Ok moram ovu temu otvoriti, prije nekoliko godina ponosio sam se da smo na nekoj renomiranoj listi po slobodi medija ispred npr USA i svih susjednih zemalja (to je bilo ja mislim 2005g), ali nazalost danas primjecujem da skoro svi clanci sto se tice same BIH sadrze dosta lazi i to veoma zlonamjernih lazi u cilju diskreditovanja osoba, preduzeca ili udruzenja i slicno.... Neki to skontaju i istinito se informiraju a nekima je svaka rijec u novinama, tv ili portalima 100% istina.
Evo jedan lagana ne politicka laz, a to je o niskopodnom vozu Zfbih, kao prvo objave da je cijena voza 11 mln eura itd hajde mozda novinar nije shvatio... pa onda se kasnije kaze da je voz pokvaren i da uopste ne vozi, a svako moze potvrditi da je to laz tako sto ode na Prugu i slika ga.... Ovo je vec bila zlonamjerna laz s nepoznatim motivom.
Ovakvih i mnogo mnogo ozbiljnijih lazi ima bruku, tim lazima se Mozda Nesto dobro unistava a lose hvali, firme mogu da propadnu i osobe mogu da izgube sve itd itd.
Prema svemu sto vidim svugdje su se zavalili razliciti interesi od politickih do osobnih, i sad se borimo za prevlast u novinarskim slobodama protiv zambije, konga itd....
Veoma sam razocaran time a i strah me je, jer ovo sad vec lici na "propagandu" za interese elite, i nedaj boze a mislim da vec jesmo u nekoj formi diktature a narod ne zna nista o tome.
Mediji namjerno ili ne?
Moderator: anex
-
lajkujMe
- drndalo
#2 Re: Mediji namjerno ili ne?
Suti, dobro je, ne puca... 
-
lajkujMe
#3 Re: Mediji namjerno ili ne?
Njemci su govorili nesto slicno izmedju perioda 1932 i 1939, oni su govorili suti samo nek imamo hljeba.....drndalo wrote:Suti, dobro je, ne puca...
-
trpimir
#4 Re: Mediji namjerno ili ne?
salis se da si mislio da su kod nas mediji slobodni i nezavisni?lajkujMe wrote:Ok moram ovu temu otvoriti, prije nekoliko godina ponosio sam se da smo na nekoj renomiranoj listi po slobodi medija ispred npr USA i svih susjednih zemalja (to je bilo ja mislim 2005g), ali nazalost danas primjecujem da skoro svi clanci sto se tice same BIH sadrze dosta lazi i to veoma zlonamjernih lazi u cilju diskreditovanja osoba, preduzeca ili udruzenja i slicno.... Neki to skontaju i istinito se informiraju a nekima je svaka rijec u novinama, tv ili portalima 100% istina.
Evo jedan lagana ne politicka laz, a to je o niskopodnom vozu Zfbih, kao prvo objave da je cijena voza 11 mln eura itd hajde mozda novinar nije shvatio... pa onda se kasnije kaze da je voz pokvaren i da uopste ne vozi, a svako moze potvrditi da je to laz tako sto ode na Prugu i slika ga.... Ovo je vec bila zlonamjerna laz s nepoznatim motivom.
Ovakvih i mnogo mnogo ozbiljnijih lazi ima bruku, tim lazima se Mozda Nesto dobro unistava a lose hvali, firme mogu da propadnu i osobe mogu da izgube sve itd itd.
Prema svemu sto vidim svugdje su se zavalili razliciti interesi od politickih do osobnih, i sad se borimo za prevlast u novinarskim slobodama protiv zambije, konga itd....
Veoma sam razocaran time a i strah me je, jer ovo sad vec lici na "propagandu" za interese elite, i nedaj boze a mislim da vec jesmo u nekoj formi diktature a narod ne zna nista o tome.
Naprotiv ne postoji ni jedan takav medij. Svi su na neki nacin obojeni i ovisni, najcesce o strankama.
-
quarterback
#5 Re: Mediji namjerno ili ne?
mediji su zapravo legalna mafija koja umjesto oruzja kao mjere pritiska koristi fabrikovanje laznih ili polulaznih tekstova pri tome ne mislim samo na one koji kolo vode u printu nego i na druge - tv i internet medijelajkujMe wrote:Veoma sam razocaran time a i strah me je, jer ovo sad vec lici na "propagandu" za interese elite, i nedaj boze a mislim da vec jesmo u nekoj formi diktature a narod ne zna nista o tome.
....
znam iz prve ruke za par takvih "akcija" od strane medija, nakon toga sam prestao da citam bilo kakve novine a ovo po internetu sto pratim pratim vise da nesto citam dok rucam nego sto bilo sta vjerujem...
sve je to mafija, samo imaju druge metode