Dr.medicine wrote:Oj ismijavanja Fočke![]()
Naime nisam studirao tamo, ali poznajem osobe koje jesu i njihove price, nacin nastave i ispitivanja.
Profesori su im iz Bg. I mogu reći da im je klinički dio dosta teži upravo zbog tih profesora, nego klinički dio medicine (4,5,6 godina) u Sarajevu.
U sarajevu ti 1,2,3 godinu isperu mozak, babini sinovi završe na štelu, drugi kupuju ispite. Mislim ko nije cuo za Kiru i ostale. Hvala Bogu, gledam koza neki dan otišla u penziju![]()
Sreća pa su našli kliničari bolji od onih profesora sa faxa. Učahurena go.na koja nikad pacijenta nisu vidjela u životu. Koji su odmah poslije faxa, uletili na fax i ostali čitav život. Zovu se profesorima, a kad studentu pozlije na vježbama zovu hitnu pomoć
![]()
![]()
![]()
Što se tiće Foče kao što rekoh klinika sto se profesora tice je dobra, zahtjevna. Čak i neke gluposti koje su se kod nas radile predklinički, njih na šestoj godini (kada ti je pun k...i studiranja i života više) njih muče o jeb...vitaminima i metaboličkim reakcijama.
Naravno tu je i cijena. 6000 u Sarajevu, 600 u Foči
Ovih par kolega koje znam svi su fakat extra extra sa znanjem, možda se potrefilo da znam kapacitete, al eto. I svi su specijalizirali ili specijaliziraju.
I da fax u Foči nije od juće, dugo godina je tamo, bio je kao neko istureno odjeljenje Sarajeva prije rata .
čujjjj foča ahhahahahahahahahaha????
tako ti dođe malograđanin i neka gore tumačenja dijeli