bumboo wrote:Znam 2 osobe koje su završile fax u Foči, jedna stomatologiju, druga medicinu i naknadno specijalizirala u BG. I obadvije su prezadovoljne stečenim znanjem, rade dobre poslove. Taj fakultet uopće nije zajebancija, dolaze im profesori iz BG, a praksu obavljaju u bolnici koja je jedna od najvećih u RS. Ne treba pretjerivati s predrasudama... Neko ima afiniteta prema tim strukama i ljubavi prema svome poslu i nije mu bitno gdje će završiti jer će se sigurno i naknadno stručno usavršavati kroz rad, a nekome je samo stalo da uokviri diplomu sarajevskog, zagrebačkog ili beogradskog univerziteta, pa taman poslije radio čitav život u seoskoj ambulanti.
Napokon jedan pametan post... Ako neko voli svoj posao i tu medicinu, nije mu bitno gdje ce je zavrsiti, kako vam to samo nije jasno??!! Ne znam al' eto... Praksa je puno bitnija od teorije, barem u ovoj grani znanosti, poseri se na diplomu svakog univerziteta i medicinskog fakulteta ako ne znas osnovne stvari odraditi... Tako da..
Ma je li ovo reklama za medicinski fakultet u Foci??????
Vece gluposti odavno nisam cuo...Biznis, novo radno mesto...Na nivou kiseljackog univerziteta...
Jarane moj dragi, ti pojma nemas sta pricas... "Kiseljacki univerzitet" kako ga ti nazivas
NE POSTOJI!, postoji samo pravni fakultet u kiseljaku koji je od Univerziteta Travnik, je privatni, a ovaj medicinski fakultet je drzavni i tako da je abnormalno porediti te dvije ustanove..
I da jos nesto na fakultetu je 90% profesora sa Beograda, tako da ovo dodje kao izdvojeno odjeljenje faxa u Beogradu...