelju, kada je neko, ipak, u dubini duse i svoga uma, taman i potiskivao to, zapravo zna da brani nepotizam, begovate, neofeudalizam, zaposljavanje po vezama i stranci...klasicni nemoral i pljacku. Upali se ono ljudsko u dubini covjeka koje rezonuje - gdje cu to javno reci pred jaranom ciji je stari ostao bez obje noge, i zive od invalidnine, jer jaran nije dobio posao jer nije 'nas'. Ili gdje cu to reci, kada znam da moj babo radi u BH telekomu, a Samirov na pijaci prodaje za dnevnicu, bez obzira sto je cijeli rat u rovu bio. Gdje cu reci da glasam za SDA, kad su nam park u kojem smo odrasli pretvorili u trzni centar, u cijem je talu nacelnik opstine iz moje SDA itd itd.
A moram za njih, jer mi daju privilegije, novcani nadomjestak vjernosti.
Kazem opet. Korporacija koja drzi masu raje u talackoj krizi. I jednu manju kolicinu onih, kojima Alija jos nije umro...pa eto po automatizmu glasaju za ove. Ali vecina je tu iz prve skupine taldjija, po raznim osnovama.
Ma moze i treci entitet, ako treba stvorit cemo ga mi, samo mi mojne zenu dirati iz BHtelekoma, i mene iz sekretarijata za 'boracka pitanja' pri opstini

. Ober patrioti, sve vjernici....

...moral, vjerska navela, etika = SDA.
Sada, kada razmislim, i ima smisla ona dvosmisleno samozatajna parola pred izbore - Narod zna.
Ne trebaju nastupi na tv, koje je Bakir sve rerom izbjegao. Mogli su lagano ukiniti i plakate i reklame na medijima....jer narod zna. Zapravo
NAROD...a ja bi ih nazvao, dooobrim dijelom taoci.
Dakle ide preinaka parole- Jer
TAOC zna.