Nedostaje nam IKEA, Lidl, Billa, Aldi, Burger King, Dominos, Carrefour etc
imal sta drugo
Moderator: anex
kda ce se promjenitiamko76 wrote:Eno ti u današnjem Dnevnom avazu, Ikea kaže da smo prevelika sirotinja da bi im se isplatilo graditi robnu kuću. Isto važi i za ostale brendove.
akobogda wrote:kda ce se promjenitiamko76 wrote:Eno ti u današnjem Dnevnom avazu, Ikea kaže da smo prevelika sirotinja da bi im se isplatilo graditi robnu kuću. Isto važi i za ostale brendove.
Nemam pojma šta kažeš, evo ti link pa pročitaj sam.akobogda wrote:kda ce se promjenitiamko76 wrote:Eno ti u današnjem Dnevnom avazu, Ikea kaže da smo prevelika sirotinja da bi im se isplatilo graditi robnu kuću. Isto važi i za ostale brendove.
Kada ce se promjeniti sitaucija ovdje, da dolazu medunarodni investitori kao IKEA i LIDLamko76 wrote:Nemam pojma šta kažeš, evo ti link pa pročitaj sam.akobogda wrote:kda ce se promjenitiamko76 wrote:Eno ti u današnjem Dnevnom avazu, Ikea kaže da smo prevelika sirotinja da bi im se isplatilo graditi robnu kuću. Isto važi i za ostale brendove.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/biznis ... tivna.html
A Hrvatska ima LIDL, Kaufland, Burger King, itd itd itdolensoner wrote:Kome ce prodavati? Drzava sa jedva 3 miliona stanovnika, sa slabom kupovnom moci (za europske prilike) nekim kompanijama moze biti samo promasaj. Bolje je u citavom lancu predstavljati neku znacajniju kariku, nego cistog konzumenta. Konkretno, jedan od najvecih dobavljaca Ikea-e je iz BiH, dakle moze se. Stavise, mislim da treba ulagati posebno u razvoj svojih brendova, u tehnologiju, marketing i znanje. Ko boluje od stranih brendova danas ima mnogo nacina da se do istih dodje vrlo lahko i jednostavno.
O bože, kako Hrvatska ima duplo više stanovnika?olensoner wrote:Da, ali Hrvatska ima oko duplo vise stanovnika nego i BiH i daleko jacu kupovnu moc. A konzumentsko su drustvo u velikoj mjeri.
Starbucks, Costa Cofee, Fridays, Pizza Hut, Hardee's, Taco Bell, Apple-bees, KFC, Baskin Robbins, Krispy Kreme, Red Mango, Pinkberryakobogda wrote:Koliko znam postoji McD, DHL, Paypal, FedEx, Interex i sta drugo
imal sta drugo
Mogu li dodat, kada ce ovi doci?amarcor wrote:Starbucks, Costa Cofee, Fridays, Pizza Hut, Hardee's, Taco Bell, Apple-bees, KFC, Baskin Robbins, Krispy Kreme, Red Mango, Pinkberryakobogda wrote:Koliko znam postoji McD, DHL, Paypal, FedEx, Interex i sta drugo
imal sta drugo
The Body Shop, Victoria's Secret, American Eagle, H&M, Miss Selfridge, Dorothy Perkins, Banana Republic, itd...