Medicinski fakultet - diploma na engleskom jeziku
-
Cu
#1 Medicinski fakultet - diploma na engleskom jeziku
Na moj zahtjev za izdavanje diplome na engleskom jeziku, Medicinski fakultet u Sarajevu izdaje istu u kojoj pise da je moj ostvareni nivo edukacije "Bachelor of Medical Science". Imajuci u vidu da se u USA za zavrsen mediciski fakultet dobije diploma "Doctor of Medicine", cini se da postoji vidna diskrepancija. U vrijeme mog zavrsetka studija nije postojala Bolonjska deklaracija; moze li neko da mi objasni da li se radi o gresci ili ne. Bakalaureat je undergraduate degree.
-
lacrima
#2 Re: Medicinski fakultet - diploma na engleskom jeziku
svašta.. molim Boga da je greška, nema se tu šta puno raspravljati. Kako čujem, ubrzo će biti studij medicine na engleskom jeziku na Med. fakultetu, šta će onda pisati na diplomi? Opet bachelor ili? Bože sačuvaj
-
Cu
#3 Re: Medicinski fakultet - diploma na engleskom jeziku
Nazalost je istina... cini se da je prevodilac kojeg su koristili povukao paralelu studija medicine sa svojim studijem. Zalosno je da su i dekan fakulteta i rektor univerziteta potpisali diplomu... sad me zaintirgiralo koja je perspektiva studenta sa zavrsenim Med. fak na engleskom sve i da je prevedu korektno...
-
lacrima
#4 Re: Medicinski fakultet - diploma na engleskom jeziku
Ništa kolega žalite se da vam to isprave.
Perspektiva je ista kao i perspektiva onih što studiraju u Zg i Bg na engleskom, a plus sad imaju i konkurenciju dole na ISSS-u tako da moraju nešto poduzeti. Kapitalizam šta li
Perspektiva je ista kao i perspektiva onih što studiraju u Zg i Bg na engleskom, a plus sad imaju i konkurenciju dole na ISSS-u tako da moraju nešto poduzeti. Kapitalizam šta li
-
julisiz es grant
#5 Re: Medicinski fakultet - diploma na engleskom jeziku
To bi ti na guzove da ispadne da imaš doktorat? Pa jadan ne bio, zanimanje se zove "doktor medicine", a nije ekvivalent doktoru nauka, što bi izgleda ti htio.
-
Cu
#6 Re: Medicinski fakultet - diploma na engleskom jeziku
julisiz... a da se ti drzis trudnjaca, posto ti ovo nije specijalnost, vidim...