Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Koji od navedenih medija smatrate liderom u napadu na sve bosnjacko?

BHT1
3
5%
FTV
11
19%
Dnevni Avaz
27
47%
Oslobodenje
1
2%
DANI
0
No votes
Slobodna Bosna
2
3%
FACE
0
No votes
OBN
9
16%
Neki drugi
5
9%

Total votes: 58

Cherry-Cherry

#76 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by Cherry-Cherry »

...a ostatak posta ako napisem ne gine mi ban a vas dvoje i jos neki pojedinci niste vrijedni toga.
Ako ne znaš iznijeti svoje mišljenje bez vrijeđanja i psovanja, moraš mnogo više čitati i izgraditi riječnik. :)
ušće

#77 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by ušće »

L u c i f e r wrote:Vjera nije odrednica naroda. Ima nas i ateista, agnostika, budista, kršćana, itd.

Sjećanje na odbranu na agresiju sam ostavio, ostala dva pojma se podvode pod taj (moral, žrtva).

Koja crna politička i vjerska elita? Ko ih dira? Dobro im je ko bubregu u loju, jer sišu krv malog čovjeka koji se koprca u kreditima i omči privatnika koji su dio elitne minder halke.

Vrijednost jednog naroda su pojedinci koji ga čine.
Lucifer porilično smo dugo i ja i ti na ovom forumu i siguran sam da smo mnogo puta pročitali pisanje jednog ili drugog za koje smo mogli reći da se ne slažemo ...ali nemoj mi bacati prašinu u oči kao nekim nazovi odgovorima

-Kažeš da vjera nije odrednica jednog naroda ... pa kažeš ima nas ... pogledaj dobro šta si napisao
Evoja te pitam reci mi bilo koji narod koji je u potpunosti ateističan , i reci mi bilo koji narod koji nije osjetljiv po pitanju vjere

- Pitanje Političke i duhovna elite pokušavaš podvesti na svakodnevnicu ..hebo njih pitao sam te za bilo koga Čisto sumnjam da većina opet bilo kog naroda svoje duhovne prvake neće zaštiti čak i onda kad je većina svjesna da čine greške ...

-Ako su ,a mogu biti pojedinci vrijednost jednog naroda zašto to ne smiju biti iz političke i duhovne sfere ...Opet kažem nemoj mi se vraćati na svakodnevnicu ...

Meni je sve ovo gore vrijednost naroda i bez obzira dali pripadao vjerskoj i ateističkoj grupi ne volim pljuvnjem po tom samo iz razloga " jer eto to meni ne sviđa..."
ušće

#78 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by ušće »

Cherry-Cherry wrote:
...a ostatak posta ako napisem ne gine mi ban a vas dvoje i jos neki pojedinci niste vrijedni toga.
Ako ne znaš iznijeti svoje mišljenje bez vrijeđanja i psovanja, moraš mnogo više čitati i izgraditi riječnik. :)
a ti upravo ovim napisanim pokazuješ suprotno ili ti misliš da je izrečeno "napredno mišljenje"
L u c i f e r

#79 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by L u c i f e r »

ušće wrote:
L u c i f e r wrote:Vjera nije odrednica naroda. Ima nas i ateista, agnostika, budista, kršćana, itd.

Sjećanje na odbranu na agresiju sam ostavio, ostala dva pojma se podvode pod taj (moral, žrtva).

Koja crna politička i vjerska elita? Ko ih dira? Dobro im je ko bubregu u loju, jer sišu krv malog čovjeka koji se koprca u kreditima i omči privatnika koji su dio elitne minder halke.

Vrijednost jednog naroda su pojedinci koji ga čine.
Lucifer porilično smo dugo i ja i ti na ovom forumu i siguran sam da smo mnogo puta pročitali pisanje jednog ili drugog za koje smo mogli reći da se ne slažemo ...ali nemoj mi bacati prašinu u oči kao nekim nazovi odgovorima

-Kažeš da vjera nije odrednica jednog naroda ... pa kažeš ima nas ... pogledaj dobro šta si napisao
Evoja te pitam reci mi bilo koji narod koji je u potpunosti ateističan , i reci mi bilo koji narod koji nije osjetljiv po pitanju vjere

- Pitanje Političke i duhovna elite pokušavaš podvesti na svakodnevnicu ..hebo njih pitao sam te za bilo koga Čisto sumnjam da većina opet bilo kog naroda svoje duhovne prvake neće zaštiti čak i onda kad je većina svjesna da čine greške ...

-Ako su ,a mogu biti pojedinci vrijednost jednog naroda zašto to ne smiju biti iz političke i duhovne sfere ...Opet kažem nemoj mi se vraćati na svakodnevnicu ...

Meni je sve ovo gore vrijednost naroda i bez obzira dali pripadao vjerskoj i ateističkoj grupi ne volim pljuvnjem po tom samo iz razloga " jer eto to meni ne sviđa..."
Ponavljam, narod ne čini vjera. Bošnjake ne čini islam. Pripadnici jednog naroda mogu biti pripadnici raznih vjera ili nijedne.

Ama ko dira tu našu elitu. Ja koliko vidim da im ni u materici nije bolje bilo.
ušće

#80 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by ušće »

Odustajem ja u klin ti u ploču ... :bih:
L u c i f e r

#81 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by L u c i f e r »

Da si ti meni zdrav i živ... :vozdra:
HM 2011

#82 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by HM 2011 »

cyprus wrote:
HM 2011 wrote:suština ovog posta je replika na tvoj odgovor.... obojena je, šarena - šta ćeš - tako je kako je.... i o svemu se može raspravljati ali o Jedinstvu Bošnjaka - o jedinstvenom nastupu, stavu, o "JEDNOUMLJU" po pitanju osnovnih principa - o tome se nema šta raspravljati.... Ako taj narod želi opstati na ovaj način - onda je to "MORANJE".....
Očito je da nismo na istim talasnim dužinama, tako da bi ovaj tuk na utuk mogli nastaviti do sljedeće Nove godine, ali nije baš da to ima smisla, tako da ću se ja zaustaviti već odmah sada... Jedino ću kratko prokomentarisat ovaj tvoj istaknuti zaključak...

Ovo što si ti napisao, slikovno se vrlo dobro da prikazati... A ta sličica bi mogla izgledati ovako:

Image

Ja naime mislim, a i neka osnovna logika nalaže, da se svi Bošnjaci (kao ni pripadnici bilo kog naroda) ne moraju složiti apsolutno oko nijednog pitanja... Niti je normalno da se slože... Niti se mogu složiti... A druga stvar, baš bih volio vidjeti tu listu pitanja oko kojih je potrebno jedinstveno slaganje :oops:
lol

i kada je bila prica o Bosanstvu postavljana je slikica pruca i frcale su optuzbe na sve strane.... posto od toga nema nista - evo alternative tome...

obzirom da svi narodi pokazuju jedinstvo mi nismo razliciti od istih - tako da ipak - BOSNJACI moraju pokazati jedinstvo....

bio to svijezanj pruca ili ne.....

(neko ko prati dogadjaje u BiH - glatko moze dokazati da svaki pokusaj uspostavljanja jedinstva medju bosnjacima biva suocen sa teskim optuzbama - tako da i te optuzbe mozemo smatrati medijskim atakom)

Neka samo Bosnjaci pokusaju graditi jedinstvo - zbijati i poravnavati redove (nisam slucajno koristio termin redove) - Vidjet cete guje iz svih rupa kako sikcu....

Svaki pokusaj izgradnje snaznog sistema biva suocen sa ogromnim otporom iz vana.....
cyprus

#83 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by cyprus »

HM 2011 wrote:...obzirom da svi narodi pokazuju jedinstvo...
APSOULTNA LAŽ. Evo već ovim ti lično atakuješ na bošnjačke vrijednosti, konkretno istinu/poštenje... Lažeš da su svi narodi jedinstveni, pa čak je laž i da su jedinstveniji od Bošnjaka... Istina, u svakom narodu postoji jezgro profesionalnih nacionalista (ljudi koji žive i bogate se od nacionalizma) kojima je jedan od zadataka da pozivaju na zbijanje redova i detektuju ''izdajice'' u svojim redovima, tj. one koji se usuđuju misliti drugačije od nekog zacrtanog nacionalističkog mainstreama...
HM 2011

#84 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by HM 2011 »

cyprus wrote:
APSOULTNA LAŽ. Evo već ovim ti ličnbo atakuješ na bošnjačke vrijednosti, konkretno istinu... Lažeš da svi narodi jedinstveni, pa čak je laž i da su jedinstveniji od Bošnjaka... Istina, u svakom narodu postoji jezgro profesionalnih nacionalista (ljudi koji žive i bogate se od nacionalizma) kojima je jedan od zadataka da detektuju ''izdajice'' u svojim redovima, tj. one koji se usuđuju misliti drugačije od nekog zacrtanog mainstreama...
Materijala iz neposredne okoline ima bezbroj:

RS, Hercegovina, Srbija, Hrvatska....

Samo Bošnjacima guraj razjedinjenost kao vrijednost, i još ih usput prozovi lažovom - jel tako ?

Šta kažeš - rogovi u vreći su najbolja stvar - ako je tako to sebi u kući primjeni - međutim, naučno je dokazano da je suprotno ispravno....

A pazi jednistvo je spomenuto samo oko osnovnih prinicipa - ti si reagovao sa svježnjem, a jedinstvo je univerzalna vrijednost - (sjeti se bratstva i jedinstva naroda kao nečega pozitivnog i nefašističkog - eh sad to primjeni na bošnjake - bratstvo i jedinstvo bošnjaka (i sestrinstvo da budemo gender sensitive)......

Stvarno si primjer medijskog ataka na bošnjake i bošnjačke vrijednosti....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(Da je sad vratiti vrijeme unazad ? )
tandmand

#85 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by tandmand »

HM 2011 wrote: Neka samo Bosnjaci pokusaju graditi jedinstvo - zbijati i poravnavati redove (nisam slucajno koristio termin redove) - Vidjet cete guje iz svih rupa kako sikcu....

Svaki pokusaj izgradnje snaznog sistema biva suocen sa ogromnim otporom iz vana.....
Nemaju Bosnjaci svog kancelara koji bi stao ispred, zbio i poravnao redove. Nijemci su imali Otto von Bismarcka, Turci Mustafu Kemala ...
Korupcija razara bice svakog naroda, sto za posljedicu ima da svako gleda samo svoga posla.
Ako neko hoce da "postroji" Bosnjake, prvi potez je obracun sa korupcijom, tako da od tih redova zadugo nema nista ................ :run:
Danguba

#86 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by Danguba »

Cherry-Cherry wrote:
:-)
:kiss:

:lol:

:run:
cyprus

#87 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by cyprus »

HM 2011 wrote:
cyprus wrote:
APSOULTNA LAŽ. Evo već ovim ti ličnbo atakuješ na bošnjačke vrijednosti, konkretno istinu... Lažeš da svi narodi jedinstveni, pa čak je laž i da su jedinstveniji od Bošnjaka... Istina, u svakom narodu postoji jezgro profesionalnih nacionalista (ljudi koji žive i bogate se od nacionalizma) kojima je jedan od zadataka da detektuju ''izdajice'' u svojim redovima, tj. one koji se usuđuju misliti drugačije od nekog zacrtanog mainstreama...

Samo Bošnjacima guraj razjedinjenost kao vrijednost, i još ih usput prozovi lažovom - jel tako ?

Šta kažeš - rogovi u vreći su najbolja stvar - ako je tako to sebi u kući primjeni - međutim, naučno je dokazano da je suprotno ispravno....

A pazi jednistvo je spomenuto samo oko osnovnih prinicipa - ti si reagovao sa svježnjem, a jedinstvo je univerzalna vrijednost - (sjeti se bratstva i jedinstva naroda kao nečega pozitivnog i nefašističkog - eh sad to primjeni na bošnjake - bratstvo i jedinstvo bošnjaka (i sestrinstvo da budemo gender sensitive)......

O kakvom materijalu ti pričaš? Po čemu su to redovi kod Srba i Hrvata zbijeniji nego kod Bošnjaka?

Evo uzmimo pitanje Bosne i Hercegovine... Neuporedivo više ćeš naći Srba (čak i u RS-u) koji nisu za raspad BiH, nego što ćeš naći Bošnjaka koji jesu... O Hrvatima da ne govorimo... Dakle, Bošnjaci su puno jedinstveniji u državotvornoj svijesti, nego Srbi i Hrvati u antidržavnoj...

Dalje, pitanje genocida i ratnih zločina... Mislim da nećeš naći Bošnjaka koji tvrdi da se u Srebrenici nije dogodio genocid... S druge strane, odnos Srba prema događanjima u Srebrenici je dosta šarolik... Neki to veličaju, neki negiraju, neki djelomično negiraju, neki relativiziraju, neki šute, neki tiho osuđuju, neki glasnije osuđuju, ali neki se usude to nazvati pravim imenom - genocidom... Nažalost ovi posljednji su još uvijek daleko od većine, ali vremenom će nadoć i to... Mora... Kako god, Bošnjaci mnogo jedinstvenije gledaju na protekli rat nego Srbi ili Hrvati... Pogotovo ako uključimo u kalkulaciju i Srbe i Hrvate iz susjednih država... Ne zaboravimo da su građani Hrvatske dvaput na izborima izabrali čovjeka kojeg će historija ponajviše zapamtiti po njegovom suprotstavljanju tuđmanovskoj politici prema BiH... Ne zaboravimo da i iz Srbije postoje brojni glasovi osude onoga što se dešavalo 90-tih...

Hoćemo li o pitanju vjere? Da li ti zaista smatraš da Srbima i Hrvatima više znače crkveni poglavari nego što Bošnjacima znači reis... Misliš li da u Srbiji i Hrvatskoj ne postoji kritika spram vjerskih zajednica? Evo još jedan interesantan primjer: uporedi političke stavove bosanskih franjevaca sa hercegovačkim franjevcima... Pa ćeš vidjet jedinstva :oops: Dalje, kako objašnjavaš da su jedinstveni Hrvati i Srbi dozvolili gay paradu u svojim gradovima, usprkos otvorenom protivljenju klera, različitih organizacija, ličnosti itd? Kako se ta gay parada ne desi u Sarajevu, među ''nejedinstvenim'' Bošnjacima?

Hoćemo još? Pogledi na historiju? U Hrvatskoj se koplja lome oko osude ''totalitarnih režima'', gdje jedni izjednačavaju ustaše sa partizanima, drugi preferiraju ustaše, a treći se gnušaju dovođenja u isti kontekst toga dvoga... Ili u Srbiji, gdje takvi poput tebe pozivaju na zbijanje redova, tj. pomirenje partizana i četnika... A da je pomirljivo i da su redovi već zbijeni, da li bi ovi morali pozivat? Bi u qrcu... Da ne govorimo o različitim pogledima na Slobodanovu/Franjinu vladavinu... I o pogledima na SFRJ...

Dakle, gdje ti vidiš to jedinstvo ''kod njih'' koje ne postoji ''kod nas''? Naveo sam ti nekoliko krucijalnih primjera gdje su Bošnjaci kud i kamo jedinstveniji u stavovima nego dva susjedna naroda... Ili ako ništa, nisu razjedinjeniji nego ovi drugi... I šta bi ti još htio? Da svi stanu iza SDA? Da stanu jedinstveno iza Emirovog bljutavog i na momente šovinističkog teksta? Da stanu jedinstveno iza latićevskog unakažavanja razuma i morala? Da stanu iza Fatmirovog ludila? Da stanu jedinstveno iza kleptomanske nacionalne oligarhije? U čemu to Bošnjaci još trebaju biti jedinstveni? Hajd molim te mi reci...
VjecitiStudent

#88 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by VjecitiStudent »

Dragi Cyprus, postoje moroni na ovom forumu s kojima samo 'ignore' tj "Add to foe" ima smisla.
broj dva

#89 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by broj dva »

Bratov brat wrote:
Agron P wrote:
Bosnjaci danas nemaju niti jedan iole relevantan drzavotvorni medij.
Znas li neku drzavu od ovih iz bivse YU koja to ima ? ;-)
--------------

Hrvati su imali Feral Tribune. Jer tako se drzava pravi, kroz ukazivanje na ono sto je trulo i sto treba mjenjat. Naravno da ih rezim nije podnosio i na kraju ih je zatukao, a da mi imamo nesto na tom nivou isto bi se desilo. Jer rezimi drzavotvotnost vide samo u onom sto ih podrzava, nikako u kritici.
broj dva

#90 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by broj dva »

kamen spoticanja wrote:
cyprus wrote:
cyprus wrote:Da bi znali o čemu se ovdje treba diskutovati, bil se ovdje mogli izlistati primjeri bošnjačkih vrijednosti?
Nego, imal te liste?
Recimo ja bi ti napravio čitav koncept bošnjačkih vrijednosti na primjeru saborne crkve u sarajevu i dzamije ferhadije u banjaluci...
Ili mozda na presudama međunarodnog suda u haagu...

Mislim stvarno bi, ali posto znam da ne vrijedi necu
S tim da te godinama znam kao korektnog forumasa malo mi upitnik nad glavom
Jasno je sta je emir htio reci, jasno je da ako bosnjaci ne vrijede onda su druga dva cimbenika ameboidna
Dakle koji ti je qrac?
-------------
Fino receno, i istinito. Ali dzaba, jer ovo ti dodje kao ono sa zen-budizmom, ako moras pitat ne moze ti se objasnit...
Ned071

#91 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by Ned071 »

Svijezanj?!? O bem to skole i skolstvo i srp i cekic :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#92 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by _BataZiv_0809 »

Koje su to bosnjacke vrijednosti? Koje su to eritrejske vrijednosti? Argentinske? Kuvajtske? Moldavske?
Mister Yes

#93 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by Mister Yes »

cyprus wrote: Po čemu su to redovi kod Srba i Hrvata zbijeniji nego kod Bošnjaka?
Nisam čitao čitavu temu pa možda mi je nešto promaklo ali na ovo pitanje odgovor bi trebao biti tako jasan. Dovoljno je pogledati samo ko protestuje i kako. U gradovima gdje su Bošnjaci većina imamo proteste i paljevine čak i zgrade predsjedništva koja je jedan od simbola otpora. U gradovima u kojima su Srbi i Hrvati većina nemamo nikakve proteste. I u ovoj godini će biti tako.

Mediji iz Sarajeva prave atmosferu beznađa, apatije i depresije dok RTRS prikazuje vedre ljude i pravi ugodnu i pozitivnu atmosferu. Njihov dnevnik obiluje optimizmom i nadom. Nakon dnevnika FTV dođe mi da se ubijem. Naravno, svi kradu i njihovi samo glume da je dobro ali i to je bolje nego da šire defetizam i beznađe kako to rade naši mediji. Za lopove postoje sudovi a mediji su ti koji kreiraju moral nacije. Moral Bošnjaka se sistematski ubija već godinama. Gledam danas na RTRS "Nedjeljom s Jahorine" i nekakva mi milina kako je to pozitivna atmosfera. Podsjetili su me na vrijeme prije rata. Kod nas nema ništa slično.

Gledam danas na dnevniku FTV neki Siniša Veselinović, šef odsjeka za tržište rada u agenciji za rad i zapošljavanje BiH priča kako je njihova najuspješnija aktivnost to što mladima iz naše zemlje pronalaze posao vani (Njemačka itd). Kao trebali bi se vratiti nakon godinu ili tako nešto ali nebitno. Kada se mlada osoba oproba u Njemačkoj i vidi da može kasnije će otići i to je gotovo. Znači ovdje i država pomaže da mladi napuštaju zemlju.

Vrijednost, ili ako hoćeš pokretačka snaga svakog kolektiviteta je motivacija, nada, ponos, osjećaj snage i jednom rječju ono "mi možemo i hoćemo". To se Bošnjacima sistematski ubija iz dana u dan već godinama. To sve vodi beznađu, odlascima iz zemlje, padu nataliteta i propasti Bošnjaka. Naravno da situacija nije sjajna ni blizu sjajne. Ali neće se ni poboljšati ako ljudi imaju osjećaj da sve propada i da nema nade. Za oporavak je potreban moral pa makar bio zidan na lažnim temeljima. Ovdje se moral ubija godinama. Sarajevski mediji su pod kontrolom neprijatelja Bošnjaka koji nas jebu u mozak. To je tako ali i neka je kada im dopuštamo.
HM 2011

#94 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by HM 2011 »

cyprus wrote:
HM 2011 wrote:
cyprus wrote:

O kakvom materijalu ti pričaš? Po čemu su to redovi kod Srba i Hrvata zbijeniji nego kod Bošnjaka?

Evo uzmimo pitanje Bosne i Hercegovine... Neuporedivo više ćeš naći Srba (čak i u RS-u) koji nisu za raspad BiH, nego što ćeš naći Bošnjaka koji jesu... O Hrvatima da ne govorimo... Dakle, Bošnjaci su puno jedinstveniji u državotvornoj svijesti, nego Srbi i Hrvati u antidržavnoj...

Dalje, pitanje genocida i ratnih zločina... Mislim da nećeš naći Bošnjaka koji tvrdi da se u Srebrenici nije dogodio genocid... S druge strane, odnos Srba prema događanjima u Srebrenici je dosta šarolik... Neki to veličaju, neki negiraju, neki djelomično negiraju, neki relativiziraju, neki šute, neki tiho osuđuju, neki glasnije osuđuju, ali neki se usude to nazvati pravim imenom - genocidom... Nažalost ovi posljednji su još uvijek daleko od većine, ali vremenom će nadoć i to... Mora... Kako god, Bošnjaci mnogo jedinstvenije gledaju na protekli rat nego Srbi ili Hrvati... Pogotovo ako uključimo u kalkulaciju i Srbe i Hrvate iz susjednih država... Ne zaboravimo da su građani Hrvatske dvaput na izborima izabrali čovjeka kojeg će historija ponajviše zapamtiti po njegovom suprotstavljanju tuđmanovskoj politici prema BiH... Ne zaboravimo da i iz Srbije postoje brojni glasovi osude onoga što se dešavalo 90-tih...

Hoćemo li o pitanju vjere? Da li ti zaista smatraš da Srbima i Hrvatima više znače crkveni poglavari nego što Bošnjacima znači reis... Misliš li da u Srbiji i Hrvatskoj ne postoji kritika spram vjerskih zajednica? Evo još jedan interesantan primjer: uporedi političke stavove bosanskih franjevaca sa hercegovačkim franjevcima... Pa ćeš vidjet jedinstva :oops: Dalje, kako objašnjavaš da su jedinstveni Hrvati i Srbi dozvolili gay paradu u svojim gradovima, usprkos otvorenom protivljenju klera, različitih organizacija, ličnosti itd? Kako se ta gay parada ne desi u Sarajevu, među ''nejedinstvenim'' Bošnjacima?

Hoćemo još? Pogledi na historiju? U Hrvatskoj se koplja lome oko osude ''totalitarnih režima'', gdje jedni izjednačavaju ustaše sa partizanima, drugi preferiraju ustaše, a treći se gnušaju dovođenja u isti kontekst toga dvoga... Ili u Srbiji, gdje takvi poput tebe pozivaju na zbijanje redova, tj. pomirenje partizana i četnika... A da je pomirljivo i da su redovi već zbijeni, da li bi ovi morali pozivat? Bi u qrcu... Da ne govorimo o različitim pogledima na Slobodanovu/Franjinu vladavinu... I o pogledima na SFRJ...

Dakle, gdje ti vidiš to jedinstvo ''kod njih'' koje ne postoji ''kod nas''? Naveo sam ti nekoliko krucijalnih primjera gdje su Bošnjaci kud i kamo jedinstveniji u stavovima nego dva susjedna naroda... Ili ako ništa, nisu razjedinjeniji nego ovi drugi... I šta bi ti još htio? Da svi stanu iza SDA? Da stanu jedinstveno iza Emirovog bljutavog i na momente šovinističkog teksta? Da stanu jedinstveno iza latićevskog unakažavanja razuma i morala? Da stanu iza Fatmirovog ludila? Da stanu jedinstveno iza kleptomanske nacionalne oligarhije? U čemu to Bošnjaci još trebaju biti jedinstveni? Hajd molim te mi reci...
Kako reče Vječiti - add to Foe - ipak je vječiti najpametniji na planeti i njegova je zadnja (usput da kažem nije ni moja zadnja, ni prva ni u sredini - pišem po forumu)......

----------------------------------------------------------------------

Nedovoljno jedinstveni - jer rezultat te jedinstvenosti ne smije i ne može biti nazadovanje nego napredak svih.......

Neko spomenu obračun sa korupcijom, OK, smijenimo šefove šuma u Kantonima postavimo nove i hapsimo sve za šumsku krađu - ne ide ? Smijenimo šefa zajedničkih poslova parlamenta i postavimo novoga i onda sankiconišemo vozače za nerealne cifre potrošnje goriva - nećemo ni to ? Uvedemo full proof sistem javnih nabavki, postavimo rukovodioca i onda gasimo domaće firme za pokušaje podmićivanja - pa onda neko "ta tlane" uleti na isti fazon i bude nam žao - nećemo ni to ? Hapsimo sve za šta se može hapsiti - nećemo ni to ? Od svih naplatimo porez - nećemo ni to ? Sve dugove naplatimo ili prebijemo sa važećim potraživanjima - nećemo ni to ?

Šta hoćemo ? Hoćemo državu u kojoj je svačije ničije a da uvjek to neko drugi nadomjesti - to je praktično rečeno nemoguće ili jako teško moguće, jer na kraju sve to neko drugi onda mora platiti ?

Za sve do sada platiti će narod - ali koliko će mu biti interesantno da plaća te da se istome neko igra sa novcem - to ćemo tek vidjeti....

Eto takvo jedinstvo je - interesantno ?

Produktivno jedinstvo na svim poljima - malo motivacije za samodoprinos društvu i slično.... To se traži....

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Da ne duljim o detaljima, čega sve ima i nema, mogu samo reći da bošnjaci, generalno imaju problem sa jedinstvom - malkice su, recimo to tako, nacionalno neorganizovani, neusmjereni ka ostvarenju određenih ciljeva, okrenuti prema sebi a ne prema vani....

Jako je bolna činjenica primjera radi - Multipartizam bošnjaka - pa da pomenemo to na koji sekund - kao rezultat tog i takvog multipartizma imamo cijeli niz splačina u sistemu kako na kantonalnim nivoima (Smatranje izbornih rezultata plijenom a ne odgovornosti) tako i na državnom.... A kao kruna te manifestacije fino dođe Dodik i kaže "ako nećete ovako onda ćemo mi da promjenimo koalicione partenere u sred mandata" - a bošnjaci i interesi bošnjaka će malo na hlađenje jer treba Mićko da ostvari koji interes.....

Hoćemo li dalje - idemo dalje - pro Selefije anti Selefije - malo neodlučni ? Pro-IVZ interesovanje za ekonomska pitanja bošnjaka ili kontra (opisuje se kao petljanje u politiku) ?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A sada da vidiš snagu svojih argumenata - Znaš li zašto bošnjaci nemaju probleme sa pitanjima koja si gore naveo -

Zato što je Džema UBIJEN pa nije bilo pro komunisten ili kontra toga jer nakon Džeme nije bilo više nikoga drugoga,
zato što su bili proganjani u određenoj mjeri po religijskoj osnovi ali ne i zbog protivustavnog djelovanja kao npr Četnici i emigracije,
zato što u ovom ratu nije vođen osvajački rat od strane bošnjaka, nego od strane drugih naroda nad bošnjacima...
Odnos katolika i pravoslavaca prema njihovim vjerskim zajednicama je njihovo unutrašnje pitanje i njihov odnos generalno prema vlastitoj i tuđoj religiji i religijskim institucijama je pitanje koje je čak obrađeno presudama međunarodnih tribunala - tako da i u tom pogledu nije moguće upoređivati...

To su njihovi problemi i njihova praksa i njihova politika - međutim u tome da je Kosovo srce Srbije, Republika Srpska neupitna činjenica, a Mostar Stolni grad Hrvata - u tome su jedinstveni, pa makar i travu pasli.....

Pitanje je sada koji su Bošnjački problemi, koja je to Bošnjačka praksa i koja je to Bošnjačka politika - ima li jedinstva, koliko ga ima, i ko to izvana ili iznutra onemogućava rješavanje Bošnjačkih problema, uspostavljanje Bošđnjačke prakse i vođenje Bošnjačke politike....

Zašto je baš to jedinstvo "pod moranje" - nije teško za shvatiti - apsurdno je koliko jednostavno....

Bošnjaci nemaju rezervne države - ergo - nemaju pravo na zajebanciju.
HM 2011

#95 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by HM 2011 »

Ned071 wrote:Svijezanj?!? O bem to skole i skolstvo i srp i cekic :run:
Fasces.

Nisam kriv - Ptica je prnula sa grane

http://makdizdar.ba/marginalije-o-jeziku-i-oko-njega/
kobac40

#96 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by kobac40 »

_BataZiv_0809 wrote:Koje su to bosnjacke vrijednosti?
Jah...Je li se ovo odnosi samo na bosnjacke vrijednosti. Za jednu skupinu naroda koja je postala (izmisljena) u ratno doba od kojekakvih jebivjetrova je stvarno iluzorno ocekivati neke vrijednosti a imajuci u vidu da su ti isti jos uvijek na vlasti (SDA) koji su jedinu bosnjacku vrijednost .....NAZALOST.... Potocare i ostala muslimanska stratista debelo naplatili.
Uostalom tema mi nije ni malo jasna.
Arsenal Royal

#97 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by Arsenal Royal »

kobac40 wrote:
Jah...Je li se ovo odnosi samo na bosnjacke vrijednosti. Za jednu skupinu naroda koja je postala (izmisljena) u ratno doba od kojekakvih jebivjetrova je stvarno iluzorno ocekivati neke vrijednosti a imajuci u vidu da su ti isti jos uvijek na vlasti (SDA) koji su jedinu bosnjacku vrijednost .....NAZALOST.... Potocare i ostala muslimanska stratista debelo naplatili.
UDBAŠ ohani malo nije ti ovo 92-ga, što si vježbo vježbo si nema ti više smrdo-prdoslavije, prošo ti je voz razvlačenja pameti Bošnjacima.A ovo izmišljene narodi nacije holiday in fazone ostavi za svoje komšije u srbobranu kad se najedete krmetine pa počnete naprđivati o turcima bošnjacima CIA-u i svetskoj uroti protiv nebeskog naroda. Onda fino zamezi i raspredite jer to možete samo u krmetnjaku ovdje među Bošnjacima vas više niko ne hebe ni 5 %. Možeš komotno povesti i nekolicinu sa ove teme mislim da su ti pravo društvo
razonoda

#98 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by razonoda »

Arsenal Royal wrote:
kobac40 wrote:
UDBAŠ ohani malo nije ti ovo 92-ga, što si vježbo vježbo si nema ti više smrdo-prdoslavije, prošo ti je voz razvlačenja pameti Bošnjacima.A ovo izmišljene narodi nacije holiday in fazone ostavi za svoje komšije u srbobranu kad se najedete krmetine pa počnete naprđivati o turcima bošnjacima CIA-u i svetskoj uroti protiv nebeskog naroda. Onda fino zamezi i raspredite jer to možete samo u krmetnjaku ovdje među Bošnjacima vas više niko ne hebe ni 5 %. Možeš komotno povesti i nekolicinu sa ove teme mislim da su ti pravo društvo
:pijani:
kobac40

#99 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by kobac40 »

Arsenal Royal wrote:
kobac40 wrote:
Nemas ti veze o zivotu u smrdo-pravoslaviji. (SFRJ)
Zalosno je sto su "bosnjaci" jos na sisi (dojki) onog rahmetlije na Kovacima. Nepismen narod koji je lako zavesti , kojem je u njivi kada okopava kukuruz najvece dostignuce objesen mobitel od uckura dimija..ili par kokosi i nesto susenog sira po pijacama "alijinih" gradova prodavati (dok ih policija ne rastjera)..
Bosnjacke vrijednosti.......
Prodavanje gljiva, borovnica,meda po auto "karina" putovima...
Bosnjacke vrijednosti ..
Prostitucija za koju zna i moja nena u selu (a aminovano od bosnjaka)
Bosnjacke vrijednosti...
Kriminal podrzan od SDA "slucaj" Turkovic, Gashi, Bajramovici M Cace i Mevlidi i na kraju krajeva i jucerasnje okupljanje u Sarajevu za zlocine Nasera Orica u Kravicii xxx drugih primjera
UDIK u centru Sarajeva obilježio godišnjicu zločina u Kravicama

Koordinator UDIK-a Edvin Kanka Čudić podsjetio je da se taj zločin dogodio na Badnje veče 1993. godine kada je vojska koju je predvodio Naser Orić prošla kroz mjesto Kravice kod Bratunca te ubila civile koji su tu živjeli. On nije htio govoriti o broju žrtava, ali prema dostupnim podacima tada je ubijeno 49 osoba.
Bosnjacke vrijednosti...

i mozemo do sutra tako....a ti nabroj ijednu PRAVU vrijednost bosnjaka (ne otimati iz proslosti)

Za podebljano....nigdje ne pise da je ovo tvoja babovina
"
broj dva

#100 Re: Medijski ataci na bosnjacke vrijednosti

Post by broj dva »

jebac 40
Ne znam koji si i ciji si, i nije ni bitno. Ali kad ovako opises bosnjake:

"Zalosno je sto su "bosnjaci" jos na sisi (dojki) onog rahmetlije na Kovacima. Nepismen narod koji je lako zavesti , kojem je u njivi kada okopava kukuruz najvece dostignuce objesen mobitel od uckura dimija..ili par kokosi i nesto susenog sira po pijacama "alijinih" gradova prodavati (dok ih policija ne rastjera)..
Bosnjacke vrijednosti.......
Prodavanje gljiva, borovnica,meda po auto "karina" putovima...
Bosnjacke vrijednosti ..
Prostitucija za koju zna i moja nena u selu (a aminovano od bosnjaka)
Bosnjacke vrijednosti..."

onda znam sta nisi...
Locked