medjunarodni aerodrom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

fixer

#1 medjunarodni aerodrom

Post by fixer »

Sjedinjene Američke Države sponzorirat će sutra posjetu dva AV-8B Harrier borbena aviona Korpusa marinaca SAD-a Međunarodnom aerodromu Sarajevo.
Kako je saopćeno iz Američke ambasade, dva Harriera doletjet će u Sarajevo s nosača aviona Iwo Jima koji pripada Korpusu marinaca SAD-a, a nalazi se u mediteranskim vodama.

AV-8 Harrier avioni su sofisticirane borbene letjelice koje posjeduju jedinstvenu taktičku sposobnost vertikalnog polijetanja i slijetanja.

Nakon slijetanja aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo, ambasador SAD-a u BiH Douglas McElhaney i brigadni general Louis Weber će tokom kratkom prijema upoznati zvanice s pilotima i govoriti o karakteristikama aviona.

Tokom popodnevna, piloti će pokazati mogućnosti aviona na nebu iznad Sarajeva, najavljeno je.

zna li netko kad trebaju da slete ovi?? nista niko nije detaljnije objasnio!
interesuje me pa ako znate nesto javite! ovdje nesto spominju podne! :? :?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Sofisticirani pritisak na, ne znam koga...Mislim da su juče, 25. juna, bili i odletjeli....
fixer

Post by fixer »

PipiDugaDevetka wrote:Sofisticirani pritisak na, ne znam koga...Mislim da su juče, 25. juna, bili i odletjeli....
:-? :-? :-? :-? :-? :-?
nisu valjda!!!
Drvosjeca iz Dejcica

#4 Re: medjunarodni aerodrom

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

fixer wrote:Sjedinjene Američke Države sponzorirat će sutra posjetu dva AV-8B Harrier borbena aviona Korpusa marinaca SAD-a Međunarodnom aerodromu Sarajevo.
Kako je saopćeno iz Američke ambasade, dva Harriera doletjet će u Sarajevo s nosača aviona Iwo Jima koji pripada Korpusu marinaca SAD-a, a nalazi se u mediteranskim vodama.

AV-8 Harrier avioni su sofisticirane borbene letjelice koje posjeduju jedinstvenu taktičku sposobnost vertikalnog polijetanja i slijetanja.

Nakon slijetanja aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo, ambasador SAD-a u BiH Douglas McElhaney i brigadni general Louis Weber će tokom kratkom prijema upoznati zvanice s pilotima i govoriti o karakteristikama aviona.

Tokom popodnevna, piloti će pokazati mogućnosti aviona na nebu iznad Sarajeva, najavljeno je.

zna li netko kad trebaju da slete ovi?? nista niko nije detaljnije objasnio!
interesuje me pa ako znate nesto javite! ovdje nesto spominju podne! :? :?
Ja izmedju redova citam da SAD zele da kazu - kupite ovakve avione.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

fixer wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Sofisticirani pritisak na, ne znam koga...Mislim da su juče, 25. juna, bili i odletjeli....
:-? :-? :-? :-? :-? :-?
nisu valjda!!!
Dobro, malo sam se zeznuo, prije sat vremena su mi iznad zgrade probili 1/2, jedan kroz dva, zvučna zida. Nalazim se u sletnoj axi, na zgradi mi predolimpijski reflektor koji više ne radi.
Al, da je pritisak, jeste...Samo ne znam na koga...
fixer

Post by fixer »

evo gledao sam ih na aerodromu! sad trebaju da uzlete! bas su sminka!!
ali jebes takav avion ako nemas ovakvog pilota

http://www.youtube.com/watch?v=cbqQr2EE ... ch=harrier
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Ja sam samo osjetio popodne izvjesni pritisak u usima kada su nasli negdje iza 4 sata da nadlijecu grad... Kao da se ta "prezentacija" americke superiornosti nije mogla obaviti nad malo manje naseljenim podrucjem... :x :x :x
fixer

Post by fixer »

ja zivim na dobrinji i jedva cekam da ih ponovo cujem! a prezentacija nije zavrsila vec tek treba da bude!!! :D :D :D
Eshek

Post by Eshek »

leeetiii, leeetiiii, sookkooooleeeee :D :D
Eshek

Post by Eshek »

evo ih sada piče okolo...iznad starog grada :D
Lace

Post by Lace »

jao zeludac mi se prevrce...nisam ovaj zvuk cula od 92e :-?
Drvosjeca iz Dejcica

Evo sada nadletise Grbavicu u nesto nizem letu :), bas su cool, kamo srece da su ovako 1992...avaj :-?
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Ok, ne volim ih pogotovo kada znam ko je u njima ali moram priznati - skroz mocno izgledaju :-D
Drvosjeca iz Dejcica

daduli_sa wrote:Ok, ne volim ih pogotovo kada znam ko je u njima ali moram priznati - skroz mocno izgledaju :-D
Nabaviti jedno 15-20 ovakvih aparata i Mile Ronhil iz Laktasa bi drugu pjesmu pjev'o po pitanju referenduma... :D
karanana

Post by karanana »

ti bi odmah preko banja luke preletio? pa cemu bi to vodilo? bi li piloti iz rs to pristali. previse je komplikovana situacija i da ih imas 200 ne bi nista rjesilo.

tako su isto i oni 92. govorili kad je bih imala referendum i kad su njihovi avioni letali preko sarajeva i probijali zvucni zid
Last edited by karanana on 26/06/2006 18:50, edited 1 time in total.
fixer

Post by fixer »

ma ovo su stari avioni!! mislim kada se vidi datum proizvodnje (1987)
ali za nase ovo je novo kao bosanska piramida u odnosu na egipatske!!! :D :D
fixer

Post by fixer »

fixer wrote:ma ovo su stari avioni!! mislim kada se vidi datum proizvodnje (1987)
ali nije im trebalo jedno 150 metara piste da uzlete! bas su mashine!!!
Drvosjeca iz Dejcica

karanana wrote:ti bi odmah preko banja luke preletio? pa cemu bi to vodilo? bi li piloti iz rs to pristali. previse je komplikovana situacija i da ih imas 200 ne bi nista rjesilo
Nisam ni rek'o da prelecu preko Banja Luke, neka stoje samo u hangarima, k'o igracke u plakaru :) , samo kazem da bi Mile drugu pricu pric'o. Zar nije mocno iz sredozemnog mora za 15 min. biti nad Bosnom. Mislim da je ovo jedna vrsta simbolicne poruke SAD svima na ovim prostorima... :wink: Ko razumije njemu je i isaret dovoljan. :)
Drvosjeca iz Dejcica

fixer wrote:ma ovo su stari avioni!! mislim kada se vidi datum proizvodnje (1987)
Prvi primjerci su jos davne 1983. godine isporuceni oruzanim snagama SAD. Modifikacije su usljedile 1983, 1986 i 1996. godine zadnja - Harrier II Plus.
AV-8B Harrier je vrlo solidna masina za lokalne "blitz krieg" ratove... :)

Da, cijena po komadu je 23,700,000 US$, sitnica...
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 26/06/2006 19:09, edited 1 time in total.
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

Ja sam ih čuo par puta kako nadlijeću, ali još ih nisam vidio. Hoće li biti još letova, ili je gotovo?!
fixer

Post by fixer »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Prvi primjerci su jos davne 1983. godine isporuceni oruzanim snagama SAD. Modifikacije su usljedile 1983, 1986 i 1996. godine zadnja - Harrier II Plus.

ma ja se lozim na b2!!! jest bombarder ali mi je nekako sminka! jedina mana mu je to sto je malo prejeftin( oko 2,1 milijardu)
sunce ti jebem!!! :o :shock:
e kad bi njega imali naoruzanog i amerikanci bi nas se bojali!!
hej kako se zove onaj najsavremeniji fighter!ima stealth tehnologiju! znam da ga pravi boeing? haj ih nabrajaj pa cu ti reci je li to taj! uglavnom sad je on najbolji i najskuplji!!
Eshek

Post by Eshek »

Gargamel wrote:Ja sam ih čuo par puta kako nadlijeću, ali još ih nisam vidio. Hoće li biti još letova, ili je gotovo?!
jok, odoše nazad. ostavili poruku:

Ćao seljačine, nema više heba*ine :D :D
fixer

Post by fixer »

Gargamel wrote:Ja sam ih čuo par puta kako nadlijeću, ali još ih nisam vidio. Hoće li biti još letova, ili je gotovo?!
ma otisli su ti oni davno! ovo je dokaz da je vrijeme relativno( kad imas herrier) 15- 20 minuta voznje do italije-ako je cist autoput!! :D :D
Drvosjeca iz Dejcica

fixer wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:

ma ja se lozim na b2!!! jest bombarder ali mi je nekako sminka! jedina mana mu je to sto je malo prejeftin( oko 2,1 milijardu)
sunce ti jebem!!! :o :shock:
e kad bi njega imali naoruzanog i amerikanci bi nas se bojali!!
hej kako se zove onaj najsavremeniji fighter!ima stealth tehnologiju! znam da ga pravi boeing? haj ih nabrajaj pa cu ti reci je li to taj! uglavnom sad je on najbolji i najskuplji!!
F-117A NIGHTHAWK

Stealth tehnologija je relativna stvar, znas da su Srbi oborili jedan negdje iznad Srbije dok je bilo NATO bombardovanje.

F-22A RAPTOR je takodjer jedna vrsta stealth tehnologije ali je prvenstveno namjenjen kao lovac.

Image

http://www.af.mil/factsheets/factsheet.asp?id=199
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 26/06/2006 19:30, edited 1 time in total.
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

fixer wrote:
ma otisli su ti oni davno! ovo je dokaz da je vrijeme relativno( kad imas herrier) 15- 20 minuta voznje do italije-ako je cist autoput!! :D :D
Znači sad mogu leći malo da odrijemam, neće me više trzati k'o danas. :zzzz:
Post Reply