Mediji namjerno ili ne?

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
lajkujMe

#1 Mediji namjerno ili ne?

Post by lajkujMe »

Ok moram ovu temu otvoriti, prije nekoliko godina ponosio sam se da smo na nekoj renomiranoj listi po slobodi medija ispred npr USA i svih susjednih zemalja (to je bilo ja mislim 2005g), ali nazalost danas primjecujem da skoro svi clanci sto se tice same BIH sadrze dosta lazi i to veoma zlonamjernih lazi u cilju diskreditovanja osoba, preduzeca ili udruzenja i slicno.... Neki to skontaju i istinito se informiraju a nekima je svaka rijec u novinama, tv ili portalima 100% istina.
Evo jedan lagana ne politicka laz, a to je o niskopodnom vozu Zfbih, kao prvo objave da je cijena voza 11 mln eura itd hajde mozda novinar nije shvatio... pa onda se kasnije kaze da je voz pokvaren i da uopste ne vozi, a svako moze potvrditi da je to laz tako sto ode na Prugu i slika ga.... Ovo je vec bila zlonamjerna laz s nepoznatim motivom.

Ovakvih i mnogo mnogo ozbiljnijih lazi ima bruku, tim lazima se Mozda Nesto dobro unistava a lose hvali, firme mogu da propadnu i osobe mogu da izgube sve itd itd.

Prema svemu sto vidim svugdje su se zavalili razliciti interesi od politickih do osobnih, i sad se borimo za prevlast u novinarskim slobodama protiv zambije, konga itd....

Veoma sam razocaran time a i strah me je, jer ovo sad vec lici na "propagandu" za interese elite, i nedaj boze a mislim da vec jesmo u nekoj formi diktature a narod ne zna nista o tome.
drndalo

#2 Re: Mediji namjerno ili ne?

Post by drndalo »

Suti, dobro je, ne puca... :roll:
lajkujMe

#3 Re: Mediji namjerno ili ne?

Post by lajkujMe »

drndalo wrote:Suti, dobro je, ne puca... :roll:
Njemci su govorili nesto slicno izmedju perioda 1932 i 1939, oni su govorili suti samo nek imamo hljeba.....
trpimir

#4 Re: Mediji namjerno ili ne?

Post by trpimir »

lajkujMe wrote:Ok moram ovu temu otvoriti, prije nekoliko godina ponosio sam se da smo na nekoj renomiranoj listi po slobodi medija ispred npr USA i svih susjednih zemalja (to je bilo ja mislim 2005g), ali nazalost danas primjecujem da skoro svi clanci sto se tice same BIH sadrze dosta lazi i to veoma zlonamjernih lazi u cilju diskreditovanja osoba, preduzeca ili udruzenja i slicno.... Neki to skontaju i istinito se informiraju a nekima je svaka rijec u novinama, tv ili portalima 100% istina.
Evo jedan lagana ne politicka laz, a to je o niskopodnom vozu Zfbih, kao prvo objave da je cijena voza 11 mln eura itd hajde mozda novinar nije shvatio... pa onda se kasnije kaze da je voz pokvaren i da uopste ne vozi, a svako moze potvrditi da je to laz tako sto ode na Prugu i slika ga.... Ovo je vec bila zlonamjerna laz s nepoznatim motivom.

Ovakvih i mnogo mnogo ozbiljnijih lazi ima bruku, tim lazima se Mozda Nesto dobro unistava a lose hvali, firme mogu da propadnu i osobe mogu da izgube sve itd itd.

Prema svemu sto vidim svugdje su se zavalili razliciti interesi od politickih do osobnih, i sad se borimo za prevlast u novinarskim slobodama protiv zambije, konga itd....

Veoma sam razocaran time a i strah me je, jer ovo sad vec lici na "propagandu" za interese elite, i nedaj boze a mislim da vec jesmo u nekoj formi diktature a narod ne zna nista o tome.
salis se da si mislio da su kod nas mediji slobodni i nezavisni? :lol:

Naprotiv ne postoji ni jedan takav medij. Svi su na neki nacin obojeni i ovisni, najcesce o strankama.
quarterback

#5 Re: Mediji namjerno ili ne?

Post by quarterback »

lajkujMe wrote:Veoma sam razocaran time a i strah me je, jer ovo sad vec lici na "propagandu" za interese elite, i nedaj boze a mislim da vec jesmo u nekoj formi diktature a narod ne zna nista o tome.
....
mediji su zapravo legalna mafija koja umjesto oruzja kao mjere pritiska koristi fabrikovanje laznih ili polulaznih tekstova pri tome ne mislim samo na one koji kolo vode u printu nego i na druge - tv i internet medije

znam iz prve ruke za par takvih "akcija" od strane medija, nakon toga sam prestao da citam bilo kakve novine a ovo po internetu sto pratim pratim vise da nesto citam dok rucam nego sto bilo sta vjerujem...

sve je to mafija, samo imaju druge metode
Post Reply