Medjunarodni odnosi - knjiga
-
generacija77
#1 Medjunarodni odnosi - knjiga
Pozdrav!
Da li neko zna gdje mogu kupiti knjigu "Medjunarodni odnosi", autor prof.dr. Nijaz Durakovic, koja je izasla 2009.?
Imam kopiju, ali bih htjela imati original s obzirom na to da je knjiga odlicna i treba mi za posao.
Zvala sam par sarajevskih knjizara, ali je na zalost nemaju!
Da li neko zna gdje mogu kupiti knjigu "Medjunarodni odnosi", autor prof.dr. Nijaz Durakovic, koja je izasla 2009.?
Imam kopiju, ali bih htjela imati original s obzirom na to da je knjiga odlicna i treba mi za posao.
Zvala sam par sarajevskih knjizara, ali je na zalost nemaju!
- bailaor
#2 Re: Medjunarodni odnosi - knjiga
Zasto ne bi otisla do prof. Durakovica i zamolila da ti nabavi knjigu? Ozbiljan sam 
-
generacija77
#3 Re: Medjunarodni odnosi - knjiga
Hvala na odgovoru!
Razmisljala sam i o toj opciji, ali ako studiras/studirao si na FPN-u znas da je to skoro nemoguca misija...
Pravo da ti kazem ne da mi se ici uzaludno do FPN-a 10-ak puta!
Razmisljala sam i o toj opciji, ali ako studiras/studirao si na FPN-u znas da je to skoro nemoguca misija...
- Vragolan
#4 Re: Medjunarodni odnosi - knjiga
pa obidji koju kopirnicu i pitaj da ti naprave bolju kopijugeneracija77 wrote:Hvala na odgovoru!![]()
Razmisljala sam i o toj opciji, ali ako studiras/studirao si na FPN-u znas da je to skoro nemoguca misija...![]()
- bailaor
#5 Re: Medjunarodni odnosi - knjiga
Hehehe znam, sve znam. Al ako nista pokusaj uhvatiti Esrefa Kenana Rasidagica, vjerovatno on ima tu knjigu.generacija77 wrote:Hvala na odgovoru!![]()
Razmisljala sam i o toj opciji, ali ako studiras/studirao si na FPN-u znas da je to skoro nemoguca misija...![]()
-
Eborg
#6 Re: Medjunarodni odnosi - knjiga
Naslov zvuči vrlo interesantno, je li knjiga zaista tako kvalitetna? Možeš li mi ukratko objasniti u kojoj je formi pisana - udžbenik ili predstavlja opći diplomatsko-pravni sistem međunarodnih odnosa?
-
generacija77
#7 Re: Medjunarodni odnosi - knjiga
Knjiga je udzbenik iz kojeg uce studenti/apsolventi FPN-a za predmet "Medjunarodni odnosi".
Odlicno napisana (mozda malo subjektivno receno), pocinje sirom definicijom medjunarodnih odnosa, historijom istih,
a zavrsava diplomatijom. Napisana jednostavnim jezikom, odlican prirucnik za sve one koji rade u medjunarodnim odnosima ili diplomatiji, ili namjeravaju raditi.
Odlicno napisana (mozda malo subjektivno receno), pocinje sirom definicijom medjunarodnih odnosa, historijom istih,
a zavrsava diplomatijom. Napisana jednostavnim jezikom, odlican prirucnik za sve one koji rade u medjunarodnim odnosima ili diplomatiji, ili namjeravaju raditi.
-
Eborg
#8 Re: Medjunarodni odnosi - knjiga
Hvala, ako nađeš negdje knjigu postavi molim te ovdje informaciju. 
-
sorei
#9 Re: Medjunarodni odnosi - knjiga
pogledaj na PF, na prvom spratu je Libris Iuris..trebalo bi da bude 
-
sorei
#10 Re: Medjunarodni odnosi - knjiga
generacija77 wrote:Hvala na odgovoru!![]()
Nista na faks..kod Dva ribara i odmah ces ga naci
- accent
#11 Re: Medjunarodni odnosi - knjiga
Esrefa Kenana Rasidagica ne pitaj (mislim da se bas i ne vole on i Nijaz)
Ja sam po toj knjizi spremao istoimeni ispit, knjiga je citka (nije komplikovano napisana i veoma lako se pamti) i korisna, ali kod Rasidagica (btw odlican predavac) jedva prodjoh iz druge pitao neke stvari koje nisu bile u knjizi.
A knjigu sam nabavio u kopirnici kod studentskih domova u nedzaricima, ne znam kako se zove, u kucama odma iz taxi standa u nedzaricima, pored je nekada bila pekara student sada je tu neka autopraonica
Trazi da ti bolje uvezu knjigu
Ja sam po toj knjizi spremao istoimeni ispit, knjiga je citka (nije komplikovano napisana i veoma lako se pamti) i korisna, ali kod Rasidagica (btw odlican predavac) jedva prodjoh iz druge pitao neke stvari koje nisu bile u knjizi.
A knjigu sam nabavio u kopirnici kod studentskih domova u nedzaricima, ne znam kako se zove, u kucama odma iz taxi standa u nedzaricima, pored je nekada bila pekara student sada je tu neka autopraonica
Trazi da ti bolje uvezu knjigu
-
generacija77
#12 Re: Medjunarodni odnosi - knjiga
Bila sam danas na Pravnom fakultetu u onoj njihovoj knjizari, ali je nemaju...
-
Eborg
#13 Re: Medjunarodni odnosi - knjiga
Pa šta piše u toj kopiji, ko je izdavač? Kontaktiraj direktno izdavača, trebali bi oni znati.
- limun_junior
#14 Re: Medjunarodni odnosi - knjiga
knjga je 25KM kod profesora u kancelariji, ako on te ne bude (99% nece) bice njegov ass kod kojeg mozes istu kupiti... bar nama studentima je toliko njegova knjiga;)
-
geo-politics
#15 Re: Medjunarodni odnosi - knjiga
Imas na FPN nesto kao malu knjizaru u blizini studentske sluzbe gdje mozes kupiti knjigu prof. Durakovica.generacija77 wrote:Hvala na odgovoru!![]()
- Vitezanin
#16 Re: Medjunarodni odnosi - knjiga
U prošlom semestru sam imao Durakovića i taj predmet, prodavao je upravo tu knjigu za čini mi se 25 ili 30 KM. Ipak ti idi na fax opet i traži asistenta u uredu.
-
generacija77
#17 Re: Medjunarodni odnosi - knjiga
Samo da vam javim da sam kupila knjigu prof. Durakovica na Fakultetu politickih nauka, u onoj maloj knjizari! 
-
Eborg
#18 Re: Medjunarodni odnosi - knjiga
Kolika je bila cijena?