Medjugorje - prevara ili istina?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Edin H.

#226 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by Edin H. »

Obuca9 wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/medj ... 02543.aspx

Mjesta sa najviše ukazanja:
>40.000 - Međugorje
18 - Lourdes
6 - Fatima

Kakvi carevi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ovaj dio sa građevisnkom dozvolom je najbolji :D
Kontali je izlevatiti, ali im ga Vicka suknu :oops:

"već da je reagirala zato što joj se u jednom trenutku učinilo (baš kada je Jean Louis mahnuo rukom) da će mali Isus ispasti iz ruku Djevice Marije, te ga je ona, navodno, krenula uhvatiti."
drug_profi

#227 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by drug_profi »

Jaran i ja tamo negdje u julu 1983. bili u Ljubuskomnekim poslom i naoblaci se opasno, hladan neki vjetar poce puhat sa sjevera. Kaze hajmo u Capljinu u robnu kucu. Kontam budale sta mu sad soping pada na pamet, kaze hajde sjedaj, zaradicemo para. Ja njemu reko nemoj ba da me uvalis u nesto. Kaze sjedi samo idemo biznis pravit daj mi sve love sto imas.
Upada frajer u robnu kucu i kupi sve onih kabanica sto se smotaju ko novcanik i kisobrana sto je bilo u radnji. U kombi (ficin kombi) i za Medjugorje. Taman tamo stigli sastavi kisa, hladan vjetar, a naroda ko u prici, obuceni kao za juli u Hercegovini, logicno
Izvadi on ono iz auta, a meni kaze samo dodaji polako i zipa robu.
Kad je navalilo, pukla roba za 15 minuta. Ne sjecam se vise cijena, ali znam da smo skoro udesetostrucili lovu.
Otad je on pocesto isao dole pravio poduhvate, a ja bas i nisam od tog posla, pa sam samo gledao. Jbg. on danas ima i kucu na moru, a ja samo ono sto sam naslijedio. Tako to ide.
SmokingMan

#228 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by SmokingMan »

Scopio wrote:Iskreno, ja sam katolik i mene ovo ne vrijeđa !

Više me vrijeđaju ljudi u međugorju sto mi od religije prave šprdnju! :x
Ima i kod nas onih koji se već decenijama izigravaju sa Islamom,i neki od toga profitiraju,idu na kojekakva mjesta za koje nema niti jedan validan dokaz da se tu uistinu nešto desilo,na kraju sve se to ipak svodi na legende,i priče.Islam je savršen,samo su ljudi ti koji ga pogrešno prezentiraju...
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#229 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by crysis »

Image
underwater

#230 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by underwater »

Medjugorje je cisti okultizam.
Sve sto su vidjeli (a jesu) je doslo iz svijeta tame.
lavorpunvode

#231 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by lavorpunvode »

underwater wrote:Medjugorje je cisti okultizam.
Sve sto su vidjeli (a jesu) je doslo iz svijeta tame.
:violina:
Russki

#232 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by Russki »

Jest ovaj nas svijet glup pa to je cudo jedno bokte. Sad slusam onu babuskaru sto joj se ''ukazala'' gospa, kaze ona da joj se stalno ukazuje i da prica s njom. Umro sam od smijeha bokte, cim li se baba udara po stare dane, kakva je to roba da i ja uzmem. Ja kad bi reko da mi se lucifer ukazao, ljudi bi mislili da sam se udario necim, da sam pijan ili da sam lud.
Koja dobra shema za uzimanje para. Glupi ljudi => profit.
dalmatinka

#233 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by dalmatinka »

lavorpunvode

#234 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by lavorpunvode »

:lol: :thumbup:
theTruePath

#235 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by theTruePath »

Svako ima svoje,pa i njima je smjesno kad 50 hiljada bosnjaka ode na ajvatovicu
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#236 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by sabina1 »

drugi profil wrote:Jaran i ja tamo negdje u julu 1983. bili u Ljubuskomnekim poslom i naoblaci se opasno, hladan neki vjetar poce puhat sa sjevera. Kaze hajmo u Capljinu u robnu kucu. Kontam budale sta mu sad soping pada na pamet, kaze hajde sjedaj, zaradicemo para. Ja njemu reko nemoj ba da me uvalis u nesto. Kaze sjedi samo idemo biznis pravit daj mi sve love sto imas.
Upada frajer u robnu kucu i kupi sve onih kabanica sto se smotaju ko novcanik i kisobrana sto je bilo u radnji. U kombi (ficin kombi) i za Medjugorje. Taman tamo stigli sastavi kisa, hladan vjetar, a naroda ko u prici, obuceni kao za juli u Hercegovini, logicno
Izvadi on ono iz auta, a meni kaze samo dodaji polako i zipa robu.
Kad je navalilo, pukla roba za 15 minuta. Ne sjecam se vise cijena, ali znam da smo skoro udesetostrucili lovu.
Otad je on pocesto isao dole pravio poduhvate, a ja bas i nisam od tog posla, pa sam samo gledao. Jbg. on danas ima i kucu na moru, a ja samo ono sto sam naslijedio. Tako to ide.
:-D :-D :-D :thumbup:
theTruePath

#238 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by theTruePath »

Neki ljudi su snalazljivi,snadju se s malo truda i postignu ono sto ti postignes dok se dobro namucis ..takav je zivot :thumbup:
Billy Ben Dover

#239 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by Billy Ben Dover »

ja glupa naslova majko božija.... istina nego šta :-)
dedovic.almir

#240 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by dedovic.almir »

nadam se da nije prevera, jer ako jeste, onda se mnogo grijese ti koji varaju
Ahmmed

#241 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by Ahmmed »

Napisah, prije nekoliko mjeseci, pa da, ponukan najnovijim raspravama, uz svo uvažavanje različitih stavova, da ponovim:

Nevezano odveć za slučaj "Međugorje"....Nešto razmišljam i čitam ispisano....

Koliko smo spremni, u svega nekoliko stranica, omalovažavažavati tuđa uvjerenja, tuđe -a opet,svima nama, bliske- potrebe za smirajem i mirom, bez obzira koje načine birali da do toga dođemo....

Otkud nam ovolika potreba da ismijavamo, izrugujemo se dijelu nečijeg vjerovanja - a ukazanja, ma šta mi o njima mislili i bez obzira kojeg svjetonazora bili- sastavni su dio katoličkoga nauka, pod određenim uvjetima i u određenom kontekstu....I zar nemamo barem malo snage, mrvu pijeteta prihvatiti da nekim ljudima, često nama bliskim i dragim, ovakve stvari mnogo znače? I poštivati njihov izbor, ma kakvo naše mišljenje o njemu bilo.

Otkud potreba-a vidim je na brojnim temama ovoga foruma- da ujedamo jedni druge za srce, da svojim djelovanjem izvlačimo ono najgore i iz drugih i iz nas?

Zašto ovolika gorčina u našim riječima, zašto ovolika potreba da se svisoka , obraćamo jedni drugima, zbog čega stalno traženje pravdanja našeg ponašanja i ovakvog načina komuniciranja, u ponašanju drugih?

Zašto nam, prije nego što kliknemo na "submit", ne padne na um barem jedna nam draga osoba, koja može i ne mora pročitati ono što smo napisali, ali koju bi ovakva naša stajališta, ma ko da smo: vjerujući, nevjerujući, agnostici, ovakvi ili onakvi, povrijedila, zasmetala joj, možda izazvala suze?

U kakvim smo samo zabludama.....Svi mi.....Unesrećujući i druge i sebe....Iako na prvu ne izgleda tako....a tako smo slični, bez obzira na naizgled nepremostive razlike u svjetonazoru.....slični, ko jaje jajetu.....
snaga_znanja

#242 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by snaga_znanja »

Ahmmed wrote:Napisah, prije nekoliko mjeseci, pa da, ponukan najnovijim raspravama, uz svo uvažavanje različitih stavova, da ponovim:

Koliko smo spremni, u svega nekoliko stranica, omalovažavažavati tuđa uvjerenja, tuđe -a opet,svima nama, bliske- potrebe za smirajem i mirom, bez obzira koje načine birali da do toga dođemo....

Otkud nam ovolika potreba da ismijavamo, izrugujemo se dijelu nečijeg vjerovanja - a ukazanja, ma šta mi o njima mislili i bez obzira kojeg svjetonazora bili- sastavni su dio katoličkoga nauka, pod određenim uvjetima i u određenom kontekstu....I zar nemamo barem malo snage, mrvu pijeteta prihvatiti da nekim ljudima, često nama bliskim i dragim, ovakve stvari mnogo znače? I poštivati njihov izbor, ma kakvo naše mišljenje o njemu bilo.

Otkud potreba-a vidim je na brojnim temama ovoga foruma- da ujedamo jedni druge za srce, da svojim djelovanjem izvlačimo ono najgore i iz drugih i iz nas?

Zašto ovolika gorčina u našim riječima, zašto ovolika potreba da se svisoka , obraćamo jedni drugima, zbog čega stalno traženje pravdanja našeg ponašanja i ovakvog načina komuniciranja, u ponašanju drugih?

Zašto nam, prije nego što kliknemo na "submit", ne padne na um barem jedna nam draga osoba, koja može i ne mora pročitati ono što smo napisali, ali koju bi ovakva naša stajališta, ma ko da smo: vjerujući, nevjerujući, agnostici, ovakvi ili onakvi, povrijedila, zasmetala joj, možda izazvala suze?

U kakvim smo samo zabludama.....Svi mi.....Unesrećujući i druge i sebe....Iako na prvu ne izgleda tako....a tako smo slični, bez obzira na naizgled nepremostive razlike u svjetonazoru.....slični, ko jaje jajetu.....
Na sva pitanja otkud i zašto zato što smo svi govna. :D
drug_profi

#243 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by drug_profi »

Ko vjeruje u Ajvatovicu ili Gospu iz Medjugorja nek vjeruje, ali treba biti svjestan da je jednom dobrom dijelu, ako ne i vecini, populacije to smijesno i sluzi samo kao nacin za laku zaradu.
gnjev

#244 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by gnjev »

Ma nek uzimaju ljudi pare. Ako njih nije boga strah nema frke

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
rage_guy

#245 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by rage_guy »

Pa sve monoteisticke religije pocele su tako sto je neki lik tvrdio da mu se ukazalo bozansko bice. Sto sve to redom ne ismijavate kao i ovo sa Medjugorjem. :D
Billy Ben Dover

#246 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by Billy Ben Dover »

Ahmmed wrote:Napisah, prije nekoliko mjeseci, pa da, ponukan najnovijim raspravama, uz svo uvažavanje različitih stavova, da ponovim:

pa zato prijatelju, što se postulati različitih vjera ne slažu i međusobno se isključuju. a pogotovo vjera kao vjera - prema nama nevjernicima. s obzirom koliko me bilo koja vjera, kao nevjernika, patronizira - ona svakako ne zaslužuje moje poštovanje. ne zaslužue ga, jer mi ga po definiciji ne daje. kažeš ujedamo za srce? pa vjera tvrdi da mi nevjernici i nemamo srca.

sama suština katoličanstva, ono što katoličanstvo definiše - usmjereno je protiv mene kao ateiste. prema katoličanstvu, ja sam izgubljeni očajnik koji treba ruku spasa ili će zauvjek da gori u paklu.

e sad, to su osnovne smjernice katoličanstva. ko ne vjeruje da je isus spasitelj i da je isus uskrsnuo i da je isus božiji sin, on ne može biti spašen i njegova duša je osuđena na mrak. i šta ja sad trebam? da poštujem doktrinu koja me patronizira kao izgubljenog jadnika koga treba prosvijetliti i uputiti na pravi put? da poštujem samo zato što je moja baka pokojna bila katolkinja i farbala jaja i slavila uskrs? ne izvini, volim svoju baku ali ne poštujem njenu vjeru i nepoštujući njenu vjeru samo držim do istine i do vlastitog dostojanstva. što više, smatram da je jadna žena bila drogirana vjerom kao opijumom za mase i to mi daje razlog više da mi se vjera gadi, isto kao što bi mi se gadio heroin kojim se moj brat drogira, da je kojim nesretnim slučajem narkoman. narkomanima nije olakšavajuća okolnost to što im treba smiraj opet su bolesni. ista stvar je sa vjernicima.

dakle, religija apsolutno ne zaslužuje nikakvo poštovanje a pogotovo ne smijemo padati u zamke da na osnovu emocionalnih ili sentimentalnih veza iskazujemo poštovanje prema nečemu tako neljudskom, manipulativnom, zatrovanom lažima i nepatvorenim pravim zlom u samoj svojoj biti - kao što je religija.
Last edited by Billy Ben Dover on 26/09/2013 01:56, edited 1 time in total.
theTruePath

#247 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by theTruePath »

dedovic.almir wrote:nadam se da nije prevera, jer ako jeste, onda se mnogo grijese ti koji varaju
jok eto istina je :lol:
JThomas

#248 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by JThomas »

a ne smiješ se kad se navodno na drvetu ukažu kur'anski ajeti ili nešto slično? :zoka:
dust in the wind

#249 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by dust in the wind »

naravno da je orevara.... sve u vezi toga... ali su mi najsmjesniji ovi kojima je to prevara i sega samo zato sto nije njihove gore list.... e brate... smrad licemjerstva i gluposti :sax:
Pasiflora

#250 Re: Medjugorje - prevara ili istina?

Post by Pasiflora »

Kao sto neko rece, smeta mi kada mi cirkusijaju sa vjerom... Ovoj zeni naprosto ne vjerujem:

http://www.24 sata . hr/sudbine/pricam-s-njom-vidjelica-vicka-bas-svaki-dan-vidi-bogorodicu-333700

I jedan zaista paznje vrijedan komentar ispod ovoga texta:

prije 1 sat i 37 minuta
EraserzgTomica: A vec u 18.50 zbrajas novac zaradjen na Vjerskom turizmu...Naj bolji dio tvoje price"Gospa me je primila za ruku i pokazala mi je kako izgleda raj i pakao" tu si me dobro nasmijala...I onaj dio kad pitas Gospu da li bogata obitelj i Danske smije graditi hotel u Medjugorju..a Gospa odgovara naravno gradjevinsku dozvolu ce dobiti naknadno....Gospa izdaje cak i gradjevinske dozvole...Niste li ti i ta tvoja Gospa prije 20 godina malom Danijelu obecale da ce mu izrasti noga ali na zalost jos uvijek nije....{za to postoji cak audio-video zapis}Privatizirali ste Tu "Gospu" Danas u 18.40 prenesi vjernicima poruku koliko ti i ostalih 5 vidioca posjedujete apartmana,trgovina u Medjugorju,turistickih agencija po svijetu itd....Mi Katolici se ne klanjamo izmisljenim kipovima i budalastinama..... “Blaženi koji ne vidješe a povjerovaše” Cak si vidjela kako Isus Krist krvari {ovo ti je naj veca budalastina i laz} Naj veci prevaranti u povijesti vjere:Mirjana Dragićević-Soldo,Ivanka Ivanković-Elez,Jakov Čolo,Ivan Dragićević,Marija Pavlović-Lunetti i nezaobilazna Vicka Ivanković-Mijatović Pogledajte njihove bankovne racune , nekretnine i bice vam sve jasno ....
Last edited by Pasiflora on 26/09/2013 11:58, edited 1 time in total.
Locked